Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (851. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29.268
Cevap
202
Favori
1.965.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 849850851852853
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serbest77

    Herkese cümletten selamlar.allah hepinizi kazadan korusun.
    2012 model 1.4 crdi mode metalik siyah aracım.eylül ayında aldım,ilk arabam.
    inanılmaz derecede memnunum 7.500km bırakmak zorunda kaldım.
    yurt dışındayım yaklaşık 4 aydır kullanamıyorum ve 3 ay daha bi hasret çekıcem.
    insan arabasını özlermi ya,inanın özlüyor

    Aramıza hoş geldiniz. kısa zamanda aracınıza tekrar kavuşursunuz inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    quote:

    Orijinalden alıntı: serbest77

    difüzör yakışırmı,YAKIŞMAZMI desenize.

    HYUNDAİ i20  ANA KONU


    Bu foto bana Daciaları hatırlattı nedense

    sandero stepway




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emasu83

    quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    quote:

    Orijinalden alıntı: emasu83





    simdide sanki samet yok..bi iki gundur gozukmuyo..hayirdir insallah..napiyosunuz nobetlesemi takilyosunuz foruma



    nirvana_26;

    bende buz mavisi yada beyaz istiyodum ama ellerinde gri vardi.ilk baslarda hosuma gitmiyodu ama simdi begeniyorum.. hem ikinci el piyasasinda icin en cok tutulan renkmis hemde kiri fazla gostermiyo..

    edit: nirvana 61 yazmisim

    Konuyu takip ediyorum ama bu sıra işlerim vardı birşey yazmadan çıkıyordum. her an takiptesiniz





  • quote:

    Orijinalden alıntı: nirvana_26

    Merhaba arkadaşlar , nasipse bu hafta içinde ilk arabam olacak olan hyundai i20'yi teslim alacağım ve ben de aranızdan biri olacağım. Ancak sizlere şu sıralarda yaşadığım ilk arabamı almak için yapmış olduğum araştırmalardan bahsetmek istiyorum.
    Uzun süreden beridir araba almak niyetindeydim.Ancak işimin evime yakın oluşu ve biraz da pek eksikliğini hissetmememden dolayı bugune kadar bunu hep ertelemiştim.Gerçekten araba almak kolay bir iş değil, hele ki arabadan hiç anlamıyorsanız ve çevrenizde de anlayan çok samimi birisi yoksa hiç kolay değil. Arabadan hiç anlamadığım için zaten zar zor biriktirdiğim peşinatımı da 2. el hatalı bir araca denk gelip kaptırma ihtimaline karşı 0 bir araca yöneldim. Gerçi çevremde bu konuda görüş ayrılıkları çok var. Kimi der ki 2. el ucuz bir araçta başla, şöforlugunu pekiştir, kimi de güvenlikli iyi bir 0 araçla başla. Ben yukarıda yazmış olduğum sebeplerden dolayı 2. seçeneği tercih ettim.
    Bulunduğum şehirde hemen hemen tüm otomobil galerilerini gezdim. Yalnız aracı olmayan biri için o galerilere gitmek de hiç kolay değil, çünkü neredeyse hepsi şehir dışında. Bu sebepten ötürü ilk önce şehir içinde olan ford ve fiat bayilerine bir göz attım.Zaten aklımdaki aracın sınıfı ve bütçem belliydi. 30.000 tlyi pek aşmayacak b sınıfı bir araç arıyordum. Fiatta panda ve punto, Fordta ise fiestayı inceledim. Panda modeli fiyatıyla (1.2 motor 26000tl) beni cezbetti ancak içerisinde kullanılan malzemenin kalitesi gerçekten kötüydü ve hep sert plastikti. Zaten puntoya geçtiğimde bunu çok daha net gördüm. Puntonun 1.2 motor ve manuel olan modeli üzerinde durdum,aracı beğendim ancak satıcı pandanın kasasında kullanılan motorun aynısının puntoda kullanıldığını , puntonn kasasının ağır olduğu için 1.4e bakmam gerektiğini söyledi. Öyle olunca da 30000 diye düşündüğüm fiyat bir anda 32500e çıktı ki arabanın içinde direksiyondan kumanda,soğutmalı torpido, 4 cam otomatik, yol bilgisayarı gibi özellikler de yoktu. Hesaplamaya geçtik 1.4 benzinli manuel punto 32500 tl ve 10500 peşinatımla 36 ayda 671 tl taksit hesapladılar. Oradan çıktık forda gittik. Ford fiesta gerçekten yakışıklı bir araba olmuş, puntoya göre daha dinamik ve spor bir havası var ancak arkada oturanlar için aracın içi çok kasvetli geldi bana. Ford 1.25 fiesta için 32300 tl fiyat verdi 10300 peşinle 36 aya 671 de taksit hesaplandı. Tabi onda da yukarıda yazdığım özellikler yoktu.
    Sonrasında ise toyota bayinin yolunu tuttuk. Yaris modeli için. Yaris çok şık bir araç olmuş. Yeni kasası özelikle koyu kırmızı renkle çok gösterişli duruyor. İç mekan sade ve kullanışlı. Aracı gerçekten beğendim. Dışarıdan göründüğünden çok daha ferah.Ancak bütçem olan 30.000 tl ile sadece 1.0 motor seçeneği mevcuttu. Kimi zaman ailece de seyahat edeceğimiz için bu motor bana güçsüz gelir gibi düşündüm ve oradan da ayrıldım.
    Hyundai bayine gittim. Zaten daha önceden de beğendiğim bir araçtı i20. Hyundai i20 1.2 mode seçeneği için 30900 fiyat aldım. Bunun içine plaka trafik sigortassı vs vs gibi ekleri de ekleyince satıcı bana hesaplı gelmeye başladı. Hyundai donanım açısından üstün bir araç yapmış.Direksiyondan kumanda,soğutmalı torpido, 4 cam otomatik, yol bilgisayarı gövde rengi kapı kolları elektirikli yan aynalar, sürücü mahalindeki krom detaylar aracı çok çekici kılmış. Arka koltuklar da oldukça ferah ve diz mesafesi yeterli geldi bana.Hyundai aklıma yatmaya başlamıştı. Açıkçası hyundaiye biraz önyargıyla gitmiştim çünkü çevremde bu marka için yaramaz yorumu yapan kişiler de olmuştu ama araç bana güven verdi. Herhalde adamlar araca güvenmese 5 yıl granti vermezler diye de düşündüm. Sonuçta pazarlığı yaptık ve en son 28600 tlye düşürdük. Bunu da 10000 peşein 540 tl 48 ay gibi bi kredilendirmeye bağladık.Bu hafta içi de kredi belgelerini halledip aracı teslim alacağım nasipse.Bu bütçeye en dolu araç i20 diye düşünüyorum. İnşallah i20 yüzümü kara çıkartmaz

    Güzel karar vermişsiniz aramıza hoş geldiniz. hepimiz bu dönemlerden kıyaslardan geçtik.




  • Selam i20 ailem uzun zaman oldu görüşmeyeli.. Yeni i30 alma fikrim var onun için kendi i20'mi satmayı düşünüyorum acelesi yok benim için ilan da verdim hatta bakıp ilgilenenlere yardımcı olurum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2011-i20-troy-mode-full-cok-temiz-orjinal-85880626/detay/
  • punto karşılaştırması ,

    güzel bir anlatım olmuş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: estimates29


    punto karşılaştırması ,

    güzel bir anlatım olmuş




    bence punto lehine yanlı bi karşılaştırma olmuş,
    i20 yi anlatamamış veya anlatmamamış olabilirler.
    zira;....1.25 benzinli i20 nin bütün teknik verilerinin 1.4 punto dan ,hatta. 207 den,citroen c3 ten . clio dan , polo dan , (şimdilik aklıma gelen bunlar)
    daha iyi olduğundan her ne hikmetse bahsetmemişler,, üflerim böyle karşılaştırmaya

    bi kaç örnek verirsek,,,,,

    punto 77 bg,, --i20----78bg

    yakıt ş.içi--7.5 litre 6.5 litre------her depoda 5-6 lite fazla benzin demektir.
    ---
    0--100 km---------13.2 sn---------------12.9sn

    tork---------------115 nm-------------- 121nm


    punto 1.4ün 6 aylık vergisi--384tl ---- i20-nin - 240tl

    bu kriterleri farkedememiş herhalde sayın testörler.




  • Günaydın Arkadaşlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: estimates29


    punto karşılaştırması ,

    güzel bir anlatım olmuş




    Test için almışlar team paketli donanımı ne dijital klima var ne alaşım jant var hiçbiri yok, deri vites ve direksiyon yok, arka kapılarda hoparlör yok, böyle test mi olur.




  • evonun da en üst donanımını almışlar sanırım. evonun makyajlısı olan puntonun bile en düşük donanımının konsolunun hali içler acısı.
    http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/punto.aspx
    bu sayfadan kataloğa bakın. 28. sayfada donanım paketlerine göre iç fotoğraflar var. en düşüğü pop.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techstat

    evonun da en üst donanımını almışlar sanırım. evonun makyajlısı olan puntonun bile en düşük donanımının konsolunun hali içler acısı.
    http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/punto.aspx
    bu sayfadan kataloğa bakın. 28. sayfada donanım paketlerine göre iç fotoğraflar var. en düşüğü pop.

    evet bir aracın full paketi diğeri en boşu kıyas edilmiş. madem test edeceksiniz o zaman ses sistemi donanım gibi şeyleri karşılaştırmadan sırf araç ölçülerine değinmeleri gerekiyordu.

    puntonun full paketinde özel ses sistemi var blue me adından onunla başlangıç paketinde 2 hoparlör olan i20 için vasat diyorlar. böyle yancı testler alıcıları çok etkiliyor




  • Bende şuan 2007 1.5 dizel 88bg getz ve 1.4 2011 i20 var ben getzi daha çok beğeniyorum açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemy

    Bende şuan 2007 1.5 dizel 88bg getz ve 1.4 2011 i20 var ben getzi daha çok beğeniyorum açıkçası.

  • Merhaba arkadaşlar ben de dün aracımı teslim aldım. Aracın gerek yol tutuşu gerekse direksiyon hassaiyeti çok hoşuma gitti.Frenlerde gayet güzel esp olmamasına rağmen bir sıkıntı yaşatmadı yolda tutunmak adına. Yanız bugun acemilik yapıp yaklaşık 2 metre geri viteste el freni takılı götürdüm arabayı snradan hemen fakedip indrdim.İnşallah bi zarar vermemişimdir araca.Dün de acemi bi arkadaş heves etti o bindi benden sonra.Bilirsiniz debriyajı ani bırakıp gazı kökleyince araba bi kaç kere istop etti ve anladığım kadarıyla sürekli de frene bastı hafif yanık kokusu geldi tekerlerin altından. Epeyce korktum doğrusu. Bu neden olabilir sizce? Frene çok basmaktan balatalar aşınış olaiblir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nirvana_26

    Merhaba arkadaşlar ben de dün aracımı teslim aldım. Aracın gerek yol tutuşu gerekse direksiyon hassaiyeti çok hoşuma gitti.Frenlerde gayet güzel esp olmamasına rağmen bir sıkıntı yaşatmadı yolda tutunmak adına. Yanız bugun acemilik yapıp yaklaşık 2 metre geri viteste el freni takılı götürdüm arabayı snradan hemen fakedip indrdim.İnşallah bi zarar vermemişimdir araca.Dün de acemi bi arkadaş heves etti o bindi benden sonra.Bilirsiniz debriyajı ani bırakıp gazı kökleyince araba bi kaç kere istop etti ve anladığım kadarıyla sürekli de frene bastı hafif yanık kokusu geldi tekerlerin altından. Epeyce korktum doğrusu. Bu neden olabilir sizce? Frene çok basmaktan balatalar aşınış olaiblir mi ?

    Hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

    Alışma döneminde ufak tefek böyle şeyler olur, bir parça balatalarda aşınma olmuştur fazla dert edilecek bir durum değil. koku gelme durumu debriyaj baskı balatalardan gelmiştir, yarım debriyaj ile gazı kökleyince duman bile çıkabiliyor sizin koku sebebi de ondandır.

    Kontağı açıp hareket edince gözünüzü gösterge paneline bir atmayı alışkanlık haline getirirseniz zaten orada ışıklı olarak uyarmakta.




  • Arkadaşlar Merhaba 24.04.2012 tarihinde aldığım 1.4 90 PS CRDi Mode aracım ile 1220 KM yi geride bırakmış bulunmaktayım. en son aracımın deposunu Full'ledim ve aşağıdaki resimlerde göreceğiniz gibi 764 KM şehiriçinde yol yaptım.Bilmiyorum nasıl bu ama gösterge de halen 6.0 olarak yakıt tüketimi göstermekte. Sizlerle paylaşmak istedim. Araçtan çok memnunum.Polo ile kıyaslayarak aldığım bu aracımı artık çok seviyorum, hem performanslı hemde çok şık duruyor bence. Önümüzdeki hafta sonu Ankara'ya gideceğim birde uzun yol deneyelim bakalım ne kadar yakacağım. Onunla ilgilide tekrar size bilgi veriyor olacağım. Yorumlarınızı bekliyorum herkese güzel günler.

    HYUNDAİ i20  ANA KONU


    HYUNDAİ i20  ANA KONU


    HYUNDAİ i20  ANA KONU


    HYUNDAİ i20  ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga8485 -- 16 Mayıs 2012; 20:16:50 >




  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım habersiz olarak :D sessiz olarak izledim yorumların neredeyse tamamını okumaya çalıştım..anladımki i20 alarak doğru karar vermişim..11 mayıs 2012 cuma günü 2012 dacia logan laureta aracımı verip yerine i20 1.2 mode siyah aldım..plaka işleri cuma günü bitti.cumartesi aracımı teslim aldım ve şunu söyliyeyim : 1.2 benim tercihlerimi karşılıyor fazlasıyla. sattığım aracım 1.6 benzinli artı lpg liydi ben şehir içi kullanıyorum arada otoban kullanarak istanbul,eskişehir,izmir güzergah larını kullanıyorum..kıyaslama yapmıyacağım lakin belki yeni olmasından belki i20 nin özelliklerinin artılarının fazla olması vergisi benzini daha ekonomik olması benim için avantaj..rsimleri yüklemeye çalışacağım ama becerebilirsem..
  • arkadaşlar herkeze hayırlı geceler bugün tam aracımla i20 le 2 bin kilometreyi devirdim
  • 
Sayfa: önceki 849850851852853
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.