Şimdi Ara

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
9
Favori
9.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Benim böyle bir sorum olmamıştı neye istinaden böyle bir şey yazmak istediniz ki? Ayrıca telefonların kaç v kaç a ile şarj olacağını telefonun şarj prosedürü belirliyor. Yani aynı telefon hem 5v 2A ile de şarj olabilir 9v 2a ile de.

  • Bu arada benim Samsung s21'i süper hızlı şarj ediyor bu şarj cihazı. Ryzen'li model var bende

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2021 D16 lar için hoparlör temizliği için önerisi olan var mı? her türlü toz vs hoparlöre doluyor ne kadar dikkat edilse de :/

  • Bugün itibariyle ben de Huawei Matebook D16 (2023, i7 CPU/16GB RAM/512GB SSD, Win11 Home OS) sahibi olarak kullanıcı ailesine katıldım.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Sağ panelde numpad var mı 2023 serilerde?

  • Daha ambalajını dahi açamadım. Açtığımda kesin bildireceğim ama tabi ki sağ tarafta Numpad olması lazım...

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Bendeki 2021 seride yok ondan sordum. Ben olmayan modeli daha çok sevdim, ikisini de kullandım. 2022 seriyi iş için aldık bölüme. 2021 şahsi D16'ım. 2021 klavye kalitesi daha hoş geldi bana. Meraktan sordum o nedenle belki 2023'de tekrar o klavyeye dönmüşler mi diye.

  • Weisanstein kullanıcısına yanıt

    Sitesinde görünüyor ve yazıyor zaten.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Aklıma düşünce baktım zaten aynen devam etmişler.  

  • Weisanstein kullanıcısına yanıt

    Aslında numpad olması her türlü avantajlı. Ben genelde "Autohotkey" uygulaması ile makro atayarak kullanıyorum.

  • Durup dururken açılmamaya başlad sarja takınca şarj ışığı da yanmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Su_tabancasi S kullanıcısına yanıt

    Hiç mi açılmıyor yoksa işletim sistemine mi girmiyor? Şarja taktığınızda şarj ışığı yanmıyorsa bakacağınız şeyler, şarj cihazı, kablosu, pil ve soket. Aksi taktirde anakart vs gider.

  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Şarj aleti telefonumu sarj ediyor. Power tuşuna basınca bilgisayar açılmıyor ve şarja takınca şarj ışığı yanmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Su_tabancasi S kullanıcısına yanıt

    Matebook D16 ile gelen şarj adaptörü laptopu 20Vdc ile şarj ederken mobil telefonu da 5Vdc (veya telefonun kabul ettiği) sair bir voltajla şarj eder. Yani bu şarj adaptörü takılı olduğu cihazın talep ettiği voltaja göre çıkışını ayarlayabilen bir cihazdır. D16 laptopa takıldığında hiçbir işlem yapamıyorsa adaptörün arızalı olması oldukça düşük!... Kablodan da şüphelenmek gereksiz (eğer telefonu da aynı kabloyla şarj ediyorsanız...) Bu durumda ilk olası problem şarj soketi, ondan sonra herhalde anakart üzerinde yer alan şarj kontrol devresidir.


    Ancak D16'da iki USB-C tipi şarj soketi yok mu? (benim 2023 model D16'da öyle...). Eğer sizde de iki soket varsa her ikisinden de deneyip olumsuz sonuç mu alıyorsunuz? Durum böyleyse soketlerin her ikisinin birden sorunlu olması daha düşük olasılık. O zaman şarj kontrol devresi daha olağan şüpheli.


    Bataryada sorun olması bana göre en düşük olasılık!


    Ama ister soketlerde sorun olsun, isterse şarj kontrol devresinde olsun: servis çözümü ana kartı değiştirerek bulacaktır!





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    İki şarj soketini de denedim ikisine de takınca sarj ışığı yanmıyor. Bilgisayar açılmamaya başladığında zaten şarjı vardı. Şarj bitip kapanma durumu yaşamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Su_tabancasi S kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Servis yolu gözükmüş gibi. Umarım kısa sürede sorununuz çözülür

  • Bu arada, Huawei Notebook'larla ilgili genel bir bilgi vereyim...


    Huawei mobil telefonlarının ve de notebooklarının (ve herhalde tabletlerin) teknik servisini İstanbul'da Genpa üstlenmiş. Genpa'nın da İstanbul Etiler'deki merkezindeki teknik servis ve Ümraniye tarafındaki Canpark AVM'deki servisi... Anlaşıldığına göre konuyla ilgili (notebookları kasdettim...) bir teknisyen var.


    Bizim Matebook D16'larda terfi (upgrade) edilebilecek galiba sadece M.2 Sata NVMe disk var; RAM'lar herhalde on-board.


    Genpa Etiler bana çok yakın olduğundan gittim. Garanti süresi bozulmadan M.2 Sata NVMe terfisi için pek de ummadığım bir yanıt aldım. Müşterinin orijinal ve açılmamış ambalaj içinde yeni bir M.2 Sata NVMe diski getirmesini istiyorlar (yani kendileri bir disk vermiyor) ve değişim servis/işçilik ücreti olarak da güncel olarak 1.200 TL talep ediyorlar.


    Yani sizin getirdiğiniz disk 2 yıl içinde bozulursa bu duruma kimin muhatap olacağı biraz muğlak. Müşteri laptopu bir yıl kullandıktan sonra terfi işlemi yaptırabilir. Bu durumda laptopun 1 (bir) ama diskin 2 (iki) yıllık garantisi söz konusu. Ama diskin garantisi konusunda müşteri diski aldığı yere/diskin ithalatçısına muhatap kalıyor gibi...


    Bu arada Matebook D16'nın fazladan şarj adaptörü de stoklarında mevcut. Rakamlar şimdi tam aklımda kalmadı ama Şarj Adaptörü için 650-700 TL, USB-C kablo için de 300-350 TL mertebesinde birşeyler telaffuz ettiler.





  • Arkadaşlar laptopun mikrofonu aldığım günden beri berbat, bugün tekrardan bir görüşme yapma ihtiyacım oldu yine aynı (belki ileride driver ile vs düzelir demiştim). Sizde de böyle mi?

  • azosial A kullanıcısına yanıt

    Ben laptopu harici monitör ve klavye mouse ile kullandığımdan daha hiç kullanmadım :) Yalnız kullanacak olsam da bluetooth kulaklıkla kullanırdım şahsen kendi microfonunu tercih edeceğimi sanmam.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.