Şimdi Ara

i30 dizel otomatik kullananlar. yakıt tüketim hakkında yorum istiyorum (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
119.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1080p

    Arkadaslar muhtemelen
    1.2 ay icerisinde bir arac alacagiz.

    Babam kesinlikle 1.6(vergi) ve otomatik vites istemiyor.
    Isin asli cok da km yapmayacagiz gunde 20 km belki.

    Gonlum yeni golfden yana ama maalesef onuda istemiyor.

    Nissan wolkswagen yok.

    geriye

    hyundai i30
    Toyota Auris
    Opel astra (gecmiste vectra kronik arizalarindan dolayi ve 2009 modeli kullandigim ve bana direksiyonu kutuk gibi geldiginden pek istemiyorum ama simdi nasildir bilmiyorum)


    Muhtemelen 70 milyar seviyesine kadar cikabiliriz.

    Istedigim ic mekan konsol konfor ve yakit.

    Siz ne dersiniz?

    bende aynı seçenekler arasında kalmıştım ve otomatik istediğim için astrayı seçtim. düz isteseydim kesin golf alırdım. niye vw istemiyor babanız bilmiyorum ama bence sizin için en iyi tercih golf olur.




  • -Wolkswagen için sıraya girmek gerekli
    -Servisi parçaları japonlardan pahalı
    -Motorları japon motorlarından 3-4 kat geride (ömür)

    Başlıca istenmeme durumu bu.
    Doğrusunu söylemek gerekirse dolar aldı başını gitti.

    Konu yakıt ve uzun vadede kullanma (min 5 yıl ) olunca
    bu araçlara 60-70 bin lira vermek aslında bana saçma geliyor.
    Mesela Tiguan tam istediğim bir araç ama çok yakıyor.ix35 de öyle.

    Renault fiat desen işçilik yok.Ama motorları az yakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_71

    Merhaba;
    İstanbul da oturuyorum,ev civarında yokuş bayağı bol ve çok uzun süreli kullanmadım şimdiye kadar,genelde kısa mesafelerde ve ortalama hız da 25km/s gösteriyor şu anda(hiç resetlemedim).Ayrıca ECO modunu daha hiç kullanmadım.
    Bonus petrol ofisi kampanyası nedeniyle depoyu hiç fulleyemedim arabayı ilk teslim aldığımda 50 ve sonrasında 4 defa 100TL olmak üzere toplamda 450TL lik mazot aldım,araba şu anda 1050km oldu ve yakıt ışığı yandı,yol bilgisayarı ilk başta 15lt ile başladı ve 10 lara kadar düştü,birkaç defa resetleme sonrası son olarak şu anda 8lt gösteriyor ama yukarıdaki yakıt hesabına göre 9,1lt yakmış durumdayım.
    Fulleme sonrası tüketim değerleri yine paylaşırım burada.
    Otomatik ilk arabam bu,büyük rahatlıkmış valla İstanbul da.Ayrıca bu araba müthiş rahat ve konforlu geldi bana.

    Depo fulleme sonrası km yi resetledim ve şu an 411km oldu ve aynı pompadan otomatik atana kadar tekrar doldurdum ve 36lt mazot aldı. Bu hesaba göre 8.7lt/100km çıkıyor.Yol bilgisayarı 9.5lt/100km gösteriyor.
    Kullanım koşullarım değişmedi,İstanbul içi kısa mesafeler ve ortalama hız 23km/s gösteriyor.Bu sefer eco mod sürekli açıktı.Bu arada aldığımdan beri arabada nokian g2 kış lastiği takılı.




  • switel kullanıcısına yanıt
    merhaba i30 elite dizel otomatik kullanıcısıyım aracım daha 3.ooo km de ilk 200 km ye kadar ortalama 9.6 yı gösteriyordu fakat şuan 10.3 lerde ne yapacağımı şaşırdım resmen acayip oldu :)
  • Baran.sr B kullanıcısına yanıt
    İyi günler Baran.sr;

    Ben de 2013 otm. Elite i30 cw kullanıyorum. Aracım şu anda 13500 km de. İstanbul içinde yazın 7 lt civarı, kışın ise 8 lt civarı tüketimim var. Bir önceki manuel dizel Ford C Max imde bile kışın 7 lt nin altına inemiyordum. yazın da 6-6,5 lt nin. Tam otm olan bu araçta bu tüketim normal. "Eco" modunda ve yumuşak gaz vermelerle kullanırsan makul tüketim. Yarı otm. ve DSG lerle sakın mukayese etme. Vites geçişleri anlaşılmayan ve çok konforlu sürüş sağlayan bu sistem çok dayanıklıdır ve diğerleri gibi zaman içinde sorun çıkartmaz. Maalesef DSG böyle değil ve tamiri çok pahalı, hatta değişimi. Yaklaşık 20 bin lirayı bulabiliyor!

    İyi günler dileğiyle...
  • Bursaya ilk uzun yol denememi yaptım,İstanbul da 9.5 lt/km gösteren yol bilgisayarı ortalaması(gerçekte depo hesabıyla 8.7lt/km çıkmıştı) 220km mesafe 90-110km hız arası sürmeme rağmen Bursa ya vardığımda 8.9lt/km ye anca düştü.Bu normal midir acaba?
    Depoyu tekrar fulleme sonucu 100km si şehir içi(bunun 26 km si sürekli rampa uludağ çıkış yolu) olmak üzere 7.9lt/km oldu.
    İstanbul a dönüşte yol bilgisayarını Dilovası rampasını çıktıktan sonra sıfırladım ve 90km sabit hızla sakin kullanım eve geldiğimde 4.2lt/km gösterdi,inanamadım valla.(Deneme amaçlı bu şekilde kullandım,hayatta bana göre değil bu şekilde araba kullanmak :) )
    İlk otomatik ve dizel arabam bu.Rampa performansı mükemmel valla,keçi gibi :)
  • 2013 Hyundai dizel otomatik aracımı kullanırken şehirdışı ortalama 6-7, şehiriçi 8-11 litreler tüketiyordum.
    Full otomatik araç konforunun bedeli yakıta yansıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ort hız. 23 km ort tüketim 9.3 lt istanbul trafiği...
  • i30 otomatik alınacaksa tavsiyem benzinli; dizel ile aradaki fiyat farkını çıkartamazsınız....
  • Herkese selam,bu hafta başına Yalova Hyundai bayisinden yeni kasa dizel otomatik i30 aracımı satın aldım ve İzmit'e doğru yola koyuldum.Almadan önce forumları epey araştırdım, özellikle en çok yakıt konusundaki forumlar dikkat çekiciydi...Kullanıcı yorumlarını inceleyince bir yerde terslik yada eksik olduğunu düşündüm...Sürüş esnasında tüm yol boyunca değeri gözlemledim.Tespitime göre benim anladığım;sürücülerin gözleri yol bilgisayarındaki "sayısal" olan değere takılıyor ve bu değerin hemen üstünde var olan başka bir değere dikkat etmiyor ve yüksek tüketimden şikayet ediyorlar...Henüz yol bilgisayarının fonksiyonlarını da oturup ayrıntılı şekilde inceleme fırsatım olmadı fakat konumuz olan tüketim ile ilgili bu araçtaki "sayısal" veri kimseyi yanıltıp umutsuzluğa düşürmesin, o veri son 100 km'nin kullanım tarzına göre ortalaması yada tahminidir yani düşük değerler görmek için aracınızı 100 km stabil şekilde kullanmanız gerekir ve de kısa vadede çok hassas hesap yapmaz...Baz almanız gereken değer anlık tüketim değeridir ki onu da bu araçta "sayısal" değil de bu değerin hemen üstünde "digital çubuklar " şeklinde tasarlamışlar.Ben "eco" modda 90 km'yi geçmemek kaydı ile gayet makul "anlım tüketim" seviyesi gördüm ve henüz araçla 70 km yol yaptım...Daha önce sahip olduğum tüm araçlarım da dizeldi ve yol bilgisayarlarındaki anlık tüketim değerleri i30 dan farklı olarak hepsinde "sayısal" litre cinsinden veri şeklindeydi...Son 10 senedir sadece dizel araçlar kullanmaktayım, benim tecrübelerime göre dizelerde tespit ettiğim; tam performans ve alt seviyelerde tüketim için aracın en az 6000 km'yi devirmesi gerekli bununla beraber optimum değelere net olarak 10000 km'de ulaşılıyor...Sırf bu sebepten aracınızdan soğumayın...

    Saygılar...




  • 01.06.2013 İ30 Crdi elite dizel otomatik aldım 1 yılı devirdim :) 21.000 Km Yol yaptım ayda 1 izmir bursa arasında gidip geliyorum şehir içi şehir dışı uzun yol kısa yok her türde aracı test ettim kısaca bir kaç şeyde ben yazmak istiyorum..

    İ30 en büyük handikapı bana göre:Virajlarda güven vermiyor savrulacak gibi oluyorum başka sorunu yok.
    Yakıt performansı en düşük 5 Lt en yüksek 8 Lt Gördüm 120 Km aşmamaya çalışıyorum radar vs risk almamak için hızı 119 km'de sabitler arkama yaslanırım şehir içindede genelde sakin sürerim.

    Sözün kısası fiyat+kalite+tarz+konfor=İ30/fiyat dersek gayet mantıklı seçim olur yeni alacaklara tavsiyem olsun:)
  • Arkadaşlar konu güncel ....i30 alma niyetim var lakin dizelde cok yakıyor mu bu araba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aligo A kullanıcısına yanıt
    ben de elantra var otm dizel uzun yol 110 km sabit hızda 5.6 90 km hızda 4.7-5.0 civarı yakıyor şehir içinde soğuk ve cok kısa mesafe kullandığım için 13-14 lt bile oluyor ama s ici 2 km gidiyorum motor soğuk oluyor. i30 da aynı motor ve şanzıman a sahip hemen hemen aynı dir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yolda 110 km ortalama hızda tüketim 6 litre. Yalnız ort hız 100 civarına indiğinde tüketim 5.5 litre oluyor. En ideali 90 km o zaman 4.5-5 aradı görüyorum ama yolda o zaman çekilmiyor tabi. Şehir içinde 40 km ortalama hız tüketim 7.2 litre. İstanbulunyoğun trafiğinde ort hız 25 km olduğunda 8-9 lt tüketim olabilir. Bence tüketim verirken ort hızla birlikte vermek en doğrudur çünkü baya değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şeye rağmen ortalama 2 lt fazla yakıyor ama konforu ve sorunsuz olması yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul şehir için 25-30km ortalama hız ile 8-9 lt ortalama yakıyor benim dizel otomatik i30.14000km oldu şu anda ve arabadan memnunum.
  • arkadaşlar iyi akşamlar. çarşamba günü 2014 elit dizel otomatik daha 11.000 km de olan aracı kiraladım ve muğla-antalya arası seyehat ettim. aracı hiç zorlamadım. yani 130 u dahi geçmedim. eco mod açıktı sürekli. toplam 540 km yol yaptım ve 130 lira yaktı. yol bilgilsayarıda 6,5 lt gösterdi. inanın araçı hiç sıkıştırmadım ona rağmen sırf uzun yolda bu yakıtı yaktı. bana göre fazla yaktı. vede araç çok gürültülüydü. lastik sesi bildiğiniz içerideydi. beni çok rahatsız etti. kiralık araba olduğu için olabilir tabi ama daha 11.000 de araba. açıkcası ben otomatiğinden soğudum alınacaksa manueli alınabilir diye düşünüyorum.
  • switel kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=105055902

    Mesajda da belirttim. Gayet makul, kısmen şehir içi, çoğu şehir dışı henüz sıfır i30 DCT 7 ilerinin ort. 6 litre.
  • arkadaşlar merhaba ben 1 ay önce 2015 yeni kasa fiat doblo maxi uzun şasi 1.6 dizel 105hp aldım araba 3300 kmye geldi. istanbul içi ortalama hız 30kmh ile 100 kmde 5,85 lt yaktım. siz 7 - 8 lt lerden bahsediyorsunuz bana biraz yüksek geldi.
  • Biliyorsunuz yeni i30 otomatikler (yaklaşık 2015 sonrası) çift kavramalı.
    Onun tüketimi daha düşük.
    Yoğun trafikte şehir içinde 7,5-8 yakar (benim tahminimdir).
    Tork konvertörlü olanlar (yaklaşık 2015 öncesi) 9 yakar. (Aynı koşullarda örneğin golf 7,5-8 civarı yakar).

    Elbette bu rakamlar adamına göre değişmektedir.

    Fiyat/verdikleri dikkate alınırsa i30 dizel otomatiğin şu anda en iyi tercihlerden biri olduğunu hala düşünmekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 5 Haziran 2015; 13:50:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.