Şimdi Ara

Huawei Matepad SE(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei Matepad SE(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)


    Huaweı Matepad SE 2K Eye Comfort HUAWEI FullView Ekran ile 4GB-32/64/128 Seçenekleri İle Karşımıza Geliyor.


    RAM : 4GB


    ROM : 32/64/128


    PİL : 5100mah


    İŞLEMCİ : SNAPDRAGON 680


    İŞLETİM SİSTEMİ : harmonyOS


    KALEM DESTEĞİ : YOK




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmqca -- 18 Aralık 2023; 14:38:57 >



  • Arkadaşlar bu tabletle kalem kullanan var mı? Varsa kalem önerisi yapabilir mi? Birde kalem destekli kırılmaz cam var mı bu modele göre? Kullananlar lütfen bilgilendirsin.

  • pwidi P kullanıcısına yanıt

    Biraz geç oldu ama kalem desteklenmiyor fakat ben internetten kalem aldım tam verimli çalışmasa da kullanılıyor. Kırılmaz cam da mağazadan bulmuştum.

  • Merhaba. Ürün segmentinin en uygun fiyatlı ürünlerinden bir tanesi olmasına karşılık internette çok az bilgi mevcut. Ürünü uygun fiyatı sebebiyle ev hanesinin içerik tüketmesi için satın aldım ve almayı düşünenler için ufak bir inceleme yazmaya karar verdim.



    Öncelikle ürünün 4/64'lük versiyonu zaman zaman 4000 liranın altında bulunabiliyor ve bu fiyata muadili yok. Ürünü dört ana başlıkta ele alacağım.


    1-) Tasarım & Malzeme Kalitesi

    Ürünün giriş seviyesi bir tasarıma sahip. Ön tarafta çerçeveler görece kalın sayılabilecek seviyede. Arka kısımda ise metal malzeme kullanıldığı için ele hoş bir hissiyat veriyor. Kalınlığı eh işte, ağırlığı ise boyutuna göre iyi seviyede. Malzeme kalitesi olarak herhangi bir problemi yok. Kasası, tuşları, ekranın cam hissiyatı kaliteli hissettiriyor.


    2-) Donanım & Performans


    Ürünün donanımı üretkenlikten çok içerik tüketimini destekleyecek nitelikte. Snapdragon 680 ve 4 GB ile gündelik işler ve video içerik tüketirken herhangi bir problem yaşamadım. Ufak tefek oyunları da kaldıracağı aşikar fakat oyun için alınacak bir tablet değil kesinlikle. Arayüz hafif sayılabilecek bir arayüz olmasına karşılık süper akıcı bir deneyim sunmuyor fakat fiyatını gözetirsek performansı yeterli diyebilirim.



    3-) Ekran & Hoparlör


    Ürünün asıl kullanımı içerik tüketmek ise eğer ekran ve ses deneyimi en önemli iki unsur haline geliyor. Ekranını fiyatına oranla beğendim. Keskinliği ve parlaklığı yeterli seviyede, bir şeyler okuyup izlerken daha parlak olsaydı veya daha keskin olsaydı demedim. Renkler ise IPS bir ekrana göre bir tık soğuk kalsa da kötü diyemem. Kısacası fiyatına göre "iyi" bir ekranı var. Çok yakından baktığınızda simge kenarlarında vs pikseller seçilebilir hale geliyor ve tırtıkları fark edebiliyorsunuz fakat biraz mesafe koyduğunuzda fark edilmesi güç oluyor.


    Hoparlör konusunda ise ben ses yüksekliğini iyi bulsam da tabletin verdiği ses bana çok boğuk geldi. Bu boğukluk hem konuşma ağırlıklı içeriklerde hem de müziklerde mevcuttu ve tabiri caizse "berrak olmayan" bir yapıdaydı. Ekolayzer programları aracılığı ile mid sesleri kısıp bas ve tiz sesleri biraz daha artırdığımda sorunun önüne geçebildim. Ekolayzer ile müdahale ettiğim haliyle idare eder sınıfında diyebilirim. 3.5mm jack girişinin olması da ayrıca bir avantaj.



    4-) Bağlantı Kalitesi


    Ürünün wi-fi ve bluetooth bağlantılarından tam anlamıyla memnun kalmadım. Zira 5ghz wifi ağına bağlandığımda evdeki hiçbir cihaz ile sorun yaşamazken bu cihazda çekim gücü çok düşük oluyor, kimi zaman da kopmalar yaşanabiliyor. Eğer 2.4ghz geçiş yaparsam kopma sorunu çözülüyor. Bluetooth kısmında ise denemek amaçlı klavye ve fare bağladım nadiren de olsa bağlantı kopması yaşadım. TWS kulaklıklar denedim herhangi bir problem yaşamadım.


    5-) Yazılım ve Batarya


    Malumunuz olduğu üzere üründe google servisleri resmi olarak bulunmamakta. Üçüncü parti yazılımlar sayesinde emülatör üzerinden çalıştırılabiliyor fakat bu şekilde çalıştırmak bana oldukça hantal hissettirdi. Katlanılamaz bir hantallık değil kesinlikle fakat ürünün belleğinin de 4 gb olduğu düşünüldüğünde emulator ile multitasking işlemi çok fazla kısıtlanıyor. İki uygulama değiştirseniz örneğin youtube tamamen baştan açılıyor. Vanced ile kullanıldığında bu tarz bir durum daha nadiren yaşanıyor. Google durumları dışında cihazın yazılımı stabil diyebilirim.


    Batarya olarak ise 5100 mah gündelik kullanımda yüksek parlaklıkta 5 - 6 saat ekran süresi almanıza yetebiliyor. Maalesef hızlı şarj desteği mevcut olmadığı için çok yavaş şekilde şarj oluyor. (Samsung 45w ve 25w adaptörler ile denedim şarj dolum süresinde değişiklik olmadı.) Bu şekilde yoğun kullanımda bir gününüzü ancak çıkarabilir olduğu için biraz zayıf buldum. Ayrıca ürünün teknik özellik sayfasında ürünün pili 5100 mah olarak belirtilmesine rağmen bazı hardware info uygulamalarında 7200 mah gözüküyor ama performansına dayanarak 5100 mah olduğunu gönlüm ferah söyleyebilirim.


    Ürünün eksi tarafları fazla olmasına karşın maalesef ki bulunduğu fiyat aralığında herhangi bir muadili yok. Yine fiyatı gözetildiğinde iyi bir ekranı, iyi malzeme kalitesi ve günü kurtaracak bir performansı mevcut. Bütçe biraz daha artırıldığında çok çeşitli seçeneklere erişiyoruz fakat iki misli fiyata aynı donanınmı satan da var maalesef. Bu yüzden eksiklerine rağmen alınabilir bir ürün olduğunu düşünüyorum. İncelemenin yazıldığı tarihte 4500 - 5000 lira civarında satın alınabilen Tab A9+ ürünü bu üründen birçok konuda üstün fakat onun da multitouch problemleri ve ekran kalitesi ile ilgili problem yaşayan çok fazla kullanıcı mevcut.


    Umarım birilerinin işine yarar. İyi forumlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.