Şimdi Ara

Hyundai Bayon 1.4 Style Paket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Hyundai Bayon otomatik vites 1.4 atmosferik motorlu style paket almayı düşünüyorum. Baktığım araç 2021 model 17 bin km de ve temiz. Yakında çocuk olacak, istanbul içi gerektikçe kullanacağız. Artısı eksisi biraz fikir verir misiniz? Euroncap ta 4 yıldız almış bu güvenlik açısından olumsuz mudur? Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.




  • 1.4 Atmosferik 100 HP araç Çag disi bir motoru var hocam yanaşmayin bence.
    1.0 Turbolusuna bakin
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt

    1.0 turbo motor lükse girer

    1.4 atmosferik alıp tüp taktırmak daha makul




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 21 Haziran 2022; 0:43:46 >
  • 1.4 Atmosferik Motor, performans beklentniz yoksa işinizi görür. B Crossover segmentin de bence en mantıklı araçlardan birisi. Güvenlik testinden 4 Yıldız alması kötü değil bence, 5 yıldız alması için yaya koruma sistemleri falan olması lazım ki, bu fiyata bu araçta olması zaten imkansız.

  • Hocam bende var 1.4 style. Açıkcası ben çok memnunum. Dün Van-Samsun arası yolculuk yaptım. Mümkün olduğu sürece hız sabitleyici ile 100 120 arası gittim. Evet sağlam rampalarda 90lara kadar düştüm. Ama rampaya gelmeden önce 3000 3500 devir arasına çıkarsanız çok hız kaybetmiyor. Ama tabiki performansı zayıf. Öyle uçayım kaçayım beklememelisiniz. Biz 2 kişi ve arka koltuklar ve bagaj full seyahat ettik. Klima %90 kısmında açıktı. Ekranda 5.1 yakıt gösterdi, yakıt fişinde 5.35 çıktı. Merak ettiğiniz noktaları cevaplayabilirim. Ben de sizin gibi çocuğum olacağı için aldım. Tabi ben sakin bir şehirde yaşıyorum
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt

    1.0 turbolusu için sıfır araç bulunmuyor. 2. eli de bütçemi aşıyor. Orta boy 2-3 yaş bir araba istiyoruz. Bayon da mantıklı geldi gibi.

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    Lpg taktırmak artık farklı bir şey mi daha güvenilir mi oldu? Bazı avm lere fln lpg li araç giremez vs deniyor ya. Bilmediğim için soruyorum.

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Şehir içinde gerektiğinde kullanacağız belki yılda 1-2 kere de tatil için 6-7 saat uzun yol olur. Yetişkin koruma yüzdesi 76 mış o düşük geldi biraz ama dediğiniz gibi yaya koruma sistemi olmadığı içim direk 4 yıldız almış olabilir

  • hknayn55 H kullanıcısına yanıt

    Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. Evet aşırı bir performans beklentim yok ama yormasın da tabii. Aklıma takılan bir şey olursa sorayım size. Çok teşekkürler.

  • 1.4 motor bu araca çok zayıf kalıyor. Alan arkadaşlarımın hepsi çekmediğinden şikayetçi. Alabiliyorsanız 1.0 alın.

    Ha unutmadan şehir içi de çok yakıyor. 10-11 lt nin altına zor düşüyor diyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 21 Haziran 2022; 11:40:50 >
  • i20 otomatik için konuşuyorum daha bu hafta İzmit Çanakkale yaptım. 350km yol klima hep açık 20 litre yaktı aracın içinde 2 kişiydik. Bu gitmiyor muhabbeti adamına göre değişir millet hızlı gitme fetişisti midir nedir anlamıyorum. Bir yolda gidişin 90-120 arasıdır ki bende o hızlarda gittim. Bir tek Malkara Gelibolu arasındaki Otoyolda aracı açmak için bastım malum daha 400km de araç. Otoyolun tamamını aşağı yukarı 180-205 arası hızlarda bitirdim koca yolda sadece 2 araca denk geldim yol bomboştu. Bu arada araç çok yaktı orayıda insan gibi gitsem 20 litrenin altında yakacaktı. Bu şehir içinde çok yakıyor muhabbeti milletin dur kalklarda gereksiz fazla gaza basması ile ilgili.

    Ha uçsun kaçsın az yaksın diyorsanız almayın zaten 1.4 motor oyle bir motor değil.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    1.0 sıfır bulunmuyor, ikinci eli de çok pahalı ne yazık ki.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Anlatımınız için teşekkürler. Şehir içinde haftada 1-2 max kullanacağız. Yılda 1-2 kere de 6-7 saat belki tatil olur.

  • Çekmiyor muhabbeti zaten şehir içi için geçerli değildir umarım. Şehir dışına da yılda 3 kere max gidilir onda da idare edilir bir şekilde
  • 1.4 Bayon elite paketini 9000 kmdir kullanıyorum.


    Bu aracın en büyük olumsuz yanı motoru.LPG taktırma gibi düşünceniz yoksa bence turbolu bir araba alın biraz önce diğer aracımız 1.2 tsi rapid aracı kullandım gerçekten motor ile ilgili çok fark var hem tüketim hem performans olarak.


    Performans beklentiniz yoksa sakin kullanmayı seviyorsanız bayon alıp lpg taktırıp kullanabilirsiniz güncel 11.66 LPG fiyatıyla ortalama şehir içi istanbul da yoğun trafikte 1.40 kuruş yakıyor.


    Ben aracı uzun yolda kullanıyorum genelde Ankaraya sabit 140-150 ile gittiğim de oldu bu motorun en büyük dez avantajı yokuşta önünüze biri atladı mı ha katır kaldırıyorsunuz ha bayonu ama hızınızı aldıktan sonra bir sorun yok gidiyor 



    Araca gelecek olursak ben bu süreçte bir sorun yaşamadım donanımları gerçekten keyif verici yerden yüksekliği gayet yeterli şehir içi her yere dalıp çıkıyorum daha bir yere vurmadı.



    LPG taktırmayacaksanız turbolu önerme sebebim tamamen turbolu araçların 1-2lt daha az yakmasından kaynaklı boşuna fazla benzin parası vermeye gerek yok . 


    Ben memnunum zevkler renkler Türkiye şartların da lpg ile oldukça ekonomik bir araç




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 22 Haziran 2022; 15:8:21 >




  • emrcnd E kullanıcısına yanıt

    hocam nerden aldınız liste fiyatından elit paket 1.4 nerde bulabilirim arabamı satıp almayı düşünüyorum bayiler araç yok diyor

  • halllil kullanıcısına yanıt

    Ben istanbul sancak tepe mar dan aldım ama 4 ay önce https://forum.donanimhaber.com/yeni-2022-hyundai-bayon-elite-izlenimlerim--152127052 şuan malesef yok diyor çoğu bayi

  • Lpg takılmayacak ise ve yılda 10 bin kmden fazla yol yapılacak ise mantıklı diyemem. Ya az binmek lazim ya da lpg ile tasarruf aksi takdirde baya yakıt masrafi olucaktir. Kmde 2.5 3 lira diyebiliriz. Sürekli yükle uzun yola ve yokuşa gidecekse yine mantıklı değil. Bunun haricinde(kullanıcıların yüzde 80inde olduğu gibi) tak lpgyi ucuza gez arabasi olur. Güvenlik testindeki 4 yıldız da kötü değil gayet iyi. Şimdiki 3 yıldızlar eski 5 yildizlardan iyi. Lpg düzgün bir yerde montaj ve ayar ile takılırsa zaten kullanıcı olarak bir fark hissedemiyoruz kullanimda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 23 Haziran 2022; 19:52:8 >
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    atmosferik motor gitmeyen bir motor, bir de lpg takılırsa hepten gitmez, iyice hantallaşır. turbolu araba candır.

  • mentalist23 M kullanıcısına yanıt

    bazı değil tüm avm'ler lpg'li araç almıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.