Şimdi Ara

i5 6600k için sıvı soğutma tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. başlıktada belirttiğim gibi işlemcim için sıvı soğutma tavsiyesi verebilecek arkadaşları dinlemek isterim.
    şu an cooler master x6 hava soğutma kullanıyorum. normal yükte 50-60 derece arası ama oc yaptığım zaman sıcaklık seviyesi yükte 80-85i falan görüyor. sıvı soğutma ile bu değerleri daha aşağı çekebileceğimi düşünüyorum bu yüzden sıvı soğutmaya geçmek istiyorum. yanlış düşünüyorsam fikir verebilirsiniz :)



  • Aynı işlemciyi overclocksuz Dark AquaForce W120 ile denedim overclocksuz boşta 25-32 derecelerde geziyor yük altında ise şu ana kadar maksimum 52 dereceyi görebildim odanın sıcaklığı ise normal denilebilir. İncelemesi forumda mevcut ordan bilgi edinebilirsin gerçektende f/p bir ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvenidaYork -- 9 Aralık 2016; 13:03:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • overlocksuz benim boşta 13-21 derece arası, full yükte 50yi geçmiyor zaten :) overlock yapınca 80i görüyorum full yükte. sıvı soğutma ile bu değerler düşermi onu merak ediyorum.
  • imzamdaki sistem, oc ve ısı değerleri

     i5 6600k için sıvı soğutma tavsiyesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Comaa

    imzamdaki sistem, oc ve ısı değerleri

     i5 6600k için sıvı soğutma tavsiyesi

    sistemimiz hemen hemen aynı sayılır. gayet güzel değerler. sıvı soğutu alacağım sanırım oc için :)
  • Corsair H80i v2
  • Corsair H110iGT var bende de. Thermal Grizzly Conductonaut ile çok başarılı oluyorlar. Sıvı soğutma önemli olmakla birlikte basit bir termal macun kullanmamak da çok önemli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Corsair H110iGT var bende de. Thermal Grizzly Conductonaut ile çok başarılı oluyorlar. Sıvı soğutma önemli olmakla birlikte basit bir termal macun kullanmamak da çok önemli

    oc yaptınmı peki dostum? yaptıysan boşta ve yükte değerler nedir?
  • nnoottrr kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. 4.4GHz@1.2V'a çıkardığımda stres testlerinde 59°C.'yi hiç geçmedi. Oyunlarda 1.5 saatlik kullanım boyunca sıcaklık değeri olarak ortalama olarak 37°C-38°C alıyorum.

    Bu arada anakarttaki tüm güç fazı ayarları son seviyede. Eğer onları son seviye olan 8'den 6'ya bile aldığımda (ki stabiliteyi bozmadı) en yüksek sıcaklık 55°C'ye düşüyor. Stok ayarlarda ise en yüksek sıcaklık 48°C'yi geçmedi hiç.
  • eyvallah hocam. tavsiyeni dikkate alarak h110i gt alacağım sanırım. teşekkür ederim bilgilendirmen için :)
  • Merhaba,

    Corsair çalışanı olduğum için diğer markaların ürünleri konusunda yorum yapıp onlar hakkında bir şey söylemem doğru olmayacağından sadece Corsair ürünleri hakkında size bir kaç bilgi vermeyi doğru buluyorum. Buradan yola çıkarak kendi tercihinizi yapabilirsiniz.

    Corsair AIO su soğutma konusunda dünyada 1 numaralı marka olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Merhaba,

    Corsair çalışanı olduğum için diğer markaların ürünleri konusunda yorum yapıp onlar hakkında bir şey söylemem doğru olmayacağından sadece Corsair ürünleri hakkında size bir kaç bilgi vermeyi doğru buluyorum. Buradan yola çıkarak kendi tercihinizi yapabilirsiniz.

    Corsair AIO su soğutma konusunda dünyada 1 numaralı marka olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Corsair AIO su soğutma ürünlerinde diğer bütün markaların yapmış olduğu AIO su soğutma satışının toplamından daha fazla ürün satmaktadır. Buradan ürünlerimizin ne kadar tercih edildiğini ve güvenilir olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

    Corsair AIO su soğutmalarının Corsair Link bağlantısı yer almaktadır, bu sayede su soğutmanızın soğutma performansını takip edebilir, kişisel olarak performansını ve ya ses seviyesini ayarlayabilirsiniz, bunun yanı sıra işlemci bloğu üzerindeki RGB LED leri istediğiniz renkte ayarlayıp sisteminizle uyumlu bir şekilde kullanabilir ya da bu LEDleri, işlemcinizin sıcaklığına göre değişmesini ayarlayarak sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz.

    Bilgisayar kasanız eğer imzanızda yazdığı gibi 300R ise H80iV2 kullanmanızı önereceğim. Bu kasada 240 veye 280 mmlik su soğutmaları sığdırmak biraz mesele olabiliyor. Anakartınız ve belleklerinize göre montaj yapabilmeniz sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 19 Aralık 2016; 4:21:36 >




  • bilgilendirme için çok teşekkür ederim. sormak istediğim bir soru var. h80i v2 ile overlock yaptığımda sıcaklık değerleri olarak beni tatmin edebilecek mi? mesela arkadaş h110i gt ile full yükte 59°C yi geçmediğini söylemiş. h80i v2 ile bu yada buna yakın bir performans elde edebilirmiyim? gerçi kasada şu an yan kapata 2 önde 2 üstte 2 fan mevcut soğutma için :)
  • Thermaltake water performer 3.0 6600k 4,5 GHz 1.325v yükte max 71 derece
  • nnoottrr kullanıcısına yanıt
    H80i V2 ile H110 GT arasında radyatördeki boyut farklılığı yüzünden soğutma alanı farklılığı yer almakta. Hr ne kadar H80i V2 daha kalın bir radyatöre sahip olsa da toplam soğutma alanı H100i GT den daha az. Bu noktada 2 ihtimal söz konusu. Arkadaşınızın H100i gt nin soğutma performansına yakın sayılabilecek değerler alırsınız ama biraz daha sıcak olur, ya da aynı değerleri alırsınız ancak fanlarınız bu sıcaklığı korumak için H100i gt'nin fanlarına nazaran daha yüksek devirde çalışır ve bu nedneden dolayı çalışma anındaki ses seviyesi göreceli olarak daha fazla olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.