Şimdi Ara

Ibiza 1.2 TSI DSG Yokuş kalkış yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar, 2012 model ibiza 1.2 tsi dsg copa plus sahibiyim alalı 2 hafta kadar oldu. Araçta yokuş kalkış desteği var en azından ben öyle sanıyordum, geçen gün trafikte yokuşta kalkma sırasında araç hissedilir bir şekilde geriye kaçtı. Daha önce otomatik araç kullanmadığımdan pek de hakim değilim konuya, sonrasında boş bir yokuşta bir kaç kez dur kalk denedim. Araba hep hissedilir bir şekilde geriye kaçma yapıyor ben de yokuş kalkış desteği olmadığını düşündüm. Yanlış hatırlamıyorsam 4. deneyişimde ayağımı frenden çektim bu defa 2-3 saniye kadar olması gerektiği gibi hill hold devreye girdi ve yokuşta durdu. Sorum şu şekilde, sizce arabada yokuş kalkış desteği vb bir şey var mı? Var ise dediğim geri kaçırmalar neden kaynaklanıyor, ya da herhangi yanlış yaptığım bir şey başka bir sıkıntı mı var? Eğer yok ise son denememde frenden ayağımı çektiğimde o dik yokuşta araç nasıl hareketsiz kaldı? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim, teşekkürler.







  • 2012de yokuş desteği, esp ve lastik basınç sensörü opsiyonel olarak satılıyordu diye biliyorum. ama copa plus ta standart olabilir.
    öncelikle bu desteğin çalışması için sistemin eğim eşiğinden daha dik bir yokuş olması gerekiyor. yani çok az meyilllerde sistem devreye girmiyor, azıcık akıyor araç. ayrıca aracın tam olarak durması gerekiyor. yani araç yavaşlayıp tam durmadan gaza basınca devreye girmemiş oluyor.
    sonuçta 1 kere devreye girdiyse sistem araçta mevcut demektir. dediğim şartlara uygun hallerde tekrar deneyin. bazen devreye girmiyor ise sistemde bir sıkıntı var demektir.
  • Cevap için teşekkürler, bugün tekrar denedim ciddi eğimli bir yokuşta dediğiniz şartlarda, yine 50-60 cm lik bir kaçırma oldu, artık mecburen el freni ile kalkıyorum trafikte.
  • Kezman324 kullanıcısına yanıt
    dostum benim aracım 2015 1.2 tsi dsg hill holder standart olarak var ve benim ilk aracım.ayağı frenden çekersen araç kendi gaz veriyor zaten eğim çok değilse ileri doğru ivmeleniyor 3 saniye geçtikten sonrada geri kaçıyorki 3 saniye çok büyük bir zaman.el frensiz alışmaya çalış bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.