Şimdi Ara

i7 6700k skylake iade etmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yeni bir sistem topluyorum ama sanırım yanlış zamanı seçtim.
    Siparişini geçtiğim i7 6700k skylake henüz kargoda görünüyor, muhtemelen yarın elimde olacak ancak burda okuduğuma göre AMD ZEN ve intel kaby lake 2017 başlarında piyasaya çıkcakmış.

    Henüz anakartımı almadım, 6700k yı iade edip beklemeli miyim sizce?



  • Acil ihtiyaç yoksa beklenebilir.
  • Peki bu yeni gelecek işlemciler ve onlara uyumlu anakartı aldığımda elimdeki corsair Hydro Series H115i Extreme Performance sıvı soğutmayı kullanabilcek miyim?
    Yoksa uymayacak mı?
  • Keisi kullanıcısına yanıt
    Diğer konuda cevap verdim :)
  • Beklemene gerek yok. Beklediğine deyecek bir fark olmayacak öyle. SKylake şuan en sağlam işlemci. Vakit kaybetmeden alman gerekir zaten yillarca götürür seni.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam beklemem çünkü ülkemizin ne olacağı belli değil, doların yarın ne olacağı belli değil. her amn 3. dünya savaşı bile çıkabilir.
    yani beklemek risktir ve çıkacak işlemcilerin de ucuz olacağını zannetmiyorum.
  • Keisi kullanıcısına yanıt
    Islemci cok guzel. Beklemene gerek yok. Kabylake ile Skylake arasinda cok kucuk bir performans farki olacaktir. Buda yine fiyata yansiyacaktir. Zen mi onu hic bekleme. Ne performans nede cikis tarihi olarak net bir gelisme yok. Keske bizi yaniltsa da alsak ama nerde. Bu arada dunya savasi bekleyenler cok hollywood filmi izliyor. Hangi psikoloji ile yasiyorlar anlamiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pegasustoni -- 31 Ekim 2016; 18:57:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemenin sonu yok. Herdaim daha yenileri cıkacak. Cok istersen satar 7 serisi ile upgrade edersin anakartlar birbirine uyumlu olacagı icin upgrade esnekligin var.
  • Ya şu teknoloji beklemek olayına hastayım ya. Bi de bekle ileriye dönük falan derler


    Teknoloji beklenmez .
  • Arkadaşlar, ben hiçbirinize katılmıyorum. Kabylake'in eli kulağındayken Skylake almak mantıklı olmaz. Arkadaşın siparişini verdiği işlemci gayet de güçlü ve sağlam ama şurda 2 ay varken gerek yok, zira bu işlemci pahalı bir işlemci, o kadar para verip ürünü hemen demode konumuna düşmesin.
    Ayrıca Kabylake işlemci 14 nm'de İntel'in son tock adımı olduğundan, daha iyi performans iyileştirmeleri ve daha verimli işlemci olacağı son gelen haberlerden zaten belli.

    Arkadaşa tavsiyem ürünü iade etmesidir.
  • Tabiki beklemenin sonu yok. Ki ben eski sistemi sattim ve yeni sistemi de toplamaya baslamistim. Skylake ile cok aZ bir performans farki olmasindan cok 2 ay gibi bir kisa sure kaldigi icin almisken guncelini bekleyecegim. Zen, skylake fiyatlatini belki dusurebilir. Ya da kaby lake sanilandan daha fazla performs artisi ile gelebilir. Ya da 1151 pinli olsa bile kaby lake ile cikacak olan yeni anakartlarin artilari ne olcak gorecegim..sonucta yeni olan bisey getirmek zorunda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu 2016 başında deseniz gerek yok alın derdim
    2016 sonu yaklaşmışken beklemekte fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3,1185485 Türk Lirası

    Sonumuz hayrola
  • Hocam bütçe hassasiyetin varsa bekleyip yeni seri çıkınca skylake al. Amacın teknolojiyi takip etmekse tabi ki bekle. Amacın sağlam bir işlemci ile oyun oynamaksa al gitsin seni 3-4 yıl tertemiz götürür. Senin beklentin ile alakalı durum :)
  • Şu günlerde 6700k ya yatırım yapmak çok gereksiz saçma bir hamle olur.Malum kaby ler 200 serisi yeni chipset anakartlar gelmesine çok az kaldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkanı beklemenin sonu yoktur, kaby lake çıktıktan sonra, tahminimce yaz aylarında cannon lake tanıtılacak ve bu işlemciler 8 gerçek 8 sanal toplamda 16 çekirdek olacak, eeee şimdi bunu da beklemek lazım değil mi?

    Yani demem o ki, sistemini yenileyeceksen karar verdiysen %10 fazla performans için beklemenin bir anlamı yok, benim acelem yok diyorsan cannon lake işlemcileri beklemeye değer ancak kaby lake işlemcileri beklemeye değmez, benim düşüncem bu şekilde karar senin.

    Bu arada şu video aklıma geldi paylaşayım dedim.




  • Beyler i7 7700 K'da Speed Shift teknoloji sayesinde i7 2600 K gibi istediginiz kadar OC yapabilirsiniz islemci onun gibi isinmiyor imkani yok azda olsa yenilikler var i7 6700 K'da ki butun hatalarin duzelmis versiyonu aralarinda %10 fark olduguna bakmayin aralarinda saat hizi farki var i7 3770 K'dan i7 6700 K'ya kadar OC yapabilme sorunu var hatta cok isiniyordu yapildigi zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 3 Kasım 2016; 9:47:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni işlemcilerin tahmini fiyat aralığı ne olur skylake işlemciler ne kadar düşer fiyatı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skylake in ne kadar düşeceğine bir önceki nesil işlemci fiyatlarına bakarak karar vermek doğru olabilir belki? Firmalar bir süre elindeki stok u alış fiyatından sabitleyip düşürmeyecekler.
  • İade etmene gerek yok yeni çıkacak olanlarla arasında en fazla yüzde 5 fark olur teknolojinin sonu yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.