Şimdi Ara

Hyundai Accent Era 1.5 Crdi Motordan gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Kırşehir'de ikamet ediyorum. 2008 model dizel Hyundai eram var. Arabayı yeni aldım sayılır. Benim sıkıntım motor bölümünde sol tarafında bulunan kayıştan sesler geliyor. Burada baktırdım kayışı söktüler. Yine hafif bir sürtme sesi gibi hırıltı sesi gelmeye devam ediyor. Kimi usta bu ses Zincir Sesi dedi kimi usta bu zincir sesi değil alt keçeden olabilir dedi tam emin olamadı parça olmadığından buna şimdilik bişey yapamam dedi. Buradakiler yapamıyor. Bu ses sizce nedir bu arabanın ustası olan kullanıcılar başından aynı olay geçen arkadaşlar sizce bu arabanın sıkıntısı ne olabilir?


    Motordan gelen ses budur: Motordan gelen ses







  • Hyundai Era 40 H kullanıcısına yanıt
    merhabalar.triger gergi bilyalarından ya da devirdaimden o da değilse dinamo bilyalarından geliyor gibi.aracın sizden önce sadece sadece zinciri değişip set olarak değişmediler ise gergi bilyaları eskiyip bu sesi çıkarabilir.Kırşehirde de yeni nesil işten anlayan usta bulmak zor.ben kırşehirin eniştesiyim oradan biliyorum. kayseride öğretmenim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 18 Mart 2016; 23:14:59 >
  • Burada zaten bu işi kimseye yaptırmam orası Allahın emride, kime nereye götüreyim. Yetkili servise götürmeyi düşünüyorum en garanti orası galiba.
  • Ben de yatak rulmanlarından birinden geldiğini düşünüyorum. Triger dışındaki diğer dış kayışların rulmanlarını kolayca kontrol ettirebilirsiniz. Örneğin alternatör kayışı önce sökülür araç çalıştırılır ses kesildimi diye bakılır sonra h.direksiyon ve klima kayışları da sırayla aynı yöntemle sökülüp ses dinlenebilir. Merak etmeyin araç sabitken kısa süreli olarak bu kayışların sökülü halde çalışmasının bir zararı yoktur. Hangi kayış söküldüğünde ses kesildiyse o kayışın bağlı olduğu kasnak veya gergi rulmanlarında sorun olduğu ortaya çıkar. Ama tüm kayışlar sökülmesine rağmen ses devam ediyorsa triger gergi rulmanı akla gelir.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Alternatör kayışını söktüler. Yine aynı ses devam etti. Fakat diğer kayışları söküp denemediler triger zincirinden geliyor diyip kestirip attılar. Bende hemen karar vermek istemiyorum.
  • zincir sesi.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Zincir sesi olduğuna eminmisin kardeşim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyundai Era 40

    Zincir sesi olduğuna eminmisin kardeşim?

    Evet dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor kac km de zincir 300-400 bın km değişmez kullanım tarzına göre. Bence o kısma cekınmeden masraf yapın zincir ve ya bilyalar vs.. 1 kere açılmışken değiştirmenız en mantıklısı olacak ve uzun yıllar kafanız rahat edecek. Bende cerato var 2008 crdi ufak bi ses gelıyor 100 bin kmdir ama hiçbir sıkıntı olmadı. Zincir sesi degil dediler daha farklı olur dedıler ama ben ilk aldıgımda kayıs ve bilyalar değişti ses kesılmemişti.
  • dizel cerato era vb. aynı motorun bulundugu taksıcı gorursen ona da bir danıs derim. Buraya da msj yazarsan ıyı olur cozulunce. Bende bilya ve kayıslardan degısmedi ses aynı kaldı. mutlaka kayısları degiştirin onlem olarak cunku kopunca yolda bırakıyor sarj kesılıyor ve bılyaları dagıtabılıyor. 130-140 tl malıyetı en fazla komple bilyalar dahil. Zincir seti biraz masraflı olur ama 350-400 bin km kafanız rahat. Su durumda 300 binde benım aracta sıkıntı yok hafif bi ses var ama zincir sesi boyle olmaz dedı usta farklı bişey ama 100 bin kmdir bu ses var ve sıkıntı yok. Hafif bi ses sadece kaput acıkken duyuluyor
  • Zincir değişim zamanı gelince şakır şukur şeklinde ses çıkartır dedi bazı ustalar. Bu ses farklı bir ses dediler. Bende tam olarak anlamadım.
  • Zincir sesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğunluk zincir sesi diyor galiba..
  • güncel..
  • Konu sahibi arkadaş sanırım işini halletti. Açtığı her iki konudada yaptığı işlemlerle ilgili bir geri dönüşüm ve paylaşım yapmadı. Bilgi paylaşılınca çogalır işini bitirince değil...
  • adıdı kullanıcısına yanıt
    Malesef hala işimi halledemedim.geçen hafta sanayide 4 tañe ustaya gösterdim. Bu sesin zincir sesi olmadığını söylediler. Sesin sorun yaratmiyacagini kayış tan veya keçeden geldiğini söylediler sesin daha çok arttığı zaman tekrar gelmemi söylediler. Bende şuanda beklemedeyim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyundai Era 40

    Malesef hala işimi halledemedim.geçen hafta sanayide 4 tañe ustaya gösterdim. Bu sesin zincir sesi olmadığını söylediler. Sesin sorun yaratmiyacagini kayış tan veya keçeden geldiğini söylediler sesin daha çok arttığı zaman tekrar gelmemi söylediler. Bende şuanda beklemedeyim

    Bu işte bir terslik var. Keçeden böyle ses gelmez, kayıştan gelen ses kayış veya kasnak rulmanı değişimiyle halledilir. Zincir sesi ise ileride çok daha büyük masraflara yol açabilir dikkat edin. Eksoz ve motor takozlarından olabilirmi acaba??? ustaların bu sesi çözememeleri çok ilginç!!!!!!!!!!!!!
  • Buradaki ustalar motorun sökülüp, açıp bakmak gerektiğini söylediler. Sökülüp bakılmadan bu sesin nereden geldiğini tam olarak bilemiyeceklerini söylediler. Maalesef motor açılıp sökülüp bakılacak.


    Sesin kaynağını dinleyerek nereden geldiğini anlayabilecek bir usta lazım. Böyle tanıdığınız bir usta varsa. Yardımcı olun bana.
  • güncell..
  • Bunun gibi bi ses artı turbo derdini ben de yaşıyorum araca neler yaptınız acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.