Şimdi Ara

Hyundai i30 1.6 CRDi Elite AT / Skoda Octavia 1.6 TDi Elegance DSG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    3-4 aydır internet üzerinden araştırma yapıyorum. Son iki sene üst üste gelen vergi zamları ve dolar ve eurodaki artış yüzünden araçlar minimum %50 zamlandı.
    Eskiden D segment full bir araç rahatlıkla alınabilen paralara şimdi C segment arabalar alınamıyor.

    Allah nasip ederse ilk defa araç alacağım. Büyük ihtimal sıfır düşünüyorum ama kesin değil. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalardan bu iki model üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim.
    Bilenler tecrübe edenler görüşlerini yazarsa memnun olurum.

    Not: Bu paraya şu modele de baksan iyi olur tavsiyeleriniz varsa onları da dinlemeye hazırım. Teşekkürler.



  • Hyundai dizellerin otomatiği çok yakıyor hocam, Bu yüzden ikisi arasında tercih yapılacaksa Octavia derdim (Dsg sorununu göz önünde bulundurun mutlaka + garanti satın alın)

    Söz konusu dizel otomatik olunca fazla bir araç yok ama c4 düşünülebilir (yarı otomatik şansızamn kullanıyor olsa gerek,)

    Bunun dışında bütçe artırırsanız, geçen ay volvo v40 dizel otomatiği 80 den veriyorlardı. Son derece güzel bir tercih olur bence
  • Paranız yetiyorsa Octavia yada Jetta alınabilir.
  • octaviadan şaşmayın duruşu çok güzel zaten horoz sembolu haricinde jettaya binmiş sayın kendinizi
  • i30 dizel+otm çok yakıyor ve performansı yetersiz.

    bence octavia çok daha mantıklı bir seçim olur.
  • i30 u test etme imkanım oldu ama kısa bir parkurdu çok bir şey anlamadım. Octavia yı kendim süremedim ama, manuel dizeliyle yaklaşık 1000km yol yapmıştım ve o zaman beğenmiştim.
    her ne kadar bayadır araştırıyorum desem de, halen sebebini bilmediğim şeyler var. onda da insanlar konuşmaktan yorulmuş, artık sadece, söylemekten bıktık, yazmaktan yorulduk deyip geçiştirmişler.
    bu vag grubu ve dsg şanzıman sorunu hakkında. bir araca bu kadar verileceği için de insanın kafası iyice karışıyor.

    otomatik olmasını eşim de kullanacağı için istiyorum,
    dizel olmasını yakıt tasarrufu açısından istiyorum, lakin yılda 15-20 bin km civarı yapacağımı tahmin ediyorum. o yüzden az yakan benzinli de olabilir.

    işim gereği sürekli şehir dışındayım. geniş bir vaktim olup galerileri gezip test etme imkanı bulamıyorum. mesela bu cumartesi 2 yere uğrayabildim, bir daha ölmezsem 2 hafta sonra.
  • i30 olacaksa dizelin ekonomik bir tarafı yok. donanımı güzel.

    dsg bedava verseler almayacağım için 2. aracı da elerdim.

    HB olarak en mantıklısı. TSI leon. ancak otomatik olunca onda da dsg var.

    en güzel sorunsuz otomatik C4 gibi. hatta en iyi indirimlerde bu tercihte.
  • Ben olsam İ30 u tercih ederdim gerek sunduğu donanım gerekse dış görünüşle çok çok iyi.
  • 0 ya da olmadı az kullanılmış 2. el bir V40 bakın bence arkadaşın da dediği gibi
  • Evet performans açısından tam otomatik i30'lar motor gücüne yazık ediyor. Yakıt konusunda herkes birşey söylüyor elbette haklılık payları var. İstanbul trafiğinde otomatik vites olup 6lt yakan bir araç varsa ve araç tercihinde sadece kıstas buysa onu elbette tercih edebilirsiniz. Benim gördüğüm c sınıfı 1.6 otomatik dizellerin bu konuda tamamı şehir içi (istanbul) verebilecekleri en iyi performans 6,5-7 civarındadır. Benim i30'da %90 kadıköyde kullanıldı. Çok yüklenilmezse 7,7-7,8 yakar. Onun dışında ben 7,9-8 lt'yi aşmadım. Ben artık işe arabayla gitmediğimden ayda 500 km ancak yapabiliyorum. Bu yüzden fevkalade önemsiz kalıyor fark... Uzun yolda yakıtta zaten sıkıntı görmedim. Yani şu halde şehir içinde 100 km'de diyelim ki 1-1,5 lt fazla yaksın. Bunun bana maliyeti 5-10 lt gibi birşeydir. O da ayda 20-40 lira eder. Arabalar olmuş 70-80 bin... Yani bana 5 yıl ciddi bir garanti, full donanım ve sorunsuzluk daha önemli göründü.
    Biraz daha performans düşündüğümde zaman zaman V40 1.6 T4 ya da benzeri bir araç mı alsam diye düşünmüyor değilim. Ama evdeki diğer araba o duygularımı oldukça karşıladığından içi çok ferah ve sorunsuz olan i30 dursun ne gerek var diye mevzuyu bağlıyorum. Gönlünüzden geçen, beğendiğiniz aracı kullanmanız dileğiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 1 Eylül 2014; 21:30:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biri yakıttan diğeri dsg şanzıman sorunlarından ötürü alınmaz.

    Otomatik sevdasından vazgeçerim diyorsanız ikiside 10 numara arabadır.
  • İlacınızı söylüyorum. 1.2 TSİ golf 7 comfortline dsg
    Dsg sıfır alınıp doğru kullanıldığın da hiç bir problem yapmaz bu birazda şans işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EaglesWing

    Evet performans açısından tam otomatik i30'lar motor gücüne yazık ediyor. Yakıt konusunda herkes birşey söylüyor elbette haklılık payları var. İstanbul trafiğinde otomatik vites olup 6lt yakan bir araç varsa ve araç tercihinde sadece kıstas buysa onu elbette tercih edebilirsiniz. Benim gördüğüm c sınıfı 1.6 otomatik dizellerin bu konuda tamamı şehir içi (istanbul) verebilecekleri en iyi performans 6,5-7 civarındadır. Benim i30'da %90 kadıköyde kullanıldı. Çok yüklenilmezse 7,7-7,8 yakar. Onun dışında ben 7,9-8 lt'yi aşmadım. Ben artık işe arabayla gitmediğimden ayda 500 km ancak yapabiliyorum. Bu yüzden fevkalade önemsiz kalıyor fark... Uzun yolda yakıtta zaten sıkıntı görmedim. Yani şu halde şehir içinde 100 km'de diyelim ki 1-1,5 lt fazla yaksın. Bunun bana maliyeti 5-10 lt gibi birşeydir. O da ayda 20-40 lira eder. Arabalar olmuş 70-80 bin... Yani bana 5 yıl ciddi bir garanti, full donanım ve sorunsuzluk daha önemli göründü.
    Biraz daha performans düşündüğümde zaman zaman V40 1.6 T4 ya da benzeri bir araç mı alsam diye düşünmüyor değilim. Ama evdeki diğer araba o duygularımı oldukça karşıladığından içi çok ferah ve sorunsuz olan i30 dursun ne gerek var diye mevzuyu bağlıyorum. Gönlünüzden geçen, beğendiğiniz aracı kullanmanız dileğiyle...

    Fiyat, donanım ve garanti süresi bakımından i30 daha ağır basıyor,
    yakıt, bagaj hacmi bakımından Octavia.

    Ürün kalitelerinden anlamıyorum, sadece teknik verileri kıyaslayabiliyorum. Araştırmadan alınmıyor ve araştırdıkça insanın kafası karışıyor. Sıfır araç almak böyle iken ikinci ellere hiç yanaşamıyorum zaten. Cevabınız için teşekkürler. Araştırmaya biraz daha devam...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donald Draper

    biri yakıttan diğeri dsg şanzıman sorunlarından ötürü alınmaz.

    Otomatik sevdasından vazgeçerim diyorsanız ikiside 10 numara arabadır.

    aradaki yakıt farkını fiyat farkına oranlayınca 3 4 senelik yakıt parası çıkıyor zaten.

    otomatik sevdam yok, eşim de kullanacağı için böyle bir yönelime gittik. ama bu sorunları okuyunca insan hepten vazgeçesi geliyor.
  • octavia
  • nejdeath N kullanıcısına yanıt
    iki araç da incelediğim araçlardandı.ben i30 aldım memnunum tavsiye de ederim fakat bence octavia da gayet güzel bi araç.
    bence bu iki araç da şöyle bi ayrım olabilir.i30 bagaj olarak octavianın gerisinde kalıyor.
    ama şıklık açısından i30 çok çok az farkla önde bence.
    i30/octavia karşılaştırması bence;bu seçim tamamen tercih meselesi
  • Arkadaşların da söylediği üzere i30 yakıttan, Octavia ise DSG'den kaybetmekte. Premium bir araç ve bu kadar bütçe varken ikinci elden korkmayın. Bu tür araçlar kaskosuz kullanılmadığından ve genelde sanayiye değil, yetkili servise gittiğinden almak mantıklı. Mesela:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-doktordan-sifir-ayarinda-volvo-v40-dizel-otomatik-10000-km-176007870/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-otokoc-antalya-dan-volvo-v40-1.6-d2-premium-powershift-2013-177463844/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sifirdan-farki-fiyati-2013-1.6-dizel-otomatik-plusadvance-plushatasiz-177779370/detay

    Bu aracın yanında, ikisinin de esamesi okunmaz bence.




  • Skoda hem dsg, hem ikinci el, servis garanti gibi konularda kötü, o yüzden tavsiye etmem. Manueli alınabilir.

    Hyundai i30 dizel otomatik olunca bir ekonomisi kalmıyor. İkinci eli de başarısız. Manuel düşünürseniz çok mantıklı seçim olur.

    Toyota corolla advanced mmt düşünebilirsiniz. Otomatiği yarı otomatiktir, performansı düşüktür ama ekonomiktir, sorun da çıkarmaz. Liste fiyatı 75bin, pazarlıkla 72binlere bırakırlar. Bu fiyata ekonomik, donanımlı, ikinci eli, servisi iyi bir aracınız olur.

    Lpg'li düşünürseniz honda civic premium otomatik lpg için 60bin fiyat aldım geçenlerde. Fiyatına göre mantıklı bir seçenek.

    Tipini beğeniyorsanız seat leon 1.2 tsi de olabilir. Sakin kullanımda çok yakmaz, ayrıca vergi avantajı var. Alırken de 15-20bin liranız cebinizde kalır, bunu değerlendirerek yakıt masraflarınızı düşürebilirsiniz.




  • Octavia skodanın amiral gemisidir. i30 daha çok satan bir model , ama Octavia daha ağır basıyor.
  • Bencede temiz 2.el volvo mantıklı, güvenliği yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.