Şimdi Ara

Huawei P50 Pro 2 yıllık uzun kullanım testi - Google'sız nasıl geçti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Huawei P50 Pro modeli Türkiye'de çok konuşulan ve beklentileri belli başlı noktalarda fazlasıyla karşılayan bir telefon oldu. Özellikle kamera performansı konusunda telefon gerçekten hem çıktığı dönem hem de günümüzde çok başarılı. Biz de bu videoda ekip arkadaşımız Tunahan'ın deneyimleri hakkında konuşuyoruz. İyi seyirler!





  • HUAWEI üstüne para verse yine kullanmam. Google ekosistemine tam uyum için en son tercih edilecek marka HUAWEI. Dünya para verecem üstüne yok apk yok kaçak göçek program kurulumu olacak iş değil.
  • Huawei P50 Pro 2 yıllık uzun kullanım testi - Google'sız nasıl geçti? 

  • Zorunuz neydi ki ;)
  • Malum dezavantajına rağmen fiyat politikasının çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
  • serkanky kullanıcısına yanıt
    boş yorum. p40 p50 kullanıyorum google olmadan çoğu işimde hallediyorum. kaçak göçek apk uğraşmayın appgalleryde coğu uygulama var zaten. saygılar

    Huawei P50 Pro 2 yıllık uzun kullanım testi - Google'sız nasıl geçti?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xantiave -- 27 Mart 2024; 8:47:36 >
  • Huawei gözümde TTNET'in verdiği ucuz modemlerden öteye geçemez.
    Google hizmetleri olmayan Android bir telefon kadar gereksiz birşey yok.
  • Nedir bu Google sevdanız anlamadım. Google sizin bilgilerinizi satarak para kazanan bir firma.Arama kısmı başarılı olsada diğer alanlarda herhangibir başarısını bilmiyorum. Sağdan soldan satın aldığı uygulamalar(Youtube,android, vb.) ile büyümesi sadece başkasının başarısını para ile satın almak. Ben telefonumda Google olmamasını tercih ederim ama henüz Huawei yazılım ve donanım bakımından biraz sorunlu ilerde ne olur bakacağız.
  • Xantiave X kullanıcısına yanıt

    Peki diyelim ki ben a kişisine konumumu göstereceğim yada göndermek istiyorum, uygulama da google'ın servisini kullandığından konumu göstermiyor ne yapacağız ? yada ne yapıyoruz ?


    Apk yada gbox benzeri yöntemlerde instagramda facebookta whatsappta vs. ondan bunda gelecek bildirimler telefonda düzgün ve eksiksiz çıkıyor mu ?


    Uygulama içi satın alımları nasıl yapıyoruz ? diyelim oynadığım oyun var altın veriyor yada reklam izle sana bunu vereceğim diyor bunlarda google servisi malum sorun oluyor mu ?

  • Tonla para verip APK yüklemekle vs uğraşılmaz. Paran varsa Samsung alırsın yoksa Xiaomi ve onun yan markalarını. Olay bitti.

  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

    Google Servisleri İsteyen Uygulamalar İçin Gspace / Gbox kullanacaksın.


    Facebook Instagram WhatsApp Bildirimlerinde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.


    App gallery üzerinden indirilen uygumalar Huawei Satın alımını destekliyor zaten oradan rahatça alıp kullanabilirsin. Gbox üzerinden google servisleri üzerinden alıp kullanabilirsin.

  • Xantiave X kullanıcısına yanıt

    Peki bu bankacılık işte market uygulamaları falan bunlar yoksa appgallery de nfc ile yada karekodla ödeme falan çalışıyor mu gbox ile falan ? birde bu p40 p50 de ki android sürümü kaç ? diyelim bir uygulama appgallery de yok, google playstore da yeni çıkmış ve sadece android 13 ve üstü istiyor ama telefondaki sürüm harmony os falan android 10 temelliyse bunun apksı da çalışıyor mu ? Aslında bunlarla uğraşmaktansa honor almak daha mantıklı duruyor. Honor cihazlarda bu sıkıntı yok ama onların da üst segmenti türkiyeye gelmiyor. Magic 5 6 pro falan bunlar çok güzel. Hem huawei ile çok benzerler zaten huawei'den çıkma marka hem de bu google sıkıntısı uğraşı yok.

  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

    Her Yeni Emui Sürümü android +1 Dir. Emui 12 11 Emui 13 12 sürümlerdir. Emui 14 Betada 13 geliyor. suanda yüklü betada dagıtım yapılıyor


    tüm banka uygulamarında sorun yok. nfc ile ödeme yapıyorum. saat ilede dahil. 13 üstü isteyen için bişey diyemem ben daha android 13 yeni geçtim. android 10 tıkanmadı merak etmeyin :)

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Google olmamasını tercih ediyorsan bu senin iq nün düşük olduğunu gösterir çünkü android bir cihazın tam gücünü kullanabilmek için google ihtiyaç var onu geçtim bilgilerini çinliler zaten satıyor 🤣🤣

  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

    Yazdığın ikinci satıra şöyle bir cevap vereyim, Bu uygulamalar için Apk veya Gbox gibi yöntemlere gerek yok, Kendi mağazasında mevcut zaten bu uygulamalar lakin ben Aurora Store adlı uygulamayı kullanmıyorum bu bir nevi Google Play gibi çalışıyor aradığın tüm uygulamalar burada mevcut ve tüm güncellemeleri Google Play'de çıktığı gibi alıyorum buradan.


    Burada tek bir sıkıntı var bazı uygulamalar Google servislerine bağlı olarak çalışıyor bu uygulamalar düzgün çalışmıyor ya açılmıyor yada sürekli hata veriyor uygulama içinde.


    Mesela P40 Pro kullanırken Yemeksepeti'ni kullanamıyordum direkt olarak Google Servislerine veya sadece Google haritalara bağlı olduğu için lakin zamanla altyapısını güncelleyerek bu sorunu ortadan kaldırdı yandex olarak direkt olarak konum alabiliyordu.


    Ayrıca Youtube üzerinde birçok video var basit birşekilde telefona Google servisleri yüklenebiliyor ve gördüğüm yorumlar kadarıyla sadece android auto özelliği çalışmıyor şuan için bu yöntemi kullananlarda.


    Ben P60 Pro kullanıyorum burada Huawei haberlerinde çöp yazanlara sadece gülüyorum zira kullandığım telefonun özelliklerine denk (Kamerasını ayrı tutuyorum çünkü denk model yok denilecek kadar az) modeller en az iki kat daha pahalı konumda, Aradaki farkı verebilenler için sorun yok lakin 10K değerinde cihaz kullanıp bu modellere çöp muamelesi yapanlar komik duruma düşüyor.


    Her zaman yazdığım bir yorum var eğer kullanıcı ne istediğini biliyor ise Huawei ile mutlu olur lakin bir kişi gerek iş gerek oyun uygulama vs google uygulamaları veya servislerine çok fazla ihtiyaç duyuyor ise bu cihazları alıp pişman olur ve bende önermiyorum soranlara bu şekilde.





  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Bunlar tabi ki kişisel tercih. Kimse kimseye aaa adama bak ya gitmiş google servisi olmayan telefonu almış çöp bunlar vs gibi birşey diyemez, deme hakkı da yok zaten. İsteyen istediğini alıp kullansın bu kişisel bir tercihtir.


    Ama insan şunu düşüyor. Örnek p60 pro'dan gidelim o zaman. https://www.epey.com/akilli-telefonlar/huawei-p60-pro.html Şimdi cihazın şuan güncel en uygun fiyatı 40 bin lira. Peki bana 40 bin liraya ne veriyor ? donanım olarak bakalım.


    8+ gen1 neredeyse 3 senelik işlemciyi veriyor. Bu da yetmiyor 5g kısıtlaması yüzünden 5g olmayan lte li kısıtlı sürüm işlemciyi veriyor. Ha gene kullanıp kullanılmaması yada ülkemizde 5g yok şu bu bunlarda kişisel tercih, sadece 5g var diye bu forumda dışarda son model zannedip cihaz alanları biliyorum.


    Kamerası kötü değil ekranı iyi oled 120 hz güzel bir ekranı var. Kasası malzeme kalitesi güzel plastik değil. Kablosuz şarj işte usb type-c portu 3.2 oradan işte hdmi dp falanda destekliyor dolu dolu yani kısıtlı değil.


    Mesela bu cihaz özelinde bootloader kilidi açık verse yada açma imkanını tüketiciye sunsalar belki birileri kullanıcı topluluğu falan oluşup aynı xiaomi gibi birsürü custom rom'u olabilecek ? e çünkü işlemci snapdragon kirin de değil. hadi kirin olsa tamam daha sıkıntı ama snapdragonlu cihazda bu google servisi olayını düşünmek can sıkıyor. Yani az buz para değil 40 bin liradan söz ediyoruz, 40 bin lira verdiğimiz bir akıllı cep telefonundan da artık yani sene olmuş 2024, ya bu uygulamada google servisi var o yüzden sapıtıyor açmıyor yüklense de çöküyor gibi gibi şeyleri ben duymak istemem açıkçası. Sonuçta bu telefonu 20 25 bine satmıyorlar. Bir tabi ki fiyat avantajı var elbette ama öyle de çok bir avantajı da yok. Bunları yani bile bile bir tüketici olarak sorunsuzluk istiyorsam 40 bin lira verdiğim cihazdan da böyle şeyleri ben şahsen görmek istemem.


    Başından dediğim gibi bunlar kişisel tercih isteyen alabilir güzel cihazlar aslında üst segment sonuçta dolu dolu, tercih meselesi tamamen.





  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

    Sorun orada zaten hocam bu yazdıklarını bile bile 40 Bin para verip aa bu olmuyormuş demek saçmalık olur, Objektif olmak gerekiyor dediğim gibi kullanıcı ne istediğini bilecek öncelikle sonra pişman olma durumu bir yana verdiği zamanada yazık olacak.


    Şu saydığın eksikleri bilerek alıp kullanacak alan kişi aksi halde kimse öve öve alın kullanın demiyor (inceleme kanallarından bahsetmiyorum)

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle dostum, insanlar bilinçli bilerek alsınlar ne alırlarsa alsınlar. Huawei P50 Pro 2 yıllık uzun kullanım testi - Google'sız nasıl geçti? Bir tanıdık abimiz galaxy m52 alıyor, işte 5g var şöyle iyi böyle iyi 8 ram 128 depolama vs ilk çıktığı dönemlerde, alıyor adam memnun. Sonra gidiyor arabasına kablosuz şarj özellikli telefon tutucu alıyor takıyor telefonu şarj etmiyor. Bana yazıyor ya böyel böyle iadeye yolluyorum değiştiriyorlar ama gelen ürün de bozuk çıkıyor telefonu niye şarj etmiyor ? bu telefonda 5g var son model diye aldık bozuk mu vs .vs. adamı 5g li telefon son model diye yemişler ama kablosuz şarj yok. Dedim böyle böyle abi yok yani kablosuz şarj özelliği genelde iphonelarda oluyor android tarafında ise samsungta oluyor ama M yada A serisi değil de S serisinde oluyor, 5g sadece bir özellik yani 5g var diye herşey olacak diye bir şart yok. Böyle işte bilmeyen etmeyen de oluyor malesef. :(





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.