Şimdi Ara

İçki satılan yerlerden alışveriş yapmak haram değildir. 'Zeusa' ithafen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Demin bi konu açmıştım su ile alakalı.
    Birinin ağrına gitmiş olacak ki şikayet le kapatıldı..Halbuki başlık yerine içeriği değerlendirse onun içinde daha iyi olurdu..Neyse cahillik amansız hastalık herkesi vurabilir.

    O konuda zeus arkadaş bana dinimden şüpheyle alaklaı birşeyler yazmıştı tam alıntı yapacakken konu kapandı..ağrıma gitti araştırdım ve gördüm ki forumda maşallahı olan çok sıkma limonatacılar var..

    Zeus arkadaş illaki denk gelir foruma araştırsın bakalım içki satan bi marketten bakkaldan tekelden alışveriş yapmak haram mıdır değil midir?
    kendi inancını sorgulasın sonra milleti sorgulasın. herkesin 50 krş a sattığı suyu gidip kendini bilmeze 25 krş fazla vererek 75 krş a almak ne kadar mantıklı?

    konu başlığıyla alakalı bilgi almak isteyenlere de kaynak google amcada var.
    "İçkiyi imal etmek, satmak, satın almak, aracı olmak haramdır. İçki satan kimseden helal olan bir şeyi satın almak ise İslam hukukuna göre haram değil caizdir. Fakat caiz olması alınması gerektiğine de delalet etmez. İçki satan yerlerden alışverişte bulunmak, onların bu faaliyetlerinin devamına bir destek manasına gelir. Çünkü bizim yaptığımız alışverişten yapmış olduğu kârla bu kişi aynı zamanda içki de alabilmekte ve onu satabilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de: “Günahta ve düşmanlıkta yardımlaşmayınız” buyrulmaktadır.
    Biz müminler ayetin bu irşadıyla hareket edip neticesinde günaha yardım manasını taşıyan bu alışverişten uzak durmalıyız. Allah’ın haram kıldığı bir nesneye dolaylı olarak da olsa yardımda bulunmak sorumluluğu gerektirir. Zira ayet açıktır. Hadisi şerifte ise şöyle buyrulur: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) içki ilgili olarak on kişiye lanet etti: "(Hammaddesinden şarap yapmak maksadıyla) sıkana ve sıktırana, içene ve ikram edene, (imalâthaneden veya depodan, toptancıdan perakendeciye veya tüketiciye kadar) taşıyana ve taşıtana, satana ve satın alana, bağışlayana, bunun parasını yiyene." (Tirmizî, Büyû 59)
    Görüldüğü üzere içkinin imalatından tüketilmesine kadar bu işe önayak olan herkese Efendimiz lanet etmiştir. Bu noktadan hareketle her ne kadar bu on sınıf içerisinde olmasa da içki satan yerlerden alışveriş yapmak suretiyle dolaylı yollardan da olsa bir günahın işlenmesine yardımda bulunmamaya çalışmalıyız.
    Buna göre başka yerden alış veriş yapma imkanımız varsa içki satan bir dükkandan alış veriş yapmamız caiz değildir. Fakat başka bakkal yoksa, başka yerden alış veriş yapma imkanımız yoksa içki satan bakkaldan alış veriş yapmamızda bir sakınca yoktur."







  • kolanın içinde alkol var haram diyorlardı o zaman kola satan yerlerde de alışveriş yapıcaz ayrıca sigara da haram değil miydi ( yanlşım varsa düzeltin mekruh diyen de var çünkü ) o zaman sigara satmayan yer bulmak lazım
  • Portakaldada alkol var portakal yimiyelim mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine burada okuduğuma göre meyvelerde de bir kısım alkol varmış
  • Ona bakarsan ekmektede alkol var n'apalım yemeyelim mi.
  • Domates yiyebiliyor muyduk?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haram olan alkol değil sarhoşluk veren her şey, alkol haramda eroin helal mi?

    Portakalda alkol var, istediğiniz kadar yiyin sarhoş oluyormusunuz? Kola da alkol varsa, kola içip sarhoş olan kimse gördünüz mü? Keza sirke, elma vs. liste uzayıp gider. Önemli olan içeriği değil sonuçları.

    Düzenleme : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brucelee -- 7 Ağustos 2012; 18:47:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brucelee

    Haram olan alkol değil sarhoşluk veren her şey, alkol haramda eroin helal mi?

    Portakalda alkol var, istediğiniz kadar yiyin sarhoş oluyormusunuz? Kola da alkol varsa, kola içip sarhoş olan kimse gördünüz mü? Keza sirke, elma vs. liste uzayıp gider. Önemli olan içeriği değil sonuçları.

    Düzenleme : imla

    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.