Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (991. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 989990991992993
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllık bakım için Avrupa yakasında servis tavsiyesi istiyorum. Hangisine gidiyorsunuz, memnuniyet ve memnun olmadığınız servisleri paylaşırsanız sevinirim.
  • arkadaşlar getz lerde arabanın su deposu nerede oluyor suyunun olup olmadığına bakmak için.
  • 2007 MODEL 46000 de 1.4 dohc hy kl araç aldım 16250tl . Aracın tüm bakımları yeni yapılmış. kaza yok kaporta küçük bikaç çökük dışında hiçbir sorun yok. Kıyaslama şansım olmadığı için performansı biraz zayıf geldi. Yokuş yukarı 3. viteste hızlanmasını beğenmedim. Gaza bassamda çekmedi. Yorumlarsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    2007 MODEL 46000 de 1.4 dohc hy kl araç aldım 16250tl . Aracın tüm bakımları yeni yapılmış. kaza yok kaporta küçük bikaç çökük dışında hiçbir sorun yok. Kıyaslama şansım olmadığı için performansı biraz zayıf geldi. Yokuş yukarı 3. viteste hızlanmasını beğenmedim. Gaza bassamda çekmedi. Yorumlarsanız sevinirim


    aracın seriliğinde bir sorun olmaması gerek. tek sorun aşırı yakıt harcaması. yakıtı ölçme imkanın oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkozan

    Arkadaslar merhaba,
    1.5 VGT 2006 ~ 2008 ABS,Klima en son pazar fiyatlari hakinda bilgisi olan var mi?
    Birde, "2008 model alacagina full olsun 2006 al, yuksek model almana gerek yok bos yere parani heba etme" diyorar.

    Karar veremiyorum bir turlu. Peugeout 206 ve getz arasinda gidip geliyorum. Biri bana iyi bir neden soylesin, kafayi yiyecem :)



    2006 full alman çok daha mantıklı.. ayrıca 206 alacağına getz al tabiki. hem bagaj bakımından hem motorbakımından.. ayrıca getzin altı yüksek, 206nın altı alçak ve ön kısımda şehir içinde bile en ufak çukurlara motorun altıını çarparsın, getz kadar rahat kullanamazsın, yavaş gitmek zorunda kalırsın sürüş keyfi diye bişey kalmaz.. bişey daha, getzin motorunun görüntüsü daha çekici, 206nın motoru karman çorman bişey

    ben sana bir fransız atasözünü hatırlatmak istiyorum: FRANSIZLAR CİTROEN PEUGEOT ÜRETİRLER, OPELE BİNERLER.. acı ama gerçek

    tereddüt etmene gerek yok 2006 dizel full getz al. hem bandrolu de yarı fiyatına 2006 üstü olanlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffmsahin -- 11 Mayıs 2010; 22:30:17 >




  • sorunum çözüldü arkadaşlar.. mazot filtresini kendiniz değiştirirseniz 3-4 depo mazot gösterge lambasının fişini takmamanız gerekiyor. benim gibi takarsanız 3000 devirden yukarı çıkarmıyor aracı mazot çekmiyor fazla, zannediyorki mazot filtresinde su var ;)
    servise gittim fişi çıkardılar motor düzeldi 3000 devirden yukarı çıkıyor artık..
  • ayrıca tüplü araçlarda motor servis lambasının yanmasının sebebi benzin filtresinin tıkalı olmasıdır ve benzin çekmek istediğinde çekememesidir.. bu genellikle tüplü araçların benzin-lpg otomatiklerinden kaynaklanabilir. tüp tertibatını bi kontrole götürün derim, sanırım basınç dibe vuruyor ve araç benzine geçiyor, benzin de uzun zamandır kullanılmadığından ve hava yaptığından (basınç olmadığı için) benzin çekemedikçe göstergeyi yakıyor..

    inşallah kötü bişey değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin

    ayrıca tüplü araçlarda motor servis lambasının yanmasının sebebi benzin filtresinin tıkalı olmasıdır ve benzin çekmek istediğinde çekememesidir (genellikle kötü yakıttan veya benzin deposunun dibi geldiğinde kalan pisliği filtreye çekmesi veya yakıt hattındaki boruların tıkanması veya daralması, bir de deponun çıkışındaki filtrenin tıkalı olması, bunu da genellikle katkı attıktan sonra deponun içindeki boyanın kalkması yapıyor 40-50bin km sonra).. bu genellikle tüplü araçların benzin-lpg otomatiklerinden kaynaklanabilir. tüp tertibatını bi kontrole götürün derim, sanırım basınç dibe vuruyor ve araç benzine geçiyor, benzin de uzun zamandır kullanılmadığından ve hava yaptığından (basınç olmadığı için) benzin çekemedikçe göstergeyi yakıyor..

    inşallah kötü bişey değildir.




  • arkadaşlar düşündüm dizel getz almaya karar verdim.2006 model 4 silindirli gri renkte kazasız boyasız ilk sahibinden servis bakımlı 72000 de bir getz buldum.fakat araçta abs ve yolcu hava yastığı yok.temiz arac olduğuna kanaat getirdim servis faturalarınıda teslim edecek zira servise de baktıracağım.fiyat olarak 17500 istiyor ama 17000 e inecek.sizden isteğim temiz bir getz o para edermi??
    şimdiden tşkler.
  • KARDEŞ 2006 ABS,ÇİFT HAVA YASTIĞI,SİS FARLI,25000 DE HEM SERVİS GARANTİLİ HEMDE HATA YOK ARABADA 18000 TL
  • sol üstte diraksiyon yağının arkasında kutu var o
    motor suyundan bahsediyosan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamditerzioglu

    KARDEŞ 2006 ABS,ÇİFT HAVA YASTIĞI,SİS FARLI,25000 DE HEM SERVİS GARANTİLİ HEMDE HATA YOK ARABADA 18000 TL


    yani dediğim araç pahalı öyle mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirtas980

    arkadaşlar düşündüm dizel getz almaya karar verdim.2006 model 4 silindirli gri renkte kazasız boyasız ilk sahibinden servis bakımlı 72000 de bir getz buldum.fakat araçta abs ve yolcu hava yastığı yok.temiz arac olduğuna kanaat getirdim servis faturalarınıda teslim edecek zira servise de baktıracağım.fiyat olarak 17500 istiyor ama 17000 e inecek.sizden isteğim temiz bir getz o para edermi??
    şimdiden tşkler.


    eder, benim ki de aynı özelliklerde, çift hava yastığı sis farı v.s aksesuar falan aynı. ben 18500-19000 arası fiyat istiyorum binicisine, arkadaşlar biraz yüksek çektiğimi söylüyorlar ama binicisine gider bu fiyata, yağını suyunu koyup binecek yıldan yıla filtre yağ su değiştirecek..galeri kar etmek için 16250 veriyor ama arkadaşlardan da gördüğüm benim araç 17000 den aşağı alabilen hiç yok en kötü getzi.. araç bakımlıysa eder o parayı, önemli olan aldıktan sonra sorun çıkarmayacak bi araç olması, eğer böyleyse 150bini rahat devirirsin.. için rahat olsun, 1 yılda 150bin devireni gördük arkadaşlardan.. yolcu havayastığı fiyat farkı 2006 da benim sıfır aldığım dönemde 1500 tl idi, şuanda yaklaşık 900 tl kadar fiyat farkı edeceğini düşünüyorum. dolayısıyla aracın 17000-17500 civarı olması muhtemel. km olarak da 40bin-70bin arası fiyat farkı 100-200 lira bişey oynar, fazla oynamaz. birde araç nerede kullanılmış, önemli olan o.. akdeniz yöresindeyse aracın kaporta erken paslanmaya başlıyor, 1 yılda paslanıyor direksiyon altındaki demirlere bakabilirsin. bu forumda bi foto görmüştüm, antalyada denize 3 km mesafede olan araç fazla tuzlu havadan dolayı 1 yılda yaptığı paslanmayı benim 4 yıl istanbulda kalmamdaki paslanmadan fazla yapmıştı.. deniz kenarı iyi değildir derler ama marmara-karadeniz kenarı bile olsa benim düşüncem iyidir akdenizden, birde aşırı soğuk memleketlerden araç almak (bayburt-erzurum gibi) sanıldığınının aksine kuru havası olsa bile yazın sıcaktan kışın -45lere kadar soğuktan ve özellikle de buz yanıklarından dolayı kaporta boyası tenekeye dönüyor ve aracın bütün kauçuk filimleri parçaları genleşme farkından dolayı sertleşip çatlamaya falan başlıyor.. çok ince ayrıntılar bunlar ama, bu durumlara göre biraz daha fiyat kırabilirmisin bilemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamditerzioglu

    KARDEŞ 2006 ABS,ÇİFT HAVA YASTIĞI,SİS FARLI,25000 DE HEM SERVİS GARANTİLİ HEMDE HATA YOK ARABADA 18000 TL


    öldürdünüz aracı (hyundai sıfırın fiyatını düşük tutarak öldürdü, bi de siz öldürdünüz)

    kardeş bak burda 18000 e 25binde araç varmış, 70binde 17000e alana kadar abs li çift hava yastıklı hemde 25binde olanını al dostum, 2 sene fazladan binersin.. binemezsen satarken sen de 1000 tl fiyat farkı yaparsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercankilic

    Bılgı almak ıstedığım bır kac sorum olacak arkadaslar;

    1-Aracım Lpg lı olmasına rahmen cok yaktıgını dusunuyorum.20 lıralık gazla ortalama 100 kılometre gıdıyor ılk calıştırma benzını dahıl.şehır ici.Izmıtlıyım burda lpg fıyatı 1,92 .Sızce bu deger normalmı?Bırde yol bılgısayırında sureklı 9,2 olarak gosterıyor.bu deger cok degılmı?

    2-Gostergede motor arıza lambası bazen yanıyor.ılk sahıbı lpg den dolayı dedı. servıste sıldırmıs ama yınede yanmaya devam edıyor.zararı olurmu? yanmaması ıcın ne yapılabılır?

    3-15 lıra verıp değiştirdiğim polen fılıtresıne rahmen klimayı actığımda koku yapıyor(soğukken) Başka bilmediğim filitre dahamı var dıye duşunuyorum.

    Yardımlarınızı deneyım ve bılgılerınızı beklıyorum.


    dostum polen filtresi 2 tane var, altlı üstlü ikisini de değiştirmen gerek. ayrıca filtreleri çıkardıktan sonra içindeki tozu atması için 4-5 dakka son kademede çalıştırman gerekiyorki içerde olan tozu dışarı atsın




  • Aracım 7.6 L/100km yakıyor. Henüz şehir dışı deneyemedim. Öğrendiğim kadarıyla şehir dışı 22-25 kuruş/km yakıyor. Buda epeği yüksek. Aylık yaklaşık 3000km yol yapacağım bu düşünülürse lpg taktırmammı yoksa biran önce satıp dizel araç almakmı mantıklı?
    90-100 km hız ortalamasıyla lpg ve benzinde ne kadar yakar?

    LPG için %40 yakıt tasarrufu garanti ediyorlar. Buda 13-15 kuruş/km ye denk geliyor ne derece doğru?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    Aracım 7.6 L/100km yakıyor. Henüz şehir dışı deneyemedim. Öğrendiğim kadarıyla şehir dışı 22-25 kuruş/km yakıyor. Buda epeği yüksek. Aylık yaklaşık 3000km yol yapacağım bu düşünülürse lpg taktırmammı yoksa biran önce satıp dizel araç almakmı mantıklı?
    90-100 km hız ortalamasıyla lpg ve benzinde ne kadar yakar?

    LPG için %40 yakıt tasarrufu garanti ediyorlar. Buda 13-15 kuruş/km ye denk geliyor ne derece doğru?



    şehir içi okadar yakmayı nasıl başarıyorsunuz benzinli getzle

    lpg taktığın zaman yakıcağın litre değişmeyecek litre bazında odediğin miktar değişiceği için nekadar kar ettiini o şekilde hesaplayabilirsin

    benzinin litre fiyatı ile lpg litre fiyatı bayağı farklı




  • Benim de şehir için ortalamam 26 Lt benzin ile ortalama 370 Km yol yapmak... Aracı kullanım kitapçığında belirttiği gibi 2500-3000 devir aralıklarında kullanıyorum , kalkış yaparken fazla gaz vererek değil hafif gaz tepkileri ile hareketlendiriyorum. Şu an için yol bilgisayarında ortalama tüketim değerim 7.3 olarak gözüküyor.

    Tüketimi aşırı etkileyen faktör bence hava filtresi... Bakımdan sonra aracın tüketimi bu seviyelere geldi , daha önce 7.9 civarında bir tüketim vardı

    Ayrıca bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi... ???

    2006 model 50.000 Km de 1.4 Dohc araç sahibiyim. aracın ikinci sahibi durumundayım.Sorunum araç direksiyonunun sert olması , bazen manevralar sırasında Reno 9 kullanıyormuşum gibi oluyor... araştırmalarımda 2006 model araçlarda EPS sisteminde problem olduğu ve garanti kapsamından değiştiği bilgisini aldım. 2006 model 1.4 Getzler de Eps li direksiyon sistemi bulunuyor mu ?

    Böyle bir durum hakkında bilgisi olan var mı ?




  • LPG kullanımı bahsettiğiniz gibi birebir değil 9-10 litre /100 km yaktığını öğrendim. oda 20 kuruş /100 km yapıyor. O halde hiçbir anlamı kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan26

    Aracım 7.6 L/100km yakıyor. Henüz şehir dışı deneyemedim. Öğrendiğim kadarıyla şehir dışı 22-25 kuruş/km yakıyor. Buda epeği yüksek. Aylık yaklaşık 3000km yol yapacağım bu düşünülürse lpg taktırmammı yoksa biran önce satıp dizel araç almakmı mantıklı?
    90-100 km hız ortalamasıyla lpg ve benzinde ne kadar yakar?

    LPG için %40 yakıt tasarrufu garanti ediyorlar. Buda 13-15 kuruş/km ye denk geliyor ne derece doğru?


    lpg kilometrede eski parayla 175-180bin lira yakıyor, dizel ise 150-160 bin lira yakıyor şehir içi.. benim araç daha bu hafta başına kadar dizel olduğu halde yüz kilometrede 7 litre yakmasına rağmen (agresif kullandığım için), şimdi 5.1 litre yakıyor havalar ısınınca. yazın yakıtın daha da düşer. temiz bir dizel alman her zaman iyidir. hem lpgye yapacağın masraf, 3 yılda bir beyin değiştirmek zorunda olman, 2 yılda bir sızdırmazlık falan, bi de ayar tutturacak usta bulma sıkıntısı, sarsıntıda falan elektrik kesmesi, motoru zamanla öldürmesi, yağı yakması v.s. düşündüğünde dizel en iyisi..

    ayrıca en verimli olanı dizel.. belli bir mesafeyi yakıt cinslerine göre katetme oranlarını türkiye enerji piyasası denetleme kurumu şöyle açıkladı.. dizel:0.7, benzin:1, lpg:1.3 sabit oranlar bunlar. yani 1 kilometreyi dizel 0.7 birim yakıtla, benzin 1 birim, lpg 1.3 birim yakıtla katediyor..

    bilgine.




  • 
Sayfa: önceki 989990991992993
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.