Şimdi Ara

Hukuk fakültesini bırakıp Tıp okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım ben Anadolu Üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisiyim ve henüz 1.sınıftayım,içimde bu zamana kadar doktor olmaya yönelik çok büyük bir arzu vardı ve hala var ancak tekrar şansımı deneme konusunda çok kararsızım ama bu kararsızlığımın ana sebebi şu anda 20 yaşında olmam ve eğer böyle bir şeye yeltenirsem okula 22 yaşında başlamış ve 28 yaşında bitirmiş olacağım bir de bunun uzmanlığı falan da var.Daha öncesinde yani 11-12 sınıflarında sayısaldım ancak çok sallamıyordum okulu sadece AYT matematiğim çok iyiydi daha sonra korkudan mıdır nedendir yedim bir halt ve TM ye geçtim mezun senemde ancak ilk mezunluğumda sağlık problemleri yaşadığım için olumlu sonuç alamadım,2.mezunluğumda ise 15K yapıp Anadolu hukuka yerleştim(açıkçası hedefim en kötü 6-7k idi ama bir sebepten olmadı).

    Eğer tıp okumaya yeltenirsem hedefim OMÜ tıp ve bunun içinde en kötü 10,5K civarı yapmam lazım yani yine 10K içine atmam gerekiyor kendimi,sizce okulu dondurmadan 1,5 senede böyle bir şey yapmam mümkün müdür ? 1.sınıfın 2.döneminde başlayacağım ve çok boş vaktim var ancak 2.sınıfta nasıl olur bilemiyorum.Bana akıl verirseniz çok mutlu olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightYooShin -- 14 Ocak 2022; 1:9:47 >







  • merkezi yerleştirme ile yatay geçiş hk kullanın.

  • Hocam onu nasıl kullanayım sayısalda 176.000 sıralamam  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de 2019'da ilk senemde tıp fakültesine yerleştim. Okula yoğun aile baskıları sonucu geldim. İlk iki yıl sınıfta kaldım ve bu yıl da kalmaya oynuyorum. Eğer bir kez daha kalırsam bir daha sınıfta kalma hakkım olmayacak. Bu yüzden bu yıl tekrar sınava girip kayıt yenilemeye çalışacağım.


    Sınıfımızda 20 21 22 yaşında bir sürü insan var. Hatta 30+ insanlar dahi gördüm. Yani eğer seviyorsan hiçbir şey için geç değil. Yapman mümkün müdür değil midir bilmiyorum ama tıp okumaya karşı yoğun bir isteğin varsa denemeye değeceğine inanıyorum Bak, benim iki yılım kafadan çöpe gitti. Üçüncü yılım da gidiyor. Yaşadığım psikolojik sorunları anlatsam okumaya üşenirsin. Sevdiğin şeyin peşinden gitmelisin bence. 27-28 yaşında tıptan mezun olan çok insan var. Bu yılın sonunda 21 olacağım ben de. Yani en iyi ihtimalle 2027 yılının temmuzunda mezun olacağım. Yani ben de geç mezun olanlar kategorisindeyim. Eğer gerçekten istiyorsan vakit ayırırsın bence. Denemeye değer. İnterneti etkili kullanmak önemli yt'de bir sürü güzel içerik var ücretsiz. Başarılar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 14 Ocak 2022; 16:2:6 >




  • usta millet tıpı bırakıp hukuk okumaya çalışıyor yazılım öğrenenler var, geç kalanlar almanca çalışıp yurtdışına kapağı atma derdinde.. mezuniyetten 10 sene sonra falan anca adam akıllı maaşa alabiliyorsun o zaman kadar ortalama bi doktorun kazandığı aylık 2 - 2.5 asgari ücret o da maksimum... gereksiz bence şu saatten sonra tıp için kastırmak.. hukuk devam et derim. avukatlıkta vs. daha farklı yollar açılabilir..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.