Şimdi Ara

Hyundai Q995 ve Samsung 997MB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yarın büyük bir aksilik olmaz ise 19" flat bir monitör almak istiyorum.Yaklaşık 3 haftadır epey bir araştırma da bulundum ve bir takım kararlar verdim.LG T910BU modelini almaya karar vermiştim fakat 2 haftadır bu modeli piyasa da bulamıyorum bir çok yeri araştırdım distribütörde de şuan da yokmus ve herhangibir bilgi vermedikleri için artık bunun haricindeki monitörlere yönelmiş bulunmaktayım.Gelir diğe yeterince bekledim ama daha fazla beklmek istemiyorum bunun içinde diğer şıklarım olan monitörlere yöneldim.Bunlardan biri Hyundai Q995 diğeri ise Samsung 997MB.Bu ikisi arasın da bir seçim yapıcam ve sizden en son bir fikir almak istedim bu doğrultuda da kararımı kesin olarak bugece verip kısmetse yarın monitörümü alacağım.Samsungun 0.20 dot pitch ve MB özellikleri var.Daha parlak bir görüntüsü olduğu söleniyor.Şuan piyasadaki en iyi monitör samsung belki ama beni çeldiren sorunlarıda şunlar...Kullanıma başladıktan bir süre sonra Ekranda kahverengi çizgilerin çıkma sorunu var bunu kabul edip zaten ücretsiz sorunu gideriyorlar ama yinede bunun olcanı bilmek baştan biraz canımı sıkıyor.Bİrde samsunglar için yine Monitörün köşelerinde bulanıklaşmanın olduğunu yine köşelerde renklerin karıştığını sölüyorlar...Bunlar da açıkcası baya canımı sıkıyor...Samsung kullananlar en iyi yanıtı sizden alabilirim...Zaten bu sorunların hepsinde oldunu sanmıyorum ama aynı tip sorunları okuyunca acaba çok sık sayıda bu sorunlar oluşuyormu diye düşünüyorum...Bu konuda bana hangi modeli kullandınızı ve butip bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı söylerseniz çok iyi olur benim için.Bide geometri problemlerinden bahsedilioyor ama bu heralde her iki model için söz konusu...Samsunga göre Hyundai Q995 0.25dot pitch ve max çözünürlüğü 1600*1200.Bu monitörle ilgili pek soruna rastlamadım geometri hataları haricinde eğer karşılaşan varsa forumdan beni bilgilendirirse sevinirim.Biraz uzun oldu ama okuyup bana yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.







  • 997MB yi tavsiye ederim, benim seçimimde bu oldu zaten, birazda şanslıyım demekki, ne bahsettiğin çizgiler nede bulanıklaşma var, bunun dışında bu monitör eski 957MB lerin geliştirilmiş versiyonları, yanı şu anda piyasada bulabileceğin en güçlü (en yüksek Hz leri verebilen) monitor. Kullanmayacak olsanda 2048 e destek verdiğini bilmek güzel :) Günlük masaüstü ayarlarım ise 1280x1024 de 85Hz, gayet iyi değerler olduğunu düşünüyorum.
  • Samsung dururken gidip de Hyundai' ye para verme. Etrafimdaki herkes Samsung 793MB' ydi 793DF' ydi 757MB' ydi kullaniyor bi ben Hyundai Q790 kullaniyorum. Kimsenin monitorunden calisirken catir cutur ses gelmiyor bi benimkinden geliyor. Benim Q790' nin simdiye kadar:

    1. kondansatoru patladi. servis onardi.
    2. Sol dipte renkler karisti ve monitorun yine ayni bolgesi soldu. -garantisi doldugundan dove dove duzelttim-

    Ayni zamanda Hyundai' nin direk bir yetkili servisi yok. "Getir abi getir ona da bakariz" mantigiyla calisan teknik servisler bakiyor Hyundai' ye. Samsung boyle degil bildigim kadariyla...

    Etrafimdaki Samsung' larin bi tanesi bile bi kere servise gitmedi. Bunu da belirtiyim..
  • Cevap veren arkadaşlara teşekkürler...Şuanda samsunga çok yakınım ilerleyen dakikalar da fikrim değişmez ise...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.