Şimdi Ara

i7 7700K yüksek sıcaklık sorunu. işlemci yanıyor. Acil yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Oncelikle donanımlarım
    işlemci:i7 7700k
    Anakart:Gigabyte aorus z270x gaming k7
    Ekran kartı:gigabyte gtx1080 g1
    Sıvı soğutma nzxt kraken x52
    KAsa nzxt s340 Elite
    Ram: G*skill Trident Z rgb 3200 16gb

    Sistemimi yaklaşık 5 ay önce 0 olarak topladım. ve son derece memnun olarak da kullanıyordum ta ki bu sabaha kadar. Bütün ısı degerlerim normaldi oncesinde.i7 7700K yüksek sıcaklık sorunu. işlemci yanıyor. Acil yardım.

    Gece saat 2 de sadece torrenti açık bırakarak yattım başka bir işlem yok. Sabah uyandığımda bilgisayarın fanları deli gibi dönüyordu. işlemci sıcaklığım 100 dereceyi görmüştü.

    Bilgisayarı kapadım kasa kapağını falan actım kasayı soğuttum bir süre. tekrar açtım bilgisayarı sıcaklık bir anda fırladı fanlar deli gibi dönmeye başladı.

    Bios güncelledim. Owerclocku kaldırdım biosu varsayılanlara aldım. tekrar denedim masa üstünde hic yük yokken sıcaklık 90ın altına düsmüyor.

    bilgisayarı kapadım sıvı sogutmayı soktum macunu temizledim baya sakız gibi olmustu. yeni macun sıktım topladım vs yol verdim bilgisayar hic acılmadı bu sefer sürekli resetledi kendini.

    hata kodlarını arastırarak birazda deneme yanılma yoluyla sorunun Ramlerden kaynaklandığını buldum. daha once ramlerim 1 ve 3 nolu slotlardaydı ama suan ramleri 1 ve 2 nolu slotlara taktığımda sistem acılmıyor C1 kodu verip resetleniyor sürekli. 3 ve 4 nolu slotlata taktığımda sistem acılıyor.

    sistemi açıp temiz bir format attım. driverleri yükledim fanları radyatoru temizledim ki zaten tertemizdi. ama hicbirsey degismedi. fanları ve pompayı en yüksek ayarda dahi calıstırsam 2400 rpm den bahsediyorum masa üzerinde 0 yükte 90 derece goruyorum.

    Arkadaslar sorun nereden kaynaklanıyor. uzman arkadaslardan acil yardım istiyorum.

    sorun yazılımsal ise ne yapabilirim. Donanımsal ise hangi parcadan kaynaklanıyordur.

    Ram slotlarına ne olmus olabilir ?

    Herkese Tesekkürler.







  • up arkadaşlar yok mu yardım edecek ?
  • Sorunun ramler veya ram yuvalarından kaynaklandığından eminsen ki benim fikrimce ram yuvalarının birtanesinde kısa devre var buda kasanda sıcaklık artışına sebep oluyor işlemcini farklı bir anakartda denemeni isteyeceğim bunun haricinde sıvı soğutmanın layıkıyla çalışıp çalışmadığından eminmiyiz uzun süren çalışma bir arızaya sebep olmuş olabilir bunlar haricinde sisteminde cpu ya karşı bir yük göremiyorum buda cpuda sorun olması olasılığını çok aza indiriyor eğer cpu da bir sorun olsaydı yükde görürdük keza yazılımsal bir sorun olsaydı yine cpuda yük görür bunu ona yorardık.sen parçaları farklı bir anakartda deneme imkanın varsa dene ve sonucu buraya yaz bizde ona göre birşeyler yapalım eğer elektronik bilgin varsa ram yuvalarının etrafınıda bir kontrol et bakalım 1-2 girişlerde ısı artışı mevcutmu.(Çalışırken yapma bu işlemi fişi çek kısa devre yaptırırsın.)
  • beratokm kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevap için teşekkürler. ramlerdeki sorun bios güncelledikten sonra oldu. bios güncellemesi kısa devre yaptırırmı.



    birde işlemci ile alakası yoktur demişsiniz ama bilgisayarı kapayıp 12 saat tamamen soğuduğuna emin olacak kadar bekledim.



    12 saat sonra bilgisayarı açtım masa üstü geldiğinde işlemci direk 99 dereceyi gösteriyordu. işlemcinin bukadar çabuk 99 derece gibi uçuk bir rakama çıkması çok garip değil mi. hiç soğutma olmasa da pc açılana kadar 100 derece nasıl olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradsedat

    öncelikle cevap için teşekkürler. ramlerdeki sorun bios güncelledikten sonra oldu. bios güncellemesi kısa devre yaptırırmı.



    birde işlemci ile alakası yoktur demişsiniz ama bilgisayarı kapayıp 12 saat tamamen soğuduğuna emin olacak kadar bekledim.



    12 saat sonra bilgisayarı açtım masa üstü geldiğinde işlemci direk 99 dereceyi gösteriyordu. işlemcinin bukadar çabuk 99 derece gibi uçuk bir rakama çıkması çok garip değil mi. hiç soğutma olmasa da pc açılana kadar 100 derece nasıl olur.

    Cpu da bir sorun olsaydı bunu üzerindeki yüke bakarak anlayabilirdik cpu ısınması sadece cpudaki sorunlardan kaynaklanmaz anakartdaki bir kısadevre cpu nun ısınmasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra biosdaki voltaj değerlerinden dolayı anakartda herhangi bir sorun oluşmuş olabilir bios u göz önünde bulundurmadan kısa devre cevabını verdim bios sürümünüzü değiştirip tekrar sonucu yazabilirsiniz.




  • beratokm kullanıcısına yanıt
    hocam ilgilendiğin ve vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim. evet birkaç bios sürümü denedim ama sonuç hep aynı. bilgisayarı açar açmaz 90 100 dereceleri görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim siz işlemciyi en iyisi farklı bir anakartda deneyin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratokm -- 29 Ekim 2017; 20:0:18 >
  • beratokm kullanıcısına yanıt
    bu yapabileceğim bi imkanım yok şu an malesef. tek çarem servis gibi :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En idealide servise götürmek olucaktır zaten
  • 1)arka planda işlemciyi çok kullanan bir program olabilir(virüs v.s.) %99 kullanım esnasında görev yöneticisinden kontrol ettiğinizde şüpheli bir process var mıydı
    2) sıvı soğutma sisteminde sıkıntı olabilir. bios ekranından sıvı soğutmanın fanını kontrol edin, pompa çalışıyor mu su akışı sağlanıyor mu bunlara bakmak gerek. stok bir işlemci soğutucu varsa bir onu montajlayıp deneyin
    3)bunların dışında düşük bir ihtimal acaba anakart işlemciye gereğinden fazla voltaj mı veriyor.

    yani böyle bir sorunun durup dururken olması da ilginç bana kalırsa şüpheli parça sıvı soğutma sistemi gözüküyor ama net bir şey söyleyebilmek için farklı bir soğutucu ile denemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    cevaplar için çok teşekkürler. sorun soğutmada değil bence. hiç soğutma olmasa bile 0 yükte bir işlemci bilgisyarı açar açmaz 99 dereceyi görmez.



    dün akşamki arkadaşın dediği gibi sorun anakartta bir kısa devrede.



    zaten anakartı bugün servise götürdüm götürmez olaydım.



    okadar özenle bezenle söküp kontrol ederek poşetine ve kutusuna koyduğum anakartım nasıl olduysa servis elemanı arka tarafta kutuyu açtığında işlemci yuvasındaki bütün pinler birbirine girmişti nerdeyse.



    servis elemanı da direk sıkıntıyı "ben bunu yine alayım ama sorun bundan kaynaklı bak" diyerek hiçbir belge vermeden sadece bir not kağıdına telefon numarası yazarak beni oradan gönderdi.Nutkım tutuldu birşeyde diyemedim aptal gibi çıktım servisten.



    kargoya güvenmeyip büyükçekmeceden üsküdara 1 günlük iş mesaimi yiyip 8 saat yol çektiğime mi yanayım.



    kusurlu ürün nasıl oldu anlamadım kullanıcı hatasına döndü ona mı yanayım.



    komple hafta sonum çöp oldu ona mı yanayım.



    yeni bir anakart alıp bilgisayarı baştan topluycam emekler yine çöp ona mı yanayım bilemedim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.