Şimdi Ara

hyundai matrix debriyaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşımda 10.000 km de Hyundai Matrix var Sabahları Aracın debriyajı boşalıyor özellikle soğukta vites geçmiyor Araca ilk bindiğinizde debriyaja basınca debriyaj en dibe inmiş oluyor pompalayınca normale geliyor fakat hareket ettiğinizde ışıkta filan durmanız gerektiğinde Debriyaj işe yaramadığından aracı durduramıyorsunuz durdursanızda takılı kalıyor vites geçmiyor. Aracı ilk çalıştırmada aracı boşa almanız şart ama vites geçmiyor debriyaja Basıp Marsa basarsanız bu seferde Debriyaj işe yaramadığından araba alıp başını gidiyor. 10.000 km de bir araçta olmaması gereken bir durum bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Serviste debriyajı Ayarlanmış yukarı kaldırılmış fakat yine yapmaya başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abbasyolcu777 -- 15 Şubat 2010; 13:50:00 >



  • bildiğim kadarıyla o araçta hidrolik debriyaj var. Hidrolik yağı seviyesini kontrol ediniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 15 Şubat 2010; 16:56:51 >
  • hidrolik seviyesi tamam
  • o zaman baskı balata sistemine göz atmak lazım.
    Frenlerde Fren merkezi olduğu gibi hidrolik debriyajda da debriyaj merkezi var mı bilmiyorum, eğer varsa orası da kontrol edilmeli. Sırayla baskı sistemine kadar gidilmeli...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abbasyolcu777

    arkadaşımda 10.000 km de Hyundai Matrix var Sabahları Aracın debriyajı boşalıyor özellikle soğukta vites geçmiyor Araca ilk bindiğinizde debriyaja basınca debriyaj en dibe inmiş oluyor pompalayınca normale geliyor fakat hareket ettiğinizde ışıkta filan durmanız gerektiğinde Debriyaj işe yaramadığından aracı durduramıyorsunuz durdursanızda takılı kalıyor vites geçmiyor. Aracı ilk çalıştırmada aracı boşa almanız şart ama vites geçmiyor debriyaja Basıp Marsa basarsanız bu seferde Debriyaj işe yaramadığından araba alıp başını gidiyor. 10.000 km de bir araçta olmaması gereken bir durum bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Serviste debriyajı Ayarlanmış yukarı kaldırılmış fakat yine yapmaya başladı.


    görünüşe göre debriyaj merkezinde arıza var.
    araç zaten 10bin km de yani garanti kapsamında arkadaşınıza söyleyin hemen bir yetkile servise gidip gerekli parçanın değişimini garanti kapsamından yaptırın.

    ayrıca araca ilk bindiğinizde debriyaja basmadan vitesi boşa alabilirsiniz.
    motor çalışmadığı için debriyaja basmadan vites geçişlerinde şanzımanda sorun olmaz.




  • geçen hafta debriyaj merkezi serviste değişti aynı sorun devam edince merkezin içini değiştirdiler yine aynı sorun var servis hyundainin genel merkeze sorup döneceklerini söylediler bekliyoruz.
  • genel merkezden cevap gelmedi bekliyoruz.
  • Bende de Hyundai Matrix marka araç var. Araçta hidrolik değil halatlı vites var. Aracın 1. vitesi oldukça sert ama diğer vitesleri ona nazaran biraz daha yumuşak. Araç motor freni yapmaya pek müsade etmiyor ve tam devrini almadan vites yükseltmek düşürmek halatlı sistemde hidroliğe göre daha farklı sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.