Şimdi Ara

Hyundai ve Kia elektrikli araç şarj istasyonlarındaki bekleme sorununa çözüm buldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Size araç lazım değil eğer mesafe bu kadar yakınsa. Şarj istasyonu sayısı yeterli şuandawww.plugshare.com buradan takip edebilirsiniz. Şarj süresi konusunda katılıyorum ama düzgün planlamayla örneğin Bolu/Abant'a 5.5 saatte gittim 3.5 saatte döndüm. Giderken şarjım tam değildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://new.abb.com/news/detail/4996/ABBs-fast-chargers-power-the-e-mobility-revolution



    8 dakikalık şarj ile 200km gidilmesi şuan için mümkün bu süre yakında çok daha aşağı çekilir ve menzil artar. Bunun aksini iddia eden varsa bilimden ve teknolojiden anlamıyor demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun başına bir şey gelirse araç kayıplara karışacak

  • ye siz ne diyorsunuz millet bu teknolojieri kullanırken biz hala benzine zam mazota zam lpg taktırdım muhabbetleri yapacağız

  • ChineseTranslator kullanıcısına yanıt
    Öyle çok kısa mesafeler için ihtiyacım yok işte. Daha uzun 60 - 100 KM gibi mesafeleri de bisikletimle gidebiliyorum uygun havalarda. Ancak soğukta ve geceleri bisiklet ile olacak gibi değil. Bir de biraz da eşya taşıyabilmek için araç alma niyetim var ama bu fiyatlarla bu aracın elektrikli olması çok zor gibi görünüyor. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TetraYazilim

    Telefonun başına bir şey gelirse araç kayıplara karışacak

    Sen telefonunu kaybedince sosyal hesaplarını da mı kaybediyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpteki A kullanıcısına yanıt
    Haberde anladığım şuydu, bataryaları doldurduktan sonra kendine bir yer bulup oraya park ediyor, sonra aracın nerede olduğunu bulmak için telefonu kullanıyorsun.
  • Araçların menzili yeterli tek sorun şarj süresi bunun çözümü de bence tek, otomatik yıkama istasyonu misali pilin de değiştiği istasyonlar olmalı ve piller sürekli değiştirilip bu istasyonlarda sağlık kontrolü yapılmalı başka çare yok! Araca gömülü pil çok mantıksız pille çalışan hangi cihaz gömülü pil ile verimli?

  • Neden 2025 onu anlamış değilim. Şuan tesla otonom sürüş yapabilmekte. Otonom sürüşün yasal olmasını bekliyorlar. Yasalaştığında tesla 3 ve üstüne verebileceklerini belirttiler. Ki bu araçlar otonom olarak hareket ediyor siz şöför koltuğunda otururken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şebeke alt yapısı ne olacak bu konuda nasıl ilerliyecekler düşünsenize mavvut araçların yarısı elektirikli olduğunu sisteme binen yük 3 4 katına çıkar yatırım lazım bu yatırımı yapmak istenicek mi?

  • Yorumum silinmiş???!!!!?

    Orijinal haberdeki esas konudan birisi kablosuz şarj. Bunu yazmamış editör.

  • Türkiyede sarj istasyonuna giderken calarlar valla????

  • Uçak gemileri ve denizaltılarda bulunan nükleer enerji onların 30 sene suda kalmasına olanak tanıyor. Bunu otomobillere uyarlamaya çalışsalar da bu işi kökten çözseler keşke.

  • deatless22 kullanıcısına yanıt
    Bu sefer de o batarya ölüyor veya iki üç şarj sonrası ölüyor ve bu da maliyet olarak kullanışsız bir icat olmasına yol açıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Batarya hakkında açıklama yapılmadı. Siz neye göre pil ölüyor diyorsunuz? Afaki hayaller üzerinden batarya ölür demek mantıklı değil.
    Lityum iyon ise pil araçlarda kullanılan 2000 defa doldur boşalt oluyor. Sonra verim düşüyor. Şarj tutma %80-85 lere düşüyor . Pil ömrü 3000 dolum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deatless22 kullanıcısına yanıt
    Daha önceki çalışmaları takip ettiğim için diyorum. Çabuk şarj olan batarya ölüyor. Şarjı çok uzun giden batarya iki üç şarj sonrası kullanılamaz hale geliyor. Yıllardır yapılan çalışmalar var 6 ay tek şarj ile telefonu çalıştıracak batarya yapıldı ama piyasaya çıkamadı, 5 dk içinde batarya şarj eden cihaz yapıldı ama piyasaya çıkamadı. Hep eksik bir tarafı oluyor, ya çabuk ölüyor ya da kullanılamayacak kadar yüksek maliyeti oluyor.
    Mükemmel bir şarj teknolojisi veya batarya bulunmuş olsa zaten haberimiz olurdu ve kısa zamanda piyasaya sürülür biz de kullanırdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.