Şimdi Ara

HTPC alalım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 haftadır Aliexpress deki baba satıcılardan Huangyong Pan ile bana özel HTPC yapması için yazışıyoruz. Geldiğimiz noktada $345 gibi bir fiyata aşağıdaki PC yi toplatıyorum:
    Model: X-25X
    İşlemci: I5 CPU 2390T/2.7 GHZ
    Ram: 4GB
    HDMI 1.4v destekli
    Kasa:http://www.aliexpress.com/store/product/Hd-play-computer-embedded-Fan-pc-with-INTEL-HD-Graphic-Family-Graphics-Card-Type-support-Home/821721_1155057774.html linkindeki kasa olacak

    işin gerçeği artık media olayerlardan sıkıldım, yok custom firmware yok video desteği ıhh, pık. Kasaya HDD ekletmedim. Burada kendim yaparım diye.

    Siz ne dersiniz? Değer mi taaa çinden bunu getirtmeye yoksa burada bir babayiğit bu işe talip olur mu?

    Teşekkürler & İyi bayramlar







  • Sizinle aynı fikirde ben de uygun sistem bakıyorum ancak ne alacağıma henüz karar veremedim. Bu modelde dijital ses çıkışı göremedim bir de ekran kartı hafızası 512 mb, yeterli olacak mı? İlk bakışta aklıma gelenler bunlar, yoksa işlemcisi ve rami fazlası ile yeterli, genelde i3 ya da daha düşük işlemci ve 2gb ram kullanılıyor.
  • Digital ses çıkışı için şimdi sorarım. fiyat konusunda ne dersiniz?
  • HTPC'lerde artık dijital ses çıkışına gerek yok, olmaması bir eksi değil. Sesi görüntüyle birlikte HDMI üstünden amfiye iletebilirsiniz. Üstelik dijital çıkıştan DTS HD veya Dolby True HD ses alamazsınız. Bu işlemci yerine 4üncü nesil Core i işlemci tercih edebilirsiniz. İşlemciye entegre GPU gerçek 24p desteği veriyor
  • Bilgi icln cok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Bu konuda bir gelişme var mı acaba? Sipariş verdiniz mi?
  • Ölü doğdu. Talep gelmedi. Dolar daki artış ile birlikte cazibeside kayboldu :(

    Maziye bir ağaç daha dikildi.....
  • Bu konuda epey araştırma yaptıktan sonrahttp://global.shuttle.com/main/productsDetail?productId=1669 adresindeki Shuttle DS61 V1.1 isimli cihazı almayı kafaya koydum; yurtdışı satış fiyatı 185.-USD. Şuradan ayrıntılı incelemesine ulaşmak mümkün:http://www.techpowerup.com/reviews/Shuttle/DS61/

    Bu cihazın üzerine burada dilediğimiz işlemci, ram ve hdd'yi işletim sistemi ile kurup son derece performanslı bir htpc kurmuş oluyoruz; işlemci olarak Core i3 yeterli deniliyor, ram 4b, hard disk ise ufak bir ssd yeterli. sonra hdmi ile receiver ya da tv'ye bağlayıp media player olarak kullanmak çok mantıklı geliyor. Cihaz üzerine tüm yorumlar son derece olumlu; üzerinde 4x2.0 USB, 2x3.0 USB olmak üzere toplam 6 usb girişi, yüksek network hızı için iki ethernet girişi mevcut. özellikle genişletilmeye açık olması çok iyi, 16 gb'ye kadar ram'i destekliyor! ileride işlemcisi de geri kalırsa çıkartıp bir Core i7 koymak mümkün; dolayısıyla uzun süre ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır.

    Firmanın Türkiye distribütörünü aradım ancak bu cihazı getirmiyorlarmış, mecburen ya ABD'ye gidip gelen bir arkadaşı bulacağım, ya da 70 USD kargo parasını gözden çıkartıp gümrükte takılma riski ile sipariş edeceğim; bu konuyu nasıl çözeceğimi henüz bilmiyorum :)

    Bu cihaz ile ilgili düşüncesi olan arkadaşlar ayrıca görüşlerini paylaşırsa memnun olurum. Artık ha bire medya player sorunları, firmware'ler ile uğraşmaktan bıktım, şöyle iyi bir htpc kurup, sorunsuz kullanayım istiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.