Şimdi Ara

hyundai i30 vs ford focus (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hyundai İ30 la ford focus kıyaslamak çok komik bence her iki arabanın içine oturan bir insan aradaki kalite farkını göremiyorsa hayret ederim. hyundai i30 içi malzeme kalitesi ve işçilik çok kalitesiz. ayrıca hyundai liste bayileri resmi satış fiyatı üzerinden fiyatlara 2 bin ytl daha koymuş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Transporter67


    quote:

    Orjinalden alıntı: Tergener

    Ben ve benim gibi elindeki kısıtlı parayla alabileceğinin en iyisini almaya çalışan arkadaşlar için Hyundai-Kia dan başka pek seçenek yok gibi. Ötv indirimiyle de fiyatlar keşke arabam olmasaydı diyecek kadar cazip hale geldi. Üstelik Hyundai diğer bazı Japon markaları gibi yamyamlık yapıp önce bindirim sonra indirim de yapmadı.

    Sanırım ÖTV 'yi adam gibi uygulayan tek firma Hyundai.
    Tebrikler hyundai. Geçen ayında satış birincisi oldular.

    çok emin olmayın....
    hyundai çok güven veren bir firma değil müşteri korumada.....fırsatçılık mevzu ise diğerlerinden aşağı kalmaz...
    bayilerinin çoğu araç getirtmiyor nisanı bekletip zamlı itelemeye çalışıyor..bunumu tebrik edelim?...




  • Dikkat ederseniz araç ilk çıktığında yapılan yorumlarda araca karşı anlamsız bir olumsuzluk görüyorsunuz.Ama özellikle 2009 yılından sonra tüm forumlarda Hyundai i30 hakkındaki yorumlar olumluya dönmeye başlıyor.Sebebine gelince maalesef türk tüketicisinin diğer markaları sebepsiz yere koruması diyorum.Kısacası marka fanatikliği.Bu aracın en büyük özelliği Hyundai imajını Türkiye'de yükseltmeye başlayan ilk araç olmasıdır.Çünkü biz Hyundai accent olarak tanıyoruz.Oysaki Hyundai çok büyük ve değişik bir otomobil firmasıdır.Aslında Korelilerin değilde ABD.'lilerin elinde bir şirkettir.ABD pazarında Kore başta olmak üzere Uzakdoğuda ve Avustralya gibi dünyanın Avrupa dışındaki gelişmiş bölgelerinde Hyundai ve Toyota otomobil sektörünün liderleridir.Bu pazarlarda Opel, Renault, Fiat, Peugeot ve Citroen hatta Ford gibi markaların bile ismi geçmezken Hyundai ciddi bir pazar payına sahiptir.Özellikle Hollywood ve Uzakdoğu yapımı filmlere bakarsanız hep Hyundai ve Toyota model araçlar görürsünüz.Bende bu bölgelere seyahatlerimde en çok bu marka araçlarla karşılaşıyorum.Hyundai için geriye Türkiye'ninde içinde bulunduğu fethedilmeyi bekleyen tek bir kale kaldı ki oda Avrupa'dır.Özelliklede ABD.'nin bu şirkete yapmış olduğu gizli ve yoğun destekle bu kaleyide kısa sürede fethedecekler.Bu yorumu okuyan arkadaşlar 2 yıl sonra tekrar bu yorumu okusunlar bana hak vereceklerdir.Hyundai i30 da bu hareketin ilk öncü araçlarından biridir.




  • Avrupa biraz zor da..

    ix35
    i20
    i30
    i40 (özellikle 1.6 benzinli motor koydurabilirse)
    yeni accent
    yeni elantra ile Türkiye'yi fazlasıyla fethedecekler zaten, birtek yeni çıkan ix20 nin geleceğini parlak görmüyorum, çünkü AŞIRI pahalı ve i30daki kalite hissinin (yumuşak malzeme, tokluk, işçilik) 10da 1i bile yok..
  • İkisi arasında seçim yapacak olursam.Focus olsun ister çamurdan olsun.
  • Hyundai İ30 yerine Kia Ceed de çok güzel bir alternatif olur.

    Motor, şanzuman ve de yanılmıyorsam yürüyen aynı.

    İçi daha kaliteli ve cruise control da var. (i30 da opsiyon bile değil).


    Tabii konuyu açan arkadaş bu süreçte aracı eskitmiştir bile 1 yılda orası da ayrı.
  • Ne olursa olsun Arada Çok fazla Donanım,Fiyat ve Sınıf farkı olmadığı sürece asla Bir Kiayı veya Hyundaiyi,Ford'a Değişmem.

    ki Son kampanyalarlada Fordun fiyat olarak o kalitedeki araçlar için rakibi neredeyse çok az,o rakiplerde kia,hyundai değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Hyundai İ30 yerine Kia Ceed de çok güzel bir alternatif olur.

    Motor, şanzuman ve de yanılmıyorsam yürüyen aynı.

    İçi daha kaliteli ve cruise control da var. (i30 da opsiyon bile değil).


    Tabii konuyu açan arkadaş bu süreçte aracı eskitmiştir bile 1 yılda orası da ayrı.

  • Güncel kasa Ford Focus ( 2007 model galiba ), bizde şirket arabası olarak var. Arabayı kullanmadım, ama i30'uda inceledim.

    Malzeme kalitesi olarak aralarında pek bir fark göremiyorum. Bizdeki baz donanım gerçi, en üst donanım alınacaksa eğer i30'dan iyidir. ( Titanium donanımınada bindim fuarda, o gerçekten iyi. Kapılar felan , dikiş yerleri belli, orta konsol titanyum kaplı )

    Ama yok bundan almayacağım derseniz, Focus'ta öyle ahım şahım değil. Mesela cam açıkken, kapıyı kapattığım zaman, içinden böyle teneke gibi bir ses geliyor. Çok garipsemiştim. Çünkü Focus, her zaman övülür. "Alaman Fordu" "Üstün teknoloji" diye. İnsanların eleştirdiği Chrysler'de bile ( Kalite olarak ), böyle bir şeyi hiç bir zaman görmedim çünkü.

    Yani sözün özü, Focus'u öyle çok abartmayın , yada i30'u yerlere vurmayın. Kore malı olabilir ama koreliler son yıllarda atağa geçmiş durumda, zaten Hyundai'nin, F segmenti arabası bile var bu gün.

    Yol tutuşu vs. nasıldır hiç bilmiyorum. Focus için çok iyi denir hep, i30 hakkında bilgim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    Hyundai ne yaparsa yapsın kalite hissi uyandıramıyor.


    ne kadar ön yargılı ve sacma bir yorum olmusr yada arabadan anlamadıgınız belli hyundai dünyanın en büyük 3. firmasıdır ve ülkemize yararu hiçbir markada olmadıgı kadar coktur lütfen bilip bilmeden konusmayınız
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.