Şimdi Ara

Ibiza 2017 1.0 Manuel yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1.0 atmosferik :(


    Uzun yol sabit 100-110 5 litre normal herhalde ama ben binmem aynı arabanın 1.6 motoru olsa en çok 1 litre fazla yakacak ama hiç değilse gaza basınca araba biraz tepki verecek , 4 kişi hafif rampa çıkar mı o araba bilmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 118i 1.5 ile 600 km yol yaptım Antalya’ya Ankara’dan. 5.4 lt yaktım 110 km/h sabit. Ortalama hızım 108.2. Bence fazla bile yakmış.

    1.2 peugeot 208 ile 4.2 ile gitmiştim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Simdi dusuk devirin yaratabileceği zirilyonda bir sikiintidan gireceksek,yuksek devirde kullanmanin basta yakit sarfiyati olarak dönüp, getireceği diğer sikintilara da bakmak lazim...Aracim 7 ortalama gidiyor..bassam biliyorum 12 si var..100 km de 5 lt,67000 km de 3300 lt civari benzin yapjyor bu da şu anki yakit malitetiyle 97 bin tl yapıyor..Ne gpf ler ne akü ler değişir bu paraya.Erken gidecek lastikler, turbo vs de cabası

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Düşük devirli uzun süre kullanmak iyi değilin çözümü 7 litre yakan araca 12 litre yaktiracak kadar basmak mı yani?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Ufff iste benzinlilerde boyle saçma bir olay yok kalkip gpf demissiniz sirf muhalefet için.,..gerek yok yani..birisi bilip bilmeden benzinlilerde alt devirlerde kullanmayın va demiş ona istinaden yazmistim zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 100-110’la giderken aracın motor sesi kabine çok geliyor mu, rahatsız ediyor mu sizi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyonla haşır neşir olalı 1 ay olmadı o yüzden bazen gereksiz gazlar gereksiz frenler yapıyorum. Ankara Pursaklar'da rampalarda trafikte çabucak bayılıyor. Yol boş olsa zaten sıkıntı yok. Açıkçası biraz ihtiyaç hissettim daha güçlü motora. Peder 1-2 yıl sonra dahasını istersin dedi ama ben şimdiden ihtiyaç hissediyorum daha borcu bitmedi aracın. Şimdilik böyle idare etmek zorundayım.


    Arabanın sesi 120-130 larda gayet normal bir sese sahip ben gürültü veya ses olabileceğini siz diyene kadar dikkat edip düşünmemiştim açıkçası hatta bazen normal vites geçişleri için arabanın bağırdığını zor anlıyorum.(2500-3000 devirler) Daha önce 2011 Megane kullandım kısa bir süre. Ona kıyasla Uzun yolda oldukça konforlu bence. Ama rampa inişi harici düz yolsa 140-150 basarken araba ya hoplamaya ya da sallanmaya başlıyor. Tehlikeli bir boyut alıyor sanki. Ayrıca süspansiyonları pek iyi değil galiba. Çevremden sordurdum. Araç yollardaki bazı sert yamalarda tekerleklerden sert bi geri bildirim alıyorum dedim süspansiyondandır dediler. Tekerlekler de küçük belki onun da etkisi vardır. Önümüzdeki ay muayeneye gidince bir şeyler çıkar mı bakıcaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmuco26 -- 14 Haziran 2022; 22:51:47 >




  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam ilk arabam olunca ve benzin de pahalı olunca arabanın tadına varamadan yakıt derdine düştüm. Çoğu kişi sizin gibi dedi zaten. Kullana kullana yakıt verilerini de anlamaya başladım zaten. Şehirler arası 4.4 şehir içi trafiğe rampaya göre de 4.7 - 5.1 civarı veriler elde ettim. Yani çoğu kullanıcının dediğiyle uyuşuyor. Ankara Pursaklarda tüketim 5.3 leri görürken Eskişehir yolunda 4.5 larda.

  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt

    Hocam en son geçen hafta git gel yaptım Eskişehir e dediğiniz gibi fazla. Ancak kullanıma dikkat ettim, hız sınırları, sollarken daha uyumlu gittim v.s. 4.4 - 4.7 civarı veri gördüm 270 km yolda. Gidiş-dönüş . Kullanış tarzım(ilk tecrübelerim olduğu için) trafiği anlamam ile gelişti ve yakıt da onunla paralel olarak daha düştü sanırsam.

  • esmuco26 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur maalesef alışkanlık olunca oluyor. Yorumumdan yanlış anlamayın lütfen, tamamen bilgi amaçlı ve kendi düşüncemi söyledim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben teknik biriyim. sayılara bakarım. Para yakıt konusunda kesinlikle duygusal tepkiler vermem. :D Siz öyle sayıya ulaşmışsaniz doğrudur. Bunda yanlış anlaşilacak bir şey yok, aksine duyduğum iyi oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı motora sahip 2021 model ibiza kullanıyorum bir süredir Ankara şehir içinde. Sabah ve akşam trafiğinde işe gidiş geliş esnasında 5-5,5 litre/100 km gösteriyordu gösterge yaklaşık 12 km'lik güzergah için. Ortalama hız da 20 km/saat civarıydı.

    1 haftadır da yine Ankara şehir içi ama şehirler arası gibi sürüş yapılan bir güzergahta sabah trafiğinde kullanıyorum. Güzergah 20 km ama ortalama hız 60km/saat civarı. Ortalama tüketim 3,8 litre/100 km gösteriyordu.

    Araç 999 cc atmosferik ve manuel olunca malesef çok atik değil ancak yalıt konusunda beklentileri karşılıyor kendi adıma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.