Şimdi Ara

i5 10400F ve Rx 570 Sistem Kendini Resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar herkese.

    Arkadaşlar aşağıda belirttiğim sistemi 2 gün önce topladım ve Steam Pubg oyununda maç sonunda lobiye dönerken veya Alt+Tab ile masaüstüne geçişlerde herhangi bir mavi ekran yada hata kodu vermeden bilgisayar reset atıyor. Normal kullanımda herhangi bir reset sorunu yaşamadım sadece oyun esnasında ve oyunla masaüstü arası geçişlerde reset atıyor. Sistemi topladıktan sonra biosu beta versiyon olan son sürüme güncelleyip ram frekansını da xmp profile 1 ile 2400 den 2600MHz e çektim ve windowsu kurup oyunu yükledikten sonra resetleme sorunu ortaya çıktı. Dün bios sürümünü beta olmayan son sürüme geri çekip ve ram frekansını da 2400MHz de bırakarak 5-6 saat oyunu oynadım ne lobiye dönerken nede masaüstüne geçişlerde bir reset sorunu yaşamadım fakat sorun belki biosun beta versiyonundadır diyerek bu biosta yine xmp profil 1 den ram frekansını 2600MHz alarak denemek istedim ve yine reset atma durumu oldu. Sonra ram frekansını tekrar 2400 e çektim ve yine reset sorunu oldu. Son olarak bios ayarlarını resetledim yaklaşık 1 saattir oyundayım ve kapanma olmadı. Bu reset sorunu neyden kaynaklı değerli fikirlerinizi bekliyorum.


    Sistem özellikleri:

    -MSI B460M-A PRO 2933MHz anakart.

    -i5 10400F 2.90GHz işlemci.

    -Kingston HyperX (2x8) 16 GB 3000MHz RAM.

    -Sapphire RX 570 Nitro 4 GB ekran kartı.

    -Kingston 240 GB SSD.

    -Xigmatek tauro serisi 80 Plus Bronze 500W PSU.








  • hem normal ayarda hemde xmp açıkken bencmark testi yapın testin sonunucuna göre ayarlamaları yaparsınız

  • blue screan view indirip mavi ekran hatası varmı bakarmısın.3dmark ilede test edermisin pc yi.
  • Bir kaç işlem yaptım ve dünden beri o kadar oyun oynadım bir reset durumu olmadı henüz test ediyorum eğer düzelirse yazacağım teşekkürler.

  • Ne yaptıysam düzelmedi reset sorunu bi çok şey denedim ama nafile en son dün gece kuzenimin önerisi ile pubg'de lobide 60 fps oyun içinde 80 fps limiti koydum 4 saatlik sürede reset atmadı. Büyük ölçüde psu'dan olduğunu düşünüyoruz ikinci bir ihtimal de ekran kartından şüpheliyim. Fps düşürerek psu'dan düşük güç tüketimi yapmayı düşündük etkili oldu gibi. Zaten bu reset sorunu oyunu oynarken hiç olmuyor genelde oyun sonu lobiye dönerken yada alt+tab ile masaüstü-oyun arası geçişlerde oluyor. Bazende lobide ve oyunda ayarları açtığımda resetliyor yani bir anlık güç düşüşü ve çıkışı esnasında resetliyor. Ne dersiniz beyler sizce de sorun 5-6 yıllık olan psu'da mı yenisi ile kurtulur muyuz bu ''kernel power 41 (63)'' sorunundan?
  • serdar_gs kullanıcısına yanıt

    "reis eyvallah emek vermişsen fakat işe yaramıyor bu

    uzun aramalar sonucunda sadece oyun oynarken pc'nin kapanma sorununu çözmüş bulunmaktayım ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum dileyen deneyebilir işine yarıyorsa da belirtebilir diğer arkadaşlarda faydalanır.

    Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet diyoruz - ardından sol tarafta hizmetler ve uygulamalara tıklıyoruz- ortaya gelen yerde hizmetlere iki kere tıklıyoruz - ''Performans Sayacı DLL ve Uyarıları'' yazana çift tıklıyoruz - açılan pencerede kurtarma sekmesine geliyoruz - birinci hata, ikinci hata ve sonraki hatalar yazan yerleri Eylem Yürütme olarak değiştiriyoruz ve hata sayısını sıfırlayı 1 gün yapıyoruz. uygula tamam diyoruz sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın ve sorun ortadan kalksın"


    Kaynak: Kernel-Power 41 Hatası | Sayfa 7 | Technopat Sosyal


    Bir deneyin bakalım hocam.





  • Şu an iş yerindeyim akşam bi deneyeyim aklıma windows kaynaklı olabileceği de gelmişti bir ara ama sonradan donanım kaynaklı olduğunu düşündüm büyük ihtimal benim sorunda donanım psu kaynaklı gibi ama gece bir deneyeyim teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.