Şimdi Ara

HTML sayfada *.avi dosyasına tıklanınca direk açılmasını istiyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, çok fazla bilgim yok. O yüzden sorduğum soru komik gelebilir. Ama anlatacağım şekilde bir sayfa hazırlamak istiyorum. Çat-pat Frontpage ile birşeyler yapıyorum. Şöyle bir durumda takıldım...

    Şimdi bir HTML sayfa olacak. Bu sayfada bir avi dosyasına giden link eklemek ve bu linke tıklanınca dosyanın PC de default player ile direk açılmasını istiyorum. Benim yaptıklarımda malum download butonu çıkıyor. Ama ben direk açılmasını istiyorum. HTML ile bu mümkün değil mi yoksa? Sayfa offline olarak çalışacak. Yani internet ortamı için değil.
    Mümkünse HTML olarak çalışmasını istiyorum. Yani menu yada autorun cd si hazırlama gibi yazılımlar ile yapmak istemiyorum. Bu tür yazılımlar ile bu iş oluyor daha önce denedim ama ben ille de HTML istiyorum :)

    Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinpark -- 26 Mart 2007; 9:22:32 >



  • Yok mu anlayan birisi arkadaşlar ?
  • o linkin açacağı sayfada şu kodları kullan

    <embed src="film.wmv" width="310" height="340" autostart="True" loop="True"></embed>

    film.wmv yazan yere kendi video dosyanı yaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frezmb

    o linkin açacağı sayfada şu kodları kullan

    <embed src="film.wmv" width="310" height="340" autostart="True" loop="True"></embed>

    film.wmv yazan yere kendi video dosyanı yaz



    Cevap için teşekkür ederim, ama sanırım bu yazdığınız kod videonun sayfa içinde bir pencerede açılmasını sağlıyor (yanlış anlamış da olabilirim). Benim istediğim PC deki default player ile direk olarak açılması. Yani sanki makinedeki bir video dosyasına tıklamış gibi açılsın istiyorum. :)
  • <p><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=13246123&url=video adı.uzantısı" data-href="video adı.uzantısı">videoizle</a></p>

    eğer frontpage yada onun gibi bişey kullanıyosan link vereceğin kelimeyi seç- sağtıkla-köprü/linl i seç-klasörler açılır-istediğin videoyu seç.
  • o zaman dosyaya link ver olsun bitsin
  • Evet arkadaşlar;

    Meseleyi şu şekilde hallettim: Makinede Klite codec yüklü ve default player olacak media Player classic çalışıyor. Yani her türlü video dosyasının üzerine media player classic atlıyor:) Ve nedense ilk sorulan soruda her defasında aç seçeneğini işaretlesem de download seçeneği çıkıyordu. Bende default player olarak media player 11 i gösterdim. Şu anda sorunsuz bir şekilde açılıyor. Gerçi tam istediğim bu değildi ama şimdilik işimi görecek sanırım. Yani demek istediğim başka bir makinede aynı sorun yaşanabilir. Benim derdim her makinede aynı tepki verilmesini sağlamak. Ama dediğim gibi şimdilik işimi bu şekilde hallettim sayılır.

    Cevaplar için frezmb, merulaalba, Baron17 kardeşlerime çok teşekkürler...
  • bildiğim kadarıyla codec yüklü olmadan avi çalışmıyor eğer ziyaretçide codec yoksa açılmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Baron17

    bildiğim kadarıyla codec yüklü olmadan avi çalışmıyor eğer ziyaretçide codec yoksa açılmaz


    Yok kardeş codec meselesi değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.