Şimdi Ara

İddia: Microsoft, DALL-E 3 yapay zekasından endişelenen bir mühendisi susturdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İddia: Microsoft, DALL-E 3 yapay zekasından endişelenen bir mühendisi susturdu
    Bir Microsoft yöneticisi, OpenAI tarafından geliştirilen metinden görüntüye yapay zekası DALL-E 3'ün, kullanıcıların şiddet içeren ya da müstehcen görüntüler (yakın zamanda Taylor Swift'i hedef alanlara benzer) oluşturmasına izin verebilecek güvenlik açıklarına sahip olduğunu iddia ediyor. Yeni gelen bilgilere göre şirketin hukuk ekibi, Microsoft mühendislik lideri Shane Jones'un açık hakkında kamuoyunu uyarma girişimlerini engelledi.



    Shane Jones, ABD senatörleri ve Washington eyaleti Başsavcısına yazdığı mektupta "DALL-E 3'ün bir kamu güvenliği riski oluşturduğu ve OpenAI bu modelle ilişkili riskleri ele alana kadar kamu kullanımından kaldırılması gerektiği sonucuna vardım" dedi.



    Ayrıca Bkz.Meta, Code Llama 70B ile GPT-4 ile aradaki farkı kapatıyor



    Jones, aralık ayı başlarında DALL-E 3'ün güvenlik bariyerlerini aşmasını sağlayan bir açık keşfettiğini iddia ediyor. Sorunu Microsoft'taki üstlerine bildirdiğini, onların da kendisine "sorunu doğrudan OpenAI'a şahsen bildirmesi" talimatını verdiklerini söylüyor. Bunu yaptıktan sonra, açığın "şiddet içeren ve rahatsız edici zararlı görüntülerin" oluşturulmasına izin verebileceğini öğrendiğini iddia ediyor.



    OpenAI ve Microsoft'a göre açık yok



    Jones, sonrasında ise kamuoyunu bildirmek için LinkedIn'de bir gönderi paylaşmış ve bunu Microsoft’a bildirmiş. Belirtilenlere göre Microsoft, ilgili paylaşımın derhal kaldırılmasını talep etmiş. Jones, kendisine Microsoft’un hukuk ekibinden detaylı açıklama yapılacağının söylendiğini ancak bunun hiçbir zaman gerçekleşmediğini de aktarıyor.



    OpenAI ise incelemeler sonucunda DALL-E 3’te böyle bir açığın bulunmadığını açıkladı. Ayrıca cinsel veya şiddet içerikli istemleri engellemek için modelde ciddi eğitimler ve sınırlamalar yaptıklarını belirtiyor. Benzer şekilde Microsoft da böyle bir açığın olmadığını aktardı. Bununla birlikte bazıları bu açığın veya farklı bir açığın gündemde olan Taylor Swift'in pornografik deepfake'leriyle ilişkili olabileceğini söylüyor. Ancak bu konu hakkında net bir söylem yok.




    Kaynak:https://www.engadget.com/microsofts-legal-department-allegedly-silenced-an-engineer-who-raised-concerns-about-dall-e-3-215953212.html







  • Bu gidişle bu yapay zekalardan biri pat diye herşeyi ele geçirecek bunlarda mal gibi ortada kalacaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Bilinçli yapılıyor zaten bu. Bubilamca etik ahlak ekibini kovmuştu YZnin ilk ortağı olduğunda. Yani kasıtlı yapacaklar ve şu anda tüm dünyada yaşadığımız problemlerin sucunu YZye atacaklar. Hepsi planlı,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 31 Ocak 2024; 21:35:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne yaptılar sıktılar mı?

  • Gamer10 kullanıcısına yanıt

    Planlı değil eğer onlar yapmazsa başkası yapar.

    Etiğe bağlı kalmak yapay zeka gelişimini önemli ölçüde düşürüyor.

    Tüm devletler bir araya gelip olustursaydı o zaman etiğe ahlâka bağlı çıkartılabilinirdi.

    Her alanda ahlaksızlıkla iş yapan milyonlarca kişi var.


    Toplum olacakları hakediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.