Şimdi Ara

Hurdaya Çıkartma veya Çekme Olayı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam

    Elimde 2005 model bir haojin 125 scooter var son muayene ve sigortasını yaptırmadım aracın artık kaportası bitti gibi bir şey ve yedek parçalarıda yok aracı trafikten çektirebiliyoruz ama ben direk hurdaya çıkartıp tamamen işlemlerini bitirmek istiyorum ama net bilgiye ulaşamadım. Çekme belgeli aracı ne yapacağız ?? bazı mecralarda çekme belgeli diye satılıyor ama bunları alanlar ilk yakalandıkları yerde ceza yerler mi yoksa araç çektirildikten sonra ruhsat sahibi ile işi bitiyor mu ? çekme belgeli hurdacıya falan veremiyorsak o motoru ne yapacağız evin kapısında süs olarak duracak mı veya hurdacının biri çaldı gitti yine ruhsat sahibinin başı dertte mi? yani mantıklı olan ve bu işlemleri yaptırmış bir arkadaşımızdan görüşlerini bekliyorum..Teşekkürler



  • Yukarı yok mu bir fikir verecek ?
  • Muayene ve sigorta önemli değil. Motorun 125cc olduğu için motorlu taşıtlar vergisine tabii. Vergilerini ödedikten sonra motora binmiş haciz veya yakalama kararıda yoksa motorun çürüdüğünü trafik şubede belirterek hurdaya ayırtacaksın Daha sonra seninle ilişiği tamamen kesilecek.



    Herhangi bir bankanın internet şubesinden mtv ödemelerine gelip plakanı yazarsan ne kadar vergi borcunun olduğunu öğrenirsin. Tabi ilk mesajında motorun zaten trafikten düşmüs olduğunu yazdığından elinde plakanın olmadığını düşünüyorum. Ruhsatı kaybedip plakayıda unuttuysan işin zor. Ama halledilir.



    Motoru hurdaya ayırtmadan yalnızca trafikten çekersen o araçtan hala sen sorumlu olursun. Motor suça karıştığında trafikten çekilmiş olmasına rağmen motor numarası veya şasi numarasından motorun sana ait olduğu anlaşılırsa başın belaya girebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Muayene borçlarını ve sigorta borçlarını ödemeden hurdaya çıkaramazsın dediler o yüzden tekrar sormak istedim . Ben bütün MTV borçlarını ödedim hiç borcu yok şu an ama 12 senedir sigortası ve muayenesi yok muayene harcı 1200 tl çıktı ama sigortayı daha sorgulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yinede trafik şubeye gidip yetkiliye sor o işleri reyiz. Kafana göre ödeme her borcu. Motor uzun zamandır kayıptı nasıl muayeneye sokacam kayıp motoru de bakalım ne diyecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.