Şimdi Ara

Hyundai, elektrikli otomobil pazarında ilk 3'te olmayı hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyundai, elektrikli otomobil pazarında ilk 3'te olmayı hedefliyor
    Hyundai Motor Grubu, yeni bir tesisinin temel atma töreninde yeni yatırım planını açıkladı. Elektrikli otomobillerde 2030 yılına kadar dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olmayı hedefleyen Hyundai, bu amaçla 18 milyar dolarlık ek bir bütçe ayırdı.



    Grup, 2030 yılına kadar Kore’deki yıllık elektrikli araç üretimini 1,51 milyon adet seviyesine çıkarmayı hedeflerken aynı zamanda küresel hacmi de 3,64 milyon adede çıkarmayı planlıyor. Açıkladığı tüm bu tür plan ve hedefleri gerçekleştirmek için somut adımlar atan Hyundai, elektrikli araç ekosistemini ve global otomotiv endüstirisini de kalkındıracak yeni inovasyonları da destekliyor. Yerel üreticileri, Ar-Ge merkezlerini ve elektrikli araçlar ile ilgili endüstrileri de destekleyen Hyundai, tedarik zincirini de önemli ölçüde teşvik edecek.



    Ayrıca Bkz.Tesla'nın devasa yazılım güncellemesi yolda: İşte gelecek yenilikler



    Hyundai, elektrikli modeller için yeni fabrikalar ve tesisler inşa ederken, aynı zamanda mevcut elektrikli araçlarının üretim kapasitesini artırmak için de fabrikalardaki hatları genişletiyor. Ayrıca grup, yeni nesil elektrikli araçlar için platform geliştirmek, ürün serilerini zenginleştirmek ve daha ileri teknolojiler sunmak için Ar-Ge’ye de büyük yatırım yapacak. Ayrıca sektördeki diğer ortaklarıyla birlikte üst düzey teknolojik donanımlar geliştirmeyi de teşvik edecek.



    Hyundai, elektrikli otomobil pazarında ilk 3'te olmayı hedefliyor
    Hyundai tüm bu yeniliklere ek olarak; elektrikli araçlardaki menzili artıracak ileri seviye teknolojilerin geliştirilmesi dahil olmak üzere donanım ve yazılım genelinde de entegrasyonu artıracak. Hyundai Motor Grubu, tedarikçilerin likiditesini artırmaya yardımcı olmak için de özel bir fon kuruyor. Çevre dostu araç parçalarının geliştirilmesi amacıyla ürünlerini çeşitlendirmek isteyen içten yanmalı motor parçası tedarikçilerine de elektrifikasyon yolunu açmış oluyor.



    Grup, geleceğe yönelik yeni iş stratejileri geliştirmek ve yeni iş kolları keşfetmek isteyen tedarikçilere de özel danışmanlık hizmeti sağlayacak. Ayrıca, şirketlerin yöneticilerine ve çalışanlarına da geleceğin mobilite yeteneklerini geliştirmeleri için eğitim desteği verecek.



    Hyundai Motor Grubu, bu stratejik yatırımlar aracılığıyla, global mobilite endüstrisindeki paradigma değişimini yönlendirecek ve başta Kore olmak üzere tüm EV endüstrisinin rekabet gücünü artırmaya yardımcı olacak.









  • Elektrikli araçları bu kadar pahaliyken nasıl olacak bu ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asya markaları bu işi hakikaten kıvıracak gibi duruyorlar. Tasarımlar özgün, dayanıklılık problemleri de olmaz ise yaptıkları bu atılımlarla otomobil pazarında daha da önde olacaklarını düşünüyorum.

    Evet, elektrikli araç furyasından sonra ben bir Mercedes ve bir çok Avrupalı markanın haterı oldum. Güncel tüm kasalarının sonuna yada başına E koyup elektrikliye çevirip sözde alternatif sunmak bana fazla tembel işi geldi.

  • Togg'dan daha yerli bir araç Hyundai.

  • ilk 3'ü hedeflemişlerse stratejilerini gözden geçirsinler. Stellantis tarafından kopya yapsınlar olmadı. Adamlar her modelin elektriklisini çıkarma niyetindeler mesela. Menzil, güç ve fiyat olarak da gayet makul modellerle piyasada bulunuyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dünya otomobil pazarını Türkiye'den ibaret sanıyor. Onu sen gitte devletine söyle Hyundai vb otomobil markalarının hiçbir kabahati yok. Suç varsa oda devletindir otomobil markalarının değil

  • Hyundai otomobil dünyasındaki en genç markalardan biri olarak kısa zamanda çok yol katetti. Hyundai kısa zamanda asırlık markaları geride bıraktı bugün Renault, Ford vb markaları gibi geçti. Renault motor dışında hiçbir şekilde Hyundai geçemez. Hyundai hem marka hemde kalite birçok konuda kendini çok geliştirdi senin o profilindeki Renault'yu geride bıraktı. Hyundai alırım Renault araba diye kapıma bile koymam

  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    2020 den beri üretilen elektirikli konadan daha iyi bir tane araç söylesene stellantis grubuna ait?

  • Yenilenmiş kona serisi, ioniq 5 ve 6 ile iyi işler çıkartmaya başlamış. Neden olmasın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EQE ye bindiniz mi hiç dediğinle alakası yok durumun.

  • İstanbulTrafiği kullanıcısına yanıt
    Tek özgün olanlar EQE, EQS ama gerisi dediğim gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EQE fazlasıyla özgün ve yeterli hocam o platformdan devam ederlerse çok daha güzel araçlar da çıkabilir ortaya

  • İstanbulTrafiği kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, geçiş dönemi daha rahat atlatmak için de diğer araçların kasalarını güncellemeyle çok uğraşmamış olabilirler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hyundai & Kia otomobil sektörünün son yıllarda en büyük atak yapan ve kendini geliştiren grubu diye düşünüyorum. Peugeot da öyle

    Mesela önceden Vw varken kimse bu markaların yüzüne bakmazken şu an globalde dahi Tucson & 3008 & 2008 çok fazla satıp hep en üstlere oynuyor benzer fiyatlara satılmasına rağmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARGE ye çok para yatırıyorlar çok. İyi araba yapmak ARGE den geçiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.