Şimdi Ara

Hukukta İskan Mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Konuya gerçekten hakim olan hukukçu arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

    Mevzu şu şekilde; müteahhitten daire aldık. Ödemelerimizi düzenli bir şekilde yaparken toprak sahibi ile hakedin konusunda anlaşmazlık yaşadılar..Toprak sahibi; ortak alanlar ve kendine ait dairelerde eksiklikler olduğunu da tespit ettirdi. Kabak bize patladı toprak sahibinin elinde rehin tuttuğu dairede bize ait daire.

    Müteahhit ile toprak sahibi arasındaki noterli sözleşmedeki; Tapu ve ferah işlemlerinin son maddesi olarak "İSKAN alınıp sözleşme gereği inşaatın tamamlanması durumunda ise kalan %15 müteahhit hissesine düşen gayrimenkullerin tapuları müteahhit ya da müteahhitin uygun göreceği kişilere verilecektir." yazıyor.


    Şimdi bu durumda müteahhit toprak sahibine karşı eksikliklerine rağmen, müteahhit ya da malikler tarafından iskan alındığı taktirde elinde rehin olarak tuttuğu bu daireyi müteahhite vermek zorunda mıdır değil midir? Soru bu..

    Şimdiden teşekkürler..








  • Merhaba
    Yanlis forumdasınız
    buradaki hukuk fakuktesi okuyanlar bellidir
    Maraz 23 yasina gelmis kocaeli hukuku bitirememis hayata isyanli bi ogrencidir
    Hamza notlardan calisir ama dersleri gecemez sucu hocalara atar
  • Teşekkürler..

  • Sanırım tapunuzu almadan sözleşmeyle daireyi teslim aldınız . Anlaşmazlık çözülene kadar tapu almanız mümkün gözükmüyor .
  • Yanıtınız için teşekkürler..fakat benim öğrenmek istediğim şu; binanın iskanı alındığı taktirde toprak sahibi elinde rehin tuttuğu daireyi tapu ve ferah işlemlerinde yazan maddeden dolayı müteahhite aktarmak zorunda mı? değil mi? veya aktarmak zorunda ise ne tür karşılık vermeye çalışabilir müteahhite ve bana karşı?

  • Merhaba, babam 1974 yılında bir tapuya eski para ile 20000 TL lik rehin koydurmus. Nisan ayında buranin sahibinin başka bir borcundan dolayı ihale usulüyle satılacak. İcra müdürlüğünün bana dediği alacağın miktar çok az yeni para ile 2 TL falan yapıyor faizi ile az bir miktar alırsın uğraşmaya değmez dedi. Bu doğru mu sizce bu konu hakkında bir avukat tutup uğraşmaya değer mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.