Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (966. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 964965966967968
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugun muayene stresini atlattım valla
    Pendik - Orhanlı da randevu aldım Sabah 09:30 - 10 arası
    Eksoz muayenesi de yapıyorlardı ikisine 152 TL verdim
    Önce eksoza girdim çalşır vaziyette bıraktım indim adam dedi çalışıyor mu motor. :)
    Evet dedim eksoza bir tane sensor bağladı 1 dk sonra tamam kenara al ok dedi
    Benden önceki eski model accente farklı devirde gaz verdirtti.

    Ordan muayeneye geçtim önce ilk yardım setine baktı. Fermuarı açıp kapatmam bir oldu
    YandaKi shele gidip sigara alıp bir dal bitirene kadar araba muayeneden cıktı.
    Hafif kusur olarak akü kutup başları yok yazmış.. lastik derinlikleri 6,3 mm ölçmüş..
    Ön plakaya pulu yapıştırdı geçtim gittim.
    İnşallah bir daha ki muayeneye kadar satmış olacağım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: getz_crdi88

    Arkadaşlar artık getzim yok :( i30 1.6 CRDi VGT 115 PS SPORTS versiyonundan aldım ilk izlenimlerime göre 115 beygir bir arac surmek gercekten cok zevklı :) 1.6 lüks sınıf seklınde gorunen bmw lerı gıcık etmeye bayıldım :)) bu arada getzımden cıkardıgım /////ALPINE marka CDE9870-R teyibimi satıyorum arkadaslar gercekten getz ıcın uretılmıs bır teyıptır torpıdo ısıklarının yesıl tonunda bır teyıp oldugu ıcın sımdıye kadar kım bındıyse eskı arabama getzlerde orjınal alpine teyiplemı gelıyor dıyorlardı :)) fiyat olarak fazla bişey istemiyorum 175 lira yeterlidir istanbul içinde elden teslim yapabilirim bundan sora bu foruma getz le i30 arasındaki farkları yazıcam herkese iyi gunler

    hayırlı olsun, i30 un günahı ne kadar sakıncası yoksa.
  • Tiske, bir dahaki vize gelmeden getzi niye satmayı düşünüyorsun?

    Yeni model i20 falan mı var aklında, gönlünde?
  • dün getz için metro'dan bosch marka silecek aldım. bugün takmak için ne kadar uğraştıysam olmadı, takamadım. yeni aldığım silecek'in tak çıkar gibi yöntemi varken getz de takılı olan sileceklerin sanki çıkarılması gereken yerde vidaların olduklarını gördüm. küçük bir çentik var ama altında ama sanki fonksiyonel bir mandalmış gibi gelmedi bana. daha sonra aracın kitapçığından baktığım kadarıyla sileceğin tümden değişmesi gerektiğini bunun için silecek kolunun altındaki kapaktan vidanın tümden çıkarılıp sileceklerin komple değişebileceğini görünce şok oldum. tabi kitapçıkta bu işlemin servis tarafından yapılması ibaresiyle öfkem bir kat daha arttı.

    daha önceden getz'in sileceklerini değiştiren oldu mu burada, yaptısanız nasıl yaptınız bir anlatınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 14 Mart 2010; 18:23:43 >
  • ben silecekleri 5 dakkada değiştirdim 3ünü birden. aldiğim sileceklerin kutuların ustunde nasil olacaği yaziyordu cikarmasında da sorun yasamamiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yecoskunsu

    ben silecekleri 5 dakkada değiştirdim 3ünü birden. aldiğim sileceklerin kutuların ustunde nasil olacaği yaziyordu cikarmasında da sorun yasamamiştim


    aldığım sileceklerin kutusunda eskilerinin nasıl çıkacağı konusunda bilgi yok. bendeki yeniler bosch eco nun. kutusunda herhangi bir bilgi maalesef yok. kitapçıkta da servis diyince benim beynim döndü. acaba eskileri nasıl çıkarttığınızı hatırlayabiliyormusunuz. az sonra fotoları koyacam buraya, belki hatırlamanızda yardımcı olur.
  •  ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██

     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██

    bu da yeni aldığım silecek
     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██

    bu da kitapçığın silecek değişimi için gösterdiği vida
     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██




  • @audioslave vidayı falan sökmeniz gerekmiyor. Yani ortada bir mühendislik hatası falan yok.

    Silecek söküp takmak çok basit. Sadece 1 kere yapman,ya da birisini yaparken görmen yeterli.

     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██


     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 14 Mart 2010; 18:37:59 >




  • alt tarafa doğru mu ittirecem? ben hep yukarıya doğru çektim ama çıkmadı tabi. alt tarafa doğru ittireceğim hiç aklıma gelmezdi. hava karardığı için yarın sabah mutlaka deneyeceğim. tşkler oklar ve açıklamalar için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *bulut*

    Tiske, bir dahaki vize gelmeden getzi niye satmayı düşünüyorsun?

    Yeni model i20 falan mı var aklında, gönlünde?

    Bu benim ilk arabam
    İnsan kullanmadan önceki arabalar hakkında edindiği bilgiler yanıltıcı oluyor
    Hyundai servisleri cok iyi değil
    Araba cok ağır ve de cok yakıyor.
    Orj uzaktan kumanda olmaması
    Orj direksiyon kumandalı ses yok..SOnradan da yok..
    Ön konsol eski şahin kartal tipinde..
    Bir de en küçük tümsek de sarsıntıyı fazla hissediyorum benimkiler mi sorunlu yoksa bütün getzler böyle mi emin değilim..
    Bana itici gelen konular..
    Mesela işyerinde Clio 2007 diesel 1,5 kullanıyoruz araba 900 kg bile değil ama clio kafamda yok
    sıfır arabaya gücüm yetmez
    Corolla veya Punto tercih edebilirim aslında

    Kimbilir belki izlenimlerimde yanılıyor da olabilirm
    Ancak kıyaslama yapabilmek için diğer arabaları da 3 - 5 ay kulllanmak gerekiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: audioslave

    alt tarafa doğru mu ittirecem? ben hep yukarıya doğru çektim ama çıkmadı tabi. alt tarafa doğru ittireceğim hiç aklıma gelmezdi. hava karardığı için yarın sabah mutlaka deneyeceğim. tşkler oklar ve açıklamalar için..


    Evet aşağıya doğru yukarıdan bastıracksın. Süpürge çıktığında tek kollu korsanın çelik kolu gibi bir kanca kalacak :D Sonra yeni süpürgeyi yerleştirip sadece yukarı çekeceksin tırnağı falan bastırmana gerek kalmayacak.

    Kolay gelsin.
  • Bende Getz hakkında izlenimlerimi yazayım.
    Geçenlerde kiralık bir getz kullandım 2 gece boyunca araç bende kaldı. Herşeyi yaptım diyebilirim off-road dahil (fakat bunu hiç açmayacağım tavana kadar çamur oldu) gerçekten beni tatmin eden bir araç oldu. Beklentimin üzerindeydi. 1.4 Doch 2008 85.000km'de ve orjinal olduğunu düşündüm direksiyon kapı kolları temizdi.
    Önce olumsuz yönlerini yazayım frenleri hiç iyi değil araç durmakta zorlanıyor diyebilirim. Panik fren durumunda sapmalar yapıyor (belki kullandığım araçtandır) Hatta bakırköy taraflarında e-5 e bağlanırken mecburi bir makasa girdim 120 ile tekrar şeridime girdiğimde ani bir fren yapmak zorunda kaldım ve araç abartmıyorum 80 derece döndü freni bi an bas bırak yapmama karşın çok zor topladım. yol tutuşu fena değil çok zorlayınca önden kayıyor. Yağmurlu bi günde zeytinburnu sahil yolunda 120-140 arası gittim birkaç sorun dışında problem yaratmadı onlarda da önden kaydı. Hatta okula geç kaldığımı farkettiğimde derse 20dk vardı arkadaşı hastaneye getirmiştim ve samatyadaydım. Okulum da kavacıkta. tam 20 dk da okula yetiştim ama o trafikte beni hiç mağdur etmeden o makaslara girdi. Şansıma köprüde 2dk bile beklemedim.(makas dediysem de öyle zibidi işi değil emniyete girmeden sinyal vererek sık şerit değiştirmek diyebilirim. Kimsenin hayatını tehlikeye atmadan. Normalde bu tarz şeylere karşı bir insanım. Ama dersim için devamsızlık hakkımın dolduğunu düşününce ölüm kalım meselesi oluyor bu) Yakıt olarak ben 550km yolda 200 tl benzin aldım 10 tl de içinde kaldı diye düşünüyorum yani 34-35kr yaktım. Bu veri beni tatmin etti çünkü 4000devirden önce vites değiştirmiyorum. 2.viteste 80-90 görmeden bırakmıyorum kalkışlarda. 4. viteste 150yi görerek kullandım. Otobanda 160-180 arası gittim büyük bir süre. Balans ayarı yok diye daha fazla basmadım çünkü insanı korkutacak bir titreme oluyor arabada. Belki 185-190ı da görebilirdi. Lastiklerim biraz kabaktı orj. kumhoları vardı 3. viteste bile debriyajı sert çekince patinaj yapıyordu. Aracın konforu sürücü ve yan yolcu için iyi arka taraf bana rahat gelmedi (heralde boyumdan dolayı 1,87 ve 90kiloyum) Araçta en çok beğendiğim iki şey havalı amortisörlerinin fısırtısı ve devirli kullanınca motor sesiydi temiz bir ses =) He bide 150 ile bir tırın yanından geçerken neredeyse savuracaktı beni halbuki araba da ağır yani sınıfına göre kullandığım corsa van da bu olayı yaşamamıştım o şaşırttı beni çünkü corsa bu araçtan daha hafifti.

    Ben aracı beğendim sınıfındaki araçlar içinde önde gelen bir araç Önümüzdeki haftasonuna da CRDI getz kiralamak istiyorum, kiralarsam onunla ilgili görüşlerimi de yazarım.

    Nasipse 2 ay sonra bende kendi aracımı alacağım ama 9-10bin tl max bütçem var. ya escort HB 1,6 (94) klimalı clx alacağım yada E30 kasa klimalı bir BMW 3,16 (3,18de olabilir) alacağım.




  • Birde ek olarak araçta donanım olarak sorun yaratan bir özellik direksiyondan müzik sistemini kontrol edememek. Yolda tehlikeli oluyor teybin yeri kötü bence. Kullandığım ducato'da bile vardı bu özellik ama bunda olmaması şaşırtıcı. Kalkışlarda çok çok güzel uzatıyor aynada görünenler insanı mutlu ediyor. 1,4 araba ile 3,0 BMW leri bile arkanda bırakıyorsun buda motivasyon sağlıyor.(gerçi daha 120yi göremeden geçmiş oluyorlar da olsun önemli olan ilk 70km) Neredeyse 1,7DTI corsa kadar iyi. Ayrıca benim araçta ABS yoktu o da çok büyük bir eksi.
  • YECOSKUN ARACINA BRC LPG TAVSİYE EDERİM ATİKER FELAN ONLAR SORUN ÇIKARTTIĞINI ARKADAŞIMDAN DUYDUM
  • Herkese Selamlar
    Forumdaki yeni yapılanma ile birlikte Markaların Modellerine ait yeni forumlar açıldı.
    Bu forumlardan biride "Getz" forumu. Bundan sonra tek bir başlığa gerek kalmadan Getz ile ilgili her türlü paylaşımı o bölümde yapabileceksiniz.
    Tek bir ana başlığa bağlı kalmadan Getz bölümünde her türlü başlığı açabilecek her türlü konuyu konuşabileceksiniz.
    Ayrıca bu bölümlere sizin istediğiniz arka planlardan oluşan temalar eklenebilecek.
    Üstelik tüm bunlar yine Markalar başlığından ayrılmadan olacak. Açtığınız başlıklar yine markalardaki Hyundai altında görünebilecek.
    Hyundai bölümünde Getz başlığına tıklayanlarda tamamen Getz ile ilgili yepyeni bir foruma geçmiş olacak.

    Umarım hepimizin katkıları ile çok daha kaliteli paylaşımlar yapmak dileğiyle...
  • getz ilk 2000 bakım ücretsiz mi? yağ parası dahi alınmıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE


    quote:

    Orijinalden alıntı: *bulut*

    Tiske, bir dahaki vize gelmeden getzi niye satmayı düşünüyorsun?

    Yeni model i20 falan mı var aklında, gönlünde?

    Bu benim ilk arabam
    İnsan kullanmadan önceki arabalar hakkında edindiği bilgiler yanıltıcı oluyor
    Hyundai servisleri cok iyi değil
    Araba cok ağır ve de cok yakıyor.
    Orj uzaktan kumanda olmaması
    Orj direksiyon kumandalı ses yok..SOnradan da yok..
    Ön konsol eski şahin kartal tipinde..
    Bir de en küçük tümsek de sarsıntıyı fazla hissediyorum benimkiler mi sorunlu yoksa bütün getzler böyle mi emin değilim..
    Bana itici gelen konular..
    Mesela işyerinde Clio 2007 diesel 1,5 kullanıyoruz araba 900 kg bile değil ama clio kafamda yok
    sıfır arabaya gücüm yetmez
    Corolla veya Punto tercih edebilirim aslında

    Kimbilir belki izlenimlerimde yanılıyor da olabilirm
    Ancak kıyaslama yapabilmek için diğer arabaları da 3 - 5 ay kulllanmak gerekiyor




    sanırım aynı kafadayız

    bende auris ve punto bakıyorum

    corsada olabilir

    punto ve corsanın sebebi 1.3 motor olmaları

    yoksa hiç aklımın işi değiller açıkçası

    karar veremedişm henüz

    bi bineyim diyorum bi satayım diyorum

    aurislerdeki gaz pedalı yüğzünden sıfıra yönelmek zorunda kalıyorum oda çok pahalı geliyor

    punto desen piyasada pek beyazı yok dizel olarak

    alırsam beyaz olacak çünkü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutbaran

    getz ilk 2000 bakım ücretsiz mi? yağ parası dahi alınmıyor mu?



    2000 bakımı nerden çıktı yaw

    öyle bi bakım yok getzde

    servisin uyanıklığıdır

    hyundai normal indirim kampanyalarında bile asıl para tutan yağı dahil etmiyor

    şimdi hiç etmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE


    quote:

    Orijinalden alıntı: *bulut*

    Tiske, bir dahaki vize gelmeden getzi niye satmayı düşünüyorsun?

    Yeni model i20 falan mı var aklında, gönlünde?

    Bu benim ilk arabam
    İnsan kullanmadan önceki arabalar hakkında edindiği bilgiler yanıltıcı oluyor
    Hyundai servisleri cok iyi değil
    Araba cok ağır ve de cok yakıyor.
    Orj uzaktan kumanda olmaması
    Orj direksiyon kumandalı ses yok..SOnradan da yok..
    Ön konsol eski şahin kartal tipinde..
    Bir de en küçük tümsek de sarsıntıyı fazla hissediyorum benimkiler mi sorunlu yoksa bütün getzler böyle mi emin değilim..
    Bana itici gelen konular..
    Mesela işyerinde Clio 2007 diesel 1,5 kullanıyoruz araba 900 kg bile değil ama clio kafamda yok
    sıfır arabaya gücüm yetmez
    Corolla veya Punto tercih edebilirim aslında

    Kimbilir belki izlenimlerimde yanılıyor da olabilirm
    Ancak kıyaslama yapabilmek için diğer arabaları da 3 - 5 ay kulllanmak gerekiyor




    sanırım aynı kafadayız

    bende auris ve punto bakıyorum

    corsada olabilir

    punto ve corsanın sebebi 1.3 motor olmaları

    yoksa hiç aklımın işi değiller açıkçası

    karar veremedişm henüz

    bi bineyim diyorum bi satayım diyorum

    aurislerdeki gaz pedalı yüğzünden sıfıra yönelmek zorunda kalıyorum oda çok pahalı geliyor

    punto desen piyasada pek beyazı yok dizel olarak

    alırsam beyaz olacak çünkü



    Türkiyede 1.5 altı motorlu araçlar hiç tercih edilmiyor. Sebebi ise uzun yolda gitmemeleri. Alan hemen satmaya kalkıyor. Bir arkadaşım ille de 1.3 motor dedi ve aldı 2 ay sonra satılığa çıkardı. Sebebi ise "arkadaş gaza bastığım zaman adam akıllı gitmiyor" oldu. ama dizel olursa farklı. o yüzden 1.5 altı motorlar tutulmuyor. uzun yol için de uygun değil.




  • valla şuan kullandığım 1.5de çok içaçıcı bir motor değil sonuçta

    1200kg bir araba ve bu ağırlık sebebiyle bu bg zaten bana göre yine yetersiz

    ama daha hafif olan bi arabada 90bg bi dizel fazlasıyla yeterli olur

    zaten getzde şehirler arası yolşda çokda rahat veya performanslı değil

    bu küçük segmentte her arabada geçerli

    haaa auriste aynı durumda dediğin gibi çokda fark olmayacaktır arada

    ama ben zaten %95 şehir içinde araba kullanıyorum bana yeter
  • 
Sayfa: önceki 964965966967968
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.