Şimdi Ara

Hurda Araç 10bin TL İndirim Tarihi Belli Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
6.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hurda Araç 10bin TL İndirim Tarihi Belli Oldu


    Resmi Gazete’de Yayınlanan 2018 Hurda araç teşviği nasıl uygulanacak? 2018 Hurda araç teşviki yürürlüğe girdi? Peki Sistem nasıl işleyecek?

    Resmi Gazete’de yayınlanan yasaya göre;

    2018 Hurda araç teşviği nasıl uygulanacak? Hurda yasası 2018 Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte Otomobillere hurda düzenlemesi nasıl olacak? Hurda araç indirimi başvuru belgesi nasıl doldurulur? Hurda araç teşvikinden yararlanmak isteyeneler ne yapması gerekiyor?

    Bakanlar Kurulu kararına göre, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yasada yeni aracın ÖTV matrahı; 46,000 TL'yi aşmayanlar için 10,000 TL, bu tutarı aşıp 80,000 TL'yi aşmayanlar için 8,000 TL, 80,000 TL'yi de aşanlar için 3,000 TL terkin edilecek.

    Hurda araç karşılığı yeni araç alımında planlanan 10 bin liralık ÖTV indirimi, hurda piyasasını hareketlendirdi. 10 bin liralık indirimden yararlanmak isteyenler, hurda araçları düşük fiyatlara alarak önemli miktarda kâr edebiliyor.



    HURDA ARAÇ İNDİRİMİNDE Kİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

    2001 Model ve daha eski aracı olanların bu düzenlemeden nasıl yararlanacağını da anlatan Ağbal, şöyle devam etti:

    "Vatandaşımız, elinde 16 yaşından büyük otomobil, arazi taşıtı, panelvan, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüsü varsa, teşvikten yararlanmak için bu araçlarını öncelikle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda Müdürlüklerine, büyükşehir belediyelerine, il özel idarelerine veya özel sektör tarafından işletilen Ömrünü Tamamlamış Araç Toplama Merkezlerine teslim edecek. Ayrıca, vatandaşlarımız araçlarını hurdaya ayırmak yerine doğrudan veya aracı ihracatçılar vasıtasıyla ihraç ederlerse de bu indirimden yararlanabilecek. Daha sonra bu yerlerden aldıkları belgeleri, trafik tescil kuruluşlarına verecekler ve araçlarının kayıt ve tescilinin silinmesini talep edecekler. Aracının kayıt ve tescilinin silindiğine dair belgeyi alan vatandaşlarımız, yeni araç alımı için otomotiv bayisine gittiğinde, bu belgeleri bayiye teslim edecek ve kendisinden, teşvik tutarı kadar kısmın tahsil edilmemesini talep edecek. Bayi de vatandaştan devlete yatırmak üzere tahsil edeceği vergilerden, teşvik tutarı kadar kısmını almayacak. Dolayısıyla vatandaşımızı uğraştırmayacağız. Bu işlemleri otomotiv bayileri yapacak. Vatandaşlarımız, hurdaya ayırma yerine ihraç etme seçeneğini tercih etmesi halinde de belgesini gümrük idaresinden alacak ve sonrasındaki işlemler aynı şekilde ilerleyecek."

    Ağbal, teşvikten yararlanılabilmesi için, yeni alınacak aracın hurdaya çıkarılan veya ihraç edilen araçla aynı cinsten olması gerektiğine işaret ederek, "Örneğin, kamyonetini hurdaya ayıran bir kişi, yeni kamyonet alımında teşvikten yararlanacak. Diğer araçlar için de aynı kural geçerli" diye konuştu.



    10.000TL KADAR HURDA ARAÇ İNDİRİMİ

    2001 model ve daha eski model araçlar trafikten sildirilir ve imha edilirse, bu araç karşılığında yeni alınan aynı cinsten araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirildi. Hurda araç yasası 2019 yılı sonuna kadar geçerli olacak

    16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya imha merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında araç sahiplerine, yurtiçinden yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanabilmesi imkânı getiriliyor.


    Meclis'de tasarının hurda araç teşvikine ilişkin maddesi de kabul edildi. 31 Aralık 2019'a kadar 16 yaş ve üzerindeki tır çekicileri, otomobil, panelvan, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonlarını trafikten sildiren, bu aracını imha merkezlerine teslim eden veya yurt dışına ihraç eden vatandaşlar, bunun karşılığında yeni alacağı aynı cinsten araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki alabilecek. Yeni alınacak aracın silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyecek. Araç cinslerine göre veya araçların özelliklerine göre bunu farklılaştırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

    Hurda Araç İndirimi İle Hangi Borçlar Silinebilir?
    Hurda yasası 2018 kapsamında hurdaya ayrılacak araçların vergi, ceza, icra, banka borçları silinebilmesi bekleniyor.
    Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu araçların imha edildiğinin kesin belgeleriyle tespiti üzerine bu uygulamanın yapılacağını bildirdi. Ağbal, tasarıda imha merkezlerini yazmadıklarını, sivil toplum örgütlerinin bu konuyla ilgili taleplerinin bulunduğunu dile getirdi.



    HURDA ARAÇ YASASI 2018

    Hurda araç teşvikine yönelik düzenleme de kabul edildi. 2019 yılı sonuna kadar olmak üzere 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonları trafikten sildirirse ve bu trafikten sildirdiği aracını imha merkezlerine teslim ederse, bu şartla ihraç edilen veya imha edilen bu araç karşılığında yeni alacağı aynı cinsten araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirilecek.


    Milyonlarca araç sahibi vergi borcu bulunan veya bir şekilde kullanım dışı kalmış araçlarını hurda indirimi bekliyordu. Gelen yasa ile milyonları bulan hurda araç indirimi bekleyen araç sahibi devlet kurumlarına akın etti.
    Araç cinslerine göre veya araçların özelliklerine göre bu 10 bin liraya kadar olan ÖTV teşvikini farklılaştırma ve farklı belirleme konusunda da Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

    kaynakhttps://www.eksperimol.com/duyurular



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eksperim OL -- 10 Haziran 2018; 18:20:6 >







  • Hurda aracı buğün alsak sıfır araçta hurda indirimine sayılırmı acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bakalım seçime kadar daha neler verecekler.su elektrik doğalgazda bedava olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mg_22

    Hurda aracı buğün alsak sıfır araçta hurda indirimine sayılırmı acaba
    bu paraya hurda araba bile bulunmuyorki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mg_22

    Hurda aracı buğün alsak sıfır araçta hurda indirimine sayılırmı acaba
    Evet hurda indiriminde geçerli sayılır çünkü yasa 2019 sonuna kadar geçerli olacak
  • Ülkede arabalar öyle bir pahalandı ki 16 yaş üzeri arabaların çoğu 20.000TL'den pahalı. Kim 20.000TL'lik arabasını 10.000TL indirim için kullanır.
  • Ya bu Naci harbiden ruh hastası.Burayı Almanya sanıyor heralde.

    Millet şahin arabaya bile 15 bin istiyor.2001 golf e 35 bin TL istiyor..

    Zaten 100 binden aşağı yok.Hurda indirimi olsa ne olur.

    Saçma şeylerle uğraşacaklarına ÖTV yı kaldırsınlar.Yok yapamıyorlarsa kessinler artık şu saçmalıklarını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 21 Mayıs 2018; 21:47:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir nevi araç piyasasını canlandırmayı düşünüyorlar ama ne kadar etkili olur bilemiyoruz.Piyasanın canlanması için ÖTV indirimi Şart gibi



    Özellikle Facebook araba gruplarında 1500-3000tl arası hurda araç alım satım yapan çok kişi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hurda Araç 10bin TL İndirim Tarihi Belli Oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayınlanan yönetmelikle birlikte bu teşvikin 3 kademeli yapılacağı belli oldu.



    1- Matrah (vergisiz) fiyatı 46 bin TL ve altı araçlar için ‘hurda teşviki’ 10 bin TL,



    2- Matrah fiyatı 46 bin TL’yi aşıp 80 bin TL’yi aşmayanlar için ‘hurda teşviki’ 8 bin TL,



    3- Matrah fiyatı 80 bin TL’yi aşan araçlar için ise hurda teşviki sadece 3 bin TL olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Naci agbal bu ulkenin görmüş oldugu en hayirsiz bakandır. Adama karsi hic iyi duygularim yok. Mehmet sahin in politikalari daha iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay tam.nasil oluyor. 2014 model 55binde Captur aracim var. Degistirmek istersem nereye basvurmam gerekiyor. Arac hurda falan degil tas gibi herşeyi sapasağlam yerinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gran Turismo 7

    Bu olay tam.nasil oluyor. 2014 model 55binde Captur aracim var. Degistirmek istersem nereye basvurmam gerekiyor. Arac hurda falan degil tas gibi herşeyi sapasağlam yerinde
    Bu yasa sadece 16 yaş ve daha eski araçları ilgilendiriyor.Sıfır araç alımında hurda Aracınızın durumuna göre en fazla 10.000tl bir indirim yapılıyor
  • 125 bin tl olan clio için 10 bin tlyi kullansan ne olur kullanmasan ne olur???
  • arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? İzmir'de hurda aracımı nereye götürebilirim? Alım başlamış mıdır?
  • Renault 10.000 tl hurda indirimine ek 5.000 tl indirim kampanyasi baslatti. Kdv yide dusununce Clio modellerinde 16.500 civarinda indirim yapilmis olunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hurda alım yeri için İzmir belediyesini ararsanız daha iyi bir bilgi alırsınız



    Sıfır araç kampanyaları ve hurda araç indirimi ile 10.000-15000 arası bir indirim sağlanabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hurda araç indirimi sonrası bir arkadaşıma bikaç yıl önce satın alması için yardımcı olduğum 74 model renoyu istedim. "Manyak mısın, o benim elim ayağım. Kesinlikle vermem" dedi :D
  • Dün İstanbul ve Ankara'da bayiileri gezdim. Resmi gazetede yayınlanmasına rağmen yürürlülüğe girmedi diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 27 Mayıs 2018; 12:38:50 >
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    aynen hcm bence bir kattakulli pesindeler gibi sezdim bende.butun araclar bu aya kiyasla 10-15bin zam yiyecegi asikar bayilerde zam geldi ama otv indirimi ayagina satislari arttirma pesine dusecekler gibi geldi bana.cunku daha nasil uygulanacagini bilemiorum diyen reno bayisinin garajinda hurda arac doluydu.kitleme operasyonu kapida gibi haziranin ortalarina dogru netlesir bakin dedigim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.