Şimdi Ara

Humax 9503 HD ve sinyal sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen hafta evime Digiturk kuruldu. Merkezi sistemi ve ev içi kurulumu servis yaptı. Fakat 4-5 gündür (yani kurulumdan 2 gün sonradan itibaren) MTV HD ve History Channel HD'de (ben bunları izlediğim için sadece bunları görmüş olabilirim) çatlamalar, kesilmeler başladı. Kabloyla uğraşınca yayın geliyordu. Digiturk'u aradım ve yeniden kurulum yaptırıldı telefonda. Bunu yapınca bu sorunlu kanallar tamamen gitti. Servis yönlendirdiler ve ben işteyken gelen servis f tipi kablonun uçlarını değiştirip gitmiş. Yayın tekrar gelmiş ama yine yayında çatlamalar var. TV'nin tam karşısındaki koltukta sabit oturunca yayında sıkıntı olmuyor fakat ayağa kalktığım anda çatlamalar başlıyor. Receivera yaklaşınca sinyal hatası veriyor ve yayın tamamen gidiyor. Lig TV, Lig TV 2, ATV HD vb. kanallarda sorun yok.

    Acaba sorun kabloda mıdır yoksa receiverda mıdır?

    Ben her ihtimalde de iyi bir kablo kullanayım diye Philips 75 db 1.5 f tipi kablo siparişi verdim. Fakat bu sorunun kablo ile alakası yoksa kablo gelene kadar buna katlanmadan receiver değişimi isteyeceğim.

    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

    Receiver: Humax 9503 HD
    Sinyal Seviyesi:%70
    Sinyal Kalitesi:%100







  • ilginç bir probleminiz var servisin yerinde incelemesi gerekiyor. mümkünse sizde evde olun ve sorunu kökten çözdürün.. ilk kez böyle bir sorun duyuyorum muhtemelen sinyal kablonuz arızalı olabilir.
  • Fazla mı elektrik yüklüyüm anlamadım ki

    Bakalım Hama marka f tipi bir kablo buldum akşam bunu deneyeceğim. Hallolmazsa cumartesi servis çağıracağım artık.
  • Hama kabloyu taktim sonuc yine ayni. Fakat bu sefer bir sey deneyeyim dedim ve ayni prize takili olan guvenlik sistemini cikardim prizden. Ve bingo su an benden veya baska hic kimseden etkilenmiyor. Philips kablo da en kaliteli sinyal aktarimina yarar artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sorun baska. Tekrarlamaya basladi 1-2 haftadir. Bir nokta belirliyor sanirim receiver surekli olarak ve ben oraya gectigimde 48-32 nolu hatayi veriyor. Yok mu yardim edebilecek biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazda sıkıntı var.
  • Arkadaslar kesin cozume ulastim. Biz de en basta cihazi dusunduk ama yanoda aldigimdan ayni sorun arka odamda da vardi. Sinyal kalitesi %90 olmasina ragmen yukari cikip bakalim dedik. 8li cogalticiyi sokup direkt canaktan gelen kabloyu eve bagladim ve sorun kayboldu. 8ligi sokup 2li taktim ve sorunum ortadan kalkti. Sinyal kaltesi %100 oldu guc de %80. Digiturk benim icin takilmisti ve bir sorun da yok artik. Kasla goz arasinda benim turksat hakkimi da biri gaspetmis bunu da ogrenmis oldum yukari cikinca. Ne cakal bir milletiz biz yahu. Ayni sorunu yasayan arkadaslara faydasi olur ins.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_kharon -- 19 Ağustos 2012; 11:22:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.