Şimdi Ara

Huawei Freebuds Lite - Sennheiser cx275s - Sony Mdr-Xb50ap Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yeni aldığım ve son 3 yıldır kulaklıkları karşılaştırmak ve sizlere yazmak istedim çünkü kulaklıklar ile ilgili net bilgi bulmak zor oluyor internette.

    İlk olarak 3 yıl önce aldığım Sennheiser cx275s ile başlamak istiyorum.

    Ben ilk aldığımda 130 tl civarındaydı fiyatı şimdi ise 180 ve 230 tl arasında gidip geldiğini görüyorum.
    Ses kalitesi açısından iyi bir kulaklık tiz mid ve bass'lar çok dengeli hiç biri birbirine üstünlük kurmuyor çok bass seven biriyim fakat çok bass veren bir kulaklık olmamasına rağmen genel yapıda güzel bir ses deneyimi sunduğu için seviyorum bu kulaklığı. Bu kulaklığın eksi bir yanı kablosu çok ince 3 sene de 2 kere içten kablosu kırıldı teknik servisi çok iyi ilk kırışımda gönderdikten 3 4 gün sonra yeni kulaklık gönderdiler. Son bozulması maalesef garantisi bittikten sonra oldu. Dipnot: Sennheiser kulaklıkları genelde bass ağırlıklı kulaklıklar değildir dengeli bir ses verir çok bass ağırlık istiyorsanız çok tatmin etmeyebilir ama dediğim gibi müzik deneyimi güzel.

    Sony Mdr-Xb50ap

    Sennheiser kulaklığım bozulduktan sonra bass ağırlıklı bir kulaklık almak istedim ve extrabass yazısı olduğu için bu kulaklığı aldım. Extrabass hissiyatını kesinlikle hissettiriyor. Basslar gerçekten doygun fakat ses dengeli değil bass tiz ve midlerin önünde. 190 tl ye aldım ve hala bu fiyatlarda bir kulaklık eğer bass seviyorsanız sizi tatmin edebilecek bir kulaklık oldğunu düşünüyorum genel deneyimi güzel. Malzeme kalitesi olarak kablosu sennheiser'dan daha kaliteli ben de bu kulaklığın kırmızı rengi var ve kulaklıktaki plastik kısımları 1-2 aydan sonra rengi atmaya başladı ve sony yazısı silinmeye başladı ayrıca kulağa giren kısmın boyutları çok büyük sennheiser baya küçüktü biraz ağır hissettiriyor açıkcası.

    Sennheiser ile kıyaslar isem herkesin düşüncesi farklı olacaktır ama sennheiser benim için 1 tık daha iyi daha güzel bir deneyim veriyor fakat sony de alırsanız pişman olacağınızı sanmıyorum bu fiyat klasmanı için.

    Gelelim Huawei Freebuds lite kulaklığına.

    Bu kulaklığı huawei indiriminden 199 tl'ye aldım. İlk olarak şunu söylemek istiyorum almadan önce kesinlikle bu kulaklığın sony ve sennheiser'dan kötü olacağını biliyordum sadece ne kadar daha kötü olacağını bilmiyordum. Eğer kablosuz kulaklık almak istiyorsanız ses kalitesinden ödün vermek zorundasınız ödün vermek istemiyorsanız çok pahalı bir kulaklık almanız gerekiyor. Bu kulaklığın fiyatının 500 - 700 tl arasında değişkenliği var fakat honor flypods lite kulaklığı bu kulaklığın aynısı ve 420 tl'ler de bulunuyor fakat yine de ben bu kulaklığa 420 tl verir miydim bilemiyorum.Ses deneyimi kötü değil fakat sennheiser ve sony'e fazla yaklaşamıyor günlük kullanımda rahatlık sağlıyor sadece.

    Artık tam düşüncelerime geçeyim.Birçok yerde kulaklığın bass'ının çok iyi olduğu söylenmiş ve bir kulaklık inceleyen youtube kanalında ise bass yok gibi incelemesi yapılmıştı. Çok iyi bir bass'ı yok belki cx275s e yakın bir bass deneyimi var yani bass yok diyemem standart bir kullanıcıyı tatmin eder. Sen kalitesi fazla iyi değil müziğin bütün renklerini duyamıyorsunuz diğer açıklamasını yaptığım kulaklıklara bu aşamada yaklaşamaz maalesef. Fakat kulaklıktan fazla bir beklentiniz yoksa standart kulaklıklar kullanmışsanız kesinlikle bu kulaklık sizi tatmin eder klasik telefon kutularından çıkan kulaklıktan daha iyi olduğunu söyleyebilirim mesela samsung s8'in kutusundan çıkan Akg kulaklğı.

    Kesintisiz 3 saat 10 dakika film izlerken kulaklığın pilinin gittiğini gözlemledim %60 ses seviyesindeydi müzik dinlerken daha fazla sarjının gideceğini tahmin ediyorum kutu ile birlikte 12 saat pil ömrü sunuyor ve 15 dk'lık şarj ile 1 - 1,5 saat müzik deneyimi sunuyor.
    Bağlantısı yeteri kadar iyi değil tanımladığım cihazlar bazen görmeye biliyor. Youtube veye film izlerken senkronizasyon sıkıntısı yok. Şarkı atlayamıyorsunuz sadece müzik aç kapa ve çağrı yanıtlama.

    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim kulağımda çok rahat hissettiriyor beni aşağıya çeken bir ağırlık yok bu konuda gerçekten çok iyi.

    En son karşılaştırmaya gelirsem 10 üzerinden Sennheiser 8.5 Sony 8 Huawei 7 puan gibi bir puan verebilirim.

    Ayrıca İstanbul'da hifilife'a gidip birkaç kablosuz kulaklık daha denedim bilginiz olsun diye onları da ekliyorum.

    Sennheiser CX 150BT 550 tl ve tam kablosuz değil boynunuzdan doluyorsunuz. Bu kulaklık diğer karşılaştırdığım kulaklıklardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim fiyatını hakettiğini düşünüyorum fakat o an bu parayı vermek istemedim. Müzik renkleri güzeldi cx275s gibi dengeli bir kulaklıktı fazla bir bass ağırlığı yok sadece bass var bunu hissediyorsunuz ama müziğin önüne geçmiyor.

    Sennheiser CX 7.00BT 550 tl bu da tam kablosuz değil boyundan dolamalı fakat boynunuza bir parçasını astığınız tipten bence güzel duruyor cx150bt den çok az müzik rengi kötü fakat yine de diğer kullandığım kulaklıklardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ve cx150bt deki gibi aynı şekilde basslar fazla yüksek değil ama kendini hissettiriyor yine de ve yine dengeli bir kulaklık.

    Eğer başka sorularınız olursa bana yazabilirsiniz.

    Bir dipnot daha: Yakın zamanda şunu çok fazla deneyimledim kablolu kulaklığınız varsa nerde dinlediğiniz çok önemli her cihazın ses çıkış kalitesi farklı telefon markalarında değişiklik gösteriyor veya telefon sınıflarında (amiral gemisi, orta sınıf ,giriş sınıfı gibi). Çok iyi bir kulaklığınız varsa bile kötü bir kaynaktan dinliyorsanız kulaklığınız iyi bir performans vermez aklınızda bulunsun.







  • Merhabalar. İnceleme için teşekkürler. Huawei freebuds almak istiyorum, Acaba kulaklığı pc ile eşleştirdiniz mi? win10 ile çalışma şekli nasıl? senkron bozukluğu veya gecikme oluyor mu? teşekkürler
  • berden kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hem pc hem telefonla aktif kullanıyorum bilgisayarım windows 10 bir kez eşleştirdim sonrasında her bluetooth'u açtığımda kendiliğinden eşleşiyor. Youtube'da veya film izlerken bir senkron kayması yaşamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.