Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (661. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhacir


    quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam


    Yılda 1.000 KM yapsam yinede alırım dizeli. Fazladan verdiğiniz parayı satarkende aynen alıyorsunuz. Benzinliyle dizelin 2. el piyasası aynı değil sonuçta. Ayrıca bakımlarıda korkutmasın 30-40 YTL farkı var.

    Ben her durumda dizel diyorum. Tabi otomatik düşünülüyorsa, dizelde otomatik seçeneği yok.


    madem hem az kilometre yapıp fazla para vericen birde üstüne benzinli motorun zevkini alamayacaksın. Güzel getz in benzinli motorunun 4 bin devirden sonraki sesinin verdiği keyfi tadamayacaksın. Sen bilirsin.
    2. elde 1 bin ytl pahalı satmak için 2000 ytl fazla vericeksen karar senin.

    Dizel 20000 den sonra mantıklı. 20000 den sonra ise dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Benzinlinin hiç bir avantajı kalmıyor.

    Bizim benzinli almamızın sebebi ise dediğin gibi tamamen otamatik ve az km yapmamız. ağustosdan beri araba daha 5 bin de.


    Turbolu yeni jenerasyon dizel olarak sadece Megane II ve Grande Punto kullandım. İnanılmaz zevkliydi her ikiside. Ayrıca benzinli yeni kasa Getz'de kullandım. Açıkcası hiç zevk alamadım. 4.000 devirden sonra verdiği ses keyiften öte canı çıkıyormuş gibiydi. Şu an önümde süper bir benzinli seçenek var hemde bedava denecek şekilde. Toyota Corolla 2006 model Sol verdiyonu. Yani Full. Ancak istemiyorum. Km başına verdiğim paraya bakıyorum ben. Buda bu benzin fiyatlarıyla korkutuyor beni.




  • kardeşim hayırlı olsun güle güle bin.sen arkadaşların dediğine bakma öyle sorunları olan bi araba değil.araban eğer temizse bakımları falan yapılmışsa hiç merak etme başını ağrıtmaz senin.tekrar hayırlı olsun allah kaza falan vermesin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: yo55540

    aracı aldım ama ben...
    henüz elime geçmedi ama ödemelerini yapmış bulundum.çarşamba elimde olacak....
    aracı sevdim hoş temiz bir araç...
    ama ne bilim işte insan öneri bekliyor...birazda moral:)
    kimileri çok şikayetçi..kimileri çok memnun..kullanıjm amacına göre değişir tabiki...
    umarım çok dorun yaşamam...
    aracımın yanında birde 2006model vardı km benden 10000 daha düşük ama araba bitmiş
    motoru açtım yağ atmış hep dışarı..
    içine girdim koltuklar falan harap olmuşş.
    sonra öğrendim şirket aracı olarak kullanılmış..
    birde fazla seçme şansım yoktu...kredi kullanabileceğim yerde bana makul gelen araç buydu..
    umarım çok sorun çıkarmaz....





  • Fazla dizel kullanmadım ama 1.3 multijet doblodan benzinli gets e gçince ferrari gibi kalıyor getz doblonun yanında
  • Teşekkürler..Jazz da bakıyorum bi yandan ama 2002 modelleri 20 bin civarında.. 6 yaşındaki arabaya da ne bilim garantisiz bir de otomatik..gözüm korkuyor.. 2004-2005 otomatik jazz bulabilsem temiz 20 bine atlıcam da



    quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orjinalden alıntı: avukatkemal

    Öncelikle teşekkürler ilgine..

    Evt 2.araç olcak,eşime ucuz yollu bişiler arıyorum...Ekonomik olsun dememin nedeni sağa sola gidilirken ben de kullanırım diye..

    Aklım o kadar karıştı ki.. hyundai getz hyundai jazz veya opel corsa otomatik bakıyorum.. Jazz çok pahalı bana göre, corsada ise o kadar çok model var ki aklım akrıştı.. getz ise ekonomik ama biraz çıplak bir araba..ama aslında niyetim var iyi bir otomatik getze yakıt sorunu çok değilse..fiyatları epey uygun..yalnız sıfırı 25 binken 2006ya 21 istiyorlar..ama yoğunlaşırsam bulurum herhalde uygun..


    quote:

    Orjinalden alıntı: muhacir

    işte kullanışa göre acayip fark ediyor. Otomatik şanzumanını ise şiddetle tavsiye ediyorum eğer 7 vitesli jazz filan almayacaksanız. Uzun yolda otamatik ile manuel in yakış olarak bir farkı yok. işte otobanda 90-110 arası tuzladan izmite gittim ortalamam 5.9 du. eğer çift şeritli caddelerde düz yolda 60-70 ile giderken 7 filan yakıyor. ama sokaklarda tek şeritli yollarda maksimum 50 ile gidince 9-11 civarı. ama sokaklarınız tuzla gibi tek arabanın bile zor geçeceği kadar darsa sürekli dur kalk ve maksimum 30km ile gidecekseniz 13 bile yakıyor.

    kullanıcağınız yol e-5 gibi bir yolsa pek trafik yoğun bile olsa 70km hızla en fazla 7 litreyi görürsün. 7 litre ise 7*3.2 den 250 bin tl filan yapar km de. sabit 90 la gidersen 200 bin tl yi görürsün. bilmem anlatabildim mi?


    Bu arada az yaktırmak bu verdiğin rakamlar minimum fren kullanımı ile yaptım. Az yaktırcam diyorsan freni az kullanıcaksın. nerede durucağını bilip gazı ona göre kesersen minimum yakıt tüketimine ulaşırsın. Bu arada araba dediğim gibi az yakmıyor. Dikkat etmek lazım. hanımına alıcağn için bayan şöförler fren kullanmayı severler yani yakıtından şikayet ediceğii ben söyleyeyim.

    Bu arada 2. araba olrak alıcağınızı duydum. bu sebeple fazla kilometre yapmazsınız. senede 20 bin yapmayacaksınız lpg ye veya dizel işine girmeye hiç gerek yok.

    Teşekkürler.






    2.el internet fiyatlarına bakma

    onlar abartı şekilde fazla

    piyasaya bak bence

    getz motor bakımından şanzıman bakımından sorun çıkardığını duymadım

    ama tıkırtısı pıkırtısı bol bi araç

    benim arkadaşımda otomatik düşünüyor

    ve ben jazz ı önerdim açıkçası

    çünkü eski kasa benzinli getz de gerçekten performans yok

    kasa çok ağır ve motor yetmiyor

    dediğim gibi heleki otomaik vites tam bi kanser sebebi getzde

    ama yavaş yavaş sağ şeritten gidiyorum araba bile sollamam diyorsan bence iyi bir seçim olur




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yo55540

    aracı aldım ama ben...
    henüz elime geçmedi ama ödemelerini yapmış bulundum.çarşamba elimde olacak....
    aracı sevdim hoş temiz bir araç...
    ama ne bilim işte insan öneri bekliyor...birazda moral:)
    kimileri çok şikayetçi..kimileri çok memnun..kullanıjm amacına göre değişir tabiki...
    umarım çok dorun yaşamam...
    aracımın yanında birde 2006model vardı km benden 10000 daha düşük ama araba bitmiş
    motoru açtım yağ atmış hep dışarı..
    içine girdim koltuklar falan harap olmuşş.
    sonra öğrendim şirket aracı olarak kullanılmış..
    birde fazla seçme şansım yoktu...kredi kullanabileceğim yerde bana makul gelen araç buydu..
    umarım çok sorun çıkarmaz....



    hayırlı olsun arkadasım güle güle kazasız belasız bol neşeli surusler dilerim




  • Gerçektende bu CRDI getlerın en az yakıt yaktıgı vıtes ve hız oranı (4.vites 70-80 km aralıgında bı deger sabıt hızda) bugun bı 10km sabıt yolda bilgi ekranını 0 layıp denedım arac duzlukte sureklı 3.4-3.5 hafıf rampalı yerlerde 3.7-3.8 gıbı degerler arası oynadı!! bu değerlerın gercek olup olmadıgınıda musayet olursam hafta sonu Ankara'ya gidip gelicem denıcem saatte 70-80km hızla 4. vitesle gıdıp gelmeyi (Sırf yakıtı denemek için + gezerimde az=))) arac bu sekılde gidip gelirse zaten 800km yapmıs olucak bunun dısındada depoda mazot kalırsa emın olucam 1000km yapabıldıgıne bu hayali gerceklestırırsem resimleri ve bilgileri eklerım hafta sonu:)) bence bunu herkes denesın:))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: getz_crdi88

    Gerçektende bu CRDI getlerın en az yakıt yaktıgı vıtes ve hız oranı (4.vites 70-80 km aralıgında bı deger sabıt hızda) bugun bı 10km sabıt yolda bilgi ekranını 0 layıp denedım arac duzlukte sureklı 3.4-3.5 hafıf rampalı yerlerde 3.7-3.8 gıbı degerler arası oynadı!! bu değerlerın gercek olup olmadıgınıda musayet olursam hafta sonu Ankara'ya gidip gelicem denıcem saatte 70-80km hızla 4. vitesle gıdıp gelmeyi (Sırf yakıtı denemek için + gezerimde az=))) arac bu sekılde gidip gelirse zaten 800km yapmıs olucak bunun dısındada depoda mazot kalırsa emın olucam 1000km yapabıldıgıne bu hayali gerceklestırırsem resimleri ve bilgileri eklerım hafta sonu:)) bence bunu herkes denesın:))


    bu konuyu bende dile getirdim jack daniels da öyle diyor
    hafta sonu istanbula gidip geldim motor ısındıkça yolda dur kalk olmadıkça 5.vites 2000 devirde 4,6-5,2 civarı seyrediyor yolun durumuna göre ancak 4. vitese alıp 2000 devirde gidince değeler gerçektende düşüyor işim olduğundan 4 vitesle çok devam edemedim yani
    yalnız bulunduğum yerde şehir içinde 5 vitesle fazla gidemiyorsun 5.vitese atmanla durman bir oluyor pek bir anlamı olmuyor 3-4 gündür boşuna arabayı 5.vitese atmıyorum çünkü 5 .viteste sabit kalınca değerler düşüyor bende sabit kalamadığıma göre 4.vites benim tercihim oluyor boşuna aracı hızlandırıp durdurmanın anlamı olmuyor




  • 4.vitesle az yaktığını ilk kez duydum bir aracın..genelde 5.vites olur da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gtı-33


    quote:

    Orjinalden alıntı: bond777


    gti-33 arabanın fotolarini koyup özelliklerinden biraz daha bahsedermisin, modifiye olarak neler yaptın?

    koyucam zaten resimlerini ya jant taktırdım 16inc celik jant diye ağır geldi arabayı çok zorluyodu şimdi titanyum taktırıcam hafif onu takar takmaz koyucam hemem resimlerini dış modifiye olarak pek bişi yok aslında zenon far var sislerle birlikte arkada park sensörü var sanruf orjinal zaten bi ön panali değiştiricem şimdi bide janları camlardada filim var arka stoplarda şeffaf stop taktırdım dışı bukadar sade yani motora gelince arabada hedırs var 4çıkışlıartı beynine cip taktım o biraz zorladı bizi çünkü ayarları zor oldu sonra gaza geldik turbo taktık arabaya kyn filitrede var arabada corvetin aslnda ama emiş gücü çok kuvvetli şuan 170hp araba aslında birazda reklam amaçlı yaptım benim işim bu çünkü bende seat leonda var 1.8turbo 185 hp orjinaliydi oda şimdi 430hp müsait oldugunuz bizaman istanbul parkta seatsoprtturkiye çalışmalarında izleyebilirsiniz gelip bide tayper
    var oda öyle 400hp (ARTI HEPSİNİ FREN SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİM SOĞUTMALI DİSK VAR ÇÜNKÜ DURMUYODU HİÇ BİRİ BUDA ÖNEMLİ MODİFİYE YAPICAKSANIZ)


    Heyecanla bekliyoruz...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam


    quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orjinalden alıntı: gtı-33


    quote:

    Orjinalden alıntı: avukatkemal

    Benzinli alıp lpg taktırmak da mantıklı gelmeye başlıyo yavaş yavaş.. Otomatiklere lpg takılabiliyor değil mi?

    EVET OLABİLİR AMA uzun tüp değilde simit şeklide taktırın bende o daha kibar duruyo ve bagajı kaplamamış olursunuz lastik gibi bişe o yeni çıkmış hem daha sağlıklı bide kesinlikle sıralı sistem gaz taktırın bence



    valal lpg dizelden daha az yakıyor arkadaşalr

    valal performans üstünlüğü olmasa dizelin ekonomi olarak hayatta değmez o farkı vermeye


    Şuan öyle gözüküyor ama LPG litre fiyatı neredeyse 2 YTL. Ayrıca 100 km'de benzinden fazla yakıyor. Bu sebepten ilerde avantajını yitireceğini düşünüyorum.



    Bu benimde tespitim, özellikle şehir içinde lpg dizelden, yada en azından bizim dizel getzlerden az yakiyor. Ama iş benim yolum gibi kmlerce dik yokuşlu bir yol girince dizel daha az yakiyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: JETDEVRİYE

    akbak plaza daha ucuz bide oradan fiyat al bakıma gitmeden.ben de eskiden kuruçayırlıda yaptırıyordum ama aynı bakım akbakta daha ucuz artık oraya gidiyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: jacks


    quote:

    Orjinalden alıntı: alibel

    dizel getzlerin şehir içinde 1 depoyla 900 km yapacağına inanamıyorum arkadaşlar. Yani araba aynı. kimi 500 kimi900 km diyor. Sürüş farkı desek bu kadarda olmaz zannediyorum. İki misli. Bu işi anlamış değilim
    bu arabalar anlık 4, 4.5 falan gösterir ama, sürekli bu oranı koruyamaz mümkün değil. Bir depoda bu oranı devamlı korumalıki 900 km. yol gitsin olacak şey değil. Bu arabaların şehir içi ortalaması 7, 7.5, 8. Diğer anlatılanlar abartma sanıyorum.


    Doğrusunu söylemek gerekirse ben şehiriçinde dizel getz 82 beygirlik aracımla 600 km'de ve 850 km'de gittiğim oldu 1 depoyla.önemli olan faktörler 1.fazla dur kalk yapmamak
    2.stabil hızda gitmek(ben 80-110 arası gitmeye gayret ettim)
    3.araç dururken birden gaza basmamak dururken de olabildiğince yavaş olmak
    4.aracın olduğunca BAKIMLI olması.aracın bakımları yaklaşltığında bende yaptığım kilometre azalıyor.filtrelerin etkisi çok yani
    5.benzini genelde aynı marka almak.ben opet kullanıyorum.arada bi shell alıyorum.
    6.az yakmak için genelde 2000 devirde kullandım.4. vites 70-75 gibi 5.vites 90-100 gibi

    Bu arada arabam 50000 km oldu.bakım maliyeti ne kadar tutuyor.Ben Ankara kuruçayırlı'da yaptıyorum.özellikle Ankara'dakilerden cevap bekliyorum.iyi forumlar




    Bence burada bir yanlış anlaşılma var. Zaten 900km civarı yapanlar büyük bölümü şehir dışında diyorlaradı yanlış hatırlamıyorsam.




  • yani bende inanamıyorum ama ilginç birşey teknik olarak bu iş açıklayacak olana varsa bende memnun olurum
    benim, jackin ve getz_crdi88 in de yaptığı bir tesbit ama uzun yolda ne olur bilmiyorum onuda getz_crdi88
    deneyecek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: getz_crdi88

    Gerçektende bu CRDI getlerın en az yakıt yaktıgı vıtes ve hız oranı (4.vites 70-80 km aralıgında bı deger sabıt hızda) bugun bı 10km sabıt yolda bilgi ekranını 0 layıp denedım arac duzlukte sureklı 3.4-3.5 hafıf rampalı yerlerde 3.7-3.8 gıbı degerler arası oynadı!! bu değerlerın gercek olup olmadıgınıda musayet olursam hafta sonu Ankara'ya gidip gelicem denıcem saatte 70-80km hızla 4. vitesle gıdıp gelmeyi (Sırf yakıtı denemek için + gezerimde az=))) arac bu sekılde gidip gelirse zaten 800km yapmıs olucak bunun dısındada depoda mazot kalırsa emın olucam 1000km yapabıldıgıne bu hayali gerceklestırırsem resimleri ve bilgileri eklerım hafta sonu:)) bence bunu herkes denesın:))


    sonucu bekliyorum buraya yazarsan sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci


    quote:

    Orjinalden alıntı: getz_crdi88

    Gerçektende bu CRDI getlerın en az yakıt yaktıgı vıtes ve hız oranı (4.vites 70-80 km aralıgında bı deger sabıt hızda) bugun bı 10km sabıt yolda bilgi ekranını 0 layıp denedım arac duzlukte sureklı 3.4-3.5 hafıf rampalı yerlerde 3.7-3.8 gıbı degerler arası oynadı!! bu değerlerın gercek olup olmadıgınıda musayet olursam hafta sonu Ankara'ya gidip gelicem denıcem saatte 70-80km hızla 4. vitesle gıdıp gelmeyi (Sırf yakıtı denemek için + gezerimde az=))) arac bu sekılde gidip gelirse zaten 800km yapmıs olucak bunun dısındada depoda mazot kalırsa emın olucam 1000km yapabıldıgıne bu hayali gerceklestırırsem resimleri ve bilgileri eklerım hafta sonu:)) bence bunu herkes denesın:))


    sonucu bekliyorum buraya yazarsan sevinirim


    Walla burda konustugumuz herseyı denıcem hem sabıt 70-80 arası 4. vitesle gidicem hemde yokus asagıya viteste ayagımı gazdan cekıcem vede tek kişi gidip gelicem geregınce yuksuz olacak araba lastık havalarınıda kontrol edıp oyle denıcem:)) haberlerı bıldırırım sızede




  • arkadaşlar getzde kullanıp memnun kaldığınız 175/65/14 orijinal ebadında kullanıp memnun kaldığınız veya memnun kalmadığınız lastikleri yazabilimisiniz
  • ARKADAŞLAR DİZEL 1,5 GETZE ÇELİK JANT DÜŞÜNÜYORUM VEDE LASTİK. JANTI 15-16 İNCH LASTİĞİDE 185-195 DÜŞÜNÜYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ. ARTILARI EKSİLERİ NELERDİR PAYLAŞABİLECEK ARKADAŞLAR VARSA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ AKŞAMLAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avukatkemal

    4.vitesle az yaktığını ilk kez duydum bir aracın..genelde 5.vites olur da


    4. viteste 2000 devirde yaklaşık 70 gibi bi hızla gidersin ki bu da daha az rüzgar direncidir.daha az rüzgarla karşılaşmak daha az yakmak demektir uygun devir ve viteste

    yuci ve getz_crdi88 kardeşlerim ben de sizin gibi arabayı zorlamadığıma inanıyorum çok km yaparken.2500 devir civarı vites atıyorum max.bunlara arkadaşlar dikkat etsin.tabiki düşük devire düşüyor ama yavaşca gaza basmak çok önemli!!!

    bi arkadaşımız yokuş yukarı dizel az yakıyor demiş.doğrudur.çünkü uygun devirde tork sayesinde fazla gaza basma derdiniz olmaz düşük devirde yüksek performans

    yuci kardeşim ben aracıma michelin energy(aynı ölçülerde) yani 4 mevsim lastiği taktırdım.inan fark yaşadım.şu an önlerde michelin alpin var kış lastiği.7 yıldır araba kullanıyorum.ilk kez kar lastiği taktım bu kadar huzurlu ve rahat ve performans aldım kışın herkese tavsiye ederim.

    boysman orjinal lastik ölçülerimiz 175/65/14.bu ölçülere uygun 185/55/15 veya 195/45/16 alırsan hız göstergende bi farklılık yaşamazsın.16 inch lastik ve jant türkiye yolları için gereksiz.zaten 16 jantta 45 yanak sana bol lastik patlatma ve jant yamultmaktan başka bişey sağlamaz.görüntüsüne bişey demem ama harcadğın paraya değmez.sonra kafanı böyle vurursun




  • teşekkürler jacks,
    peki jack daniels acaba bu lastik tavsiye işine sen nediyorsun
  • jack daniels sen galiba duragrip almıştın nasıl lastik tavsiye edemisin yoksa başka varmı bildiğin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avukatkemal

    Teşekkürler..Jazz da bakıyorum bi yandan ama 2002 modelleri 20 bin civarında.. 6 yaşındaki arabaya da ne bilim garantisiz bir de otomatik..gözüm korkuyor.. 2004-2005 otomatik jazz bulabilsem temiz 20 bine atlıcam da





    yaw bu 2.el çıldırmış herhal

    full tiptronik sıfırının listesi 31 lira

    27-28 e alınır sanırım

    kafayımı yemişler 2002 ye 20 lira istiyolar
  • 
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.