Şimdi Ara

İ7 7700HQ GTX1050 İÇİN LİNUX TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba İ7 7750HQ GTX1050 sistemim için linux dağıtımı önerebilir misiniz . Linux'u kodlama ve yazılımda ilerlemek için kullanıcağım hangisi daha iyi olur. Lütfen Görüşlerinizi bildirirseniz memnun olurum.




  • Herhangi bir GNU/Linux dağıtımı olabilir.

    Ne biliyorsan onu kur.

  • Manjaro Deepin
  • Teşekkürler @uisik34 @Wolf_263 Peki Kali Linux Hakkında yorumununuz nedir

  • Ne yapacaksın Kali Linux'u?

    "Hekır"cılık mı oynayacaksın?

  • IT, üst seviye danışman veya güvenlik uzmanı değilseniz son kullanıcı için anlamsız bir dağıtım.
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt

    Bazı videolar görmüştüm kali linuxun güvenli olduğuyla ilgili peki teşekkürler

  • Sorun Çözüldü Manjaro Deepini deneyeceğim Çok Teşekkür ederim

  • Manjaro Arch mimari ile rolling en güncel paketlere erişebilir. Aur, Snap ve Flatpak ile sınırsız paket seçeneğine sahip olurken.
    Deepin masaüstü tarafında arka planında çin desteğiyle kendi paket depolarına alınmış yüzlerce Windows tabanlı uygulama port edilmiş.
    Paket zenginliği ve linux konforu için dağıtım olarak son kullanıcı tarafında Manjaro+Deepin ile başlayabilirsiniz. Donanımının oldukça yeterli seviyede
  • technolog2222 kullanıcısına yanıt

    Linux Mint kur.

    Debian tabanlı dağıtım ile GNU/Linux dünyasına girmen daha az sorunla karşılaşmanı, GNU/Linux'tan soğumanı engeller.

    Bazen basit bir şey bile saatlerce uğraştırabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 28 Kasım 2020; 19:41:45 >
  • @technolog2222 Sistemin için en iyi dağıtım Linux Mint Cinnamon olabilir. Bu dağıtımla Nvidia GPU sürüüsünü çok kolay biçimde kurabilir ve aynı Windows gibi istediğin uygulamaları Nvidia GPU ile kolayca açabilirsin. Linux Mint Cinnamon, Deepin'den çok daha iyi özelleştirilen, daha az kaynak kullanan ve daha kolay kullanılan bir dağıtımdır.



    Alıntı

    metni:
    Deepin masaüstü tarafında arka planında çin desteğiyle kendi paket depolarına alınmış yüzlerce Windows tabanlı uygulama port edilmiş.


    @uisik34 Deepin tarafından port edilen yüzlerce Windows uygulaması neler, Chrome gibi zaten Linux desteği olan uygulamaları kendi deposuna eklemiş olmasınlar?! Benm bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok, sanırım bir propagandaya maruz kalmışsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 28 Kasım 2020; 20:48:47 >
  • Teşekkürler @kelebekx3 manjaro deepini açıkçası pek beğenmedim linux mint i deneyeceğim

  • technolog2222 kullanıcısına yanıt

    Şu bağlantıdan kurulumla ilgili genel bilgilere ulaşabilirsiniz. https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest/


    Kurulumla ilgili, eğer başlatmada sorun yaşarsanız, sistemi uyumluluk kipi ile başlatırsınız. https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest/boot_options.html


    Kurulum sonrasında başlatma sorunu yaşarsanız, şuradaki gibi sistemi nomodeset değişkeni ile başlatıp, Nvidia sürücüsünü kurarsınız. https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest/boot_options.html#other-boot-options


    Nvidia sürücüsünü kurduktan sonra sistemi yeniden başlattığınızda sorun kalmaz. Nidia sürücüsünü kurduktan sonra, paneldeki sistem çekmecesine bir uygulamacık eklenir. Bunun yardımıyla hangi GPU'yu kullanacağınızı seçebilirsiniz. On-demand (Hazırda-beklet) kipini seçerseniz, menüye sağ tıklayıp uygulamaları Nvidia GPU ile açmanız mümkün oluyor.





  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Hayır kendi app store paket yöneticisine girdiğinizde karşınıza gelen yüzlerce Windows ortamı da görmeye alıştığımız ancak linux tarafında sadece Deepin ile gördüğüm yazılımlardan bahsediyorum. Chrome değil tabii ki :))
  • Propagandaya mı maruz kaldım? 😄 Sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum 👍
  • technolog2222 kullanıcısına yanıt
    Yeni başladığından sarmamış olabilir. Arch kütüphanesi ve Deepin aslında oldukça kullanışlılar. Kişisel fikrim Deepin 10 yıldır gördüğüm en yenilikçi masaüstü ortamı diye düşünüyorum, buna Budgie de dahil edebilirim. Yoksa linux ile tanıştığımdan beri en bilindik kullanıla gelenler KDE ve Gnome sonrasında Xfce. Cinnamon ve Mate bunlardan ortaya çıkan çatallamalar. Önünde yüzlerce dağıtım ve artı özelleşebiken masaüstü ortamları var. Deneyerek öğrenebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uisik34

    Propagandaya mı maruz kaldım? 😄 Sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum 👍

    Örnek verebilesin diye yazdım aslında, mesela hangileri, nasıl port etmişler. Kapalı kaynak kodlu yazılımsa bunlar, port etmeleri mümkün değil. Bunlar açık kaynak kodlu yazılımsa, yaptıkları sadece paketlemek olmuştur. Bu durumda Windows yazılımından bahsedilmez. Bu Windows'tan port edilen yüzlerce yazılımı merak ettim doğrusu!


    Deepin'in neresi en yenilikçi ortam, Gnome Shell çatalıydı (hatta o bile değil, EOS'un Gala'sını çatalladırlar.) Üstünde sorun çıkartan bir Blur eklentisi eklediler. https://github.com/linuxdeepin/blur-effect


    GTK'ya söz geçiremeyince, QT/KDE'ye yönlendiler. Şu an Deepin olarak gördüğün bir Kwin çatallaması. İyi derecede yapılandırmak için KDE araçlarına ihtiyaç duyuyor.


    Ortam olarak Deepin'de olup da diğer son kullancı dağıtılarında olmayan nerdeyse hiç bir şey yok. KDE varken Deepin ile uğraşmak gereksiz. Amaç QT ve Blur efekti ve görsellik ise, sistem kaynağı kullanımını göze alıp KDE kurmak daha mantıklı.


    Intel + Nvidia optimus desteği açısından Deepin kullanışsız bir ortam. Benim bile bir kaç betikle yapabildiğimi, bir arayüze taşıyabilmiş değiller.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 30 Kasım 2020; 1:35:12 >




  • KDE Neon önerebilirim. Hem LTS destekli çekirdek ile uzun vadeli kullanım sağlar hem de KDE masaüstü ortamıyla çok özelleştirilebilir ve aşırı kaynak tüketmez. Görünümü iyi olan bir masaüstü deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.