Şimdi Ara

hyundai i30 vs skoda octavia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 75.000 TL param var.
    SIFIR dizel otomatik araba alacağım.


    bana uyan 2 seçenek arasında kaldım.
    hyundai i30 1.6 crdi DCT ELITE ve skoda octavia ELEGANCE 1.6 TDI CR DSG Green

    hyundai xenon yok.
    octavia'da panaromik yok (opsiyon).

    hyundai kore malı, octavia alman kalitesinde çek malı.

    hyundai DCT şanzıman, octavia DSG şanzıman.

    hyundai 78.000 TL
    octavia 85.000 TL

    2 arabaya da bindim sürdüm. 2'si de hoşuma gitti.
    Biraz yüksek araba olsa iyiydi ama param yetmiyor SUV dizel otomatiklere.

     hyundai i30 vs skoda octavia


     hyundai i30 vs skoda octavia



    NE YAPAYIM BEN DOSTLAR?







  • DSG olmasa octavia derdim de hem o hem i30 resimdeki aracı görünce kararsız kaldım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda nın şanzımanı malum dsg. Kronik sorunlu. Tavsiye etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam İ30 deseniz yakıt tarafından hala yarı otomatik olmasına rağmen üzüyor diyenler var.
    Octavia cephesine geliyorsunuz.Orada DSG sizi üzüyor.
    Bu sınıfta Corolla ve Auris baksanız dizel motorları yetersiz.
    Sonra tüm VAG modellerinde DSG derdi var zaten o nedenle girmiyor.
    Citroen deseniz C4 şanzımanı üzer deniyor. Edit: 308'deki motor ve şanzıman seçenekleri gelmiş yani düşünülebilir.
    Kia'ya gelince onda da tüketim üzüyor malum İ30 ile aynı motor var.
    Geriye alınabilir 308 ve Megane kalıyor.Megane'nın da yenisi bu sene sonu geliyor.Hem de HB modelin üretimi Türkiye'ye çekildiği için kalite düşük bu bir gerçek.
    Yani bence siz bu sınıfta araç almadan bir 308'i test edin.Çünkü araç teknik anlamda kağıt üstünde hafiflik ve performansta sınıfında zirveye oynuyor.
    Bence bu ikisi dışında Peugeot 308'i bir test edin.308 dışında bir de size hacim ve biraz basık hissetirme sorun değilse Volvo V40 ile Ford Focus'a bakın bir derim.
    Yani bu sınıfta Golf dışında bir araç bakıyor olsam.Mantık çervesinde değerlendirince Volvo V40,Peugeot 308 ve Ford Focus oluyor.
    2.el açısından bakınca da en iyi Ford Focus duruyor.Ama bu üç modelden 308 dışında diğerlerinin dolusunu almaya kalkınca pahalı oluyor o da bir gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 23 Temmuz 2015; 12:46:45 >




  • 73 bin civarına Leon 1.6 TDI DSG Style + Advanced tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlamadığım 75.000 ₺ param var diyorsunuz 85.000 ₺ Skoda Octavia bakıyorsunuz (Octavia Liste fiyatı bilmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skoda octavia jettanın uyarlaması gibi diyebiliriz jetta tadında bir araç ama jettadan iyi olduğunu söyleyebilirim.DSG diye korkmayın,garantinizi bir kaç sene daha uzatın ve keyifle binin.dsgnin gümlemesi zaten olasılıklarda üst seviyede.octavia ağırlıyla vs yola yapışıp yağ gibi kaymasıyla,yol tutuşuyla sizi tatmin edecektir,tabiki yakıtı da öyle,tüketim değerleri hiç fena değil.(jettada da öyle.)performansta koltuğa yapıştırır,uçuşa geçiyorsunuz hissi verir,patinaj çektirir ama hız göstergesine baktığınızda ufak bir hüsranla karşılaşabilirsiniz performans konusunda i30 daki 1.6 CRDI motor daha iyidir,kasa hb olduğu için iyi gider.ben skoda octavia diyorum ama,75bin var demişsiniz 85 bin diye de octavia yı belirtmişsiniz.o kısmını anlamadım 10 bin lira az buz değil çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 23 Temmuz 2015; 2:36:36 >




  • yeni 308 e bakin sorunsuz tam otomatik sanziman ve dizel motor. yakıt tüketimide oldukça düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel için skoda octavia çok mantıklı.
    Manuel alırdım yinede octavia alirdim şahsen.
    Not: hyundai accent kullaniyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam octaviayı 75 e bırakacaklar mı ?
    İ30 alırsanız ön konsola bi dokunuş lazım, bence bi multimedya sistemi düşünün, yıl olmuş 2015 adamlar mavi ışıklı ön konsol satıyo...
    Eğer 2. El aklınıza girerse o paraya 2013 v40 alırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Citroen c4 makyajlandı.

    Makyajlı c4 kullanılan motor ve şanzumanlar 308 ile aynı.

    1.2thp eat şanzumanlı ve 1.6 dizel eat şanzumanlı yeni c4 ler bayiilerde.

    Yanlış bilgilendirme yapmayalım.
  • 75 bin üzerine 10 bin daha biriktiririm eğer skoda'ya karar verirsem...
    ama muallaktayım şu an..
    ne yapsam bilemedim.
    araştırmaya devam.
  • Evet o fiyatlara mantıklı olan iki araba
    DSG sorunu malum ama DCT'ninde daha ne kadar sağlam olduğu muallak hatta serviste bir kaç tane DCT şanzıman arızasının şimdiden geldiğini duymuştum.
    Octavia Elegance ve +3 yıl garanti alırdım hem 2. elde değer kaybı hyundai kadar olmuyor
  • Halen 2013 Octavia dsg dizel kullanıyorum.. Öncesinde 2012 i30 almış, 6 ay sonra satıp octaviayı almıştım.. Her 2 aracı sıfır almış ve kullanmış biri olarak , duyduklarımı değil yaşadıklarımı yazabilirim..
    i30, sürüş hissi octavianın çok üstünde, yol tutuşu konforu çok iyi.. Nispeten ucuz ve keyiflidir.. Ama çok yakar, (benimki manueldi, ona rağmen) alt devirlerde boşluk var, halojenler kör eder, cam tavan sıkıntılı..
    Octavia az yakar, dsg düşüncede huzursuz eder ama kullanımda konforludur, bagajı devasa, xenonlar süper, ama gürültülüdür (izolasyondan ve camlardan kaynaklı), takoz gibi serttir, imajı biraz hacı hoca imajıdır.. Bu aracımı kısmetse eylülde satacağım..
    Şahsi görüşüm, vw de dahil bu seviye hiçbir aracın premium olmadan premium hissi vermeyeceğidir..
  • zamanında aynı iki araç arasında kalıp i30 u tercih ettik memnunuz. Hb olanın bagajı yetmeyeceği için CW tercih ettik ama oda yetmiyor

    Bagaj sizin için önemliyse octavia yı tercih edebilirsiniz geniş bir bagajı var. Servis bakımından hyundai daha avantajlı ucuzdur.

    Bir yakınımız dsg aldı +2 yada 3 yıl garanti alarak. 10 bin km filan yaptı memnundu uzun yolda kullanıyor aracı daha çok.

    @Cpt.Ee bu arada accent era mı yoksa blue mu kullanıyorsunuz ? i30 bu ikisinden de farklı bir araç 2009 era dan geçtik bizde i30'a

    ayrıca 75 bin var demişsiniz octavia 85 demişsiniz maddiyat bakımından octi zorlayacaksa eğer sıkıntıya girmeye gerek yok i30 tercih edin




  • Aynı ikilemde kalıp octavia aldık, pişmanlık 0. i30da çok güzel araç, motoru baya güçlü, iç kalitesi iyi, arka diz mesafesi felan güzel, tipi güzel. Ama kornası çok kötüydü Octavianın içi i30dan 3 kat daha güzel, direksiyon altı düz Çok hoş, ekranın sade bir arayüzü var ve dokunmatiği kusursuz, kol dayamayı ayarlayınca kolunuz ekrana tam uzanıyor, çoğu araçta bu ergonomi yok. Hyundaide +31 bg fazla olmasına rağmen 0-100ler aynı, 100den sonra hyundai çoçuğu koyar orası ayrı. Yeni dct şanzıman hakkında yorumlar olumlu, 5 yıl garanti var. Dsg risk, olduğu için octavia burada geriye düşüyor, yakıt rüketimi konusunda octavia gayet başarılı, şehirdışı 3.5 4.5 arası, karmada 5 6 arası, şehiriçide 7 civarı yakar. Araç 14binde kapı içlerinden trim sesleri başladı. Süspansiyon olarakta oldukça sert bir araç, her kasis içeride, yoldaki sarsıntılar olduğu gibi içeride, darbe emişi konusunda maalesef iyi değil. Fakat uzunyolda gayet konforlu bir araç, Benim forumda bir incelemem vardı okuyabilirsiniz;

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106939267&p=1#106939267

    Benim tavsiyem ikiside değil, 308. Şanzıman sağlam, en az yakan dizel motoru kullanıyor, darbe emişi ve süspansiyon ayarı octaviadan 2 tık daha iyi. Motorun performansı çok iyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • i30 ile octavia biraz garip bir ikilem olmuş. birisi sedan birisi hatchback. elantra ile octavia arasında kalsaydınız neyse de..


    octavia (yani skoda) vw'in altında konumlandırılmış bir marka. kalitesi volkswagen'e göre daha düşük. ayrıca volkswagen'e bağımlı bir marka ve volkswagen olmasa, volkswagen yarın bir gün skoda markasını satsa skoda biter. fiat seat'ı sattığında seat alıcı aramıştı hatırlarsınız ve volkswagen grubu almıştı. skoda da satılırsa seat gibi yeni bir sahip arayacaktır kendisine. hyundai'ye gelelim, hyundai üretici bir ana marka. ayrıca kia'nın sahibi. hyundai anca batarsa biter. skoda'nın satılırsa kalacağı durumun aynısı kia için de geçerli. hyundai bir gün kia'yı satarsa kia alıcı arar kendisine. ve volkswagen kia'yı böyle bir durumda almaya kalkarsa hiç şaşırmam. uzak doğu'dan bir marka almak volkswagen için cazip gelebilir diye düşünüyorum.

    bu bahsettiklerim sebebiyle bile ben olsam i30 alırdım. i30 son derece kaliteli bir araba. ikinci elin de skoda'dan çok farklı olacağını sanmıyorum. volkswagen jetta deseydiniz ikinci el için jetta derdim o ayrı dava. bu hyundai batacak demiştim, öyle kolay batacak bir marka değil. hyundai dünyanın en büyük otomobil, heavy industries ve demir çelik üreticilerinden. emin değilim ama volvo'da bazı çelik parçaları hyundai'den alıyor diye biliyorum??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 23 Temmuz 2015; 11:02:03 >




  • Ve ayrıca her ne kadar herşeyi ile aynı olsada İ30'dan tasarım bakımından bir değil bir kaç adım önde olan Cee'd almak daha mantıklı
    İ30 hem iç hem dış dizayn olarak çok itici, özelikle içteki o mavi led ekran nedir 2015 modelde bile devam ediyor, bu araç nasıl bir tasarımcının elinden çıkıyorsa yazıklar olsun
  • peugeut 308 dizel otomatik de öneren çok oldu ama hala korkularım var fransız otomobillerine karşı.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Doğrusu söylüyorsunuz hocam.Fiyat listesinde diğiniz motor ve şanzıman seçenekleri var.Ama Citroen nedense konfigüratöre koymamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 23 Temmuz 2015; 12:44:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.