Şimdi Ara

Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı
    Ambargolar nedeniyle uzun süre önce Google ile ilişiği kesilen Huawei’nin ekosistemde kalan uygulamalarının da birer birer fişi çekiliyor. Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı.



    Huawei Health uygulaması artık yok



    Huawei Health uygulaması firmanın sağlık verilerini topladığı ve giyilebilir cihazları ile iletişim kurduğu platformuydu. Google ile olan ayrılık sonrasında Huawei Health uygulaması firmanın App Gallery mağazasına taşınmıştı. Google de eski versiyonu yayından kaldırdı.



    Ayrıca Bkz.Huawei'den ABD yaptırımlarına yanıt geliyor: Rekabete geri dönebilir



    Huawei’nin en son 2020 yılında güncellediği uygulama pek çok modern özelliği sunmaktan uzaktı. Ayrıca firmanın son dönem giyilebilir cihazlarını da desteklemiyordu. Uygulamanın güncel versiyonu App Gallery mağazasında yer alıyor. Diğer taraftan Samsung ve Apple uygulama mağazalarında da uygulamayı bulmak mümkün.



    Daha önce Google Play mağazasından indirerek uygulamayı kullananların güncelleme imkânı ortadan kalkmıştı. Bu bakımdan App Gallery mağazasına giderek indirmeleri gerekiyor. Diğer taraftan Huawei’nin kalan iki uygulaması da 3 yıldır güncelleme almıyor. Muhtemelen bunları da Google mağazadan kaldıracaktır.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/04/03/huawei-health-app-removed-from-google-play-store/







  • Aynen 7-8 gün şarj derdi olmayan Huawei için Huawei Sağlık uygulamasını iki dakikada App Gallery'den indirmektense Samsung alıp her gün şarj derdine düşmek gerçekten çok daha mantıklı  Telefon Android olduğu sürece hangi marka olursa olsun bir şey fark etmiyor. Fikri olmadan zikri olmak böyle bir şey.

    10 gün pili giden saat kullan, bi daha dönmezsin öbürlerine. Yok wifi ı kapat, yok bildirimleri kapat, ekranı parlaklığı kıs ondan sonra 2 gün şarjı gitsin. Sorsan çoook akıllı her bişeyi yapan saat.

    Telefonum samsung ama bence en az 5 gün (orasını burasını kısmadan) pili giden bi saat yapmadığı sürece ya huawei ya analog saat takarım :D
  • Yeni çıkan Huawei Watch bu yüzden alınmaz işte. Telefonun Huawei değil ise Samsung'tan şaşmayacaksın.

  • Huawei aslinda AOSP kullaniyor yani kendi isletim sistemi degildir. Custom ROM yapan biri ne kadar kendisine aitse o kadar da Huawei ye aittir :)))) ...


    Android kapali kaynak kodu olsaydi Huawei nal toplardi ozellikle Cin de ... Amerika da filan artik bahsetmiyorum bile ...


    ALGI ile yalanla en basta Cin deki kullanicilair kandiriyor sonra dunyayi ...


    Kendi magazasinda da pekala guncelini sunabilirdi. Varsa da daha da vahim yoksa da vahim ...

  • Virinom V kullanıcısına yanıt

    Aynen 7-8 gün şarj derdi olmayan Huawei için Huawei Sağlık uygulamasını iki dakikada App Gallery'den indirmektense Samsung alıp her gün şarj derdine düşmek gerçekten çok daha mantıklı Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı Telefon Android olduğu sürece hangi marka olursa olsun bir şey fark etmiyor. Fikri olmadan zikri olmak böyle bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 4 Nisan 2023; 11:21:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    2 ay sonra App Galery de yasaklanınca internetten apk ararsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt

    App "Gallery" Huawei'nin kendi servisi, nasıl yasaklanıyormuş Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı 

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Huawei telefon kullanmayanlar için konuşuyorum. Telefonun Huawei ise zaten en mantıklı seçim saati de Huawei almak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt

    Hiç kullanmadan yorumda bulunuyorsunuz ve insanları yanlış yönlendiriyorsunuz hala. Huawei Watch GT3 Pro var elimde, telefonumda OnePlus. Bu saati Huawei telefonlarla kullanırken var olan bütün özellikler diğer Android cihazlarla da kullanılabiliyor. App Gallery ve Huawei Sağlık uygulamasını kurmak yeterli oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam, global sürüm ve Çin sürümü arasında fark var cihazların.

    Global cihazlar aynen dediğiniz gibi EMUI denen Amazon Fire OS ve Lineage OS tarzı fork bir custom rom ile çıkıyor.

    Çin cihazları ise direkt EulerOS işletim sistemi üzerinden geliştirdiği Harmony kerneli ile geliyor.

    Dediğiniz Global için doğru Çin işletim sistemi için yanlış.

    Ayrıca keşke Android kapalı kaynak kodlu olsa da saldırılar bir tık daha azalırdı belki. Açık dolu işletim sistemi. Daha geçen Samsung kısıtlı Knoxlu cihazlarındaki 4-5 açığı birden 4 aydır kapatmadığı için Google tarafından ifşalandı.

    Gerçi Android zaten psudeo açık kaynak. Çoğu üretici bootloaderi açılamayacak kadar zorluyor. Sistem kararsızlığına sebep olacak biçimde engelliyor.

    PC Suite kapatmıştı HUAWEI. Kamera yazılım patentleri gereği çalınma korkusuna bootloder tetiklemesi koymuştu Sony. BBK cihazlarında saçma sapan brick olma durumu yaşanıyordu. Xiaomi her geçen sürümde yok MIUI hesabı yok geliştirici 15 gün beklemesi şartı, RSA kilidi ile donanımsal kilitlere başvurması, Samsung zaten Knox ile meşaleyi elinde tutuyor.

    İşte bu yüzden Blackberry, Windows mobile ve iOS'un yerini tutamaz Android. Kendi kaynak kodu sözde açık. En azından bu işletim sistemlerinde kaynak kodu gerçekten kapalı. Lamı cimi yok.

    Meego, Ubuntu Touch ve Firefox OS'in tutunmasını ben de çok isterdim bu saçmalıkların yerine ama olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 4 Nisan 2023; 15:06:27 >




  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    10 gün pili giden saat kullan, bi daha dönmezsin öbürlerine. Yok wifi ı kapat, yok bildirimleri kapat, ekranı parlaklığı kıs ondan sonra 2 gün şarjı gitsin. Sorsan çoook akıllı her bişeyi yapan saat.

    Telefonum samsung ama bence en az 5 gün (orasını burasını kısmadan) pili giden bi saat yapmadığı sürece ya huawei ya analog saat takarım :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldıen.wikipedia.org
    EulerOS - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/EulerOS

    EulerOS Linux turevidir Linux tabanlidir... Dedigim seye geliyor yine. Gerci mobilde EulerOS yok ama Android de Linux tabanli olmasinin avantajini kullanarak HarmonyOS ile birlestirme hedefleri varmis ...




    Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı
    Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldıhuawei central
    HarmonyOS and OpenEuler has shared operating system kernel: Huawei
    https://www.huaweicentral.com/harmonyos-and-openeuler-has-shared-operating-system-kernel-huawei/



    Keramet Linux tabanli hepsinin. Unix vs girmeye gerek yok ...



    EulerOS li bir mobil cihaz bulamadim . Sanirim hic olmadi... Cin'de bile ...





  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

    Biraz da kullanilan islemcinin pil verimliligine baglidir ...


    Isletim sistemi arayuz icinse bence :



    Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldı
    Huawei Health uygulaması Google Play mağazasından kaldırıldıtr.wikipedia.org
    Google Fuchsia - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Google_Fuchsia

    Olgunlasmasi ve yayginlasmasi gerekir. Bendeki Google Nest te kendisi otomatik bu isletim sistemine gecti ve baya akici da ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Euler ile kast ettiğim Harmony öncesi LiteOS EulerOS dönemi idi. Euler biraz daha kurumsal çözümlere odaklıydı. LiteOS ise IoT cihazların entegrasyonunda görevliydi. HUAWEI'nin temel amacı Harmony ile tek işletim sistemi adında ilerlemek oluyor.


    Ayrıca Linux tabanlı kısmı kısmen doğru. Bir zamanlar Euler OS Unix 03 standardı sertifikasına bağlıydı. (HP UX, IBM AIX ve MacOS gibi). Şu an devam etmiyor ama.


    Huawei kademe kademe ilerliyor fakat yavaşlığı konusunda haklısınız. Kaspersky ilk işletim sistemi denemesini (kurumsal Kaspersky OS çözümü) Linux yardımı olmadan geliştirdi fakat HUAWEI bir türlü Linux türevlerinden ayrı kalamıyor.


    Bu iş aynı WebOS işine benzedi. Bir ara Palm'daydı sonra HP altında yer alınca dörde bölündü vs en son hali LG televizyonlarının işletim sistemi oldu.


    Verdiğiniz örnek doğru. Tam entegrasyon Fuchsia'da var şu an sadece. HUAWEI de buraya evrilmek istiyor ama hala planlanan sürecin oldukça gerisindeler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 4 Nisan 2023; 16:25:24 >




  • Sırf bu yüzden huawei saat vs bir daha almam . Sağlık uygulaması dışında huawei core vs bir sürü uygulama kurmak zorunda kalınıyor .

  • Zaten güncel değildi ki, yorum yazanlar boş yapmış.Orada ki sürüm çok eskiydi, app gallery üzerinden huawei health indirebiliyordunuz

    Değişen bir şey olmamış

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Verdigim kaynakta sertifikasi bittigini yaziyor yani bunu yeni okumus gibi burada paylasmaniza gerek yok ben zaten kaynak olarak paylastim buraya ...



    Unix nerelerde diye bakilirsa Linux ve haliyle Android ile Apple urunleri gelir :)) ...



    Tam entegrasyona musait ama pratige ne zaman gecilir bilinmez. Boyle koklu ve kapsamli devrim yenilikler icin olgunlasma yani zaman gerekli ...



    Huawei kendi olagan surecinde birseyler yapmadi aksine etkiye tepki misali alel acele kelime oyunlariyla Android acik kaynak kodlarini Linux leri kullaniyor.



    Dedigim gibi Euler li bir mobil cihazlari yok Huawei icin :) ...


    Neyse bu konu uzamazin. Huawei donanimsal odakli olsa da keramet kopruleri kuran yazilimda ve bunun ne kadar ozgun oldugu ve sertifika yasaklamalar ile cebellesmeyecegine bagli ...

  • GT Runner serisini elimden çıkaracağım, bu kısıtlamalar çok canımı sıkıyor.

  • Honor band ve honor watch kullananların gözü yaşlı ??

    (huawei watch gt 3 kullanıyorum) ??

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.