Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (850. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 848849850851852
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar bende aranızı kısa bir süre önce katıldım. Benim merak ettiğim marşa bastığımda arıza ışığı 2-3 saniye sonra sönüyor acaba bir sorun varmı.
    Birde soğutma suyu eksiltiyor bu da bir sorunmudur.bunlara cevaplayan arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜRLER SAYGILAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dyorke

    slm arkadaşlar ben yeni üye oldum 2004 hundai gezt aracım var kafama göre bişeyler yapmaya calıştım ama becemedim uygun olsun diye 15 yerine 14 jant aldım aracın kendi orgn lastikleri yarım santim kücük geldi yani jantlar dışa dogru taştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var sa yardımcı olursalr sevinirim şimdiden tşkr hayırlı geceler



    aldığın jant geniş taban olduğundandır

    bendede öyle oldu ama ben bilerek aldım

    çünkü bi dahakine 185 lastik alıcam ve tam oturacak

    normalde getzler 5 jant ve sen 6 almış olabilirsin bu sebeptendir

    bi zararı olmaz bi dahakine 175 değilde 185 lastik alırsan cuk oturur




  • quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy

    Hepinize cümleten Günaydın Arkadaşlar.

    Bugün bir soru sorayım istedim sizlere. Rotüş kalemi kullanan var mı derin çizikler için ? Faydası oluyor mu ? Nerden ve ne kadara temin ediliyor ? Açık Mavi Getzim için uygun renkte bulabilirmiyim ?
    İki günden beri hareket yok dedim bir hareketlendirelim :)


    rötüş kalemi bildiğim kadarıyla dışarıda satılmıyor. ayrıca bizim getzlerin orjinal boyası da dışarıda satılmıyor. ancak orjinal boyayı rötüş için yetkili serviste bulabilirsin. yetkili servis benim rötüşları yapmıştı 15bin km bakımına gittiğimde, para da almamışlardı.. dışarda bulamazmıyım diye sormuştum, bulamazsın, gel biz yaparız beleş demişlerdi, dışarda yaptırsan bile sugeçirirse boya pas tutar içten içten zayiat olur demişlerdi. benim rötüşlar sağlam şuanda. başka bilmiyorum yaptıran varmı forumda.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fero1616

    merhabalar arkadaşlar bende aranızı kısa bir süre önce katıldım. Benim merak ettiğim marşa bastığımda arıza ışığı 2-3 saniye sonra sönüyor acaba bir sorun varmı.
    Birde soğutma suyu eksiltiyor bu da bir sorunmudur.bunlara cevaplayan arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜRLER SAYGILAR



    ışık sönüyorsa sorun değil

    sönmüyorsa sorun

    bendede eksiltiyor ama öyle aman aman değil

    eğer çok sık ve fazla eksiltiyorsa sorun olur

    öyle 3-5 ayda bir yarım litre 1 litre eksiltiyorsa sorun olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dyorke

    slm arkadaşlar ben yeni üye oldum 2004 hundai gezt aracım var kafama göre bişeyler yapmaya calıştım ama becemedim uygun olsun diye 15 yerine 14 jant aldım aracın kendi orgn lastikleri yarım santim kücük geldi yani jantlar dışa dogru taştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var sa yardımcı olursalr sevinirim şimdiden tşkr hayırlı geceler


    yeni haliyle bi resim koyda bakalım jantlara. zaten getzin orjinal jantı 14 jant. belki lastik seçimin hatalı olabilir. genelde 175 ten büyük yani 185 195 gibi lastikler taşma yapar ne tutunma kalır ne yakıt ekonomisi. 175-65-14 veya 185-55-14 iyi geliyor diye biliyorum. resim bekliyoruz...




  • merhaba arkadaşlar;hyundai ;servis günleri başlamış;25 mayız -13 haziran 09 /internet sitesinde de ilan edilmiş ...ilgilenen arkadaşlara haber vereyim dedim ,,,,herkese iyi günler
  • bi işe yaramıyor

    bu sefer %20 ye çekmişler ve yağlarıda yine kapsam dışı almışlardır

    yani %10 de

    onu zaten her servis yapıyor her zaman
  • havaların ısınmasıyla birlikte yakıt tüketimi arttı . araba hala şehir içi 7,9 lt gösteriyor
    benzin göstergesi yandığında aracı eşimle fulledik ama maalesef bugün sabah arabanın 400 bin yaktığını hesapladık klima bu kadar tüketimi arttırırmı ? bizde araç az yakıyor diye almıştık ama maalesef az yakmıyor araç 2400 km de ve devirlide kullanmıyoruz
  • 8 litre ile nasıl 400bin ykıyor anlamadım 250 felan yapar

    ayrıca hava ısınınca daha az yakması lazım değilmi normalde

    ayrıca arabanın kmsi daha az bi 5000i devirsin bakalım
  • Evet, ben de öyle biliyorum. Havalar ısınınca araç daha az yakar... Devir konusuna gelince, belki az devirli kullanıyorsunuzdur, o da yakıt tüketimini arttırır. 2 bin devrin altı mesela...
  • Hep klima açıkça tabiki fazla yakar, bende genelde açtım bakalım klimayı, en son depoyu doldurduğumdan beri 285 km yol yaptım, yol bilgisayarı daha 250 km gidersin diyor,benzin işareti çeyrek ile yarım arasında, yol bilgisayarı 7,7 tüketim gösteriyor.
    Haftasonu 300km yi geçince bir daha depoyu dolduracam, bakalım ne kadar yakmışız belli olcak. Bu 300 km yolun 80km şehirlerarası bu arada.Şu halde 250 yi geçeceğini düşünmüyorum. Genelde gidip geldiğim yol günlük şehirçinde 7 km bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi discrepancy -- 26 Mayıs 2009; 16:31:37 >
  • merhaba arkadaşlar

    aracımı servis bakımına göndermiştim 15 bin ilk bakımı
    motor yağı olarak faturada yazdığı kadarı ile "10w-30 tection crdi motor yağı" koymuşlar bu yağ hakkında bilgisi olan varmı..

    bu arada servis ücreti olarak 240 tl ödedim
    getz 1,5 dizel 2008
  • Sayın Jack Daniels ilginiz için çok teşekkürler sorun yok yani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oksijens

    merhaba arkadaşlar

    aracımı servis bakımına göndermiştim 15 bin ilk bakımı
    motor yağı olarak faturada yazdığı kadarı ile "10w-30 tection crdi motor yağı" koymuşlar bu yağ hakkında bilgisi olan varmı..

    bu arada servis ücreti olarak 240 tl ödedim
    getz 1,5 dizel 2008



    http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9022676&contentId=7042080

    castrolün yeni yağı sanırım

    ama ford transit connect için özel yapılmış bir yağ

    yani hafif ticariler için yapılmış binek için değil

    normal arabaya neden koydular anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 26 Mayıs 2009; 18:36:07 >




  • teşekkürler
    motora bir zararı olurmu acaba
    bu yağı kullanan başka biri varmı
  • bi zararı olmazda ticari araç için üretilen bi yağı neden koydular onu anlamadım

    sonuçta aynı motorda değil getzle
  • jak daha lastik almadım aracın eski lastiklerini kulanıyom ama jantı algıdım yerde deme amaclı 185.60.14 taktırdım göreyim diye yine kapamadı anlamdım giti nasıl bi lastik bulcam kaca kac mesla
  • Merhaba arkadaşlar arabayı alırken sormuştum 6 ay sonra yağına baktırmaya getirirsin demişti.Birde kendin su vs koyma seneden seneye gelince biz hepsini ayarlıyoruz bişey olmaz dedi.Aklıma takılan aracın içindeki su bitmezmi 1 senede.
  • jack böyle bişey kapatırmı acaba deli oldum sitelerde lastik arıyom

    185.55.14 olurmu acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dyorke -- 26 Mayıs 2009; 22:04:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    Merhaba arkadaşlar arabayı alırken sormuştum 6 ay sonra yağına baktırmaya getirirsin demişti.Birde kendin su vs koyma seneden seneye gelince biz hepsini ayarlıyoruz bişey olmaz dedi.Aklıma takılan aracın içindeki su bitmezmi 1 senede.


    normal şartlar altında su bitmez, sadece buharlaşma nedeniyle 1 yılda yaklaşık olarak 0.5 litre kadar azalır. bu da motor soğutma suyu haznesinde maksimum ve minimum değerler arasında yarı bir değere tekabül eder... soğutma suyunun en çok buharlaştığı dönem temmuz-ağustos dönemidir, eğer uzunyola çıkılırsa buharlaşma daha da artar. ama bu buharlaşma araçta başkaca bir arıza veya hortumlarda sızıntı yoksa, hiçbir zaman tehlikeli sınır olan minimum düzeye inmez. minimum düzeye inerse soğutma suyu ile antifiriz karışımı ilave edilmelidir. soğutma suyuna kışın antifiriz katıldığı gibi, yazın da antifiriz katılır. yazın bu oran %35 antifiriz, %65 su dur genellikle. antifiriz oranı ne kadar düşürülürse, yaz aylarında motorun ısınması o kadar artar ve hararet yapma ihtimali artar. motor sıcaklığı (hararet) sık sık arttıkça da radyatör soğutma fanı sık sık devreye girer ve suyu soğutmaya çalışır. motorun sıcaklığının yükselmesi hararet yapacak düzeyde olmasa bile, yakıtın verimini azaltır dizel motorlarda. ayrıca pistonların ısınması nedeniylede motorda aşınmayı arttırır, ahenkli çalışmasını etkileyebilir.
    antifiriz, kışın suyun donmasını engellediği gibi, yazın da kaynama sıcaklığına etki ederek suyun kaynamasını engeller,böylece daha iyi bir soğutma sağlanır.
    ağuston ayında 42derece dış ortam sıcaklığında 15 saat istanbul-alanya, 15 saat alanya-istanbul arası da dahil olmak üzere 1 yıllık sürede standartlarla uyumlu olarak yaklaşık yarım ufak şişe ilave etmişlerdi bakımda.
    EDİT-İLAVE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffmsahin -- 27 Mayıs 2009; 0:58:32 >




  • 
Sayfa: önceki 848849850851852
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.