Şimdi Ara

Hyundai Ioniq 5 çok yakında Türkiye'de satışa sunulacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Jon doe J kullanıcısına yanıt
    Menzil mevsime göre değişiyor. Bu yaz son yolculukta %100 batarya ile 640km menzil verdi. 680km yol yaptım. Yolda sadece 13 dk hızlı şarj için durdum. 105-110km hız sorun değil fazla ancak daha hızlı giderseniz şarjı hızlı bitirirsiniz. Bu arabanın özelliği çok hızlı şarj etmesi. Eğer Türkiye'de 350kw DC şarj istasyonları yaygınlaşırsa isteyen mola verdiğinde hızlı şarjla çabucak menzil kazanır. Bu arada ABD'de satılan Ioniq 5'lerin 2 sene ücretsiz hızlı şarj promasyonu var.

  • derfgt D kullanıcısına yanıt
    2022 Ioniq 5 SEL RWD Anahtar teslim - $47510 + $4112(KDV) + $450 (dosya masraflari) = $52072 - $500 (New York eyalet EV kredisi) = $51572 ödedim. Nisan'da vergi öderken vergi iadesi olarak devletten $7500 geri alacağım. Dolayısıyla bana maliyeti $44072 oldu.

  • derfgt D kullanıcısına yanıt

    %10da gümrük vergisi var sanırım.

    77kwh batarya gelirse kafadan %60 vergiye giriyor.

    58kw batarya gelirse %10 ötv ile gelir kesin.


    linkteki model 675bine felan geliyor vergisiz. vergi ile 964bin


    https://ev-database.org/car/1476/Hyundai-IONIQ-5-Standard-Range-2WD

  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    ABD'de bu araba için gümrük vergisi alınmıyor sanırım... Güney Kore ile serbest ticaret anlaşması olduğu için. Ancak yukarıdaki fiyata limandan bayiye nakliye bedeli eklenmiş durumda. $1200 olması lazım bu bedelin. Dolayısıyla arabanın asıl fiyatı $46300 a geliyor ABD'de. Kaliforniya gibi bazı eyaletler ayrıca $2000 kredi veriyorlar arabayı alırken yani orada biraz daha ucuzluyor.

    Bu arada, ABD'de yeni çıkan yasayla bu araba ithal olduğu için artık $7500 federal vergi iadesi teşviğinden yararlanamıyor. Ayrıca son aylarda çok talep olduğu için bayiler ellerindeki arabalar için en az $5000 hava parası istiyorlardı. Şimdi devlet teşviği olmayınca bu durum değişebilir, talep azalırsa Türkiye'ye daha çok araba gelme durumu söz konusu olabilir. Diğer soru da Türkiye'ye 2023 model mi getirecekler. Artık 2022 model üretilmiyor sanırım. 2023 modelde Tesla'larda olduğu gibi hızlı şarj öncesi batarya hazırlama (bataryayı hızlı şarj için ideal sıcaklığa getirme) özelliği var ama SEL trim inde LED farlar yok sanırım. İyice incelemek lazım değişiklikleri.





  • CanciNY C kullanıcısına yanıt
    77.4 kw batarya ile SE modeli biraz daha ucuz $42000 ancak motor aynı 168kw bildiğim kadarıyla. Dolayisiyla ancak 58kw batarya ile %10 ötv olabilir bence de. Ama motor 58kw'lık bataryada farklı mı bilmiyorum. Orada da bir sınırlama var sanırım ötv için. 58kw'lık batarya şehiriçi kullanımda rahat yeter ancak şehirlerarası kullanımda zorluklar çıkarabilir. ABD'de 58kw bataryalı model satılmıyor henüz. Arabanın kasası büyük olduğu için ve de hızlı şarj istasyonları çok yaygın olmadığı için belki Kona daha iyi menzil ve tüketim sunabilir.

  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Araba genel olarak beklediğimden daha iyi bir performans gösterdi. Sadece hoşuma gitmeyen bazı şeylerini yazayım o zaman.

    * Wireless android ve apple car yok. Sanırım çip krizinin neticesi. Apple car veya android auto'yu kullanmak için USB kabloyu bağlayacak sadece tek bir soket var. Hanım iphone'unu kullanacağı zaman benim Android kablosunu çıkarıp kendi kablosunu takıyor. En azından yanyana iki soket yapsalarmış daha iyi olacakmış.

    * Koltuk ve direksiyon ısıtıcıları için Tesla gibi ekrandan menüye ulaşıp ayarlama yapmanız gerekiyor. Halbuki direk konsolun önündeki tuşlara ekleyebilirlerdi bu seçeneği.

    * ABD standartları için (Tesla Model Y ile karşılaştırınca) bagaj biraz küçük. Yine de arka koltukları yatırmadan biraz öne çekebiliyorsunuz, o zaman arka koltuk diz mesafesi azalıyor ama bagaj büyüyor. Küçük çocuklarınız varsa uzun yolculuklarda bu avantajdan faydalanabilirsiniz. Biz de zamanla full-size elektrikli SUV'e (Ioniq 7 veya benzeri) geçmeyi düşünüyoruz.

    * Son problem de yolculuklarda şarj istasyonlarında yaşanıyor. Hanım ve çocuklar arabanın şarjı 220kw hızla 10-15 dakikada %80 olur olmaz hadi gidelim diye bastırıyorlar. Şarj ederken tanışıp sohbet etmeye başladığım, daha yavaş şarjeden diğer elektrikli arac (ID.4, Mustang Mach-E vs.) sahiplerine ayıp oluyor. İki kere başıma geldi. Eminim bana gıcık olmuşlardır. :-)





  • CanciNY C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ,son madde tebessüm ettirdi baya gömmüşsunuz diğerlerini:P bu arada bi kaç seferdir kia ev6 görüyorum yollarda çok şık oda kardeşi ile beraber güzel bi tasarım dili yakaladı Hyundai kia grubu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai Türkiye distribütörü ioniq hibritte olduğu gibi bu modelide eline yüzüne bulaştırıp satmayı beceremez muhtemelen.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.