Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1415. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.791.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14131414141514161417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar getz için lastik marka ve ebat tavsiyesi verebilir misinix

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sharp61 S kullanıcısına yanıt
    175 65 14 dir ölçüsü
    petlas pt 515
    http://www.n11.com/arama/ara?categoryGroup=0&q=175+65+r14+lastik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir daim göstergesindeki ibre 1' in üzerinde duruyor benim araçta. Bugün bir arkadaş göstergeyi görünce bu araba çok yakar dedi. Motorun yanında ayar bölümü varmış oradan devir daim ibresini 0 a getirince araç daha az yakıyormuş. Böyle bir şeyden haberi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O devir daim dediğiniz devir saati.devir daim ayrı birsey.bizim araçların devir saati otomatik,beyin tarafından ayarlanır.araç durduğu zaman tekerlek lerdeki sensörler bilgi gonderir ve devir 10 nun altına düşer.araç boşta hareket eder se 10 üzerine çıkar saat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustad_10 U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşınızın bahsettiği karbüratörlü araçlara has idi. Gaz pedalına basılmadığında karbüratörde ayarlanmış olan oranda yakıt-hava karışımı gönderilerek motorun rölantide çalışma devri ayarlanırdı. Ankara'da rölantisi 800 devir/dakikaya ayarlanmış bir araç oksijen yoğunluğunun arttığı deniz seviyesinde Antalya'da 1200d/d ile çalışırdı.
    Antalya'da 800d/d ya ayarlı olan araç Ankara'da stop ederdi..


    Güncel araçlarda motor beynine doğrudan aracın rölantide çalışması istenen devir girilmiştir. Sistem gerekli ayarları anlık olarak yaparak motoru o devirde tutmaya çalışır. Klima açıldığında veya farlar açıldığında daha çok güç gerekebilir diye biraz yüksek bir değere çıkması programlandıysa o devire çıkar. Antalya'da da Ankara'da da aynı devirle çalışır vs..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vav1en

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeArAnGeL


    quote:

    Orijinalden alıntı: vav1en

    Yeter hocam 1.80 basıyo en uzun mesafeye geçen narlıdere-seferihisar gişeleri arası 1,40 bastı.Alternatif yollar var lakin izmir ve çevresinde gezeceksen illaki çevre yolu ve gişelerden geçeceksin zaten iptal ettirince geri iade ediliyor diye biliyorum.Didime giderken aydın otobanından geçeceksin mesela

    Bu yaz bende aynı güzergahı kullandım ama otobana girmedim. Tatil yolculuğunda acelem yoksa otobana girmem. İzmir'den Aydın'a geçerken sahil yolunu tercih ettim. Yani şöyle oldu :
    İzmir- gümüldür- Kuşadası- Aydın - Didim. Tavsiye ederim.

    Hocam o da alternatif bir yol lakin gümüldür üzerinden kafadan 30 km daha fazla sürüyor yol didime.Ayrıyetden gümüldür yolu asfaltı bozuk ve virajların fazla olduğu bir yol yakıt sarfiyatı ve yolun verdiği stres daha fazla.Aydın otobanından sabit hızla hem daha ekonomik hem daha kısa sürede hem daha stressiz ulaşmış olursunuz

    Acelem yoksa gibi bir şey yazmadım mı diye tekrar kontrol ettim. Yazmışım. Ayrıca yolun verdiği stres dediğin de ; her yolun araca göre maksimum değerleri vardır. Söz konusu yolun da getz için maksimum değeri 110 - 120. Ortalaması ise 80 km/h civarı. Bu güzergahı ortalanın az altında sürerek sabit bir hızda (yakıt sarfiyatı yaparak) ve bol bol manzara izleyerek gitmek çok keyiflidir (tekrar yazayım aceleniz yoksa)
    Aydın - İzmir arasını o kadar çok gittim geldim ki yol haricinde manzaraya esnafa vs de aşina olmama rağmen her seferinde yeni bir şeyler görüyorum. Ayrıca yolda acelesi olan arkadaşlar oluyor beni sollamaya çalışıyor. Eğer onların gazına gelip bende biraz gaza basarsam yolculuk sonunda çok stresli ve sinirli oluyorum. Yani gereksiz bir mücadele. Ayrıca en fazla yarım saat önce varılmış olunuyor ne gerek var.




  • Herkese selamlar...

    Yaz tatili devam ediyor :) Şimdilik 4000 km yaptım 1,5 ayda :) Ve aracım 99,000 oldu :) En son 90000 bakımı yaptırmıştım. Şimdi hemen yine bakıma soktum.

    5w-40 Castrol Edge yağı 120 tlye aldım. Ayrıca 3 litrelik 80-90 BP Şanzıman yağını 35tl'ye aldım. Hava + Mazot filtresini her bakımda değiştiğim için onları da 30 tlye aldım. ( Mazot Filtrem BOSCH marka ). 30 tl de ustaya işçilik verdim bu arada :)

    En son bakımı 4. ayda yaptırmıştım.

    Unutmadan, arkadaşlar 100,000 bakımında şunu mutlaka yaptırın.Bana da ustam önerdi Allah razı olsun. Arka koltuğun altında depo kapağı var. Ordan şamandırayı çıkarıp, şamandıranın altında mazotu çeken filtre bölümü var.O parçayı mutlaka temizletin. Benimki biraz kirlenmişti. Usta hemen temizledi, içine hava tuttu bütün emici parçalar ilk günkü gibi oldu. Bakımdan sonra performans çok fark etti. Özellikle yüksek devirlerde araç daha da öfkeli..

    Gelelim ölçümlerime ;

    Önce Samsun > İstanbul yaptım. Ort. 4,3 litre ile geldim İstanbula. Sakin kullanımla geldim. 100 ile gittim yolun büyük kısmını. Ancak Gerede'den indikten sonra körfeze kadar 140-150 ile gittim.

    İstanbul > Ankara yaptım. Ortalama 4,1 litre yaktı. Bu seferde 90-100 bandından hiç düşmedim/çıkmadım. Depoyu ağzına kadar tekrar doldurdum 84 lira yakmışım 500 kilometrede. ( Başakşehir>Pursaklar)

    Ankara > Denizli arasında 110-120 ile gittim büyük bölümü 4,5 litre

    Denizli> Samsun arasında da yine 4,4 litre ile geldim..


    Sonuç, aracımdan çok ama çok memnunum. Bu performansa bu yakıt bence hiç...Tavsiyem, bakımlarınızı için asla 10000 km beklemeyin. Özellikle yağ +hava filtresi çok önemli. Ustama kalırsa trigeri de 200.000den önce değişmez aracın. Bu erken yağ değişimlerinin en büyük faydasının triger ömrünün uzaması olduğunu söyledi.

    Şimdi rotam pazartesi günü Ordu > Yalova nasipse...




  • Selamlar arkadaslar
    Evi taşıdım tapumda dün aldım (Allah herkese basit etsin)hemden izine çıktım.
    Dün aksam 9 da yola çıktım sabah 5.30 da altınolukta baba yazlıgındaydım
    Sehl nıtro yakıt aldım çok memnun kaldım artık nitro kullanacam
    Genel olarak seri geldim 110 dan assan düşmedim ve 5.5 Lt yakmıştım. 0.26 Krş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir1983

    arkadaşlar nasip olursa 10 güne kadar didime gidecem ve ordan da izmire geçmeyi düşünüyorum hgs almam lazım mı.ve gezilecek görülecek yerler tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Şimdi ben sana tek tek yeniden yazayım.

    ANKARA'DAN DİDİM'E

    1. yol : Ankara'dan yola çıkacağına göre Sivrihisar'dan Afyon'a döneceksin. Afyon'un meşhur kavşağında biraz mola verip Afium'u gezip hemen karşısındaki Kolaylı tesislerinde de ekmek arası sucuk yemeni tavsiye ederim. Daha sonra Dinar yoluna girip yolda Yunus Emre türbesini ziyaret edebilirsin. Sonra Denizli yolundan Aydın'a doğru devam ediyorsun. Nazilli'yi geçtikten sonra Aydın'a yaklaşırken Umurlu taraflarında yol üstünde tandır yapan yerler var. Oralarda mola verebilirsin. Sonra Aydın'a ve İncirliova'ya devam ediyorsun. Ortaklar kavşağının civarında da bu sefer meşhur çöpşişçiler var. Eğer umurlu tarafında mola vermediysen çöp şiş için mola vermeni de tavsiye ederim. Zaten ortaklar kavşağı aynı zaman da da Didim'e dönüş kavşağı. Sonrasında ver elini Didim. Ha unutmadan sabah saatleriyse Bafa Gölü'nün dibinde serpme kahvaltı çok güzel oluyor bunu da tavsiye ederim. Ya da en azından çay içmek için bile durulması gereken bir yer.
    (Buraya kadar da hiç otoban olmadığından HGS de lazım değil)

    2. yol : İlk yoldan farklı olarak Ankara'dan Eskişehir'e geçiyorsun. Eğer zamanın varsa Sazova Parkını gezebilirsin. Sonrasında Kütahya yolundan Afyon kavşağına geliyorsun. Geri kalanı aynen devam.

    DİDİM'DEN İZMİR'E

    Öncelikle Didim'e gitmişken Muğla'ya Gökova'ya gitmemek olmaz. Eğer imkanın varsa Gökova'nın o virajlı inişini mutlaka görmelisin. Lunapark hız trenindeki aynı heyecanı yaşadım :)

    Didim'den İzmie'e geçerken bu sefer söke yolundan Kuşadası'da bağlanıyorsun. Burada Güzelçamlı ve milliparkı da gezebilirsin. Özellikle milliparka girmeden Zeus Mağarası'nın buz gibi suyuna girmekte fayda var. Eğer Güzelçamlıda birkaç gece kalmak istersen de tanıdığım bir pansiyon var yardımcı olurum.
    Kuşadası'ndan sonra da ya Selçuk'dan otobana girebilir ve İzmir Bornovadan çıkabilirsin ki tavsiye etmem. Amaç gezmek olunca :) Kuşadası'ndan Gümüldür yoluna devam ediyorsun. Hatta Özdere'de güzel bir kumsal var orada denize girebilrsiniz.
    Bu arada daha bu yaz İzmirden Kuşadasına bu yoldan gittim hiçde bozuk değil yollar. Çok güzel çam ağaçlarının arasından gidilen görülmesi gereken bir yol.

    İzmir'de yaz tatili anlamında gezilecek görülecek denize girilebilecek güzel bir yer yok. Varsa yoksa ilçelerine gitmelisin. Çeşme - Mordoğan - Foça gibi yerler tavsiyemdir.
    Tekrar iyi yolculuklar.




  • Ustat, Didim nerede, Gökova nerede... Bari Gökova yerine Bodrum falan deseydin! Didim'den Milas - Yatagan - Mugla - Gokova arası cok zor bir yol ve uzun sürer. Ayrıca dediğin virajlar özellikte inişte çok tehlikelidir. Ama manzara inanılmaz müthiştir.

    Ha, zamanım bol gezmek istiyorum dersen dediğin yapılır. Ama öncelikle Bodrum'a ugranmalı ve Gökova devamında Kaş'a kadar gidilmeli... Özellikle, Marmaris, Datça, Göcek, Fethiye ve Kaş mutlak surette görülmeli. Ama bunun için en az 10 günlük program yapılmalı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba.
    2005 getz 1.3 gls aracimi satmaya karar verdim.
    100000 de lpg li degisen yok arka tarafta kapi bagaj ve tamponda boya var.
    Bakimi yapilmadi , lastikler degismedi.
    16700 fiyat aldim. Uygun mudur bu fiyat?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba ben getz almayı düşünüyorum açıkcası Kütahya da bulamadım hiç bir galeride internet üzerinden araştırdım ama çok farklı fiyatlar var bütcem en fazla 17000 bine kadar çıkabiliyor tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Arkadaşlar
    Xenon far takan oldu mu
     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██

    Aşağıdaki linkte var
    Ucuz geldi, Adama mesaj attım getze uyar mı diye
    getz ampul modelini yazın diyor bana

    XENON FAR TIKLAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 11 Ağustos 2014; 10:33:51 >




  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Listede H4 yok oyuzden getze uymaz

    Zaten cokda saglikli gelmiyor bana

    Karsidan geleni resmen kor ediyor cakma zenonlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla arkadaslar ben haric herkes memleket turuna cikmis

    Benim arac kapida yatiyor 15 20 gundur

    Bayramdan once bi ankara yaptim ama otobusle donuste eski sahinimle donduk ve burdada ona biniyorum

    Bayramda maldivlerdeydim bu persembede st petersburga gidiyom 1 hafta daha yatar yani araba

    Bu arada etrafinda suzuki grand vitara satilik olan varsa haber verirse sevinirim

    2006 2008 arasi 45000 e kadar kmsi dusuk :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemertasadem

    Arkadaşlar merhaba..
    Ehliyeti henüz almadım fakat sınavdan önce arabayı almak istiyorum. Direksiyon kursuna daha başlamadım, onunla beraber kendi arabamı da babamın desteğiyle sürerek sınavı rahatlıkla aşmak ve araba kredisi ödeyip mal sahibi olmak istiyorum.
    Malum borç bir şekilde ödenir, borç olmazsa para çar çur olur
    Aklımdaki ilk araba Getz 1.5 vgt ve en fazla 85.000 km'de olmasını istiyorum. Ayrıca abs olmazsa olmaz şartım.
    88 ve 110 beygir arasında ben çok fark hisseder miyim acemiyim sonuçta ve başka model ya da aracın diğer modelleri arasında önerileriniz nelerdir ?
    Not: Dizel araba istiyorum kesinlikle ve manuel vites. Ayrıca internetten çok araştırmama rağmen kazasız, boyasız az km de 25.000'e kadar bi araç bulamadım piyasası iyi diye biliyordum.
    http://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-hyundai-getz-1-5-vgt-4-hy-klm-abs-sr-110-hp/aracim-cok-temiz-alicisna-smdiden-hayrli-olsn-pazalik-vardr/4994021
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-masrafsiz-1.5-dizel-4-silindir-110-beygir-hatasiz-getz-173038403/detay
    http://www.hurriyetoto.com/ikinci-el-otomobil/ilan-detay/150946/sahibinden-hyundai-getz-15-crdi-istanbul
    Bulduğum araçlar bunlar özellikle mavi renge hasta oldum. Değerlendirirseniz çok memnun olurum

    Yaw insanda azcik Allah korkusu olmazmi

    Adamlar bombos start arabayi sr 110bg full diye satiyor

    Ikiside start donanim yani elketrikli ayna bile yok

    Satarken yalan soyleyen adamin mali alinmaz




  • ortmen55 O kullanıcısına yanıt
    yav hocalar nasil 4 ltreli seviyeler yakaliyorsunuz.
    ben getzi 2.5 yildir kullanıyorum bir turlu göremedim 4 litreli seviyeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    Valla arkadaslar ben haric herkes memleket turuna cikmis

    Benim arac kapida yatiyor 15 20 gundur

    Bayramdan once bi ankara yaptim ama otobusle donuste eski sahinimle donduk ve burdada ona biniyorum

    Bayramda maldivlerdeydim bu persembede st petersburga gidiyom 1 hafta daha yatar yani araba

    Bu arada etrafinda suzuki grand vitara satilik olan varsa haber verirse sevinirim

    2006 2008 arasi 45000 e kadar kmsi dusuk :)

    Merhaba JackDaniels hocam,

    Benim çok samimi bir arkadaşım kendi suzuki grang vitara sını satıyor,
    2007 model 90000 de lpg li en full modeli sunroof lu ısıtmalı deri koltuk anahtarsız giriş ve çalıştırma otomatik vs. siyah renk.
    Araç İstanbul/Sancaktepe de
    Kazası yok ufak tefek rütuş boyaları varmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mnr980

    yav hocalar nasil 4 ltreli seviyeler yakaliyorsunuz.
    ben getzi 2.5 yildir kullanıyorum bir turlu göremedim 4 litreli seviyeler.

    Mnr980 hocam merhaba,

    Ben 1800-2200 devir aralığında kullanarak 4,5-5 seviyelerini yakaladım gaz pedalına da elimden geldiğince nazik davrandım,
    Ara ara seri kullanımlarım olmasa demekki 4 litreleride görebilirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayramses -- 12 Ağustos 2014; 9:10:20 >
  • 
Sayfa: önceki 14131414141514161417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.