Şimdi Ara

Hurda indirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Imf yle paket onaylanır onaylanmaz araçlarda hurda indirimine gidilecekmis.
    peki hurda arac nasıl bulunur. 2003 yılında hurda indiirmden o sene satılan araçların yuzde 65i faydalanmış.
    herhalde hepsinin hurda aracı yoktu ne dersiniz hurda arac nasıl bulunur



  • Araba mezarlığına gidilir en ucuzu alınır gidilir takasa verilir

    Ama belli şartlar aranıyordur heralde
  • mezarlıktaki araçlar zaten hurdaya çıkmış araçlar,trafikte gezen bir hurda bulacaksın plakalı ruhsatlı,1.000 ytl bile etmeyen külüstürü muhtemelen 3.500-4000 ytl ye satacaklar,tabiki sıfır araba almak şartıyla geçerlidir bu indirim.Kanun çıkınca seri ilanların tümünde bol bol hurda bulunur.
  • indirimden yararlanmak için hurdaya ayrılacak aracın hurda belgesini de ibraz etmeniz gerekiyor.Oto pazarlarından da istemediğiniz kadar eski araç bulabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 7 Aralık 2008; 11:57:37 >
  • aslında bu tip indirimler Avrupa da devamlı var. Ancak ülkemizde malesef her konuda olduğu gibi bu konuda istismar edildiğinden bu konuda çok ama çok istismar edildi.
    aynı aracı tam 5 defa indirimde kullananlar, hurdaya çıkmış aracı tekrar trafikte kulllananlar neler neler.
    inşallah bu sefer (hiç ummuyorum ama)böyle istismarlar olmazda ekonomiye ve ülkeye faydalı bir durum oluşur.
  • hurda araç aramaya gerek yok zaten plazalar hurda filolarını oluşturuyorlar. 2003 teki uygulamada sıfır araç almaya gittiğinizde liste fiyatında 3-3,5 milyar iniyorlardı bizde var hurda araç eğer sizin yoksa diye.
  • hurda aracı siz buklursanız 2500-3000 ytl avantajınız oluyordu. Bayii bulursa bu avantaj 1500 ytl ye kadar düşüyordu. BEn aldım oradan biliyorum.
  • evet bir öncekinden bir arkadaş faydalanmıştı

    bayi direkt size hurda araç indirilmiş fiyatı söylüyor hurdayı biz ayarlarız diyor

    ama tabiki yukarıda da bahsedildiği gibi 2 bin ytllik araçları 3.5 size mal ederse bayi yeterli indirimi alamazsınız

    hurda araç işi kesin ise hemen bir hurdaya çıkarılacak araç ayarlamak gerek ama bu durumda fiyatlar otomatik yükselir zaten
    bir kaç bin ytl için uğraşmaya değmez bence
  • sadece plakayı değil arabayla birlikte alacaklar.. prese sok hurdaya gönder o arac bir daha kullanılmasın ya.. sorun bu şekilde hallolmuş olur.. ve devlet hurda indirimini firmalara yansıtmamalı kendi karşılamalı..
  • 90 model broadway var bekliyorum bakalım. Fiorino otomatik alacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gladiotürk

    90 model broadway var bekliyorum bakalım. Fiorino otomatik alacağım.



    bende de 93 spring var. bende bekliyorum... palio multijet alacağım...
  • Otomotiv sektörüne yılsonu golü

    Maliye Bakanlığı 'hurda indirimi' konusunda yine zamansız bir açıklama yapınca, durma noktasına gelen satışlar tamamen tehlikeye girdi. Ahmet Çelik yazdı.www.haberturk.com'dan alınmıştır.

    Maliye Bakanlığı’nın 20 yaşını dolduran araçların motorlu taşıtlar vergisi borcunu silmeyi planlamasını açıklaması, şu anda büyük bir kriz içinde bulunan otomotiv sektörüne büyük bir darbe vurdu. Birkaç ay önce ÖTV indirimi konusunda yapılan açıklama, satışları olumsuz yönde etkilemişti. Bu konuda başta ODD (Otomobil Distribütörleri Derneği) olmak üzere tüm dernekler devletten destek beklenken zamansız yapılan açıklamalar, tüketiciyi beklenti içine soktuğu için satışları durma noktasına getiriyor. Bu son açıklama da satışların hızlanması açısından yaklaşık son 10 güne girdiğimiz şu günlerde satışların bıçak gibi kesilmesine neden olabilir.

    Hükümet, otomotiv sektörünü hareketlendirmek için hurda araç sahiplerinin vergi borçlarının ödenmesine kolaylık getirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda hazırlanan düzenlemeye göre, 20 yaşını dolduran hurda araçların toplanacak, buna karşılık araç sahiplerinin biriken motorlu taşıtlar vergisi borcunun silinecek. Böylece piyasadaki talebin yükseltmesi sağlanacak. Düzenlemeye göre, hurda araçlar il özel idarelerinde toplanarak imha edilecek. Taslağa göre, aracın değerinin vergi borcunu karşılayıp karşılamayacağına bakılmayacak. Yani hurda araç sahibi hem vergi borcundan kurtulacak hem de elindeki aracı değerinin üzerinde bir fiyatla elden çıkarmış olacak.


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otomotiv sektöründeki krizin önüne geçilmesi amacıyla bir süre önce hurda araç indirimi üzerinde bir çalışma yürüttüklerini açıklamıştı.

    Maliye Bakanlığı, söz konusu uygulamaya ilişkin bir taslak hazırladı. Önümüzdeki hafta Başbakanlığa gönderilmesi planlanan düzenleme, mevcut haliyle yasalaşırsa, hurda araç sahipleri vergi borcundan kurtulacak.

    Hurda araç indirimi 2003’te gerçekleştirilmişti. 2003 sonuna kadar, 20 yaşını doldurmuş araç sahiplerine yeni araç alımında 3 bin 500 YTL indirim uygulanmıştı.


    Oysa bu çalışmaların aylar öncesinden krizin yaşandığı andan itibaren yapılması ve hayata geçirilmesi gerekiyordu. Otomotiv yetkilileri bu gibi çalışmaların gizli olarak yapılması ve kararın açıklanmasını bekliyorlar. Çünkü bu türde çıkan her haber tüketicinin beklemesine yol açıyor.
    http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=6041




  • arkadaşlar ben internette 750-1000 ytl arası RUHSATLI araçlardan almayı düşünüyorum.sizce bu yasa kesin çıkacak mı?

    eğer şimdi alırsak avantajlı olur.yasa çıktıktan sonra almaya kalkarsak en kötü araç 4000 binden başlar
  • GIDANIN , GİYSİNİN KDV SİNİ ARTTIRIN DİYEN IMF, NİYE HURDA İNDİRİMİ ÇIKARILMASINA RAZI OLUYOR DİYE HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?


    Çünkü hurda indirimi, otomotiv firmalarının ve distrbütörlerin biraz da bayiilerin karını yükseltmekten başka hiçbir işe yaramaz, üstüne devletin vergi gelirleri azalır, devlet azalan gelirlerini amorti etmek için başka vergi koyar, yani halkın cebinden otomotiv firmalarına sübvansiyon yapılmış olur.

    1- Hurda indirimi var diye talep yükselir, talep yükselince müşterinin pazarlık gücü azalır, distrbütör fiyatları yükseltir, bayiinin kar marjını kısar.

    2- Bayii kar marjının kısılmasına razı olur çünkü 1000 ytl e topladığı hurdalar, karşılığı atıyorum ötv indirimi 5000 ytl ise müşteriye 2500 ytl indirim yapar, kalan 1500ü direkt cebine atar, üstüne bir de zaten hurda indirimi var diyerek müşteriye normal zamanda yapacağı indirimi yapmaz, aksesuar vs gibi promosyonları vermeye yanaşmaz.

    hükümetlerin çıkardığı kanunlar, arz-talep kanununa müdahale edemez, sadece manipüle eder.




  • sürekli takip ediyorum çıkmayacak sinyalleri veriliyor gibi geldi bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.