Şimdi Ara

I Came By (2022) | Netflix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ımdb
    I Came By (2022) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt15083184/



    Grafiti sanatçısı bir genç zenginlerin evlerine girerek duvarlarına yazılar yazar. Girdiği bir evde yanlış giden bir şeyler keşfeder ve olaylar gelişir.


    Gizem-gerilim filmi.

    Uzak doğu filmleri gibi saf ve ileri düzey korku içermiyor.

    İspanyol gerilim filmleri gibi üst düzey gerilim öğeleri ve sahnesi içermiyor.

    İngiliz tipi TV filmi tarzında fakat gizemini koruyan bir film.


    Alt metin de Netflix'e uygun.

    Bence izlenebilir, ailecek izlemeye uygun.


    Imdb puanı bence düşük.

    100 dakika boyunca 6. His filmine dayanan biri bu filmi gözlerini kırpmadan izler.

    1 puan veren biri Thirteen Lives filmine 2 puan vermiş. Güzel film algısını buradan anlayabilirsiniz.








  • Yapımı dün izledik. Sürükleyicilik babında eh işte diyebileceğim yapım olmuş. Normalde birçok Netflix yapımını düşük puanlı bulurum ama bu onlardan olmadı. Tam olarak yerinde olduğunu düşünüyorum. Filmde bir gizem yaratılmaya çalışılmış ama sönük kalmış. Yani şok edecek derecede şeyler ve sonuçlarını görmüyorsunuz. Daha önceden bunların katmerlisini izlediyseniz film sizi pek içine çekmiyor. Ben bu villain kişisinin daha büyük ruh hastası olmasını beklerdim ya da yaptıklarının daha etkileyici bir şekilde seyirciye aktarılmasını beklerdim. Biraz şey gibi olmuş bu, ortada kötü bir olay dönüyor ama size bunu hiçbir şekilde göstermiyorlar. Bir nevi sansür. Eh bu kalıp zaten defalarca işlenmişken bunu da göstermeyeceksen bana neyi göstereceksin ey film dedirtti.

    Bir de yapımda Avrupa sineması etkisinden midir nedir, bazı duygusal durumlar, bunalımlar, hayatın getirdiği psikolojik yükler filan aktarılmaya çalışılmış ama bunu biraz gereğinden fazla kez tekrarlayıp gereğinden fazla uzatmış. Yani tamam karakterle empati filan eyvallah ama uzatınca da filmi olumsuz etkiliyor. Film 1 saat 50 dk imiş mesela. Şundan 20 dk kırpsan hatta 10 dk bile kırpsan daha sürükleyici yapabilirsin.

    Annenin veryansını, anne-genç oğul ilişkisi filan hayatın gerçeklerinden esintiler içeren diyaloglar filmi çekilir kılıyor ama yukarıda bahsettiğim sahnelerin uzatılması bu çekiciliği baltalıyor.

    Filmde cinsellik yok açık sahne yok sadece 2 yerde kısa ama ağır küfür var. Şu Netflix'in "Bakın bizde sansür yok, istediğimiz gibi bol bol küfür edebiliyoruz, bakın yine küfür ettik." anlayışına da uzun zamandır ayar oluyorum. Hiç anlamsız yerde nasıl ki eşcinsel sahneleri ve çıplaklığı insanın gözüne sokuyorsa aynısını küfür konusunda da yapıyor. Bazen o "Lanet olsun"ları özlemiyor değilim. Genel olarak alkol, sigara, uyuşturucu konusunda da şikayetler vardı sanırım. Ben dikkat etmedim ama insanlar genel olarak Netflix yapımlarında böyle bir tespitte bulunmuşlar. Yani tamam bunlar hayatın gerçekleri filan ama her yapımdan insanların gözüne sokmanın anlamı yok.

    Neyse filmden saptık. İzleyin izletin diyemem ama filmi açınca bir şekilde kendini izletiyor. Daha iyisi olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Eylül 2022; 14:45:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    3'dür bi netfliks yapımında cinsellik yok, sorun büyük galiba. filmle alakası olmasa da kesinlikle koyarlardı. Küfür işinin suyunu çıkardı herkes, sadece netfliks değil.

  • ONY86 kullanıcısına yanıt

    Aynen 3'tür beni de şaşırtıyor Netflix.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detaycı değilseniz akıp gidiyor film. Fena değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.