Şimdi Ara

<<<....HYUNDAI i30 KULÜBÜ(112 üye)....>>> (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.955
Cevap
54
Favori
1.144.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk sayfadaki fotoğraflardan özellikle arkadan çekilmiş olanlar banada 1 serisini anımsattı.
    Reklamlardan ve fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile hoş bir araç olmuş. İç dizaynda gayet güzel.
    Motor seçenekleri ise gerçekten iddialı...
    Hyundai fiyat/performans oranını tutturabilirse bu araç çok satılır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgur23

    Merhaba arkadaslar,

    Ben bugun yeni i30'umu aldim. 1.6 benzinli Style versiyonu. Ben epey araba arastirdim ve hic aklimda yokken bu arabayi gorunce bayildim ve almaya karar verdim bence sinifinda Golf'ten sonra gordugum en iyi araba. Arabada inanilmaz detaylar dusunulmus (dikiz aynasinin arkadan isik gelince kararmasi, ipod baglantisi, 2 adet 12V giris olmasi, tum koltuklari kontrol eden emniyet kemeri sensoru olmasi, koltuklarda agirlik sensoru bulunmasi ve biri oturdugunda tum koltuklar icin emniyet kemneri sinyallerinin aktive olmasi, 10 adet hava yastigi bulunmasi ve koltuklar bossa airbag'in devre disi kalmasi vs. ilk aklima gelenler).

    Kendi arabamin resimlerini koydum, cep telefonuyla cektigim icin pek guzel cikmadi ama fikir verebilir.

    http://www.flickr.com/photos/osavas/sets/72157601746880505/

    Ben 23bin Euro verdim. Turkiye'de ayni donanim 38 milyara geliyor. BMW 1 serisini de dusunuyordum kullandim da, ayni konfigurasyon icin 1.6'da 33 bin euro vermek gerekiyor. 10 bin euro fark var ve bu arabanin icin BMW 1 serisinden cok daha ferah ve kullanisli. Arabanin tek eksisi adinin Hyundai olmasi. Ama Samsung ve LG markalari nasil Kore yapimi elektronik esyanin dandik oldugu varsayimini curuttuyse bircok uzman yorumcu da i30'un Hyundai markasi icin ayni seyi yapacagini soyluyor. Ben inaniyorum, herkesin kendi tercihi lutfen alanlara ve almayi dusunenlere saygi duyalim. Hicbir sekilde farazi konusmuyorum bence siz de kullanip inceleyip gorun derim.

    Herkesin hayalindeki arabaya kavusmasi dilegiyle.

    Selamlar,
    Ozgur





    aracınızı güzel günlerde kazasız belasız şekilde kullanın inşallah çok güzel bir bir araç almışsınız..




  • @ozgur23
    hayırlı olsun, güle güle kullanın
  • Bugun Akbak Bayisindeydim
    bir sürü i30 gelmişti
  • direksiyon da volvo'nun biraz değiştirilmiş hali. Ben açıkcası tasarımını beğenmedim. Önden yine ucuz ve prestiji az bir model olduğu belli oluyor, ta ki beyaz spor modelini görene kadar. Biraz modeifiye ile güzelleştirilmesi gerekir ki getz'in modifiyelileri çok var. Taklit maklit satışları çok olacağına eminim. 1 yılda golf kadar satacak, Astra'ya yaklaşacak. Megane'ın yarısına ulaşacak.

    i10 ve i60 modelleriyle hyundai yeni bir ürün gamı hazırlığı içinde.
  • Siteyi inceledim. Donanım gerçekten iyi. Baz versiyonda bile önemli donanımlar var. Ama yine de satamaz. Klasik 4-5 milyarlık Hyundai indirimleri gelir bir kaç ay sonra. Demedi demeyin :)

    Yahu bi de neden Hyundainin arabaları bu kadar ağır? Dizeli 1366 kg. D sınıfı sedan dizellere yakın.

    Benzinlisi bile 1268 kg. Bu da performansa direkt etki etmiş zaten. Bir Aurise bak bir buna bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkvan -- 30 Ağustos 2007; 18:56:09 >
  • Bence bu araba tutulur hem motor seçenekleri hemde içindeki donanımı çok iyi sınıfındaki araçlara göre fiyatlarıda gayet makul bence mükemmel tasarımı biraz alıntı gibi dursada çok iyi bence inşallah piyasada başarılı olur...
  • araba da eger ferah bir iç mekan warsa zaten araba kendine aşık eder
    bu her araba için gecerli
    donanımlar iyi
    +
    motor da iyi
    daha ne olsun der
    bizim milletimiz genellıkle böle düşünür
    şimdi araba almış olsaydım eğer
    ERA değil de İ30 Alırdım
    ama sonucta Hyundai ve markası bu arabayı yok etmiş oluyor
    aynı modeli ne bilim opel çıkarmış olsa oo derler sonucta opel abi
    bu araba tutulur denir , hyundai olunca insan biraz düşünüyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: play_boy

    araba da eger ferah bir iç mekan warsa zaten araba kendine aşık eder
    bu her araba için gecerli
    donanımlar iyi
    +
    motor da iyi
    daha ne olsun der
    bizim milletimiz genellıkle böle düşünür
    şimdi araba almış olsaydım eğer
    ERA değil de İ30 Alırdım
    ama sonucta Hyundai ve markası bu arabayı yok etmiş oluyor
    aynı modeli ne bilim opel çıkarmış olsa oo derler sonucta opel abi
    bu araba tutulur denir , hyundai olunca insan biraz düşünüyor


    haklisin, ama hem aracin markasi hemde fiyati bu modeli bastaci yapmaz,yapamaz

    satarmi satar ama peynir gibi degil.
  • sıyah rengı nasıl duruo acaba . fena gelmedı gozume gercı hyundai pek sevmem ama dıs gorunusu gzlms
  • siyah rengi hiç guzel durmuyor
    bizzat baktım yani
    tabii zevk meselesi
  • GÜzel görünüo fiyatıda hemen hemen normal gibi
  • Elalem bakıp incelemeden konuşuyor işte..

    Gittim bugün Maslak Plaza'ya bizzat gördüm baktım araca. Hyundai sahibi değilim (VW Polo'm var), herhangi bir fanatikliğim de yoktur bu markaya karşı.

    Ama bu araç hakikaten eğer tüketiciler "Hyundai taklittir, alınmaz" falan gibi abudik gubudik yorumları bırakırlarsa en az Golf kadar satar.

    Aracın dış görüntüsü keyfe keder. Beğenenler kadar beğenmeyenler de çıkabilir. Zevk meselesi. Ancak şu taklit laflarına gerçekten gülüyorum. Millet bir tutturmuştur taklit taklit diye.

    Otomobil dizaynında yadsınmaz gerçekler vardır, tabi bunu otomobilden zerre anlamayanların bilmesi, anlaması zor. Örneğin günümüzde hemen her arabada arka bagaj kapağı tampona kadar iner, inmelidir, zira yükleme eşiği ancak böyle aşağıya çekilir, aksi takdirde bagaja bir nesne koyacağınız zaman aynı eski Murat 131'lerdeki gibi yükünüzü 1-1.5 mt kaldırmanız gerekir.

    Bagaj kapağının tampona kadar inmesiyle zaten kafadan arka stoplara sadece kenar kısımları bırakıyorsunuz. Hal böyleyken de, stoplarınız küçük kalıyor. Ya yükleme eşiğini dar tutacaksınız, yada küçük stoplara razı olacaksınız, ki bu da istenen birşey değil. Buna ilk çözümü Fiat Punto ile bulmuştu, horizontal stoplar yerine tavana kadar çıkan vertikal stoplar yapmıştı, üstelik bu hem stoplara yer kazandırmıyor, hem de yüksek araçların da stopları rahatça görmesini sağlıyordu. Sonra bunu doğal olarak Opel Corsa'da kullandı, hemen taklitçi sıfatı yapıştırdılar, oysaki alakası yok, sadece doğru olan bir dizaynı kullandılar. C4 de misal aynı şekilde.

    Hyundai de bu arabasında benzer bir dizayna gitmiş. Stopları olabildiğince geniş tutarken aynı zamanda dikey açıdan uzatmış, bu da görünebilirliği arttırmış. Doğru kullanılmış bir dizaynı taklitçilikle suçlamak ne kadar doğru? Ön farları ise tamamen araca ben Uzakdoğuluyum diye bağırtıyor, tipik Kore-Japon ön panjur dizaynı.

    Aracın içine gelirsek... Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim, aracın en kuvvetli yanı içi. Malzeme ve özellikle plastik kalitesi en az Golf ve Astra kadar iyi, 307, C4 gibi arabalardan ise daha iyi. Kimse alınmasın, Auris'ten de daha iyi. Auris'i de seçenekleri arasına alıp, çok iyi inceleyen bir kişi olarak söylüyorum bunu. İşçilik çok çok iyi.

    Herşey yerli yerinde (yol bilgisayarının trip butonu hariç), dashboard çok kullanışlı, rady CD mp3 sistemi biraz karışık, alışkanlık istiyor. Otomatik dijital klima çok basit ve kullanıcı dostu bir kumanda yapısına sahip. Mavi ışıklar çok hoş gözüküyor, göstergeler yeni Civic'lerin devir saati gibi mavi siyah bir yapıya sahip, kırmızı ibreleri var.

    Donanım konusunda yok yok ve aracın en kuvvetli yanı burası. Bayinin 33.300'lük fiyat verdiği baz donanımda otomatik klima, 6 hava yastığı, koltukta bel destek ayarı, alarm, ABS, ön sis farları, otomatik yanan mercekli farlar, 4'ü de otomatik açılır kapanan camlar, direksiyon kumandalı MP3 çalarlı ses sistemi, ışıklı soğutmalı torpido, kapaklı kol dayama ve içinde USB-AUX girişi var -ki inanılmaz güzel bir yere çok kaliteli bir küçük kapalı ünitenin içinde konumlandırılmış.

    Aracın üst donanım seviyelerinde ise yok yok, en üst donanımda full deri koltuklardan tutun da, sunroof'a kadar aklınıza gelebilecek tüm donanımlar mevcut, ben bu segmentte full'ü böylesine dolu olan bir başka araç bilmiyorum, yok zaten.

    Aracın oturma pozisyonu çok güzel, koltuklar rahat ve istenen pozisyona kolay alınıyor, aracın arkası çok geniş fakat biraz alçak ancak rahatsız edecek kadar değil. Gene kapı içlerinde ve döşemelerde kullanılan malzeme ve işçilik çok çok iyi.

    Araç almayı düşünmüyorsanız bile gidip bu aracı görmenizi öneririm. Özellikle Hyundai markasına ön yargılı yaklaşanlar yapsın bunu. Benim böyle bir ön yargım yoktu, ancak ne yalan söyleyeyim aracın böylesine kaliteli olmasına da doğrusu şaşırdım.

    Bir tüketici ve otomobil sever olarak, Hyundai'nin böylesine bir aracı piyasa sunmasından dolayı, oldukça memnunum.

    Darısı bizi yolunacak kaz gibi gören ve içi boş baz araçlar satan VW ve benzeri üreticilerin başına.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iasonion

    Elalem bakıp incelemeden konuşuyor işte..

    Gittim bugün Maslak Plaza'ya bizzat gördüm baktım araca. Hyundai sahibi değilim (VW Polo'm var), herhangi bir fanatikliğim de yoktur bu markaya karşı.

    Ama bu araç hakikaten eğer tüketiciler "Hyundai taklittir, alınmaz" falan gibi abudik gubudik yorumları bırakırlarsa en az Golf kadar satar.

    Aracın dış görüntüsü keyfe keder. Beğenenler kadar beğenmeyenler de çıkabilir. Zevk meselesi. Ancak şu taklit laflarına gerçekten gülüyorum. Millet bir tutturmuştur taklit taklit diye.

    Otomobil dizaynında yadsınmaz gerçekler vardır, tabi bunu otomobilden zerre anlamayanların bilmesi, anlaması zor. Örneğin günümüzde hemen her arabada arka bagaj kapağı tampona kadar iner, inmelidir, zira yükleme eşiği ancak böyle aşağıya çekilir, aksi takdirde bagaja bir nesne koyacağınız zaman aynı eski Murat 131'lerdeki gibi yükünüzü 1-1.5 mt kaldırmanız gerekir.

    Bagaj kapağının tampona kadar inmesiyle zaten kafadan arka stoplara sadece kenar kısımları bırakıyorsunuz. Hal böyleyken de, stoplarınız küçük kalıyor. Ya yükleme eşiğini dar tutacaksınız, yada küçük stoplara razı olacaksınız, ki bu da istenen birşey değil. Buna ilk çözümü Fiat Punto ile bulmuştu, horizontal stoplar yerine tavana kadar çıkan vertikal stoplar yapmıştı, üstelik bu hem stoplara yer kazandırmıyor, hem de yüksek araçların da stopları rahatça görmesini sağlıyordu. Sonra bunu doğal olarak Opel Corsa'da kullandı, hemen taklitçi sıfatı yapıştırdılar, oysaki alakası yok, sadece doğru olan bir dizaynı kullandılar. C4 de misal aynı şekilde.

    Hyundai de bu arabasında benzer bir dizayna gitmiş. Stopları olabildiğince geniş tutarken aynı zamanda dikey açıdan uzatmış, bu da görünebilirliği arttırmış. Doğru kullanılmış bir dizaynı taklitçilikle suçlamak ne kadar doğru? Ön farları ise tamamen araca ben Uzakdoğuluyum diye bağırtıyor, tipik Kore-Japon ön panjur dizaynı.

    Aracın içine gelirsek... Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim, aracın en kuvvetli yanı içi. Malzeme ve özellikle plastik kalitesi en az Golf ve Astra kadar iyi, 307, C4 gibi arabalardan ise daha iyi. Kimse alınmasın, Auris'ten de daha iyi. Auris'i de seçenekleri arasına alıp, çok iyi inceleyen bir kişi olarak söylüyorum bunu. İşçilik çok çok iyi.

    Herşey yerli yerinde (yol bilgisayarının trip butonu hariç), dashboard çok kullanışlı, rady CD mp3 sistemi biraz karışık, alışkanlık istiyor. Otomatik dijital klima çok basit ve kullanıcı dostu bir kumanda yapısına sahip. Mavi ışıklar çok hoş gözüküyor, göstergeler yeni Civic'lerin devir saati gibi mavi siyah bir yapıya sahip, kırmızı ibreleri var.

    Donanım konusunda yok yok ve aracın en kuvvetli yanı burası. Bayinin 33.300'lük fiyat verdiği baz donanımda otomatik klima, 6 hava yastığı, koltukta bel destek ayarı, alarm, ABS, ön sis farları, otomatik yanan mercekli farlar, 4'ü de otomatik açılır kapanan camlar, direksiyon kumandalı MP3 çalarlı ses sistemi, ışıklı soğutmalı torpido, kapaklı kol dayama ve içinde USB-AUX girişi var -ki inanılmaz güzel bir yere çok kaliteli bir küçük kapalı ünitenin içinde konumlandırılmış.

    Aracın üst donanım seviyelerinde ise yok yok, en üst donanımda full deri koltuklardan tutun da, sunroof'a kadar aklınıza gelebilecek tüm donanımlar mevcut, ben bu segmentte full'ü böylesine dolu olan bir başka araç bilmiyorum, yok zaten.

    Aracın oturma pozisyonu çok güzel, koltuklar rahat ve istenen pozisyona kolay alınıyor, aracın arkası çok geniş fakat biraz alçak ancak rahatsız edecek kadar değil. Gene kapı içlerinde ve döşemelerde kullanılan malzeme ve işçilik çok çok iyi.

    Araç almayı düşünmüyorsanız bile gidip bu aracı görmenizi öneririm. Özellikle Hyundai markasına ön yargılı yaklaşanlar yapsın bunu. Benim böyle bir ön yargım yoktu, ancak ne yalan söyleyeyim aracın böylesine kaliteli olmasına da doğrusu şaşırdım.

    Bir tüketici ve otomobil sever olarak, Hyundai'nin böylesine bir aracı piyasa sunmasından dolayı, oldukça memnunum.

    Darısı bizi yolunacak kaz gibi gören ve içi boş baz araçlar satan VW ve benzeri üreticilerin başına.

    çok güzel




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgur23

    Merhaba arkadaslar,

    Ben bugun yeni i30'umu aldim. 1.6 benzinli Style versiyonu. Ben epey araba arastirdim ve hic aklimda yokken bu arabayi gorunce bayildim ve almaya karar verdim bence sinifinda Golf'ten sonra gordugum en iyi araba. Arabada inanilmaz detaylar dusunulmus (dikiz aynasinin arkadan isik gelince kararmasi, ipod baglantisi, 2 adet 12V giris olmasi, tum koltuklari kontrol eden emniyet kemeri sensoru olmasi, koltuklarda agirlik sensoru bulunmasi ve biri oturdugunda tum koltuklar icin emniyet kemneri sinyallerinin aktive olmasi, 10 adet hava yastigi bulunmasi ve koltuklar bossa airbag'in devre disi kalmasi vs. ilk aklima gelenler).

    Kendi arabamin resimlerini koydum, cep telefonuyla cektigim icin pek guzel cikmadi ama fikir verebilir.

    http://www.flickr.com/photos/osavas/sets/72157601746880505/

    Ben 23bin Euro verdim. Turkiye'de ayni donanim 38 milyara geliyor. BMW 1 serisini de dusunuyordum kullandim da, ayni konfigurasyon icin 1.6'da 33 bin euro vermek gerekiyor. 10 bin euro fark var ve bu arabanin icin BMW 1 serisinden cok daha ferah ve kullanisli. Arabanin tek eksisi adinin Hyundai olmasi. Ama Samsung ve LG markalari nasil Kore yapimi elektronik esyanin dandik oldugu varsayimini curuttuyse bircok uzman yorumcu da i30'un Hyundai markasi icin ayni seyi yapacagini soyluyor. Ben inaniyorum, herkesin kendi tercihi lutfen alanlara ve almayi dusunenlere saygi duyalim. Hicbir sekilde farazi konusmuyorum bence siz de kullanip inceleyip gorun derim.

    Herkesin hayalindeki arabaya kavusmasi dilegiyle.

    Selamlar,
    Ozgur








    baba senin niyetin bizi çıldırtmakmı yaaa içine hasta oldum yaaa sattırcaksın güzelim getz imi bana




  • sen onu bunu bırakta yolda kalmıs hyundai hiç gördünmü?
    uzakdoğu araçlarının üretim felsefesi hemen hemen aynıdır. A noktasından B noktasına sorunsuz bir şekilde gitmesi....
    quote:

    Orjinalden alıntı: kokainman

    hyundai hep ondan bundan çalar kalite sıfırdır tasarımına biraz para ödemiş gerisi teneke olur 1 senede 50ye yakın arıza verir taklit mala para yok derim
  • yeni çıkan pejo 308 de baktım ama bu İ30 daha süper duruyor adamlar yapıyor
    bu arada pejo 407 1.6 HDİ nin istanbul - antalya - istanbul testini yapmışlar bir depoylaa gidip gelmiş (1750 km) vay anam dedim sonradan farkettim ki ortalama hız saatte 68 km gülerken sandalyeden dştüm valla
  • ortalama 68 kilometre hız aslında çok düşük bir hız değildir....
    quote:

    Orjinalden alıntı: sniper_hakan

    yeni çıkan pejo 308 de baktım ama bu İ30 daha süper duruyor adamlar yapıyor
    bu arada pejo 407 1.6 HDİ nin istanbul - antalya - istanbul testini yapmışlar bir depoylaa gidip gelmiş (1750 km) vay anam dedim sonradan farkettim ki ortalama hız saatte 68 km gülerken sandalyeden dştüm valla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harunpal

    ortalama 68 kilometre hız aslında çok düşük bir hız değildir....
    quote:

    Orjinalden alıntı: sniper_hakan

    yeni çıkan pejo 308 de baktım ama bu İ30 daha süper duruyor adamlar yapıyor
    bu arada pejo 407 1.6 HDİ nin istanbul - antalya - istanbul testini yapmışlar bir depoylaa gidip gelmiş (1750 km) vay anam dedim sonradan farkettim ki ortalama hız saatte 68 km gülerken sandalyeden dştüm valla








    abni gözünü seveyim yaa istanbul antalya gene istanbuldan bahsediyoruz yaaa yarım saatlık yolsan eğil yaz başı çıksan yola yaz sonu varırsın antalyaya
  • hakan antalyaya gıdene kadar bırcok sehırıcnden gecılıyor, ısıklara takılıyor, kamyon arkasına takılıyoruz....
    ortalama 68 km hız cıktıgına gore bos yolda 100 km nın uzerıne buyuk ıhtımal hıc cıkmamıslardır.

    bende pek 100 ü geçmemde, ondan bana düşük gelmedi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.