Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cem hocam eline emeğine sağlık
    belki saçma olabilir ama bilmediğimden soruyorum sd kart a zipli olarak atın dediniz telefon zipli dosyayı kendi açabiliyormu yok sa winrar benzeri programlar yüklememiz gerekiyormu ?
    henüz telefonum yok muhtemelen cuma yada pazartesi elime geçecek
  • tebriklerrr.
    rom değiştirmeyi karışık bulan ben deniz dahi başarılı buldum.
    yeni rom yüklemeyi düşünüyorum.
    bir de htc sense hesabını nasıl deactive yapabiliriz.
    selmalar...
  • mükemmel çalışma eline sağlık.Bir sorum olucak;
    -Türkiye'den alınan cihazlardan android markete ulaşılabiliyor değil mi
    -Rom yapmak uygulamalarla haşır neşir olan biri için çok gerekli midir?
  • Hocam gerçekten başarılı ve açıklayıcı bilgiler vermişin. Dağınık olan anlatımları tek anlatımda toplaman güzel olmuş.
  • Elinize sağlık, Türkiyedeki tüm DHD ciler buraya toplanır artık
  • kesinlikte task killer programları kullanmayın denmiş. sebebi nedir ve task killer olmadan altta çalışan programları nasıl kapatıcaz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tranquilizer -- 2 Mart 2011; 18:08:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmcntkn

    Hayır root ve s-off işlemlerine bir şey olmaz o şekilde.

    Bootloader ekranına girmek için cihazı kapatmayacaksınız. "Restart (yeniden başlat" diyip, bu arada sadece ses kısma tuşuna basılı tutacaksınız taa ki Bootloader ekranı gelinceye kadar. Ekran gelmeden elinizi tuştan çekmeyin ve cihazı kapatarak değil, yeniden başlatarak yapın.


    Bootloader'da CID 111111.. diye yazıyor, tamamlanmış o halde root ve s-off işlemleri.

    quote:

    kesinlikte task killer programları kullanmayın denmiş. sebebi nedir ve task killer olmadan altta çalışan programları nasıl kapatıcaz?


    2.2'de yani Froyo'da gerek yokmuş task killer'a. İşletim sistemi sürümüyle alakalı yani, gereksiz işlemleri sistem kapatıyormuş kendisi.




  • @shademan34

    patch için wipe yapmamalısınız zaten. yoksa cihazdaki rom silinir, patch uygulamanın da hiç bir anlamı kalmaz. cihaz açılmaz bile.

    @ ercanekon, Kyser Sozey, thorondor06, recepolmez

    teşekkürler arkadaşlar

    @zincirkiran

    evet direk zipli atacaksınız. cihaz o şekilde kurulum yapıyor. zipli olmazsa olmaz.

    @armydc

    settings-->account&sync menüsünden olması lazım.

    @cago135

    vodafone'dan alınan cihazlarda ulaşılamıyor ne yazıkki. Cihazın üzerinde yüklü olan romdan dolayı.

    Rom yapmak başka bir şey rom değiştirmek başka şey sanırım orada bir yanlışlık var. Custom romlar performans açısından görece daha iyi olacakları için çok sayıda uygulama kullanma açısından daha faydalı olacakları söylenebilir. Bu tamamıyla sizin cihazı nasıl kullandığınıza bağlı aslında. Farazi konuşuyorum şu an.

    @Tranquilizer

    Android işletim sistemi arka planda açık kalan uygulamaları kendi içlerinde gerçekleştirmeleri gereken süreçleri bitirdikten sonra otomatik olarak kapatmaktadır. Kendi işini bitirmemiş bir uygulamayı taskkiller tarzı bir uygulama ile zorla kapatırsanız kendiliğinden geri açılacaktır ve çalışmasını bitirmeye çalışacaktır. Uygulamanın kapatılıp tekrar açılması doğal olarak daha fazla pil tüketimine sebep olacaktır. Arka planda çalışan uygulamalar diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi cihazınızın yavaşlamasına neden olmaz. Çünkü sistem cihaz hafızasında yavaşlığa neden olabilecek seviyelere düşüldüğünü otomatik olarak farketmekte ve ona göre bazı uygulamaları kendi sonlandırmaktadır. Bu kadarı yeterlidir umarım, daha fazla anlattırmayın

    @WoraZ

    Evet superCID olmuşsun zaten, tüm işlemler tamamdır yani.

    Bu arada tüm arkadaşlar için söylüyorum root/radio s-off/eng s-off/custom rom kurma bölümündeki işlemlerin hepsini yapmadan rom kurma olayına geçmeyin lütfen. "ben şunu yapmadım ama yine de çalıştı" diyen arkadaşlar çıkacaktır mutlaka ama siz aldırış etmeyin. Çünkü ileride başka bir işlem yapmanız gerektiğinde (örn. radio veya kernel değiştirme vs. gibi) mutlaka bir yerde patlayacaksınız. Eğer konulara dibine kadar vakıf değilseniz anlatılan tüm işlemleri sırası ile eksiksiz olarak (yani hepsini) mutlaka yapın. Tüm işlemleri yaptıktan sonra bir sorun yaşamazsınız. Yarım yamalak onu yapayım, bunu yapmayayım olayına girerseniz boşu boşuna başınız ağrır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 2 Mart 2011; 18:49:35 >




  • peki rom değişikliği yaparak veya başka yollarla markete ulaşmak veya uygulama bulmak mümkün müdür
  • applanet, SAM tarzı bir çok market uygulaması bulunmakta. Onları kullanabilirsiniz.

    Ya da custom rom kullanarak Android Market' tam erişim sağlayabilirsiniz.

    Bu arada okuduğum kadarıyla Mart ayı içerisinde Android Market Türkiye erişimine açılacakmış. Ama ne kadar doğru bilemem.
  • Sevgili @cmcntkn, güzel rehber için çok çok teşekkürler, sayende her şey çok kolaylaştı bir çok kullanıcı için. Hemen baştan sona hatmediyorum, umarım biz de bu bilgilerle birilerine yardımcı olabiliriz.

    Saygılar
  • Yok böylesi bir kaynak çok teşekkür ediyorum hocam gerçektende a dan z ye bir kaynak sayende yeni rom yükleyecem
  • @cmcntkn öncelikle ellerine sağlık hocam çok çok faydalı ve bi okadar da kolay anlaşılır rehber hazırladığın için ne kadar çok teşekkür etsek azdır.
    Vodafone dan aldığım için telefonu cid hatası aldım bu yuzden Goldcard olayına gircem yarın hemen bi microsd adaptörü temin etcem fakat bi sorum var. illaki kendi 8 gb microsd kartımızımı kullanmalıyız yoksa onun yerine 1 gb microsd kartla bu işlemleri yapsam downgrade işini hallettikten sonra kendi kartımı yani telefonla gelen kartımı takıp kullanmaya devam edebilirmiyim,?
  • @cmcntkn rehber ve cevap için teşekkürler..
  • Dün akşam rehberin eşliğinde tüm işlemlerimi tamamladım. Ardından Cyanogen 7'yi de kurdum, 2.3.1 üzerine temellendirilmiş custom ROM. Telefonu açma tuşuna bastım, Cyanogen logosu onlarca kez gidip geldi ancak telefon açılmadı. Bootloadera girip hemen hafızaları wipe ettim. Sonra açıldı. Hafızaların temizlenmesi önemli arkadaşlar, opsiyonlu olarak gösteriliyor ancak yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum zira dün akşam biraz da olsa korktum. (:

    Cyanogen 7 ROM'a da gelince, ROM süper; hızlı, ses optimizasyonu OK vs ancak Sense arayüzü yok. AWD Launcher kurulu geliyor ancak doğru düzgün widgetı yok ve olan widgetlar arasında da stock ROM'daki tam sayfa twitter'dır, facebook'tur yok. Öyle, bir sürü masaüstü var ancak dolduracak düzgün widget yok. Kurulumdan hemen sonra da gözüm flip clocku ve stocktaki hava durumunu gösteren programcığı aradı ancak yok. Custom arayüzü ve diğer görsel şeyleri stock ROM üzerinde programlarla falan yapabiliyorsunuz, pek bir fark göremesem de optimizasyon da yapılmıştır elbette ancak stock ROM'un gözünü seveyim.
    Bir kaç gün kullandıktan sonra geri dönüş yapmak istiyorum. Stock ROM backupım da yok, orijinal Stock ROM'u indirip sıfırdan kuracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlas -- 3 Mart 2011; 9:33:21 >




  • Öncelikle bu güzel paylaşıma ve emeğine sağlık Sayenizde elimizdeki cihazların hakkını vererek kullanabileceğiz.
    Sanırım gerekli açıklama yapılmış fakat ben yinede sormak istiyorum.Hepsiburadadan almış olduğum cihazımda android market yok ve diğer sebebler neticesinde root v.s işlemlerini uygulamak istiyorum.Herhangi bir sorun durumunda cihazı garanti kapsamından çıkmaması için backup ile eski haline getirsem bu işlemi teknik servis anlamayacak mı ? Bu kadar basit midir arkadaşlar ? Yorumlarınızı bekliyorum.
    İyi forumlar
  • Bir Sorum olacaktı.

    benim cihazda Vodafone 1.43 rom yüklüydü. yalnız yukarıdaki orjinal rom listesinde onu göremedim.

    hangisini yüklemem gerekiyor? Aşağıdaki Rom versiyonu mu yükleyeceğim? Vodafone 1.32 olan? Bunda TR desteği var mı?

    RUU_Ace_Vodafone_UK_1.32.405.3_Radio_12.28b.60.140 e_26.03.02.15_M3_release_155032_signed.exe exe 292.9 MB 21-12-10
  • Elinize sağlık güzel anlatım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kyser Sozey

    Bir Sorum olacaktı.

    benim cihazda Vodafone 1.43 rom yüklüydü. yalnız yukarıdaki orjinal rom listesinde onu göremedim.

    hangisini yüklemem gerekiyor? Aşağıdaki Rom versiyonu mu yükleyeceğim? Vodafone 1.32 olan? Bunda TR desteği var mı?

    RUU_Ace_Vodafone_UK_1.32.405.3_Radio_12.28b.60.140 e_26.03.02.15_M3_release_155032_signed.exe exe 292.9 MB 21-12-10



    Vodafone'dan alanların GoldCard işlemini yapması gerekiyor. Yukarıdaki anlatımda yer alıyor ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaNDeR

    @cmcntkn öncelikle ellerine sağlık hocam çok çok faydalı ve bi okadar da kolay anlaşılır rehber hazırladığın için ne kadar çok teşekkür etsek azdır.
    Vodafone dan aldığım için telefonu cid hatası aldım bu yuzden Goldcard olayına gircem yarın hemen bi microsd adaptörü temin etcem fakat bi sorum var. illaki kendi 8 gb microsd kartımızımı kullanmalıyız yoksa onun yerine 1 gb microsd kartla bu işlemleri yapsam downgrade işini hallettikten sonra kendi kartımı yani telefonla gelen kartımı takıp kullanmaya devam edebilirmiyim,?


    Ben de normalde 8 gb team Class6 micro SDHC kart kullanıyorum. Ama anlatımdaki işlemleri 1 gb SD kart ile yaptım. Downgrade işlemini yaptıktan sonra tekrar 8 gb lık kartıma döndüm. Hiçbir sıkıntı olmaz yani.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.