Şimdi Ara

Huawei Mate 20 Pro ön inceleme videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Huawei'in yeni nesil amiral gemi akıllı telefon modeli Mate 20 Pro'yu kutusundan çıkarıp kullanıyor, performans testlerinden kamera örneklerine kadar merak edilen detaylarına yakından bakıyoruz.
     
    Huawei Mate 20 Pro'nun öne çıkan özellikleri;
     
    - Telefonun sandviç tasarım anlayışını baz alıyor, önü ve arkası cam araya metal çerçeve giriyor.
    - Dayanım konusunda da iddialı, en önemli rakipleri gibi IP68 ile 2 metre derinlikte 30 dakika su mukavemeti
    - Huawei'in piksel yoğunluğu en yüksek paketlerinden biri. 6.3-inç boyutundaki OLED ekran, 1440 x 3120 piksel çözünürlük sunuyor. HDR desteğine sahip olan ekran, yüksek renk doğruluğunda iddialı.
    - Ekranın inç başına düşen piksel yoğunluğu 539ppi
    - Ekran boyutu ve yüksek çözünürlük, batarya üzerinde stres oluşturmaya müsait. Bu yüzden kullanıcı isterse, ayarlar bölümünden ekran çözünürlüğünü elle değiştirebiliyor ya da sistem bunu otomatik olarak kontrol edebiliyor. Kısa süre için kullanma şansı yakaladığım cihaz standart olarak FHD+ çözünürlükle geliyordu.
    - Huawei Mate 20 Pro, Kirin 980'den güç alıyor. 7nm üretim geometrisiyle hazırlanan bu işlemcide 2.6GHz'de çalışan iki adet Cortex-A76, 1.92GHz'de çalışan iki adet Cortex-A76 ve 1.8GHz'de çalışan 4 adet Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor.
    - 6GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi sunuluyor. Zamanla farklı opsiyonlar devreye girebilir, bellek teknolojisi LPDDR4X, depolama standardı ise UFS 2.1. Huawei sıralı okumada en hızlı Android telefona imza atıyor.
    - İşlemciye entegre grafik birimi ARM Mali-G76'nın 10 çekirdekli versiyonu.
    - En telefon dünyasının en karmaşık kamera sistemi olarak tanıtılan görüntüleme donanımında 40MP'lik kamera f/1.8 diyafram ile gelirken, 20MP'lik ultra geniş kamera f/2.2 diyaframla, 8MP'lik diğer kamera ise f/2.4 diyaframa sahip. Sadece 8MP'lik kamera OIS özelliğine sahip, diğerlerinde yapay zeka destekli öngörülebilir netleme sistemi var.
    - 4K'da 30fps video kaydı yapabilen kamera donanımı, 720p'de 960fps video çekebiliyor. 5x optik yakınlaştırma ve Leica desteği ile 102.400 ISO seviyesine destek sunan kamera paketinin özçekim ayağını ise 24MP'lik kamera oluşturuyor. f/2.0 diyaframla desteklenen kamera bokeh çekimlerine de izin veriyor.
    - Android 9.0 tabanlı EMUI 9 arayüzünü kullanan telefon, tek ellek kullanım ve çentik gizleme moduna da sahip. Arzu edenler sanal butonlar yerine elle kontrol seçeneğiyle telefonu yönetebiliyor.
    - Huawei Mate 20 Pro çok seviyeli basınç sensörünün desteklediği ekrandan parmakizi okuma sistemine, ve Apple'ın FaceID teknolojisine rakip kendi çözümünü sunuyor.
    - 4200mAh kapasiteli pil dikkat çekerkeni 40 watt'lık kablolu ve 15 watt'lık kablosuz şarj öne çıkıyor. Ters kablosuz şarj özelliği ile Mate 20 Pro uyumlu başka bir telefona dokunarak şarj edebiliyor.
    - Kablosuz masaüstü modunu destekleyen telefonda stereo ses sistemi de bulunuyor.
    - Kızılötesi sensör, çift band GPS ve 802.11ac waveband desteği gibi detaylar da telefonun diğer özellikleri arasında.
    Huawei'in iddiasına göre laboratuvar ortamında yapılan testlerde, 1,5 yıllık kullanım sonucunda Galaxy Note 9 %28'lik performans kaybı yaşarken, Mate 20 Pro'da bu değer %5'in altında. Bunlar tabi ki simülasyona dayalı tahminler olsa da Huawei yeni dosya sistemine sahip EMUI ile bu konudaki iddiasını sürekli gündeme getiriyor.
    Video içerisinde yer verdiğim GeekBench sonuçlarına göre Kirin 980, platform olarak Samsung Galaxy Note 9'un Exynos 9810'unu meydan okurken, AnTuTu'da ise geçmeyi başarıyor. Androbench depolama testinde ise bir Android telefon ilk defa sıralı okumada 900MB/sn sınırını aşarak heyecan verici bir seviyeye çıkıyor.







  • Herhangi bir andorid cihazın iphone katili olma ihtimali şuan için yok.

    Ama samsung yerinde saya dursun huawei ciddi anlamda kendini geliştirerek geliyor.

    Samsung bugün markette hiç telefon satmasa batar mı tabiki batmaz. Adamların dünya kadar yatırımları var farklı alanlarda :D

    Günün sonunda rekabet yine bize yarar. Bugün bir android telefon alacak olsam mate 20 pro tek tercihim olurdu.
    Yok çentik ayfondan köşeler samsungtanmış. Yok samsungun geçen seneki bilmemnesinden kötüymüş 4k 60fps çekemiyormuş blabla. Çünkü herkes telefonda Autocad çizimi yapıp render aldığı için mutlaka bunlar olmalı. Çünkü bütün kullanıcılar telefonla hayati işler yapıp süper paralar kazanıyor.

    Adamlar yılın telefonunu yaptı Mate 10 Pro gibi. Birileri de sanki sanırsın 40 yıllık endüstri mühendisi ya da otorite. Hiç bişeyi beğenmiyor.

    Sen devam et huawei. Güzel işler yapıyorsun son iki yıldır.
  • Güzel cihaz olmuş.baya baya iyi
  • altta ki boşluk hadi neyse, yukarda boşluk+çentik bu tasarım anlayışı nedir? :( hadi çentigi kapattık bu seferde simetrisi bozuk olacak işin aslı beklediklerimin arasında mate20 vardı elendi. mi mix3 yada s10 u bekleymeye devam.

  • İşlemci olarak ancak geçen seneki exynos a yetişmiş. 4k 60 fps yok bir de. Bu telefona minumum 6000 tl isteyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Hangi 6000 en 8000 bin olur Avrupa başlangıç fiyatı 1000 euro

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi bir telefon olmuş, huawei iyice uçuşa geçti, samsungu solda sıfır bırakacak

  • iPhone vs Samsung tasarımını harmanlamışlar. Özellikle tasarım genel hatlar itibariyle neredeyse Samsung ile birebir. Özgün hiç bir şey yok. Bu fiyatlara Huawei alınmaz.

  • Neden 4k 60 fps yapmıyolar. aradaki 30 fps fark edilebiliyor.

  • Mate 20 mate 20pro dan daha guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar hile ile palavra reklam la işlemcilerini en iyisi diye yutturmaya çalışıyor çoğu insan da yiyor bunu. İşlemci cpu gpu anlamında da Samsung un geçen seneki işlemcisin den geri. Asıl arıza gpu gücü Samsung un 2 sene önceki işlemcisinden geri.

  • P20 Pro nun kamerasını entegre etmişler portre yine iphone x in çok çok gerisinde...
    Portre ve normal foto arasında ki farkı görüyorsunuz dedi Erdi bey fakat ben bir fark görmedim.
    Bu telefonu alacak olanları şimdiden tebrik ediyorum.
    Satın alınacak bir telefon değil gerçekten. Beklentilerin çok altında.

  • p20 pro kullanıyorum telefonda sıkıntı yok. fakat sadece kamerasında fotoğraf çektiğim zoom yapınca özellikle gece çekimlerinde pixel pixel görüülyor . bir de 40 mb mod da yakınlaştırma yapamıyorum bu özellik yok . pizel pizel görünmesi akıllı telefonlar da ilk kez karşılaşıyorum . sony xperiza xz kullanıyordum o bile daha iyiydi açıkçası kamerası .

  • Cihaz cidden çok iyi, iphone un katili olmuş harbiden...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir andorid cihazın iphone katili olma ihtimali şuan için yok.

    Ama samsung yerinde saya dursun huawei ciddi anlamda kendini geliştirerek geliyor.

    Samsung bugün markette hiç telefon satmasa batar mı tabiki batmaz. Adamların dünya kadar yatırımları var farklı alanlarda :D

    Günün sonunda rekabet yine bize yarar. Bugün bir android telefon alacak olsam mate 20 pro tek tercihim olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.can123 -- 17 Ekim 2018; 10:10:43 >
  • 4K 60fps çekemediği doğru mu ?
  • Fiyatı 1000 TL olursa iyi bir cihaz.Aksi taktirde beş fazlası etmez kesinlikle.
  • GSMArena detaylı lavoratuar testli incelemesi çıkmadan yorum yapmayacağım fakat 1050 euro olan telefonun fiyatı mantıken 999 dolarlık iPhone XS'den yüksek olacaktır. Tabi Huawei, LG'nin yaptığı gibi Türkiye'ye özel fiyatlama yaparsa orası ayrı. Yine de P20 Pro'nun çıkış fiyatını ve o zamanki kuru düşünürsek böyle bir şey olmayacak gibi duruyor.

  • m.can123 kullanıcısına yanıt
    F/P anlamında dedim üstad. O para iphone a verileceğine baika alanlarda değerlendirilebilir. Tabii bu dediğim buralarda geçerli..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşey 10 numara olacakmış celtik olmasa

    Ekrana parmak izi koyarsınız çeliştiği niye koyarsanız bea

  • Yok çentik ayfondan köşeler samsungtanmış. Yok samsungun geçen seneki bilmemnesinden kötüymüş 4k 60fps çekemiyormuş blabla. Çünkü herkes telefonda Autocad çizimi yapıp render aldığı için mutlaka bunlar olmalı. Çünkü bütün kullanıcılar telefonla hayati işler yapıp süper paralar kazanıyor.

    Adamlar yılın telefonunu yaptı Mate 10 Pro gibi. Birileri de sanki sanırsın 40 yıllık endüstri mühendisi ya da otorite. Hiç bişeyi beğenmiyor.

    Sen devam et huawei. Güzel işler yapıyorsun son iki yıldır.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.