Şimdi Ara

HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen ™ 4600H 16GB RAM + 512GB SSD (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
20
Favori
65.232
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle aldığım konfiği tekrar yazayım: 16GB/512SSD


    Hafta sonu biraz inceledim cihazı ve ilk yorumlarım aşağıdaki gibidir;


    1. Ekran kalitesi çok ama çok iyi, ayrıca çerçeve kalınlığı da gerçekten çok ince. Kameranın aşağı alınması ve çerçeve kalınığını azaltma bence çok iyi olmuş. Dokumatk olmaması sadece hayal kırıklığı yaşattı ben dokunmatik sanıyordum. Çözünürlüğün 2K olması güzel.
    2. Kullanılan Malzeme kalitesi çok çok güzel. Klavyenin tuşları çok yumuşak cihaz gerçekten çok kaliteli hissi veriyor.
    3. Ses kalitesi oldukça iyi, benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.
    4. SSD ile ilgili test yaptığımda 2500mb- 3000mb arası random okuma hızına olaştı. Veri taşıma esnasında aynı pc içeriinde bir yerde bir yere kopyalama yaparken 500 mb ile 1000 gb arası veri transfer hızı gördüm.
    5. Batarya çok rahat 5 saat ve üzeri götürüyor sanırım, bazı testlerimde gücünü ölçmek adına zorladım pc yi o yüzden batarya erken bitmiş olabilir.
    6. Oyun tarafına gelirsek Forza 4 denedim orta ayarlarda 35 fps görüyor ve yeterli gibi. Oyun esnasında donma kasma hiç yapmadı bu fps lerde yarışı rahatça tamamlıyorum.
    7. Emulatör testleri yaptım Yuzu ile Mario Odyssey 40-45 fps görüyor genelde bazı alanlarda 60 fps e sabitliyor.
    8. Yine Cemu emulator ile bir çok oyun 60 fps çalışıyor, 55 fps altında düştüğünü görmedim.
    9. Genel kullanımda bilgisayar adeta uçak gibi. Windows güncellemeleri 2H20 update i çok hızlı bir şekilde tamamladım. (5dk sürmedi sanırım.)
    10. Parmak izi kullanımı çok güzel çalışıyor, 3 tane farklı oturum var pc de kim parmak izini okutursa onun oturumu otomak açılıyor 0 hata ile çalıştı çok hızlı tanıyor.
    11. PC manager ile firmware updateler dahil, driver vs tüm updateleri kontrol edebiliyor ve kolayca güncelleyebiliyorsunuz, örneğin bios update çıkmış zahmetsizce hepsini yaptım. Yine windows lisansında sorun var mı gibi ayarları da PC manager kontrol ediyor.


    İlk izlenimlerim bu şekilde, farklı sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.





  • hbyzt44 H kullanıcısına yanıt

    tamamen tercih meselesi sanırım bu konu ben parlak ekranı her zaman tercih ediyorum. Eski bilgisayarım da parlak ekrandı ekran görüntüsü çok daha net ve keskin geliyor bana göre. Evet arkadan ışık vs geldiğinde kesinlikle parlama oluyor ama ben ekran açısını parlamayacak şekilde ayarlamayı tercih ediyorum.

  • okttay kullanıcısına yanıt

    aynı şekilde 16/512 model ile bu yazılanlara tamamen katılıyorum. önceki mesajlarda konuşulan ışık sızması olayını incelediniz mi hocam? benim cihazda da var ama karanlıkta çok kullanmadığım için o kadar ciddi bir problem oluşturmaz gibi geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Satoshi Nakamoto

    Işık sızması sorunu bende de var, ama dert edilecek bir şey mi emin değilim. En soldaki curved monitör, ortadaki 2015 macbook pro retina ve en sağdaki de matebook 14. Yorumu size bırakıyorum.

    Benim anladığım kadarıyla bu durum IPS'lerin kaçınılmaz kaderi fakat kullanım senaryosuna göre önem kazanıyor gibi, yukarılardaki videoda rahatsız edici gözüküyordu ama sizin fotoğrafta o kadar da kötü gözükmüyor. Sanırım karşılaştırılan ekran ve yapılan iş ile alakalı, bir şeylerden illaki feragat etmek gerekiyor sanırım hocam.





  • Rica etsem touchpad kısmını da inceleyebilir misiniz? Click yapınca altında şeker varmış da kırılıyomuş hissi var mı sizde de? Bir de parmak izi okuyucusunda bende 4-5 defa algılamama sorunu oldu. Işık sızması da benim pc de bariz daha fazla görünüyor. Acaba bana gelen üründe mi sorunlar fazla?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okttay kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislik öğrecisiyim. Autocad vs tarzı programlar için alınır mı sizcd üniversitede iş görür mü ? Yoksa gtx 1650 tarzı ekran kartlı oyuncu sevmesem de oyuncu laptoplarına mı yöneleyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    macten geçtiğim için touchpad'in hissiyatının biraz daha kötü olduğunu söyleyebilirim. ama bahsettiğiniz gibi bir durum yok, normal tıklama hissiyatı var. ama plastik olduğu belli oluyor. touchpad'in üst kısmına da tıklanmıyor örneğin, fiziksel tuş gibi olduğu için sanırım. macbook'un force touch'lı trackpad'i daha iyiydi. ama genel kıyaslama olarak bu cihaz muhteşem mac'e göre.

  • 2 çekirdekli tabletle bile autocadle işini görürsün. Çizerken o kadar ekran kartı istemez. Ben üniversitede iken eski bir servera bağlı clientler üzerinden kullanıyordu öğrenciler. Bilgisayar olsun yeter. Bununla herşeyi çizersin. Sadece 3dmax vb. ile animasyon yapacağım dersen hazırlarsın belki de render alırken güçlü bir makinede alırsın olur biter. O kütükler okula taşınmaz hergün. 2K ekranla çok da güzel çirsin. 3:2 ekran oranı da hem çizime hem kodlamaya çok uygun. Ama sakın 8gb ramli alma pişman olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 23 Kasım 2020; 13:51:46 >
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz için teşekkür ederim

    Gerçekten hiç ama hiç oyuncu bilgisayarı alasım yok. Zaten oyun oynayan birisi değilim ayda yılda bir cs go ya da 1.6 falan o da oyundan sayılmaz.

    Macbook , matebook tarzı bir laptop almak istiyordum. Oyuncu bilgisayarı bu yüzden istemiyorum. Belki U işlemcili mx330 kartı bilgisayarlara da bakabilirim.

    Ama matebook da işimi görür diyorsunuz zaten solid, autocad vs elektrik elektronik mühendisliği okuyorum klasik programlar kullanacağım dizi film müzik falan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Satoshi Nakamoto kullanıcısına yanıt

    Daha net anlaşılması için video yükledim seslerden net bir şekilde anlaşılabilir kastettiğim durum.

    Huawei Matebook 14 (2020) Touchpad Sorunu - YouTube

  • Ben hala 3d yazıcıda bişeyler baskmak için arada kurar açarım solidworks ve autocad. Kullandığım tablet samsung tabpros idi. core-m 6. nesil işlemci ve 4gb rami vardı. İşimi görüyordum. Onun da 2k ekranı vardı bir de. Gözünüz korkmasın fazla. Bunun işlemcisi evdeki i7-7700K ile aşık atıyor şuan şaka gibi. Sadece ramlerin 2666mhz değil de 3200 ve üzeri olmasını isterdim. Benim için büyük bir sıçrama oldu. Sırtımda zamanında çok monster taşıdım. Bir daha asla. Tablete o yüzden geçtim hatta. Ama tablet de biraz zayıf kaldı. SSD artırdım filan ama 4gb ram olacak iş değil artık. Okul bitince Eve bir masaüstü toplarsın ilerde, laptop dediğin çok kütük gibi olmamalı.

  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Bendeki böyle değil. Çift kademe ses olmuyor tek tık yapıyor bırakırken.

  • O zaman bendeki sorunlu cihaz. Sağ tıklamada da sorun farkettim. Sağ tarafta her bölge aynı tepkiyi vermiyor. Çok kötü bir touchpad bendeki dokunasım bile gelmiyor   Sağ tuş basmaması ile ilgili de video yükledim. Aynı sorunları olan varsa yazsın lütfen ona göre aksiyon alalım hepimiz. Alacak olan bilip alsın. Almış olan da ona göre değişim iade veya kabullenme sürecine girsin.





  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum hocam zaten üni de çok da fazla ciddi iş yapılmıyor diyor herkes programı öğrensek yeter tanışınabilir birşey almak yeterli olur diye düşünüyorum

    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Sanki sadece sağ alt köşede algılıyor gibi...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook air 2020 i3 ten buna gecilir mi? (8gb modeline)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickjonas kullanıcısına yanıt

    8gb telefonlarda bile kalmadı nerdeyse. 2020 yılında ram takılmayan bir bilgisayarı 8 gb olarak almayın. Macbook bile olsa. Benim görüşüm bu. Ekstra yuva vardır sonra takarım dersiniz tamam ama lehimli bir modeli asla 8gb olarak almayın.


    Şunu kaçırmayın bütçeniz yukarı çıkmıyorsa. (7299 lira) Ekran 4K, mx350 ekran kartı var. Ram 16 vs.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_yoga-slim-7-14-i7-1065g7-16-gb-1tb-2gb-ultra-hd-laptop-gri-1212196.html?ga_query=1212196&rbtc=gel%7ccon%7c63%7c%7c%7c%7c




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 23 Kasım 2020; 21:13:48 >




  • gtx 1650ti laptop ile bunun arasında ne fark vardır ? bu laptoplar daha çok iş için kullanılan tarzlar mı

  • okttay kullanıcısına yanıt

    Hangi cihazdan geçtiniz hocam matebook a

  • insafsızherif kullanıcısına yanıt

    Onlar oyun için daha çok. Daha büyük, ağır, kalın ve gürültülü (güçlü soğutmalara sahiptirler) olurlar. Adapörleri bile tuğla gibidir. Yüksek performans taşınabilirlikten öndedir. Bunlar ise daha sakin sessiz, kolay taşınabilir, daha kibar ama gücü de daha mütevazi (grafik gücü olarak özellikle) cihazlardır. Okul ve iş için yani sürekli götür getir yapıp basit oyunlardan ziyade normal pc oyunları oynayanlar için. Oyun ve yüksek performans beklentisi varsa 1650ti onlar için alt limit hatta. 2060 ve üstü tavsiye edilir.


    Alternatif başka bir model (7.266,55 TL):

    https://www.trendyol.com/msi/modern-14-b10rbsw-268xtr-intel-core-i5-10210u-8gb-256gb-ssd-mx350-freedos-14-tasinabilir-bilgisayar-p-62258551?boutiqueId=535091&merchantId=107183


    Bu da taşınabilirlik öncelikli model 14" zaten. İşlemcisi daha zayıf, grafik gücü biraz daha iyi. Ram takılıyor mu bakmadım. Almayı düşünen araştırmadan almasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 24 Kasım 2020; 22:45:41 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.