Şimdi Ara

htc modellerinde A-gps ve gps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selemlar
    htc modellerinde (gps ozellıgı olanlardan bahsedıyorum)hangı modellerınde gps modulu var ve hangı modellerınde a-gps ozellıgı var bu konuda bılgısı olan varmı acaba
    htc modellerını tanıtan sıtelerde yeterlı acıkama bulamadım yazıyorlar gps varmı var ama hangı a-gs mi gps mi ozellık bılındıgı uzere a-gps assist-gps dıye gecıyor ve koordınatları anten yaada baz ıstasyonlardan alıp telefonunun yorumlamasıyla sıze bıldıırıyor buda su soruna yol acıyor telefonun cekmedıgı baz ıstasyondan sınyal alamıyan telefon koordınatı belırlıyemıyor gps modulu ıse telefon ceksın cekmesın dırek uyduyu gordugu her yerden sıze kordınat verebılıyor



  • Selamlar,

    A-GPS sizin dediğiniz gibi bir olay değil benim bildiğim kadarıyla ve yaptığım araştırmada da sizinkinden farklı bir sonuç buldum. A-GPS'in amacı telefondaki GPS'in başlangıç hızını arttırmak. O da şöyle oluyor; baz istasyonundan aldığı bilgiyle sizin tahmini yerinizi buluyor ve o tahmini yeri kullanarak GPS uydularına bağlantı sağlıyor ki böylece nerede olduğunu tahmini olarak bildiği için uydulara bağlantısı hızlanıyor.

    Yani A-GPS olması kötü değil iyi bir özellik...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS
    http://translate.google.com.tr/translate?js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=tr&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS




  • eğer telefonda yüklü olan programın içinde bulunduğunuz kordinatların haritası yok ise bunları internetten indirmenizi sağlar asisted gps özelliği, harita yoksa gps çalışmaz. yani kötü değil aksine iyi bir özellik. gpsin bağlanmadığı yerde asisted gps devreye girer ve internet yardımı ile yolunuzu tarif eder. eğer gideceğiniz kordinatın tüm haritaları yüklüyse asisted gps özelliğini kapatabilirsiniz. böylece internete bağlanma ihtiyacı duymaz.
  • Selamlar malachi777, (isminizi bilmediğim için böyle yazıyorum)

    Açıklamanız neyi açıklıyor bilmiyorum ama Assisted GPS'i açıklamadığı kesin. Alakası bile yok hatta. Türkçe kaynaktan açıklamaya çalışayım A-GPS'i.


    quote:

    A-GPS nedir: Assisted GPS yani yardımlı GPS hizmeti anlamına gelmektedir. Burada amaç GSM operatörlerin baz istasyonları aracılığı ile sizi bir an evvel en yakın uyduya bağlamasıdır. A-GPS olmayan sadece GPS yazan telefonlarda ise normal GPS cihazları gibi kendi kendine uyduyu bulmaktadır.
    Bunun avantajları ve dezavantajları nedir?
    - A-GPS yani yardımcı GPS in avantajı sizi en kısa sürede en çabuk yolla en yakın uyduya bağlamasıdır ve hızlı bir şekilde veri almanızı sağlamaktır.
    - Baz istasyonlarından faydalandığı için uyduları bulması çok kısa sürmektedir.
    - Koordinatları belirlerken faydalandığı baz istasyonları sayesinde daha doğru ve hızlı veri elde etmektedir.
    Dezavantajlarına bakacak olursak:
    - A-GPS hizmetinin pek fazla dezavantajı yok çünkü normal GPS hizmetinin bir üst versiyonu olduğu için daha kalitelidir ve Sizlere daha fazla yardımcı olmaktadır.
    - Yukarıda belirttiğimiz gibi sizlere bilgileri çabuk verirken baz istasyonlarından faydalanıyor demiştik. Bu istasyonlara GPRS yada 3G üzerinden bağlanmaktadır buda doğal olarak operatörünüzün durumuna göre ücretlendirilmektedir. Yani telefonunuz uyduya bağlanıncaya kadar geçen süre kadar baz istasyonlarından faydalandığı için bu sürede harcadığı kadar kb veri ücretlendirilmektedir. Yani diyelim Uyduyu bulması 1 dakika mı sürdü bu bir dakikalık GPRS ücreti demektir. Bağlandıktan sonra GPRS bağlantısını kesil GPS bağlantısına geçmektedir yani sürekli olarak sizlere GPRS bağlantısı yapmıyor.

    Normal GPS hizmetinin sizlere dezavantajı baz istasyonlarından faydalanmadığı için uyduları kendi anteni ile sinyal yoluyla bulduğu için buda uzun süre beklemenize neden olacaktır. Tüm uyduların yerini tespit ettikten sonra buralardan alacağı veriler ile sizlere konumunuzu verecektir buda yeri geldiğinde en az 10-15 dakika sizi bekleteceği hatta kimi yerlerde daha fazla süre bekleteceği anlamına gelir.

    Kaynak: mobildepo.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: malachi777

    eğer telefonda yüklü olan programın içinde bulunduğunuz kordinatların haritası yok ise bunları internetten indirmenizi sağlar asisted gps özelliği, harita yoksa gps çalışmaz. yani kötü değil aksine iyi bir özellik. gpsin bağlanmadığı yerde asisted gps devreye girer ve internet yardımı ile yolunuzu tarif eder. eğer gideceğiniz kordinatın tüm haritaları yüklüyse asisted gps özelliğini kapatabilirsiniz. böylece internete bağlanma ihtiyacı duymaz.


    Siz olayi google maps ile karistirdiniz sanirim, A-GPS yer tayini icin yardimci oluyor, ASSISTED, yardimci olmak desteklemek demek.. Bu ozellik biraz kontur yese de, GPS'sin sinyali daha hizli bulmasini saglar, bunu da bulundugu konumu yaklasik olarak tayin ederek yapar..
  • kusura bakmayın tanım olarak agpsi hiç araştırmadım assisted lafını kelimesini yanlış yerlerde kullanmış olabilirim. sadece gpsin üstüne artı bir özellik olduğunu biliyorum benim söylediklerim sadece tecrübeyle edinilmiş şeyler...

    assisted özelliği kapalıyken uydu bulmasının 15 dakika aldığı gibi bir durum ile hiç karşılaşmadım. daha önceden cihaz uyduları kayıt ettiyse gayet hızlı buluyor diye biliyorum. en azından benim telefonumda böyle.

    google maps ise bildiğim kadarıyla gps özelliğini kullanmayan sesli navigasyonu olmayan sırf haritadan oluşan bir program.
  • hd2 modeline bir bir harita yükledim fakat gps i çalıştırmıyor. acaba bir ayar falan mı yapmam gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim.
  • yani GPS'i olan htc sensation xe'yi mi yoksa assisted GPS'i olan htc sensation xl'yi mi almamı önerirsiniz ?
  • tek başına a-gps yetersizdir, gps i olan bir cihazda uydulara baglanilana kadar a-gps hızlı bir çözümdür ama asıl gpsin yerini tutmaz.

    gsm arena dan hangi cihazlarda sadece a-gösteriyor var hangilerinde ikisi de var gorebilirsiniz sanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.