Şimdi Ara

HTC Touch Pro | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
18.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncellemeleri incelemenin sonunda tarih vererek eklemeye çalışacağım.

    - 14.12.2008 - Orjinal ROM'a alternatif olabilecek kullanışlı, hızlı bir ROM : ROMeOS² v1.51 B-20759.1.4.2 FINAL

    - 14.12.2008 - Answerkeys Disabler

    - 02.10.2008 - Speaker ve telefon sesi ile ilgili güncelleme

    - 27.09.2008 - iGO 2006 ile ilgili güncelleme

    - 23.09.2008 - iGO 8 ve GPS ayarları ile ilgili güncelleme

    - 13.09.2008 - Hard Reset sonrası bellek durumu güncellemesi

    - 10.09.2008 - Spb Benchmark sonuçları güncellemesi

    - 09.09.2008 - Batarya süresi ile ilgili güncelleme

    - 08.09.2008 - Performans testleri güncellemesi

    ----------------------------------------------------------------------------------------------



    HTC, Diamond ile PDA dünyasını bir adım öteye taşımayı başardı. Hemen ardından biraz daha üstün özelliklerle donatılmış ve QWERTY klavye eklenmiş versiyonu olan HTC Touch Pro'yu duyurdu. Yaklaşık 3 aylık heyecanlı bekleyişin ardından cihaz ile nihayet tanışma fırsatı buldum.

    İlk kullandığım PDA/Smartphone olan motorola mpx200'den bugüne piyasdaki pek çok cihazı kullanma fırsatım oldu. motorola mpx200 ve mpx220, i-teq bond, o2 atom, o2 atom exec, i-mate jasjam, hp 6815, hp 640c, i-mate ultimate 8150, asus p535, toshiba g900 kullanıp detaylı olarak test edebildiklerim. bunları yazıyorum çünkü touch pro ile ilgili değerlendirmelerimi yaparken mümkün olduğunca bu cihazlar ile karşılaştırmalı olarak düşüncelerimi ifade etmeye çaışacağım.

    Cihazın Kullanımı ile çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim çünkü HTC Diamond ile ilgili başlıkta (http://forum.donanimhaber.com/m_23717996/tm.htm) Reason arkadaşımız çok ayrıntılı bir şekilde anlatmış ve iki cihaz bu konularda hemen hemen aynı.

    Touch Pro'nun Diamond'dan en önemli farkları :

    - QWERTY klavye
    - 288 MB RAM 512 MB ROM
    - 1340 mah batarya
    - TV Out
    - MicroSD kart yuvası


    Öncelikle cihazın teknik özellikleri :


    İşlemci : Qualcomm® MSM7201A™ 528 MHz
    İşletim sistemi : Windows Mobile® 6.1 Professional
    ROM: 512 MB
    RAM: 288MB
    Boyutlar : 102 mm X 51 mm X 18.05 mm
    Ağırlık : 165 g
    Ekran : 2.8-inch TFT-LCD flat touch-sensitive screen with VGA resolution
    Batarya : 1340 mAh

    Quad-band GSM/GPRS/EDGE:
    Europe/Asia: 850/900/1800/1900 MHz

    Device Control TouchFLO™ 3D
    Touch-sensitive navigation control
    Keyboard Slide-out 5-row QWERTY keyboard
    GPS Internal GPS antenna
    Connectivity Bluetooth® 2.0 with EDR
    Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g
    HTC ExtUSB™ (11-pin mini-USB 2.0, audio jack, and TV Out* in one)
    Camera Main camera: 3.2 megapixel color camera with auto focus and flash light
    Second camera: VGA CMOS color camera



    Tasarım ve boyutlar
    ------------------------------

    - ele tam oturan ve estetik olarak da gayet hoş bir cihaz.

    - diamond'un keskin köşelerinin aksine oval köşelere sahip.

    - ön yüzey tıpkı diamond ve n95 8gb'da olduğu gibi parlak siyah bir yapıya sahipken arka yüzey n95 8gb gibi mat ve kaymayan siyah bir maddeden yapılmış. aslında ön yüzey ve arka yüzeyde kullanılan malzeme olarak düşününce n95 8gb ile neredeyse aynı.

    - ozzturkgem arkadaşın da belirttiği gibi, büyüklük olarak nokia n81 ile neredyse aynı (en, boy, kalınlık). hatta tasarımı bile çok benziyor. turkcell bayisinde karşılaştıma amacıyla baktığım cihazlar arasında toruch pro'ya en çok benzeyen cihaz n81 idi. n95 8gb'dan biraz daha uzun ve biraz daha dar. kalınlıkları ise aynı sayılır.



    Klavye
    -------------------

    - QWERTY klavye işini çok iyi yapıyor. Tuşların tepki süresi çok kısa. Yani siz yazarken harfler geriden gelmiyor. Bu problemi g900'da yaşardım, ben kelimeyi yazardım harfler peşinden yavaş yavaş gelirdi.

    - Klavyenin 5 satır olması da çok büyük kolaylık sağlıyor, rakam yazmak için fonksiyon tuşuna basmak gibi işleme gerek kalmıyor.

    - Tuş boyutları da çok iyi ayarlanmış. Parmaklar tuşlara tam oturuyor ve bir tuşa basarken yanlışlıkla diğerine basma gibi bir durum olmuyor. (Tabii normal boyutlarda parmaklara sahipseniz :) )

    - Ayrıca klavye estetik olarak da çok güzel tasarlanmış ve cihaza çok yakışmış. İşi yoksa bile klavyeyi açıp arada bir bakası geliyor insanın.

    - Klavyedeki en olumsuz taraf kapalı iken bir kilit veya sabitleme makenizması olmaması. Klavyenin kendiliğinden açılması ya da klavyede bir miktar boşluk olup sallanması gibi bir durum söz konusu değil ama talefonu kullanırlen bazen klavye açılacak gibi bir his veriyor ve bu da rahatsız edici bir durum.



    Navigasyon tuşları ve ön paneldeki diğer tuşlar
    -------------------------------------------------------------------

    Ön panelde 4 adet yön tuşu ve çağrıya cevap verme ve sonlandırma, telefonu kilitleme, ana ekrana dönme, bir önceki ekrana gitme gibi işleye yarayan 4 adet tuş mevcut.

    - bu tuşların kullanımı çok rahat gelmedi bana. yön tuşu olarak görünen bir tuş yok. ön panelda yukarı aşağı sağa sola bastırınca ilgili yönlere hareket ediyor ama sola basacağım derken yanlışlıkla arama ya da home tuşuna basmak gibi bir durum olabiliyor. benzer problem sağ yön tuşu için de geçerli. ön paneldeki tuş dizaynını sevmedim diyebilirim.

    - ön panelde ortada yer alan touch-sensetive alan çok iyi düşünülmüş. burayı kullanarak resimlerde zoom yapmak mümkün. ayrıca oprea ve office programlarında zoom işlevini yerine getiriyor. örneğin, opera kullanırken sayfada zoom yapmak için touch panelde küçük dairesel hareketler yapmak yeterli. saat yönüne dairesel hareket yakınlaştırıyor, ters yöne ise uzaklaştırıyor. bu özelliği sevdim. hp 614c'de buna benzer bir sistem kullanmış. cihaza yön tuşları koymayıp tuşların üzerine parmak hareketini algılıyan bir sistem koymuşlar ve bu sistem yön tuşu işlevi görüyor. ancak 614c'deki gerçekten çok başarısız ve kullanışsız idi.


    bunlar dışında cihazda iki adet ses tuşu var. diğer cihazlarda görmeye alıştığımız kamera, ses kayıt, common manager ve diğer kısayol tuşlarının hiçbirisi mevcut değil.


    Ekran
    ---------------

    ekran hakkında söylenecek çok şey yok. mükemmele yakın demek yeterli.


    Performans
    -------------------

    Bir PDA ne kadar üstün özelliklere sahip olursa olsun yazılımı düzgün kullanamıyorsa çok kötü performans sergiler. bu durumu toshiba
    g900'de yaşadım. içerisinde goforce 5500 grafik çipi olmasına rağmen bunun hakkını veremiyordu.

    Touch Pro bu anlamda gayet başarılı. Menülerin açılışı, tıklamalara tepkisi çok hızlı, takılmalar falan olmuyor. Şimdiye kadar kullandığım en hızlı cihaz. i-mate jasjam ise bundan sonra 2. sırada yer alıyor. en kötüler ise hp 6815 ve i-teq bond.

    Aşağıdaki resimde task manager'de onca program arka planda çalışırken (sağ alta dikkat ederseniz igo 2008'in de açık olduğunu göreceksiniz) bir miktar yavaşlama olmasına rağmen bellek hatası vermedi ve kilitlenmedi. bir yanda media player ile mp3 çalıyordu, opera açıktı, igo 2008 çalışıyordu, core player arka planda idi. bence gayet iyi bir başarı.

    resim açmak için resco photo viewer kullanıyorum. 2.6 mb boyutunda bir jpg dosyayı 1-2 saniye içerisinde açıp %100 boyuta getirmek mümkün, yani hız çok iyi. resmin ekrandaki kalitesini söylemeye gerek bile yok.

    yaklaşık 10 mb büyüklüğünde 181 sayfalık bir pdaf dosyayı açması yine 1-2 saniye sürdü ve sayfalar arasında gezinirken de yavaşlama söz konusu olmadı.

    benzer şekilde yaklaşık 1 mb'lik bir excel dosyasını da çok hızlı bir şekilde açtı.

    zip, rar, .chm dosya açma vb. testleri henüz yapamadım.


    diğer uygulamalar için fırsat buldukça testler yapıp burada güncellemeye çalışacağım. performans konusunda yapmamı istediğiniz uygulamalar testler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.


    şu ana kadar kurduğum ve problemsiz bir şekilde çalıştırdığım programlar :

    - vito audio notes (telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini birz kısık kaydediyor)
    - chm e-book reader
    - core player
    - lingvosoft tr-en dictionary 2008
    - mCalc
    - RdCalc
    - iGo 2008
    - Resco audio recorder (karşı tarafın sesini hiç kaydetmedi)
    - Resco file explorer
    - Resco photo viewer
    - smsDRFix
    - Softkey manager
    - Softmaker office 2006 (yeni versiyonu henüz deneyemedim)
    - ppc pim backup 2.8
    - Jeyo sms backup
    - SHAPE Services IMPlus v5.35


    Kamera
    -----------------

    kamera kalitesi çok iyi değil. idare eder düzeyde.


    Batarya ömrü
    -----------------

    Bu konuda şu an için kesin birşey söylemek imkansız. İlk gün yaklaşık 12 saay şarj ettim ve sürekli kurcaladım durdum. gps falan açtım. 18 saat sonra pil %19'lara inmişti. Sahurdan hemen sonra sarja taktım ve bu sabah saat 09:30 gibi cihazı sarjdan aldım 22:11 itibariyle %99'larda görünüyor. Gerçi gün içerisinde fazla kullanmadım ama yine de test için video çektim, foto çektim. birkaç görüşme yaptım. 13 saatin sonunda %99'da olması saçma gibi geliyor ama hayırlısı bakalım.

    G-Sensor
    ---------------------------
    Iphone'lerde görüp ağzım açık izlediğim eğim ve hareket alılama özelliğinin touch pro'da olması çok güzel. cihazla gelen ve g-sensorü kullanan teeter isimli oyunu kime gösterdiysem bu sefer onlar ağzı açık izlediler :) ilerde bu özelliğe destek veren uygulamalar yaygınlaştıkça çok daha ilginç şeyler ortaya çıkacak diye tahmin ediyorum


    Hoparlör ve kulaklık
    ---------------------------

    Cihazın dahili hoparlörü vasat bir düzeyde. Özellikle n95 8gb ve jasjam ile kıyaslandığında çok zayıf kalıyor. hp 640c, toshiba g900, samsung i750 ile hemen hemen aynı düzeyde. cihaz çantada dahi olsa telefon çaldığında zil sesi duyulabiliyor.

    cihazla birlikte verilen kulaklığı gayet başarılı buldum. sesi gayet güçlü veriyor. ama bu koda şimdiye kadar gördüğüm en kalitelisi g900 ile birlikte verilen kulaklıktı.

    Telefon özellikleri
    -------------------------

    Telefon hoparlörünün sesi düşük malesef. gürültülü ortamlarda karşı tarafı duymakta ciddi güçlükler yaşatıyor. benzer problemi g900'de yaşamıştım. onun hali çok daha kötü idi ancak rom update ile durumu bir miktar düzelitmişlerdi. aynı şey Touch Pro için de yapılır umarım.

    arama yapma tuşuna basınca ekranın gelişi ve numaraları tuşlama işlemi çok hızlı. takılmalar ve beklemeler olmuyor. filtreleme işlemini çok hızlı gerçekleştiriyor. ses problemi dışında bir telefon olarak da gayet başarılı.


    Wi - Fi
    ---------------

    diğer cihazlarile sorunsuz bağlandığım bir ortamda bu cihaz ile de problem yaşamadım. kesilmeler, kopmalar olmadı. farklı ortamlarda demene şansım olursa sonuçları burada yazmaya çalışırım.


    GPS
    ---------

    dahili GPS gayet başarılı. açık alanda igo 2008'in uyduları bulması 50 sn - 1,5 dk. kadar bir zaman alıyor. otobüste iken camdan biraz uzaklaşınca kopmalar oldu, onun dışında sonuç gayet tatmin edici idi. hp 640c'de ilk sefer uyduyu bulma süresi 3-5 dakika kadar sürüyordu.

    royaltek bluetooth harici gps cihazım var. şimdiye kadar onu kullandım. dahili gps ile karşılaştırınca royaltek'in performansı daha iyi bence. uyduları bulma süresi çok daha kısa, kopmalar kesinlikle yaşanmıyor.


    Video oynatma performansı
    ------------------------------

    core player ile 624x352 1129 kbps bir divx video'yu izlemeye çalıştığımda görüntü çok akıcı değildi, takılmalar oluyordu. benzer çözünürlükte farklı videolarda aynı problem devam etti. core player'ın farklı video output seçeneklerinde de durum değişmedi. gerçi bu çözünürlüğü akıcı olarak oynatabilen bir pda görmedim şimdiye kadar (n95 8gb'da dahil buna). ancak 320x240 bir videoyu çok akıcı bir şekilde izlemek mümkün.

    Oyun emülatörleri
    --------------------------------------
    - Final Burn : Problemsiz çalışıyor ama biraz yavaş gibi. xcpuscalar veya benzeri bir overclock programı bu işlemciye destek verirse belki bu yavaşlık problemi aşılabiliri. Olsun, bu haliyle de idare ediyor.

    - MorpGear : Problemsiz çalışıyor ve final burn'a göre daha hızlı.

    - ScummVM : Problemsiz çalışıyor ve yavaşlık problemi bunda da var ama adventure oyunlarda çok fazla hareket olmadığından bir sakıncası yok.

    diğer emülatörleri henüz deneyemedim.



    Sonuç
    --------------------------------------------------------------------------

    Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki : HTC Touch Pro şimdiye kadar kullandığım PDA'lar arasında en iyisi. Mükemmel bir cihaz olmayabilir, eksikleri, zayıf yönleri olabilir ama bir bütün olarak bakınca "en iyi" ifadesini hak ediyor. Bir pda'da olması gereken hemen her şeyi (günümüz için tabii, ilerde kim bilir neler çıkacak) bünyesinde bulunduruyor ve iyi kötü bunların hakkını veriyor. en önemli artılarından birisi de arkasında çok fazla destek olması. hemen her yenilik bir şekilde bu cihaza entegre ediliyor, sürekli ROM güncellemerli çıkıyor. yani sahipsiz değil (şu an i-mate cihazlarının düştüğü acınası durum). HTC Touch Pro ile şunu gördüm ki "PDA dünyasında birşeyler kökten değişiyor artık ve HTC bunu başlatan firma oldu"

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Cihazla birlikte verilen kılıf da çok kullanışlı. bele takma aparatı falan gibi fazlalıkları yok. Çizilmeden cantada, elde, cepte taşımak için ideal.

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Reset işlemi cihazın altında, kulaklık resmi olan küçük delikten yapılabiliyor.

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Task manager görüntüsü. Arka planda açık programlar ve bellek durumu. (Task manager'de görünmüyor ama ağ altta igo 2008 açık olduğuna dikkat !!)

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Opera'dan bazı görüntüler.

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |
     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |
     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |
     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Kamera ile çekilen fotolara birkaç örnek,

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Ayrıca örnek bir video'ya aşağıdaki linten ulaşabilirsiniz.

    http://r a p i d s h a r e . c o m/files/143421806/VIDEO0006.mp4.html


    VSBenchmark 2007 test sonuçları :
    -----------------------------------------------

    Cihazın sesinin kapalı olması, arka planda çalışan programlar test sonuçlarını etkiliyor. Cihaza soft reset attıktan hemen sonra hiçbir uygulama çalıştırmadan doğrudan testi çalıştırdım.


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |




    *********************************************************



    GÜNCELLEMELER

    ---------------------------------------------------------------------------------

    14.12.2008

    [ROMeOS²][ENG][READY|05DEC] v1.51 B-20759.1.4.2 [FINAL] | JUST A CUSTOM RAPHAEL ROM

    Raphel için üretilmiş alternatif romların bazılarını denedim ve aralarında en hoşuma giden rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=451748 adresindeki rom. gayet hızlı ve problemsiz çalışıyor. özellikle hız konusunda cihazla birlikte gelen official rom'dan çok daha iyi. kullandığım süre içerisinde herhangi bir olumsuz yanını görmedim. alternatif rom denemek isteyenlere rahatlıkla tavsiye edebilirim.


    14.12.2008

    Answerkeys Disabler

    Cihazı kılıf içinde kullanaların çok işine yarayacak bir program Answerkeys Disabler . çağrı geldiğinde ekranda beliren "answer" ve "ignore" butonlarına kılıf istem dışı olarak dokunuyor ve kontrol dışı cevap verme veya çağrı engellenme söz konusu olabiliyor. bu program, çağrı geldiği durumlarda ekranın dokunmatik özelliğini iptal ediyor ve sadece yanıtla butonuna basarak cevap verilmesini sağlıyor. cihaza hard reset attıktan sonra ilk yüklediğim program ve bu problemi yaşayan herkese tavsiye ederim.

    indirmek ve daha ayrıntılı bilgi almak için

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=425650 adresine bakılabilir.

    02.10.2008

    Telefon görüşmeleri sırasında karşı tarafın sesinin düşük gelmesi ile ilgili problem de neredeyse çözülmüş durumda. Aşağıdaki linkteki dosyayı windows klasöründeki orjinali ile değiştirip cihazı resetlemek gerekiyor. hem speaker hem de telefon sesi iyice yükseliyor. gerçi speaker sesinde sonuna kadar açınca bozulmalar oluyor ama çantada kılıfı ile duran telefonu çaldığı zaman sesini artık yan odadan duyabiliyorum

    Önemli not : dosyayı windows klasörüne kopyalarken resco explorer ya da benzer bir third party program kullanmak gerekiyor. mevcut file explorer var olan dosyanın üzerine yazmaya müsade etmiyor.


    http://r a p i d s h a r e .com/files/150092612/AudioPara3.zip.html


    alıntı :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=429436&page=3

    27.09.2008

    ve nihayet iGO 2006'da Touch Pro ve Diamon'da çalışıyor. Aşağıdaki linkteki application.dat dosyasını iGO klasörü altındaki ile değiştirip kurulum yaptıktan sonra iGO çalıştı. Şimdiye kadar bir problemle karşılaşmadım. iGO 8 ile karşılaştırmaya çalışacağım. Düşüncelerimi daha sonra buraya ekleyeceğim.

    http://r a p i d s h a r e . c o m/files/148650450/application.dat.html

    alıntı :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=429465&highlight=igo+2006

    23.09.2008

    Touch Pro kullanana kadar hiç dahili GPS kullanarak navigasyon denememiştim, hp 614C kullanmama rağmen dahili GPS'i uyduları çok geç bulduğundan onda da harici royaltek GPS cihazımı kullanıyordum. igo 2006'nın Touch Pro çalışmaması çok kötü malesef. 2006'nın arayüzü sade ve çok kullanışlı. neyse başka çare yok diyerek iGO 8 kullanmaya başladım. uyduları 15-20 sn gibi bir süerde çok hızlı buluyor ve bağlanıyor. ancak özellikle yaya olarak kullanımda eş azmanlı olarak alınan mesafeyi göstermiyordu. belli bir mesafe sonra güncelliyor. sanırım "statik navigasyon" denen bir olaymış. HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - HTC - SUPL AGPS altında 2 olan GPSMode değerini 1 olarak değiştirdim ve bu sorun çözüldü gibi. ancak yine de royaltek kadar başarılı değil. problemin sebebini bilemiyorum ama royaltek ile yol alırken dönüşleri falan gerçek zamanlı gösteriyor, bulunduğum nıktada hata yapmıyor. dahili GPS'de ise döndükten biraz sonra dönüşü gösteriyor. bir hata mı yapıyorum diye bugün özellikle uzun bir mesafe boyunca her iki şekilde de denedim ve dahili GPS bu konuda beni üzdü. aslında çok ciddi bir problem değil ama yine de neden böyle bir fark olduğunu tam anlayamadım. çözüm yollları arayıp deneyeceğim.

    ayrıca igo 8'i gerçekten sevemedim. iki boyut modunda harita yönünü araç gidiş yönüne ayarlamak gibi seçenek yok (ya da ben bulamadım). üç boyutta ise harita bazen abuk sabuk dönüşler yapıyor, kendi çizdiği rotadan sapınca algılaması ve yeni rota çizmesi igo 2006'ya göe daha uzun sürüyor.

    13.09.2008

    Hard Reset sonrası bellek durumu. Ekran görüntüsünü alabilmek için Resco Photo Viewer kurdum sadece. 150 MB kullanılabilir RAM ce 267 MB program yüklemek için kullanılabilir alan mevcut. pek çok PDA hala 64 MB RAM ile tüm yükü omuzlamaya çalışırken bu değerler şu an için çok çok iyi.

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    10.09.2008

    Spb Benchmark sonuçları. Eski bir benchmark programı ve sonuçları çok belirleyici değil ama yine de fikir edinmek açısından incelemede bulunmasında fayda var.

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    09.09.2008

    Pazar sabahı 09:30 gibi sarjdan çıkardığım cihaz bugün 22:00 civarı %20'nin altına inmiş olarak pil uyarısı vermeye başladı. Böylece 2. şarj sonunda ortalamadan daha yoğun bir kullanım ile (özellikle testler esnasında sürekli açık kaldı, işlemler yaptı) 2,5 gün dayandı. Şu an için güzel bir sonuç.


    08.09.2008

    Cihazların günlük hayattaki kullanımda performanslarını değerlendirebilmek amacıyla bazı uygulamaları HTC Touch Pro, HP 640C ve ASUS P535 ile test ettim. Eşit şartlarda testi uygulamaya çalıştım. Tüm cihazlarda aynı kartı kullandım ve hemen her testin sonunda cihazlara soft reset atıp diğer testi başlattım.

    Test 1 – 9 MB büyüklüğünde bir Excel dosyasını açma performansı,

    HTC Touch Pro : 135 saniye
    HP 640C 184 saniye.
    ASUS P535 : Açmayı başaramadı, tüm denemelerimde bellek yetersiz hatası verdi. Cihaz ne kadar hızlı olursa olsun 64 MB bellek artık yetersiz geliyor.

    Benzer şekilde 18 MB büyüklüğünde Excel dosyasında diğer iki cihaz da bellek yetersiz hatası vererek dosyayı açamadılar.

    Test 2 – 10 MB büyüklüğünde word dosyası açma performansı,

    HTC Touch Pro : 35 sn
    HP 640C : 58 saniye
    ASUS P535 : 29 saniye

    Test 3 - 10 MB boyutunda dosyayı WinRar ile sıkıştırma performansı,

    HTC Touch Pro : 101 saniye
    HP 640C : 150 saniye
    ASUS P535 : 128 saniye

    Test 4 - 10 MB boyutunda doyayı WinZip ile sıkıştırma performansı,

    HTC Touch Pro : 29 saniye
    HP 640C : 30 saniye
    ASUS P535 : 30 saniye


    Test 5 - .chm uzantılı e-book açma performansı,

    HTC Touch Pro : 35 saniye
    HP 640C : Açmayı başaramadı, kilitlenmeler oldu
    ASUS P535 : 33 saniye


    10 MB büyüklüğünde, çok miktarda resim bulunan 181 sayfalık .pdf dosyayı üç cihazda gayet başarılı bir şekilde açmayı başardı. Sayfalar arasında ilerlerken, zoom esnasında vb. yavaşlama ve takılmalar olmadı.



     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 31 Aralık 2008; 22:53:20 >







  • İnceleme için teşekkürler. Bir de kalitesi iyi değil demişsiniz ama yine de referans olması açısından cihazla çekilen fotoğraflardan yükleme şansınız var mı?
  • Çok güzel bir inceleme olmuş gerçekten, eline sağlık.

    HTC Qualcomm konusundaki inadından (eşekliğinden) vazgeçmeyecek gibi.

    Şu Diamond'ı 3.5 " VGA ekran ve 624 MHz Intel PXA işlemci ile piyasaya sürseler nolurdu sanki...

    PPC tarihinin en iyi cihazı o zaman ortaya çıkardı işte.
  • Arka kapağı internette gezen yuvarlak hatlara sahip olan kapaklardan değil demek ki.

    Çok güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler.
  • Donanimhaber'de guzel incelemeler gunden gune artiyor, bu da onlardan birisi, tesekkurler

    Pro ile kilif vermis HTC, keske Diamond ile de verselerdi iyi olurdu.
  • Touch Pro ile Diamond arasında sadece ram farkı yokmuydu ?

    Diamond test sonuçları ; SpeedUP TOR_ROM 2.2 ile

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital35 -- 8 Eylül 2008; 0:18:31 >




  • test sonuçları gerçekten de çok farklı. ben yeniden test yapacağım. mümkünse sen de cihazı resetleyip herhangi bir program çalıştırmadan testi tekrarlar mısın?


    quote:

    Orjinalden alıntı: digital35

    Touch Pro ile Diamond arasında sadece ram farkı yokmuydu ?

    Diamond test sonuçları ; SpeedUP TOR_ROM 2.2 ile

     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |





  • zaten soft reset sonrası test sonuçları bunlar. Ancak bir miktar program yüklemiştim, romun temiz durumundaki sonuçları değil. Diğer arkadaşlarda sonuçlarını gönderirse onlarlada karşılaştırabiliriz.
  • İnceleme için teşekkürler.

    Gün geçtikçe güncellersin zaten.
  • Sanırım farkın sebebini buldum. Evdekileri rahatsız etmemek için cihazı tamamen sessiz moda (silent ) alarak testi yapmıştım. sesli olarak yapınca değerler değiştii rakamlar bayaa düştü. tekrar sessizde test ettim rakamlar yükseldi. bir de bu testi silent modda deneyebilirsen sevinirim. ben de normal bir şekilde test edip sonuçları onlarla değiştireyim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: digital35

    zaten soft reset sonrası test sonuçları bunlar. Ancak bir miktar program yüklemiştim, romun temiz durumundaki sonuçları değil. Diğer arkadaşlarda sonuçlarını gönderirse onlarlada karşılaştırabiliriz.
  • Teşekkür eden tüm arkadaşlara da incelemeyi sabırla okudukları için ben teşekkür ediyorum.

    Aklıllara takılan, merak edilen şeyler sorulursa çok daha geniş ve ayrıntılı bir incelemeye dönüşübilir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

    İnceleme için teşekkürler.

    Gün geçtikçe güncellersin zaten.
  • Aletin hayırlı olsun...

    İnceleme içinde teşekkürler
  • öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan incelemelerin güzel beyendim,cektiğin VIDEO kalitesi bence gayet güzel incelemelerinin devamını bekliyoruz..

    saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspertxt -- 8 Eylül 2008; 9:45:07 >
  • Touch Diamond sessiz modda test sonuçları ;


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |




  • sn hece,

    öncelikle hayırlı olsun... detave güzel inceleme için de teşekkürler,

    pdf ve ebook açılmış ve görüntülenmiş olarak bir kaç resim örneği koyabilir misiniz?
    bir de pdf ve ebook konusunda genel izlenimleriniz nedir..
    Tşk.ler,


    quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    Teşekkür eden tüm arkadaşlara da incelemeyi sabırla okudukları için ben teşekkür ediyorum.

    Aklıllara takılan, merak edilen şeyler sorulursa çok daha geniş ve ayrıntılı bir incelemeye dönüşübilir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

    İnceleme için teşekkürler.

    Gün geçtikçe güncellersin zaten.






  • Touch pro'nun ses açık modda iken verdiği sonuçlara benzer değerler. Sadece RAM'in bu kadar farka sebep olması düşük bir ihtimal, belki rom optimizasyonu ile ilgili bir durumdur. testi ses açık iken 4-5 tekrar ettim ve her seferinde yukarıda yayınladığıma benzer sonuçlar verdi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: digital35

    Touch Diamond sessiz modda test sonuçları ;


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |





  • güzel inceleme
  • http://www.acilpda.com/
    aralıkta PRO stoklarımızda diyo ama hadi hayırlısı bakalım...

    saygılar..
  • Ben samsun i900 siparişi verdim bu siteden, pro için daha çok zaman var o gelince değiştiririz samsungu. teknolojiyi geç takp etmek çok sinir bozucu.


    quote:

    Orjinalden alıntı: caspertxt

    http://www.acilpda.com/
    aralıkta PRO stoklarımızda diyo ama hadi hayırlısı bakalım...

    saygılar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lloyd

    Ben samsun i900 siparişi verdim bu siteden, pro için daha çok zaman var o gelince değiştiririz samsungu. teknolojiyi geç takp etmek çok sinir bozucu.


    quote:

    Orjinalden alıntı: caspertxt

    http://www.acilpda.com/
    aralıkta PRO stoklarımızda diyo ama hadi hayırlısı bakalım...

    saygılar..




    hayırlı olsun keşke biraz daha bekliyeydin aralığada az kaldı (tabı zevk meselesı) evet gercekten sinir bozucu beklemek!! ben gecte olsa PRO yu almayı düsünüyorum bakalım hayırlısı..

    saygılar..




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.