Şimdi Ara

iç güveysi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • üniversiteden beri birlikte olduğum kızla evlenme hayallerimiz var. benim dile getirmek istediğim şey şu; ben İzmir'de yaşıyorum kızda Amasya da evlenince benim Amasya'ya gelmemi istiyor iç güveysi olarak. benim izmir!de yani yaşadığım şehirde bi aile şirketimiz var ve biraz varlıklı bir aileyiz bu duruma rağmen beni yanına çağırıp orda kalmamı istiyor bende istemiyorum. ama eğer gelmezsem ailesinin istemeyeceğini söylüyor. buna karşılık olarak sendemi ailen gibi düşünürsün diye sordum, aldığım cevapsa ailem ne derse o olur oldu kendiside çalışıyor ailesini nadir görüyor. bunları istemesinin nedeni ise ailesinin yakınında olmak istemesi. tabikide çok iyi anlıyorum ama ben bilmediğim bi şehirde bi sahibi değilken nasıl kurulu düzenimi bırakıp gitmem ne kadar doğru olur. ben kendisine şimiden sözde verdim istediğin zaman gider gelirsin seni hiç darlamıyorum diye ama yinede gelmek istemiyor ne yapmam lazım. şuan bu yazıyı yazarkende nasıl yazdığımı bilmiyorum aklım çok karışık siz derdimi anladınız birazda olsa başka insanlardan akıl yada bi düşüncelerini merak ediyorum









  • Amasyada is güç yoksa hayatın düzenin mahvolur hocam aile isi yaşatmak çok önemli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailem ne derse o olur diyenden yol yakınken vaz geç derim. Sana bir abi tavsiyesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğun yere kızın ailesi geldiği an kendi evin bile olsa iç güveysi oluyorsun

    2 aylığına kaynanam geldi huzur muzur kalmadı. Tahsilli kızı Kurup kurup üstüme salıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

    türkiyede tahsil mahsil hikaye . evlenene kadar hepsi modern şu bu evlenince görüyorsun gerçek yüzlerini.

  • kızın aılesının senden haberı var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes.S07 E kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle giitme insan önce kendini güvenceye almaya bakmalı aşkın gözü kördür. Amasyada iş imkanı yok her yeri sıkıntı İzmir i bırakıp işini bırakıp Kesinlikle gitme ya anlaşırsınız kendi aranızda ya da vedalaşırsınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki bi ikna etme önerisi verebilirmisiniz acaba ne demem lazım ne yapmam lazımki ikna olsun

  • Anlattıklarınızdan anlaşılan kızın biraz muhafazakar frekansta (siyasi anlamda değil) aileden geldiği ve ailesinden İzmir'e gitmesine izin çıkmadığı. Bana sorarsanız ailesini ikna etmelisiniz. Ama aile tutucu olduğu ve kız size ailem ne derse o olur dediği için ikna etme şansınız biraz düşük gibi. Kız aileye - bu tarz aileler genelde kız çocuklar söz konusu oldu mu böyle yetiştirir - fazla bağlı gibi çünkü, taleplerine karşı çıkarak ailesinden bağımsızlaşma iradesini kolay kolay göstermeyecektir. Onu bu iradeyi göstermek için teşvik edebilir ve ailesini beraber ikna etmeye çabalayabilirsiniz.

    Ama tabii ailenin karakteristiklerini bilmiyorum. Aile bir anda size düşman da kesilebilir. Sezgilerinizi diinleyip her türlü riske karşı hazır olmalısınız. Hani kötü bir şey olursa da dünyanın sonu değil. Yeterince şanslıysanız da zaten bir şey olmaz. Ama en baştan kızın zaten ailesine karşı çıkma iradesini göster(e)memesi gibi kendisinin ailevi koşullanmışlıklarıyla ilgili sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız yani bence. Adım adım ilerleyin ve şansınızı öyle deneyin. Önce kızı gerçekten - bu da zor bir görev - İzmir'e sizinle gelmeye ikna edin, sonra onunla beraber ailesini buna ikna etmeye çalışın. Olgun bir şekilde maksatlarınızdan bahsedin. "İzmir'in güzelliğinden" dem vurun vs vs.

    Bol şans.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ayakların götüne vurarak kaç.

    evlendikten sonra ne ailesi?

    yeni ailen artık eşin ve çocukların olacak.


    ana babayı sayacaksan hürmet edeceksin ama onlara göre yaşayamazsın. ne insanlar var yahu, yazık bunlara verilen ekmeğe aşa!

  • Ailesi ile arasına birkaç saatlik mesafe bile koyamıyorsa çok yaklaşmayın derim, ileride daha çok baş ağrıtabilir. İşiniz olmadığı bir durumda kabul edilebilir bir teklif olabilirdi ama bu durumda buna ısrar edilmesi hiç mantıklı değil.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Burda konu kızın izmire gelmemesi tamam ama ben farklı bir şehirde olsam farklı bir sonuç olmıyacak kızlarının yanlarından ayrılmamasını istiyorlar ve bu kızın 2 tane abisi var ve bu iki abiside eşlerini başka şehirden alıp kendi işlerinin olduğu yere götürdüler bende buna tav oluyorum işte mademki abilerin aynı şeyle karşı karşıya kalmış ki daha doğal yani olması gereken o o nedenle hala diretiyo anlam veremiyorum

  • Enes.S07 E kullanıcısına yanıt

    O tarz ailelerde kızlarını kırılgan ev süsü veya biblo gibi algılama ve aşırı derecede muhafaza etme arzusu olabiliyor. Tabii sıkıntılı bir durum değildir diyemem çünkü aslında ona da zarar veriyorlar. Böyle kızlar sonra iş bulamıyor, evlenemiyor, çocuk yapamıyor vs bir nevi evde kalıyor. Aslında kendisini bu durumdan kurtararak, daha açık ifade edersem onu bağımsızlaşma iradesi gösterme konusunda ikna edip onunla beraber ailesini ikna ederek kendisine de hizmette bulunmuş olursunuz. Önce kızı, sonra ailesini ikna etmelisiniz. Sancısız bir süreç olacağını, başarı şansınızın %100 olduğunu iddia etmiyorum. Ama kızı gerçekten sevip sonuna kadar gitmeye kararlıysanız yapmanız gereken - bana kalırsa - bu. Tüm bu söylediklerimi tavsiye olarak alınız. Elbette önceliklerinizi gözden geçirip bu işlere hiç girmeyerek kendinize farklı bir hayat rotası da çizebilirsiniz. Tercih sizin. Başarılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.