Şimdi Ara

Huawei etkisi: iPhone’lar Çin’de zayıf talep görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei etkisi: iPhone’lar Çin’de zayıf talep görüyor



    Apple'ın Çin akıllı telefon pazarındaki son performansı, zorluklar ve fırsatların bir karışımı olarak duruyor. TF Securities'den analist Ming-Chi Kuo, Foxconn'daki tedarik zinciri sorunları nedeniyle özellikle iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri için iPhone sevkiyatlarında önemli bir düşüş yaşandığına dikkat çekti. Bu düşüş Kasım 2022'de 12 milyon adetlik bir azalmayla sonuçlandı. Mevcut nesilde de istenen büyüme sağlanamamış durumda.



    Huawei’den Apple’a Çin tarifesi



    Bu gerilemenin bir kısmı, Çin pazarında yapısal değişikliklere neden olan Huawei'nin yeniden canlanmasına da bağlanabilir. Apple, bu eğilimin 2024'e kadar devam etmesini ve sevkiyatların daha da zayıflamasını bekliyor.



    Apple, 2023'ün dördüncü çeyreğinde, yıldan yıla sabit gelir ve satış tahminlerinin ardından hisse fiyatlarında %3'lük bir düşüşle karşılaşmasına rağmen, 89,50 milyar dolara ulaşarak gelir tahminlerini kıl payı aşmayı başardı. Beklenenden düşük performans, iPad'lere ve giyilebilir cihazlara yönelik durgun talebin yanı sıra Çin'deki gelirde yaşanan hafif düşüşten kaynaklandı. Ancak CEO'su Tim Cook ise iyimserliğini koruyor ve eylül ayındaki rekor satış çeyreğinin altını çizerek Apple'ın Çin pazarına olan bağlılığını vurguluyor.





    Bu iyimserlik, e-ticaret platformlarında iPhone 15 serisi için yapılan fiyat indirimleri ve Apple'ın devam eden inovasyon çabalarıyla destekleniyor gibi duruyor. Apple, Huawei'nin Mate 60 Pro'sunun rekabeti ve yasal zorluklarla karşı karşıya olsa da, hizmet gelirlerindeki son artış ve Tim Cook'un Çin ziyaretinin de gösterdiği gibi şirketin stratejisi en azından kendinden emin gibi görünüyor.



    Küresel ölçekte Apple, Samsung'un önünde lider olarak güçlü pazar payını korumaya devam ediyor. Bu güç, Apple'ın 2,5 milyondan fazla iPhone sevkiyatı ve bir önceki yıla göre %34'lük bir artışla şimdiye kadarki en yüksek çeyrek büyümesini kaydettiği Hindistan'da da kendini gösteriyor.



    Bu artış, tüketicilerin finansman seçenekleri ve cazip teklifler sayesinde premium akıllı telefonlara ilgi göstermesine bağlanıyor. Apple'ın pazara odaklanması ve yerel üretim girişimleri sayesinde Hindistan'daki pazar payını %4,5'ten %6'ya çıkarması bekleniyor. Apple gelecekte Çin'de kaybettiklerini Hindistan'dan karşılamayı hedefliyor olabilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/11/04/apple-iphone-weak-demand-huawei-strong-return-chinese-market/







  • Ödeme sisteminden yayıncılık platformlarına kadar herşey Çin'e özgünken bir Çinli, Huawei gibi cillop telefonu bırakıp neden elma alır acaba

    Gerçi 1,5 milyar nüfus. Bizim liberaller gibi özentiliğe tutulmuş 50 milyon olsa Apple için müthiş bir satış demek

    Ya da bırak yerleşmeyi sadece eğitim, iş vs için bile dünyaya yayılmış yoğun bir nüfusları var. Bunlar kullanım kolaylığı olsun diye ucuza kendi ülkesinden mi alıyor acaba
  • Ödeme sisteminden yayıncılık platformlarına kadar herşey Çin'e özgünken bir Çinli, Huawei gibi cillop telefonu bırakıp neden elma alır acaba

    Gerçi 1,5 milyar nüfus. Bizim liberaller gibi özentiliğe tutulmuş 50 milyon olsa Apple için müthiş bir satış demek

    Ya da bırak yerleşmeyi sadece eğitim, iş vs için bile dünyaya yayılmış yoğun bir nüfusları var. Bunlar kullanım kolaylığı olsun diye ucuza kendi ülkesinden mi alıyor acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Kasım 2023; 0:23:57 >
  • Çinlileri anlamıyorum abi, adamlarla dünya savaşı çıkacak, belki nükleer atacak sana sen gidip telefonlarını alıyorsun. Burda xiaomi, huawei kalitesinde telefon olsa, iphone a bakmam bile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yaw he he..

  • Ülkenin zihniyeti öyle diye her Çin vatandaşı duygusal milliyetçi tandanslara sahip olacak diye bir kaide yok, 1,4 milyar kişinin aymı olmasını beklemek ayrı bir duygusallık. Ki Android kullanmak istemeyen insanlarında olması şaşırtıcı değil zira Apple farklı bir deneyim vadediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei çok başarılı bir firma, Çin vatandaşı olsam hemen alırdım. Umarım ülkesi daha çok destekler ambargolardan kurtulur. Ülkemiz bu kalitede ürünler üretse eminim Apple destekcileri çok azalır.

  • Çin'de olsam veya Çinli olsam Huawei alırdım diyen arkadaşlara soruyorum: Çin, dünyanın en ümüğünüzü sıkabilecek ülkelerden biriyken, telefondaki her hareketini ve ne yaptığını izlemediklerini söyleyebilir misin? Çin'in baskıcı yapısını duymayan kaldı mı? Apple çok özgürlükçü demiyorum ancak Huawei de az anasının gözü değil.

  • Huawei gibi kaliteli telefona az rastlanır. Gerçekten bu işi biliyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinlilerin başka seçeneği yok. Kendi markalarını kullanmak, milliyetçi olmak zorundalar. Batı onlara tek seçenek sunuyor. Teknoloji üretmeyen, ucuz iş güçü ile batının fabrikası olmak. Daha ucuzu hazır hale getirilince daha da fakirleşmek.

  • Ülkenin zihniyeti böyle kendi ürünlerini alıp aldırıyorlar gayet iyi bir şey

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.