Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
37
Favori
385.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DI2ow

    İhaleye kafamda GoPro kamerayla gittim. Kimse yanaşıp bir şey diyemedi deli falan sandılar galiba. Alamadım o ayrı konu ama mafyatiklerden otoparkçıdan çekiniyorsanız işe yarıyor.

    Hocam valla tebrik ederim. Fikir gülümsetti  İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı?  İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? İnsanımız azıcık cesaretli ve zeki olsa kendini zeki zannedenler kolay para kazanamaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: av.cloud

    Hocam valla tebrik ederim. Fikir gülümsetti   İnsanımız azıcık cesaretli ve zeki olsa kendini zeki zannedenler kolay para kazanamaz.



    Alıntıları Göster

     İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çete grup var mı daha bu işlerde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilsoy -- 24 Ocak 2021; 11:9:44 >
  • Cahit Oksuz C kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevabınız için

  • 2016 yılında sanırım Mart ayıydı, Kuşadası icra dan bir tane araç almıştım. Şöyle ki 2015 yılında hendek operrsyonlsrina katılmıştım, 2016 yılı şubat ayında Muğla'ya geri döndüm, ulen dedim ki bir araba alayım canıma tak etti, sanırım ilanlardan aradığımı bulamamışım ki, UYAP ilanlarına baktım, 2014 Aralık çıkışlı 13 binde 2500 trameri olan(sağ kapı değişmiş serviste) polo 1.2 TSI buldum, tabi araç 6 aydan beri oradaymış baya tozlu vs, gidip göreyim dedim, otoparkci ya sordum araç nasıl vs, daha yepyeni ihale günü gelin yardımcı oluruz dedi(bayram degil seyran değil eniştem beni niye öptü), sonra karar verdim, ihale başlangıç fiyatı 29 du sanırım, daha sonra ihale günü 10 bini hazır edip gittim açık arttırmaya, bildigin teklif usulü açık arttırma, internetten biri 33 teklif vermişti, ben de en fazla 29 u başlangıç alırsam 32-33 gibi biter demiştim ama ama hesap uymadı tabi, iki tane uzun mafyavari adam vardı, milletin elinde telefonlar görüşüyorlar falan değişik, mafyavari olanlar da sürekli bana bakıyor belime sanırım silahima mi takıldı ne ben de anlamadım, neyse ben hiç yuzvermedim, neyse internet teklifi olan 33 ten başladı, 33.5, 34,35, 35,5, 36,37 herkes arttırıyor. Ulen insan gaza geliyor arkadaş, kesinlikle kafanızda bir limit olsun şu miktarı geçmeyeceğim diye, neyse en son ben de teklif verdim 38 in üstüne 39 dedim, herkes sarıldı telefona vs, 3 dakika sonra satiyorum satıyorum sattım, ve ihale bende kaldı, ulen diyorum nasıl toparlicam parayı, icra müdürü ile konuştuk falan muhabbetimiz tuttu, o zaman şöyle demişti, Mustafa sen niye önce bana gelmedin bunların hepsi çakal, ben bunları sokmazdim ihaleye, vala dedim müdürüm ben ne anlarım alsatci değilim alıp binicem dedim, neyse tabi anahtar yok yazılmış ama otoparkcida şerefsiz diyor ki abi ihalede anahtar yok yazıyor istersen getir çilingir ona açtır, kafam zaten allak bullak dedim durduk yere bı de karakola gitmeyim bunun yüzünden 200-250 TL de ona verdik, velhasıl gidecek arkadaşlara tavsiye, ben tek gitmiştim siz sakinntek gitmeyin kafada belli bir rakam olsun, bir de gitmeden önce hangi icra dairesi ise müdürüyle gorusmekte fayda var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu hortlatmış olacam belki ama bu aralar herkesin gündeminde ve insanlar artık bunu gayet normal bir şey olarak görüyor. Yani "ağlayanın malı" duygusallığı sona ermiş. İcra ihalesinden araç ta ev de aldım. Evde sorun yok ama araç alacaksınız 1 değil 3 değil 5 değil 10 kere düşünün. Tabi şu da var sonuçta galeriden, kullanıcısından kim olursa olsun araç almak her zaman bir risk. Merak ettikleriniz olursa tüm detaylarıyla anlatabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maelstrom -- 20 Nisan 2022; 17:4:18 >
  • Maelstrom kullanıcısına yanıt

    bnde tam tersi evde sıkıntı görmüorum hocam.


    dava açarlarsa iş uzuo ama arabada sıkıntı yok pek.


    sizin başınıza ne geldi?

  • Maelstrom kullanıcısına yanıt

    Uzun süre otoparkta yatmış hiçbir araç alınmaz. Öyle araçlar varki 5 senedir otoparkta, koltuklardan kablolara her yerini fareler yemiş. Çoğunu almadan bilemiyorsun da. Tam bir kumar. Hiç almadım, çok sattım. Merak edenlere anlatırım öm atmanız yeterli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcradan aldığım araç 2 sene otoparkta yatmış, fareler kabloları falan yemiş, motorda problem var, ne kadar masraf çıkaracağı belli değil. Kaporta ve iç döşemeleri söylemiyorum bile. Onlar da sorunlu ama çözülemeyecek şeyler değiller. İcradan alınacak araç gerçek piyasa değerinin maks. 3'te ikisine alınırsa belki değebilir. Diğer türlü pek mantıklı değil. Ama tabi piyasada da öyle şeyler oluyor ki, icradan araç almak en azından daha güvenli. Ne yediemin ne de başka bir şey ile ilgili bir problem yaşamanız mümkün değil ve işler oldukça hızlı yürüyor. Sadece icra müdürlüğüne/kalemine vs telefon ile ulaşmak biraz zor.

    Eve gelince; benim başıma bir sıkıntı gelmedi ama tabi dava vs açılırsa iş uzayabilir. Bu arada ihalenin feshi davaları da çok kolay kabul edilmiyor. Bir yakınımız böyle bir dava açtı ve kaybetti. Ve bu durumda bildiğim kadarıyla ceza da ödemek zorunda kaldı. Çünkü haksız yere böyle bir dava açılırsa cezası var. Bunun dışında ev almanın bir riski yok; eski bir yer aldıysanız zaten bütün su/elektrik vs tesisatı yenilemek durumundasınız. Benim başıma gelmedi ama bir de tahliye sürecinde sorun olabilir.





  • Maelstrom kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam
    Ben araba alirsam binmek icin ev alirsam oturmak ocin istiyorum bakalim denk gelebilirsem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dediğim gibi evde risk daha az. Sadece tahliyede sıkıntı olabilir. Bir de karşı taraf fesih davası açarsa ama fesih davaları öyle kolay kabul edilmiyor. Evde en önemli husus kdv'si. Buna dikkat edin ve mafya/emlakçı gibi söylemlere itibar etmeyin.

  • Maelstrom kullanıcısına yanıt

    hocam aldığın evde oturan varmıydı?


    nasıl çıkmalarını sağladın?


    kdv evlerde aynı değilmi neye göre değişiyor?

  • 26_____ kullanıcısına yanıt

    Evi satın aldıktan sonra şayet kiracı (işgalci) varsa, önce icra müdürlüğünden kiracı tespiti için adrese memur vasıtası ile gidilmesini ve tutanak tutularak kimlik ve tebligat yapılacak adresi tespit ettirirsin. Daha sonra müdürlük adrese İcra iflas kanunu 153.md uyarınca tahliye emri düzenleyip gönderir. Şagilden mahali boşaltması istenir. Boşaltmazsa yine icra müdürlüğüne bir talepte bulunarak taşınmazın tahliyesini talep edersin. Nakliye, hammal, yediemin ve polis ile birlikte mahale gidilerek meskun boşaltılır. Tabii bunlar da harçtı, depo bedeliydi, nakliyeydi, hammaliyeydi baya bir külfet. Daha sonra icra takibi başlatarak şagilden talep edebilirsiniz ama tahsili ne kadar sürer Allah bilir. 150 m2 altındaki evlerde kdv 1% dir. Üstündeki konutlarda ve dükkan niteliğindeki taşınmazlarda 18% dir. İhale bedelinden hariç olarak, ihale kesinleştiğinde icra müdürlüğünde oluşturulan tahakkuk fişi ile birlikte vergi dairesine ödenir, damga vergisi ile birlikte. Daha sonra tapu tescil işlemleri yapılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sánchez kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Ben de icradan kullanacağım bir araç alıyorum. Haftaya perşembe itiraz olmazsa icra dairesine gideceğim. Malum cuma arefe yarım gün çalışma. Acaba bu 1.5 günde işlemleri bitirebilirmiyim. Birde araçta mtv ceza ve kaçak geçiş olmak üzere 26 bin borç çıkıyor. İşlemi hızlandırmak için ben mi ödeyip iade isteyim yoksa icra dairesi ödermi acaba. bayramda araç lazım olacak bir yardımcı olabilirmisinz nasıl bir yol izleyim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niboz N kullanıcısına yanıt

    O borçlar ihale bedelinden düşecek. Senin ödemene gerek yok. Perşembe günü 8.gün ise ihale kesinleştirilecek tahakkuk fişini alıp vergi dairesine kdv damga ödemeye gideceksin. Bu işlem biraz uzun sürüyor. Sabah 8:30da dairede ol. Öğlene kadar yatırıp gelirsen tescil yazılır. Sonrasında gidip aracı üzerine alırsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niboz N kullanıcısına yanıt

    aracın muayenesi varsa yeni ruhsat için araç tespite yönlendirilirsiniz muhtemelen. muayene yoksa da muayene olacak tabi onun süreci olur. sizin borçlarla bir alakanız yok, gerekli vergileri ödedikten sonra sigorta kestirip yedieminden teslim alabilirsiniz. (plaka ve ruhsat yoksa bu süreç daha da uzar.) diğer bir husus yedieminde araç anahtarı yok derlerse ücretini vereceğinizi ima edin, gerçekten yoksa yapacak bir şey yok tabi ama varsa ekstra ücretle alırsınız. beklediğiniz kadar kısa sürede halletmeniz zor olur diye düşünüyorum, çok şanslı değilseniz 5-10 günü bulabilir trafiğe çıkar hale getirmek, belki daha da uzun...

  • Cevaplarınız için teşekkürler. Aracın plaka var ancak ruhsatı ve muyanesi yok. Bu şekilde aracı teslim ederlermi acaba. Aldıktan sonra işlemlere devam ederim sonuçta muyene ve tescil için..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerekli vergileri ödedikten ve sigorta yaptıktan sonra teslim alabilirsiniz. zaten gittiğinizde bu bilgileri verirler size. ama tabi trafiğe çıkamazsınız. bir çekici marifeti ile aracı taşımanız gerekebilir. muayene ve ruhsat işlemleri nedeni ile de bu süreç biraz uzayacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.