Şimdi Ara

IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küresel Sermaye Visa-Master işleri bozulmuş. Devleti Dünya Bankasına şikayet etmişler.

    İBAN demek nakit alışveriş demek.
    POS makinasında Karekod ile IBAN ile yasal alışveriş sağlanmalı.

    Kredi kartı faizleri nakit alışverişi arttırmış.
    Kredi kartı yerine Banka Kartı.

  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt

    Bana kalsa 5000 TL lik kağıt para bile çıksın da bilerek çıkarmıyorlar ki kayıt dışı artmasın. Yorgan yırtıldı artık nereyi dikersen dik delik büyüyor .Ayrıca büyük parayı basmak demek biz bir şeyleri batırdık demek ama bunu kabul edecek yönetim yok bizde.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Müşteri de bir zahmet Iban'dan gönderirken açıklama kısmına ne olduğunu yazsın detaylıca. Bu ülkede havale/eft yaparken çoğu kişi açıklama kısmını nedense kullanmıyor. Bu da büyük yanlış. Elinde delil olması açısından açıklama kısmı önemli.

  • bir hukukçudan duymuştum. tanımadığınız kişilere iban ile para göndermeyin diye. çünkü bahis, para aklama gibi olaylara karışma durumlarda sizin de başınız yanabilir.

  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    evet bu yüzden zaten yine aşamayacaklar adamın biri gelip açıklama kısmına 1 milyon tl bağış yapıyorum der parayı aktarır yine el atından ticaret yapılır devlet bunun önüne geçemez ama devlet şöyle birşey yapsa mesela hunharca vergi değilde. milyonlarca para transferi oluyor hepsinden %2 vergi alsa hem devlet sürümden kazanır hemde millet memnun olur. ayrı olarakta devletin vergi olayında neden ısrar ettiğinide anlamış değilim aşağı yukarı 50-100 senedir cumhuriyet sisteminden beri vergi veriliyor ama ülke hep geriye gidiyor demek ki buda yanlış vergi ile ülkenin abad olmadığı kesin.. devletin yerinde olsam farklı sistemler üzerinde odaklanırdım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 17 Nisan 2024; 16:27:6 >
  • IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor


    I LOVE YOU.IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor 

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Bu saydıkların büyükbaş bu yapılan düzenlemenin bunlarla ilgisi yok ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇARE


    IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor


    IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor 

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Tamam işte müşteri de yazmasın "bağış yapıyorum" diye. Enayi mi? Yarın bir gün aldığı üründe sorun yaşarsa da devlet diyecek ki sen bağış yapmışsın ürün almamışsın. Bir zahmet müşteri tarafı da esnafın istediğini yapmasın.

  • Adamlar kredi kartı ile mal/hizmet bedeli alıyorlar ama fiş kesmiyorlar. Eskiden fişin saati ile pos slibinin saati tutacak diye uğraşırlardı. Bilen nasıl olduğunu açıklayabilir mi?

  • Amerika da yaptığım gibi Türkiye hesaplarımı da aynı şekilde yönetiyorum. Herşeyin bir yolu var. Vergiden ne kadar kaçabilirsem (kanunlar çerçevesinde) benim kazancım. Çifte vergi anlaşması sayesinde avantajlıyım. Yılın 10 ayı yurdışındayım. Ülkemin havasını suyunu yolunu madenini gümrüğünü HİÇBİR ŞEYİNİ kullanmayıp Para kazanıyorum. Tüm kazancı dolar olarak ülkeme getiriyorsam Maliye bana teşekkür etsin. 15 yıldır yaptığım USA borsa yatırımları (ki risk her zaman var)ile de extra para kazandıysam Hiçbir devlet bende bunu alamaz. Aldığım araba, motor ev akaryakıt sayesinde fazlasıyla vergi veriyorum zaten. Yılda 2 ay yaşayıp herşey için 12 aylık vergi ödüyorum severek... MTV imiş telefon internet bilmem ne diye hesap yaptım. Yaklaşık 80.000 TL den fazla fatura var. Nerd2n baksan 20.000 devlete gidiyor. Yeter onlara.

  • Elin zenginine her türlü vergi muafiyeti ve teşvik ver , garibanın 3 kuruş parasına vergi adı altında çökmeye çalış. Kusura bakmayın bu enflasyon bu faizle ben olsam ben de ödemem. Önce ekonomiyi düzeltin derler adama. Likayat getirin , amcanızın dayınızın dıdısının dıdısına kadar ihale verip kendinizi zengin etmeyin. İsim göndermeler ile mülakatlarda , kamu işe alımlarda adaletsizlik yapmayın. 3 kuruşluk malı , adrese teslim ihaleler ile 10'a verip kamu zararı yaratmayın aradan da payınızı almayın derler adama.


    Siz her türlü naneyi yiyeceksiniz , vatandaşa gelince ooooo. Ben nakit verip fiş almam asla. Vatandaşın cebi para görecek ki ekonomi düzelecek. Ülke ancak o zaman düzelebilir. Bunlara kalsa bu aldıkları vergileri de batırırlar. Diğer batırdıkları paralar bu söylediklerimin en büyük referansı.

  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    sen olayı anlamadın ben x ürünü aldım sonra esnaf bana dedi 100 bin tl bende ibandan atayım dedim açıklamayada bağış yazdım gönderdim bunu kim çözecek :)) devlet bu işten birşey kazanamaz..


    para adamın hesabında yasal duruyorsa istediği gibi oynatır. hem niye ben devlete kazandırayım ki zaten televizyonlarda görmüyormusunuz millete 40 yaşında emeklilik yapıp belediyelerde jakuziler duşakabinler daha anlatmama gerek yok. devlet kazanacağına esnaf kazansın... devlet ben açmıyım tokmuyum param varmı düşünmüş mü ben devlete kazandırayım?

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Tepedeki yerken iyi hadi sıkıyorsa yazsana tepedekine de

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • memed şimşek abim bonbayı patlatmış yine.

  • Bu kadar vergi koyarsanız herkes kaçmaya çalışır. %20 kdv olur mu ya? Bir de başka vergiler ekleniyor. Adamlar ne yapsın?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu ibandan odeme alma konusuna neden bu kadar takildiklarina anlam veremiyorum. nakit odemeyle arasinda ne gibi bi fark var ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarımı bazı arkadaşlar eleştirmiş bazı arkadaşlar hakaret etmiş. Ben bu konuda buraya birşey yazarken sadece bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için yazdım. Kimseye yalakalık yapmadım. Bu konuda burada dil döküp bilgi vermem bütün vatandaşlardan alınan vergi hakkında doğru bilgi vermek, öğrenmek.

    Vergi konusunda ne kadar cahil ve bilinçsiz olduğumuz bu arkadaşların bu konuyu yalakalık bağdaştırması kadar ahmakça.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.